תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 16:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 108  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 09:37 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
הקיצוניות שלך ושל נועם ושל אדום נחמד לדוג' - אינה משפרת את ההסטה.

אני רוצה שניה להתעכב על המשפט הזה, ועל הבסיס עליו הוא יושב.
יש טענות כאילו השמאל הרדיקלי "אשם" במשהו מהדברים שקורים פה.
חבורה של אולי אלפיים יהודים בלחץ, אשכרה מזיזים פה דברים.
בפועל, אנחנו חסרי חשיבות לחלוטין. ההשפעה שלנו תלויה לחלוטין ביחס של המיינטרים אלינו (תשאל את עצמך מדוע לא פשוט מתעלמים מאיתנו).

מנגד, הרוב בישראל נראה ומדבר כמו לירון. בציבור ובממשלה. האם עליו לא רובצת אחריות? הרי כל מה שקורה פה, קורה כי אותו רוב מאפשר לו לקרות. בתמיכה או בשתיקה. אבל איכשהו, כשמדברים על איך החברה הישראלית נראית, זה תמיד באשמת ה"שוליים" (מימין או משמאל). "הם" הולכים ומקימים התנחלויות. "הם" מפריעים לחיילים עם מצלמות. (ונניח רגע לעובדה שההשוואה מגוחכת מיסודה - אלה עוברים על החוק הבינלאומי, ואלה אפילו על החוק הישראלי לא עוברים). כל מה שהלירונים למיניהם צריכים לעשות זה להצהיר מדי פעם שהם "מתונים", שהם "בעד שלום" ונגד "אלימות". זה הכל. אחריות? פחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 10:58 
מרגש בעיניי שהעמדות הפוליטיות שלי עדיין מהדהדות כאן, בערך שנה אחרי הפעם האחרונה שהבעתי אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 10:59 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
טקנו הבעיה שלך היא שאני ופאביו למשל יודעים להטיל את האשמה
במצב של עזה גם על השלטון בישראל, בעוד אתה (ולא נגיד שגם אחרים)
לא יודעים להטיל את האשמה גם על החמאס/אבו מאזן.
מי יותר ומי פחות, זה הכל עניין של מעגל.
אף אחד לא רוצה להיות חכם אלא רק להיות צודק, כן כן גם החמאס וגם אבו
מאזן הביאו את המצב בעזה למצב שהוא היום יחד עם עזרה מצד שלטון הימין בישראל.

הבעיה שלך (ואולי גם של פאביו) היא שאתה חושב על עצמך דברים שהם לא נכונים, זה בתור התחלה.
בחיים לא כתבת פה משהו אחד שאתה חושב שישראל לא בסדר בו (חוץ מהצהרות ריקות על זה שגם אתה חושב שלפעמים ישראל אשמה).
אתה יכול (וגם פאביו מוזמן) להפסיק את ההצגה הזאת של "גם אני שמאלני אבל אתם מגזימים". אתה לא שמאלני, אתה לא חושב שישראל אשמה (אתה יותר ממוזמן להדגים לי שאני טועה, דרך אגב), ואתה ממש לא יודע להטיל אשמה על ישראל (שוב, אשמח שתדגים לי אחרת).
טול קורה, כפרה.

עכשיו, אחרי שסיימנו לנתח את בעיות האישיות אחד של השני, בוא נדבר תכלס.
ברור שישראל לא קיימת בחלל ריק, שיש לה שכנים, שגם להם יש חלק באינטראקציה בינם לבין ישראל וכו' וכו'. זה ברור ומובן ואי אפשר להתחמק מזה.
השאלה שכן צריך לשאול זה מי יכול לשנות את המצב, למי יש יותר כוח, מי יותר אחראי.
ולצערך, איך שלא תסתכל על זה, התשובה היא ישראל.
היא החזקה, היא שולטת בשטח (ודי, בבקשה, אל תחזרו שוב על הקשקוש ההזוי של "עזה המשוחררת", בבקשה בבקשה, זה מעליב גם אותכם וגם את מי שאתם פונים אליו), היא שלטה בשטח שליטה מוחלטת עשרות שנים, הקימה שם יישובים, הקימה מנגנוני שליטה צבאיים\אזרחיים\משטרה חשאית, דיכאה כל יוזמה אזרחית שלא באה לה טוב, מה שאתה רוצה. חמאס, לעומת זאת, הוא שחקן קטן וחדש בתמונה, בטח שלא השחקן העיקרי בה, גם היום.
חוץ מזה, אולי לא קראת על זה בעלוני התעמולה הציוניים, אבל חמאס מציע לישראל כבר כמה שבועות הודנא למשך שנים ארוכות. מסתבר שהחמאס דווקא מוכן לוותר על עמדת הצודק לטובת עמדת החכם. נחש מי לא מוכן לעשות דבר דומה?

1. ראשית, הבעיה היא כנראה אצלך ולא אצלי.
קצת מוזר שלא לומר מגוחך שאתה אומר לי מה אני חושב על עצמי ואם זה נכון או לא.
2. העברתי ביקורת על השלטון בישראל מספיק פעמים, שים לה למילה שלטון, בעוד אתה מאשים את מדינת ישראל, אני מאשים את השלטון בישראל, יש הבדל.
3. אני לא מגדיר את עצמי "שמאל", כך שלא ברור מדוע כתבת שאני לא שמאלני וכו'.
שוב - השלטון בישראל ולא מדינת ישראל ככללותה.
עכשיו בוא נדבר ת'כלס:
4. בוא נראה את המציאות ולא את ההיסטוריה, בעזה אין ישובים יהודים, בעזה אין שלטון ישראלי אלא שלטון של החמאס בלבד.
ישראל כן שולטת על הגבול עם עזה, למעט הגבול עם מצרים וכן שולטת במוצרים שנכנסים ויוצאים מעזה.
חמאס הוא לא שחקן קטן וחבל שאתה מנסה לגמד אותו, החמאס הוא השלטון דה פקטו בעזה, הוא מחליט ושולט על האזרחים שם, יש לו כח והשפעה עצומה על הנעשה ברצועה.
קראתי דווקא בעיתונים "הציונים" על ההודנא שחמאס מציע, בוא נגיד ככה, ההצעה דיי בעייתית.
מצד אחד הודנא, מצד שני המשך של בניית מנהרות לתוך שטח ישראל והמשך ייצור כלי נשק.
עכשיו אתה יכול לבוא ולהגיד שמותר לחמאס להחזיק נשק להגנה עצמית כמו שלישראל יש, אני טוען שאסור לזה לקרות.
ביום שהחמאס ידאג לתושבי הרצועה, אז זה יראה על רצינות של החמאס.
בינתיים מי שעוצר את החשמל והמשכורות לרצועה זה אבו מאזן ולא ישראל.
בינתיים החמאס דואג לעוני אבטלה ומחסור בעזה וכך הוא יכול בקלות רבה להסיט את הדור הצעיר נגד ישראל.
5. חבל שהדור הצעיר לא זוכר את הימים הטובים, בהם תושבי עזה עבדו בתוך שטח ישראל ללא יותר מידי בעיות.
הדור הצעיר מוסט נגד היהודים בדיוק כפי שמוסט בארץ נגד הערבים.
6. הקיצוניות שלך ושל נועם ושל אדום נחמד לדוג' - אינה משפרת את ההסטה.

1. אתה מדגים שוב ושוב שאני צודק, ומסרב לתת דוגמה הופכית. תסיק את המסקנה לבד.
2. אתה אמיתי??? את מי אתר חושב שאני מבקר אם לא את השלטונו הישראלים (ואת האזרחים שבוחרים בהם\לא מתנגדים למדיניות\נהנים מהשלל)? את הדגל והסמל?
את מי חשבת שאני מאשים כשאני אומר "ישראל אשמה"???
בבקשה תענה, זה ממש מרתק.
3. נדמה לי שכתבת כמה פעמים שאתה "יותר קרוב בדעותיך המדיניות לשמאל מאשר לקומוניסים" (לפני שהצדקת כל מילה וטיעון שהוא וחבריו טענו).
אם לא, עמך הסליחה.
4. אז אתה עושה בדיוק מה שביקשתי שלא תעשה, ומסביר לי שעזה היא בעצם מדינה חופשית ומשוחררת שההחמאס שולט בה בלי שום בעיה ומכשלה. לך לאתר של "גישה", תעיף שם מבט, ותחזור לדווח לנו על המסקנות שלך.
5. אחחחח הימים היפים שהערבים היו באים לעבוד ביזראל בשכר רעב ומספרים לנו כמה הם אוהבים אותנו...
6. כרגיל, אי אפשר לכתוב הודעה של יותר מעשר מילים בלי התייחסויות אישיות לכותבים בפורום (כולל כאלה שלא ממש משתתפים כרגע בדיון הזה).

בקיצור, ההודעה שלך, חוץ מזה שהיא לא מקדמת את הטיעון שלך בשיט, היא דוגמה נהדרת לתרבות הדיון של בכייני תרבות הדיון בפורום.

נועם, נזכרתי בחתימה שלי. תודה.

עריכה חשובה: לירון יקר, גם ההודעה שלך וגם התשובה שלי בסך הכול ממחזרות את אותם טיעונים שחוקים. בוא נתמקד בחדש, ותענה לי על השאלה שלי - את מי חשבת שאני מבקר כל הזמן הזה? (סעיף 3 בחפירה שלי)

אתה בעיקר מעביר ביקורת על מדינת ישראל כמדינה הכוללת את אזרחיה שאינם עושים דיי ואף מצדיקים את מעשי השלטון, בעוד אין לך כמעט ביקורת כלפי שלטון החמאס/אבו מאזן.
1. אתה לא צודק ואל תגיד לי מה אני חושב על עצמי.
2. עניתי ברישא, אתה מאשים גם את האזרחים - כך לפחות זה נשמע.
3. קרוב יותר לשמאל לא אומר שאני שמאל.
4. אתה בכוונה מתעלם מדבריי:
בעזה אין ישובים יהודים, בעזה אין שלטון ישראלי אלא שלטון של החמאס בלבד.
ישראל כן שולטת על הגבול עם עזה, למעט הגבול עם מצרים וכן שולטת במוצרים שנכנסים ויוצאים מעזה.
ישראל שולטת על הנכנס ויוצא ועל הגבול עם עזה, בתוך עזה היא לא שולטת.
ישראל לא שולטת על הנעשה בתוך עזה ואינה מתערבת במסחר שם.
5. לא היו ימים בהם תושבי עזה עבדו בישראל והשתכרו יפה?
6. הקיצוניות שלך להסתכל על צד אחד של המטבע ולהאשים דווקא את ישראל (בבקשה, הנה ישראל כשם כולל) אינה משפרת את המצב
אלא להפך, היא רק גורמת לאנטגוניזם ולהסתה והסלמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:01 
איך הקיצוניות של טקנו גורמת להסתה?
את מי הוא מסית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:38 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

בפועל, אנחנו חסרי חשיבות לחלוטין. ההשפעה שלנו תלויה לחלוטין ביחס של המיינטרים אלינו (תשאל את עצמך מדוע לא פשוט מתעלמים מאיתנו).

בעיניי הדבר הכי משמעותי זה העידוד שהאויב שואב כתוצאה מהמסרים שלכם.
הוא מבין שיש בישראל קבוצה חלשה אך בעלת השפעה על השיח ועל מקבלי ההחלטות.
זה נכון שמספר השמאלנים הרדיקליים בישראל זעום ביחס לכלל החברה, אך ההרס שהם זורעים (לעיתים רבות באמצעות מימון זר) השפעתם לרעה על דעת הקהל העולמית נגד ישראל, המקלות בגלגלים שהם תוקעים בכל מקום אפשרי וכאמור הנזק האוטומטי שנוצר עקב כך שהאויב מאזין וצופה במסרים הללו - גדולים מאוד, לצערנו.
היו בעבר התבטאויות מצד החמאס שפירוש קשרו בין התבטאויות השמאל הרדיקלי בישראל לבין עידוד שהם שאבו לביצוע פיגועי התאבדות בהם נרצחו חפים מפשע.
והאמת שזה טבעי לגמרי, ה"עקב אכילס" של חמאס הוא חוסנה של החברה בישראל. השמאל הרדיקלי מכרסם בחוסן הזה, באמצעים שונים (אם תרצה- ארחיב) והתוצאה הבלתי נמנעת היא עידוד הטרור.
מבחינתי כפעיל למען העם והארץ זאת גם בדיוק הנקודה שאני משתדל לפעול בה. לתת קונטרה למאמצים הללו, בתקווה לאזן אותם כך שהשפעתם תהיה קטנה ככל האפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:44 
*חומר למחשבה. מתוך אתר המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה*

הניה מציג: כך נשיג יעדי חמאס בסיוע ארגוני שמאל וזכויות אדם

ראש ממשלת חמאס, אסמאעיל הניה, נשא נאום (19.10.13) במרכז רשאד אל-שווא בעזה, בו שטח את עמדות חמאס בנושאים השונים העומדים על הפרק, החל מהדבקות במאבק המזוין לשחרור פלסטין כולה, קריאה לאינתיפאדה שלישית ועבור דרך היחסים בזירה הפנים פלסטינית ויחסי חמאס עם מדינות ערביות, ובראשן מצרים וסוריה.

בנאומו התווה הניה את האסטרטגיה של חמאס, ארגון הטרור הפלסטיני הגדול ביותר ושלוחה של תנועת האחים המוסלמים, שהקים ישות מדינית ברצועת עזה, המעניקה חסות לשורה ארוכה של ארגוני טרור, ובהם ארגונים המזוהים אידיאולוגית עם אלקאעידה.

אחד היסודות החשובים בהשגת היעדים של חמאס הוא על פי הניה ההסתייעות של חמאס בארגוני זכויות האדם ובארגוני השמאל המערביים, אותם כינה "הליברלים", ואשר לדבריו מסייעים לעם הפלסטיני בהתמודדות עם ישראל בזירה המדינית, המשפטית וההסברתית.

"אנו שמים מבטחנו בתמיכה של הליברלים בעולם אשר מתנגדים לכיבוש ולעוול אשר גורמים הציונים לעמנו… ברכות לכל הוועדות, האישים, ארגוני החברה האזרחית וארגוני זכויות האדם, אשר פעלו למען שבירת המצור מעל עזה והמאבק נגד הגדר וההתנחלות. כמו כן, אנו זוכרים אחדים מבין הליברלים של העולם אשר עמדו לימין ענייננו ונגד המלחמה הציונית נגד אדמתנו, והדבר משקף את המודעות של העמים לגבי צדקת ענייננו והיקף העוול והגזענות שנוקטת הישות הציונית נגד עמנו", אמר הניה.

ההישענות של ארגון הטרור על ארגוני זכויות האדם וארגוני השמאל לצד גורמים בזירה הבינלאומית הינה נדבך באסטרטגיה כוללת הרואה את הטרור ואת השימוש בכלים המדיניים אמצעים המשלימים זה את זה כל עוד הם משרתים את יעד העל המגולם באידאולוגיה האסלאמית של חמאס.

לדברי הניה, "ידוע בהכרח, כי מימוש פרויקט של שחרור לאומי על פי ניסיון העמים והאומות דורש שילוב בין מאבק לפעילות מדינית ודיפלומטית, וכי הפעילות המדיניות אינה פחות חשובה מהפעילות הצבאית הלוחמת, וכל היבט משלים את זולתו. ואולם הדבר מותנה בכך, שאין ניגוד בין המדיניות לבין המאבק, שפעילות המדיניות אינה מתבצעת בנפרד ואין מדובר בהתנהלות רשלנית או רחוקה מעקרונות היסוד של סוגיה זו".

על יסוד עקרונות אלה, התווה הניה את אסטרטגית חמאס, המושתתת על ניהול מערכה כוללת נגד ישראל, אשר לצד הג'יהאד מתקיים בה מאבק גם באפיקים המדיניים, המשפטיים, התקשורתיים והעממיים. אמצעים אלה, אשר החרם הוא אחד ההיבטים האופרטיביים לו מטיף הניה במסגרת זו, נועדו להתיש את כוחה של ישראל, את חוסנה הלאומי ואת כושר עמידתה, ובכך להקל על מאמצי הג'יהאד החותרים להביא בסופו של דבר לחורבנה של מדינת ישראל.

ובלשונו של הניה: "אנו קוראים לכוחות, לארגונים ולאישים הפלסטינים ללכד כוחות במישור הלאומי בהתמודדות עם הסכנות של המו"מ עם האויב וכל הסדר אפשרי עמו, ולבנות אסטרטגיה לאומית פלסטינית, ואסטרטגיה זו תכלול את דרכי הפעולה והאמצעים האפשריים ובכללם: המאבק המזוין, המאבק העממי, המאבק המדיני והדיפלומטי, ההסברתי, הציבורי והמשפטי והחרם האקדמי והדיפלומטי, והיא צריכה להתקיים בכל הזירות האזוריות והבינלאומיות".

בסיפא של נאומו התייחס ראש ממשלת חמאס להשלכות הקשות של מדיניות "היד הקשה" שנוקט שלטון ההפיכה הצבאית במצרים ביחס לרצועת עזה, ואשר באה לידי ביטוי בין היתר בהגבלת המעבר של אנשים וסחורות במעבר רפיח ובהריסת מאות מנהרות שאפשרו יבוא שוטף ממצרים בהיקף של למעלה ממיליארד דולר בשנה, ואשר היוו מקור הכנסה חשוב לממשלת חמאס.

הניה ציין, כי "ההריסה הנמשכת של המנהרות על ידי מצרים בעת האחרונה גרמה למחסור חריף במוצרי המזון, הדלק וחומרי הבניה, ומצב זה מחזיר את התמונה הישנה של המצור ומגדיל את המחסור בתרופות, במוצרי מזון ובדברים הנדרשים בחיי היומיום אשר מהם סבלה רצועת עזה בשנת 2007, ובכלל זה אין סדירות של פתיחת מעבר רפיח, והגיע הדבר לידי כך שנמנעה כניסת שיירות הנושאות סיוע של מזון ותרופות על ידי מתנגדי המצור בני עמי העולם בכללותם, דבר שגרם לסבל של אלפים מבני עזה".

רצועת עזה גובלת בדרומה עם מצרים ולישראל אין כל שליטה או השפעה על גבול זה. השלטון הצבאי במצרים, שהדיח את הנשיא מורסי ומשטר האחים המוסלמים, בן בריתו העיקרי של חמאס, מפעיל לחץ על ממשלת חמאס באמצעות הגברת הפיקוח במעברי הגבול הרשמיים והבלתי רשמיים וצמצום היצוא המצרי לרצועה, כדי להניא אותה מלסייע לאחים המוסלמים או לארגונים האסלאמיים הקיצוניים הפועלים בסיני.

ראש ממשלת חמאס מודה בפה מלא, כי מדיניות "המצור" המצרית פוגעת באספקת מזון, תרופות וציוד נדרש אחר לרצועת עזה, אך מיד לאחר מכן ובאותה נשימה הוא בוחר להאשים באחריות על ה"מצור" על עזה את ישראל.

"לאור התפתחות שלילית זו אנו מדגישים כדלהלן", אמר הניה. "אנו מטילים על הכיבוש הישראלי את האחריות המלאה למצור הזה ולהשלכותיו ואנו רושמים לפנינו הפרה של החוקים הבינלאומיים, דבר שמהווה פשע נגד האנושות, ואנו קוראים לפתוח מחדש את כל המעברים ולהכניס את כל הצרכים של הרצועה, ובפרט חומרי הבנייה וחומרי הגלם בהתאם לחוק הבינלאומי". כלומר, חמאס, המצדד במאבק סכום אפס נגד ישראל ודוגל בחרם על ישראל, דורש מישראל להכניס לרצועת עזה סחורות ישראליות.

הניה גם מצא לנכון להפנות קריאה נוספת לארגוני השמאל המערביים לסייע לחמאס בעניין זה, לא מול מצרים שצמצמה את היצוא לרצועת עזה, אלא מול ישראל, אותה הציג הניה כאויב שחמאס חותרת ללא פשרות להשמידו. "אנו קוראים לעמנו ולבני אומתנו ולליברלים בעולם, באירופה ובמקומות אחרים האוהדים אותנו להמשיך בפעילויות לשבירת המצור ולהרחיבן", אמר הניה שגם פנה בבקשה ל"ארגוני זכויות האדם, ארגוני החברה האזרחית והליברלים בעולם לגנות את המצור הציוני על עזה" וציין, "אנו קוראים לכל מי שיכול להגיש תביעות משפטיות לבית המשפט הפלילי הבינלאומי נגד הכיבוש הישראלי בגין פשעי המלחמה נגד עמנו הפלסטיני חסר הישע".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:47 
סמל אישי של המשתמש
אתה מבין שלא כתוב פה שום דבר מעניין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:49 
אותך זה לא מעניין.
מניח שגם הסרטון הזה לא יעניין אותך:

"בכירי חמאס: ניסינו ליצור שבר בתוך החברה הישראלית, שאבנו עידוד מהשמאל לבצע פיגועים"

https://www.youtube.com/watch?v=ciJmYASCS48

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:53 
קומוניסים כתב:
אותך זה לא מעניין.

"בכירי חמאס: ניסינו ליצור שבר בתוך החברה הישראלית, שאבנו עידוד מהשמאל לבצע פיגועים"

שים לו סרטון או כתבה מהאליפות של באר שבע. זה בטוח יעניין אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:57 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
קומוניסים כתב:
אותך זה לא מעניין.

שים לו סרטון או כתבה מהאליפות של באר שבע. זה בטוח יעניין אותו

:LOL2: :LOL2: :LOL2:
(התדרדרתי להיות כמו ילד מטרנה)

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:59 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

מנגד, הרוב בישראל נראה ומדבר כמו לירון. בציבור ובממשלה. האם עליו לא רובצת אחריות? הרי כל מה שקורה פה, קורה כי אותו רוב מאפשר לו לקרות. בתמיכה או בשתיקה. אבל איכשהו, כשמדברים על איך החברה הישראלית נראית, זה תמיד באשמת ה"שוליים" (מימין או משמאל). "הם" הולכים ומקימים התנחלויות. "הם" מפריעים לחיילים עם מצלמות. (ונניח רגע לעובדה שההשוואה מגוחכת מיסודה - אלה עוברים על החוק הבינלאומי, ואלה אפילו על החוק הישראלי לא עוברים). כל מה שהלירונים למיניהם צריכים לעשות זה להצהיר מדי פעם שהם "מתונים", שהם "בעד שלום" ונגד "אלימות". זה הכל. אחריות? פחחחח

בבקשה, בוא נתעכב על המשפט הזה.
השמאל הרדיקלי לא אשם במצב הביטחוני בישראל ולא אשם במצב של הפלסטינים, הוא כן גורם לאנטגוניזם וכן גורם להסתה איש כלפי משנהו.
כלומר - היום "שמאל" הופך לקללה, היום זה או שאתה שונא ערבים וערבי טוב זה ערבי מת או שאתה אוהב ערבים ושונא ישראל ועוכר ישראל וגיס חמישי, אין אמצע.
לכך אשמים השמאל הקיצוני והימין הקיצוני.
הבעיה היא שהיום כדי להיות בשלטון אתה צריך להיות ימין קיצוני כי העם שלנו הפך לכזה, בין היתר הוא הפך לכזה בגלל ההסתה שיש מצד שני הקיצונים.
רצון העם משפיע על החלטות הממשלה, ככל שהעם הופך לקיצוני יותר כך ההחלטות הופכות לפעמים להחלטות לא נכונות/טובות.
יותר אמצע פחות קיצון יטיב עם כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 11:59 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
*חומר למחשבה. מתוך אתר המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה*

הניה מציג: כך נשיג יעדי חמאס בסיוע ארגוני שמאל וזכויות אדם

ראש ממשלת חמאס, אסמאעיל הניה, נשא נאום (19.10.13) במרכז רשאד אל-שווא בעזה, בו שטח את עמדות חמאס בנושאים השונים העומדים על הפרק, החל מהדבקות במאבק המזוין לשחרור פלסטין כולה, קריאה לאינתיפאדה שלישית ועבור דרך היחסים בזירה הפנים פלסטינית ויחסי חמאס עם מדינות ערביות, ובראשן מצרים וסוריה.

בנאומו התווה הניה את האסטרטגיה של חמאס, ארגון הטרור הפלסטיני הגדול ביותר ושלוחה של תנועת האחים המוסלמים, שהקים ישות מדינית ברצועת עזה, המעניקה חסות לשורה ארוכה של ארגוני טרור, ובהם ארגונים המזוהים אידיאולוגית עם אלקאעידה.

אחד היסודות החשובים בהשגת היעדים של חמאס הוא על פי הניה ההסתייעות של חמאס בארגוני זכויות האדם ובארגוני השמאל המערביים, אותם כינה "הליברלים", ואשר לדבריו מסייעים לעם הפלסטיני בהתמודדות עם ישראל בזירה המדינית, המשפטית וההסברתית.

"אנו שמים מבטחנו בתמיכה של הליברלים בעולם אשר מתנגדים לכיבוש ולעוול אשר גורמים הציונים לעמנו… ברכות לכל הוועדות, האישים, ארגוני החברה האזרחית וארגוני זכויות האדם, אשר פעלו למען שבירת המצור מעל עזה והמאבק נגד הגדר וההתנחלות. כמו כן, אנו זוכרים אחדים מבין הליברלים של העולם אשר עמדו לימין ענייננו ונגד המלחמה הציונית נגד אדמתנו, והדבר משקף את המודעות של העמים לגבי צדקת ענייננו והיקף העוול והגזענות שנוקטת הישות הציונית נגד עמנו", אמר הניה.

ההישענות של ארגון הטרור על ארגוני זכויות האדם וארגוני השמאל לצד גורמים בזירה הבינלאומית הינה נדבך באסטרטגיה כוללת הרואה את הטרור ואת השימוש בכלים המדיניים אמצעים המשלימים זה את זה כל עוד הם משרתים את יעד העל המגולם באידאולוגיה האסלאמית של חמאס.

לדברי הניה, "ידוע בהכרח, כי מימוש פרויקט של שחרור לאומי על פי ניסיון העמים והאומות דורש שילוב בין מאבק לפעילות מדינית ודיפלומטית, וכי הפעילות המדיניות אינה פחות חשובה מהפעילות הצבאית הלוחמת, וכל היבט משלים את זולתו. ואולם הדבר מותנה בכך, שאין ניגוד בין המדיניות לבין המאבק, שפעילות המדיניות אינה מתבצעת בנפרד ואין מדובר בהתנהלות רשלנית או רחוקה מעקרונות היסוד של סוגיה זו".

על יסוד עקרונות אלה, התווה הניה את אסטרטגית חמאס, המושתתת על ניהול מערכה כוללת נגד ישראל, אשר לצד הג'יהאד מתקיים בה מאבק גם באפיקים המדיניים, המשפטיים, התקשורתיים והעממיים. אמצעים אלה, אשר החרם הוא אחד ההיבטים האופרטיביים לו מטיף הניה במסגרת זו, נועדו להתיש את כוחה של ישראל, את חוסנה הלאומי ואת כושר עמידתה, ובכך להקל על מאמצי הג'יהאד החותרים להביא בסופו של דבר לחורבנה של מדינת ישראל.

ובלשונו של הניה: "אנו קוראים לכוחות, לארגונים ולאישים הפלסטינים ללכד כוחות במישור הלאומי בהתמודדות עם הסכנות של המו"מ עם האויב וכל הסדר אפשרי עמו, ולבנות אסטרטגיה לאומית פלסטינית, ואסטרטגיה זו תכלול את דרכי הפעולה והאמצעים האפשריים ובכללם: המאבק המזוין, המאבק העממי, המאבק המדיני והדיפלומטי, ההסברתי, הציבורי והמשפטי והחרם האקדמי והדיפלומטי, והיא צריכה להתקיים בכל הזירות האזוריות והבינלאומיות".

בסיפא של נאומו התייחס ראש ממשלת חמאס להשלכות הקשות של מדיניות "היד הקשה" שנוקט שלטון ההפיכה הצבאית במצרים ביחס לרצועת עזה, ואשר באה לידי ביטוי בין היתר בהגבלת המעבר של אנשים וסחורות במעבר רפיח ובהריסת מאות מנהרות שאפשרו יבוא שוטף ממצרים בהיקף של למעלה ממיליארד דולר בשנה, ואשר היוו מקור הכנסה חשוב לממשלת חמאס.

הניה ציין, כי "ההריסה הנמשכת של המנהרות על ידי מצרים בעת האחרונה גרמה למחסור חריף במוצרי המזון, הדלק וחומרי הבניה, ומצב זה מחזיר את התמונה הישנה של המצור ומגדיל את המחסור בתרופות, במוצרי מזון ובדברים הנדרשים בחיי היומיום אשר מהם סבלה רצועת עזה בשנת 2007, ובכלל זה אין סדירות של פתיחת מעבר רפיח, והגיע הדבר לידי כך שנמנעה כניסת שיירות הנושאות סיוע של מזון ותרופות על ידי מתנגדי המצור בני עמי העולם בכללותם, דבר שגרם לסבל של אלפים מבני עזה".

רצועת עזה גובלת בדרומה עם מצרים ולישראל אין כל שליטה או השפעה על גבול זה. השלטון הצבאי במצרים, שהדיח את הנשיא מורסי ומשטר האחים המוסלמים, בן בריתו העיקרי של חמאס, מפעיל לחץ על ממשלת חמאס באמצעות הגברת הפיקוח במעברי הגבול הרשמיים והבלתי רשמיים וצמצום היצוא המצרי לרצועה, כדי להניא אותה מלסייע לאחים המוסלמים או לארגונים האסלאמיים הקיצוניים הפועלים בסיני.

ראש ממשלת חמאס מודה בפה מלא, כי מדיניות "המצור" המצרית פוגעת באספקת מזון, תרופות וציוד נדרש אחר לרצועת עזה, אך מיד לאחר מכן ובאותה נשימה הוא בוחר להאשים באחריות על ה"מצור" על עזה את ישראל.

"לאור התפתחות שלילית זו אנו מדגישים כדלהלן", אמר הניה. "אנו מטילים על הכיבוש הישראלי את האחריות המלאה למצור הזה ולהשלכותיו ואנו רושמים לפנינו הפרה של החוקים הבינלאומיים, דבר שמהווה פשע נגד האנושות, ואנו קוראים לפתוח מחדש את כל המעברים ולהכניס את כל הצרכים של הרצועה, ובפרט חומרי הבנייה וחומרי הגלם בהתאם לחוק הבינלאומי". כלומר, חמאס, המצדד במאבק סכום אפס נגד ישראל ודוגל בחרם על ישראל, דורש מישראל להכניס לרצועת עזה סחורות ישראליות.

הניה גם מצא לנכון להפנות קריאה נוספת לארגוני השמאל המערביים לסייע לחמאס בעניין זה, לא מול מצרים שצמצמה את היצוא לרצועת עזה, אלא מול ישראל, אותה הציג הניה כאויב שחמאס חותרת ללא פשרות להשמידו. "אנו קוראים לעמנו ולבני אומתנו ולליברלים בעולם, באירופה ובמקומות אחרים האוהדים אותנו להמשיך בפעילויות לשבירת המצור ולהרחיבן", אמר הניה שגם פנה בבקשה ל"ארגוני זכויות האדם, ארגוני החברה האזרחית והליברלים בעולם לגנות את המצור הציוני על עזה" וציין, "אנו קוראים לכל מי שיכול להגיש תביעות משפטיות לבית המשפט הפלילי הבינלאומי נגד הכיבוש הישראלי בגין פשעי המלחמה נגד עמנו הפלסטיני חסר הישע".

משפט מעניין:ראש ממשלת חמאס מודה בפה מלא, כי מדיניות "המצור" המצרית פוגעת באספקת מזון, תרופות וציוד נדרש אחר לרצועת עזה, אך מיד לאחר מכן ובאותה נשימה הוא בוחר להאשים באחריות על ה"מצור" על עזה את ישראל.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע
הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 12:01 
Noam כתב:
את מי הוא מסית?

חשבתי שאין לך יומרות לכתוב לעסוק בתוכן
ציטוט:
ברור שאני מוכיח את דבריו של אמיר, בשביל זה אני פה. בניגוד אליכם, לי אין שום יומרות לעסוק בתוכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
יש כבר דיווחים על 7 הרוגים.איזה יופי החמאס מתפקד נהדר,שולח את הפלשתינים המסכנים לגדר כמו מטומטמים,כמו צאן לטבח.
עצוב.
הקיצוניים חוגגים.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 13:30 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
יש כבר דיווחים על 7 הרוגים.איזה יופי החמאס מתפקד נהדר,שולח את הפלשתינים המסכנים לגדר כמו מטומטמים,כמו צאן לטבח.
עצוב.
הקיצוניים חוגגים.
כבר 16 הרוגים
לצערי לחמאס יש אינטרס שיהיו מהומות והרוגים. ככה בכל הדיווחים על פתיחת השגרירות יציינו גם את עזה והמצור. אולי אפילו ישדרו מסך מפוצל, בצד אחד השגרירות ובצד שני פיח שחור והרג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

בבקשה, בוא נתעכב על המשפט הזה.
השמאל הרדיקלי לא אשם במצב הביטחוני בישראל ולא אשם במצב של הפלסטינים, הוא כן גורם לאנטגוניזם וכן גורם להסתה איש כלפי משנהו.
כלומר - היום "שמאל" הופך לקללה, היום זה או שאתה שונא ערבים וערבי טוב זה ערבי מת או שאתה אוהב ערבים ושונא ישראל ועוכר ישראל וגיס חמישי, אין אמצע.
לכך אשמים השמאל הקיצוני והימין הקיצוני.
הבעיה היא שהיום כדי להיות בשלטון אתה צריך להיות ימין קיצוני כי העם שלנו הפך לכזה, בין היתר הוא הפך לכזה בגלל ההסתה שיש מצד שני הקיצונים.
רצון העם משפיע על החלטות הממשלה, ככל שהעם הופך לקיצוני יותר כך ההחלטות הופכות לפעמים להחלטות לא נכונות/טובות.
יותר אמצע פחות קיצון יטיב עם כולם.

טוב, כתבת פה כל מיני דברים במעין סלט שכזה, אז אני אנסה לעשות סדר-
אני כתבתי שהשמאל לא אשם בכלום. לכך ענית שאנחנו אשמים בהקצנת השיח, ב"אנטגוניזם", ובתרומה להפיכה המילה שמאל לקללה.
ובכן, לא. מי שבחר להפוך את המילה לקללה הוא הימין, למטרה הברורה לסחוף אחריו אנשים. זוהי תעמולה צינית ומחושבת, שלשמאל הרדיקלי אין בה חלק. אנחנו אומרים את מה שבעינינו נכון וראוי. אנחנו לא מסיתים אף אחד, ובקלות אפשר להתעלם מקיומנו. שים לב שכשלפיד או כחלון נתפסים לעתים (תלוי איזה יום היום) באמירה שנחשבת שמאלנית, הם מתוייגים מיד על ידי הימין כ<כל הדברים שכתבת קודם>. אבל אתה לא תראה בהם אשמים, כי אתה ככל הנראה מסכים עם העמדות שהם הציגו. כלומר, זה לא משנה איזו תעמולה מלבישים עליך, אלא רק אם אתה מסכים עם הדעה שהושמעה או לא. המסקנה מכאן צריכה להיות שאתה שותף פעיל ומלא בדה לגיטימציה של השמאל הרדיקלי שעל עמדתו אתה חולק (בכך שאתה מאשים אותנו בתהליכים שהימין מקדם).
*אם ההסבר שלי לא היה ברור, אני אשמח לחזור עליו.

במהשך כתבתי שהרוב בישראל נשמע ומתנהג כמוך, כמרכז, ובכך ניסיתי לשאול האם אתה חושב שיש גם עליך ועל דומיך אחריות למצב. התשובה שלך היתה שלא, כי הרוב נהייה ימין קיצוני (באשמת השמאל הקיצוני כמובן).
אז כעת, מבחינתך, שהמשמעות של קיצוני היא "רחוק מאוד מדעתי שנחשבת בעיני טובה". כלומר, גם אם תשארו אלפיים "מרכזניקים", אתם לא תחשבו לעולם שוליים. אתם המרכז. שים לב למשמעות של אמירה כזו. אני אגלה לך סוד, גם אנחנו בשמאל הרדיקלי מרגישים שאנחנו שפויים, והרוב בישראל ברח ימינה. טענות אלה זוכות שוב ושוב לביטול, גם כאן בפורום, וגם על ידך, בטענה שאנחנו מיעוט. אבל חשבתי שביססנו שאין משמעות לכמות, אלא לעמדות, לא? לא משנה. עכשיו אתה יכול להיות שפוי גם אם אתה מיעוט (ההמשך מניח שאתה מיעוט, כמסקנה ישירה מדבריך. אם אתה חוזר בך, אני אאלץ לכתוב דברים אחרים, אבל אתה צריך להבין שברגע זה תסתור את עצמך ממש). אז בגלל שאתה מיעוט, אתה מוריד מעליך אחריות. שזה מעניין, כי השמאל הרדיקלי מהווה פחות מעשירית ממה שמוגדר המיעוט השפוי (בוא נגיד, חיבור של העבודה ולפיד - פחות או יותר 35 מנדטים), אבל עליו אין לך בעיה להפיל אחריות. אתה מבין למה אני מבולבל קצת?

המשפט האחרון שלך הוא בעצם גולת הכותרת - "יותר אמצע ופחות קיצון יטיב עם כולם".
מה שאתה בעצם אומר זה "יותר אנשים שחושבים כמוני ופחות אנשים שאני לא מסכים איתך יטיב עם כולם". שזה נהדר, פרט לעובדה שאין אדם שלא חושב ככה. כולם רוצים הסכמה רחבה עם עמדתם, מתוך הנחה שהם בצד הנכון של ההיסטוריה. צריך להיות פסיכופט בשביל לקדם עמדה שלילית באופן מודע.

אז תנסה שוב - איפה האחריות שלך ושל חבריך? מה עשיתם אתם, לדעתך, שהביאו אותנו לאן שאנחנו נמצאים, תוך שאתה לוקח בחשבון את הכח היחסי שלכם על השמאל הרדיקלי (נניח, חצי מרץ + יהודים לא ציונים - בערך שני מנדטים)? מה הייתם יכולים לעשות אחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
זה כבר טבח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
הנה הקיצוניים חוגגים : גם ביצהר וגם ה"שמאל" עלק השמאל.
ציטוט:
*ח"כ הכנסת איימן עודה, יו"ר הרשימה המשותפת, בתגובה להסלמה בעזה*
"מה שקורה בעזה זה מרחץ הדמים. תוך שעות ספורות 18 אנשים כבר קיפחו את חייהם. כל ירי וכל הרוג מחריפים את האלימות. כל מי שיש לו ערך לחיים צריך להזדעזע ממה שקורה כעת בגבול. עזה הפכה לסיר לחץ שישראל מלבה תחתיו את האש.

הגיע הזמן שישראל תכיר באחריות שלה על עזה. היא סגרה אחריה את הדלת כשמותירה אחריה משבר הומניטרי - וזרקה את הפתחות לים."

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 13:56 
KingAlpaca כתב:
זה כבר טבח

באמת ביזיון שלא נותנים למחאה לגיטימית כמו הנחת מטענים להתרחש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:17 
סמל אישי של המשתמש
אדום כתב:
KingAlpaca כתב:
זה כבר טבח

ישד לך דרך להוכיח את הטענה ש20 ההרוגים הניחו מטענים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:24 
אדום נחמד כתב:
אדום כתב:
KingAlpaca כתב:
זה כבר טבח

יש לך דרך להוכיח אחרת?
יש לך דרך להוכיח שההרוגים סתם היו מאחור והחזיקו שלט/דגל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:25 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
אדום כתב:
KingAlpaca כתב:
זה כבר טבח

יש לך דרך להוכיח אחרת?

לא.
מצד שני, אני לא טענתי כלום.
מה שכן, אני דורש דין וחשבון. ואתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:27 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
אדום כתב:
KingAlpaca כתב:
זה כבר טבח

יש לך דרך להוכיח אחרת?

לא.
מצד שני, אני לא טענתי כלום.
מה שכן, אני דורש דין וחשבון. ואתה?

אלפקה טען שזה טבח, נשמח שיוכיח את טענתו...
דין וחשבון אני דורש גם מהחמאס, מה הם חשבו שיקרה?
שניתן ל30 אלף איש לפרוץ את הגבול? איזה מדינה בעולם היתה מתירה ל-30 אלף איש לחצות את הגבול שלה
כאשר ייתכן וחלקם חמושים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:30 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

אז תנסה שוב - איפה האחריות שלך ושל חבריך? מה עשיתם אתם, לדעתך, שהביאו אותנו לאן שאנחנו נמצאים, תוך שאתה לוקח בחשבון את הכח היחסי שלכם על השמאל הרדיקלי (נניח, חצי מרץ + יהודים לא ציונים - בערך שני מנדטים)? מה הייתם יכולים לעשות אחרת?

אני לא פעיל פוליטית ולא פעיל חברתי.
את הדעות שלי אני כותב כאן בפורום (והאמת, רק פה), בקלפי אני מצביע ומקווה לשינוי.
אני מודה שאני גם לא הולך לעצרות והפגנות כאלו ואחרות.
אני משרת את המדינה בתור חייל מילואים כאשר אני נדרש.
האחריות והאשמה על המצב בעזה היא בראש ובראשונה על החמאס, לאחר מכן על מדינת ישראל (אתה טוען הפוך, תקן אותי אם אני טועה).
בינתיים דווקא בגדה המצב שקט ולא בכדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
אז תפנה לאלפקה. מה אתה רוצה ממני?
ואמרת שדין וחשבון אתה דורש *גם* מהחמאס. נהדר. אז אפשר הפעם לשם שינוי איזה דין וחשבון אתה דורש מחיילינו שצלפו בעשרים מפגינים? האם תדרוש מהצבא הוכחה למסוכנות של אלה שנורו למוות, ביניהם בן 12 ובן 14?
ואף אחד לא ביקש ממך לתת ל30 אלף לחצות את הגבול, אז תמצא איש קש אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:32 
לירון האדום כתב:
Noam כתב:
את מי הוא מסית?

ציטוט:
ברור שאני מוכיח את דבריו של אמיר, בשביל זה אני פה. בניגוד אליכם, לי אין שום יומרות לעסוק בתוכן.
אד הומינם, כרגיל.
ככה זה כשכותבים שטויות נטולות ביסוס ואחר כך מבינים שאי אפשר להגן עליהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:39 
Noam כתב:
לירון האדום כתב:
Noam כתב:
את מי הוא מסית?

ציטוט:
אד הומינם, כרגיל.

:LOL2: :bang: הפוסל במומו פוסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אני לא פעיל פוליטית ולא פעיל חברתי.
את הדעות שלי אני כותב כאן בפורום (והאמת, רק פה), בקלפי אני מצביע ומקווה לשינוי.
אני מודה שאני גם לא הולך לעצרות והפגנות כאלו ואחרות.
אני משרת את המדינה בתור חייל מילואים כאשר אני נדרש.
האחריות והאשמה על המצב בעזה היא בראש ובראשונה על החמאס, לאחר מכן על מדינת ישראל (אתה טוען הפוך, תקן אותי אם אני טועה).
בינתיים דווקא בגדה המצב שקט ולא בכדי.

קודם כל, הדגשתי שאני מדבר עליך ועל *הקולקטיב אליו אתה משתייך*. אתה הרי תוקף אותי ואת טקנו, למרות שגם אנחנו "רק כותבים בפורום" (עד כמה שאתה יודע). אתה מפנה אצבע כלפי הקבוצה אליה אנחנו משתייכים. אז אני שוב אשאל, בתקווה שתענה - מה האחריות שלך, האישית והקולקטיבית, למציאות בה אנחנו חיים. האם אתה רואה עצמך אשם כפי שאתה מרשה לעצמך להאשים אחרים?

ולא הבנתי את השורה האחרונה. למה המצב בגדה שקט "ולא בכדי"? (זה קצת אוף-טופיק ולא בא לי לפתוח ענף דיונים חדש, אבל באמת שלא הבנתי את ההערה הזו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:45 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
Noam כתב:
לירון האדום כתב:
Noam כתב:
את מי הוא מסית?

ציטוט:
אד הומינם, כרגיל.

:LOL2: :bang: הפוסל במומו פוסל

תשובה לשאלה שלו יש לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2018, 14:45 
37, כן ירבו.
מתפלל לסיום האירועים עם מספר תלת ספרתי של מחבלים הרוגים.
הגיע הזמן להתחיל לטפל בטרור כמו שצריך לטפל בטרור.

נערך לאחרונה על ידי קומוניסים בתאריך 14 מאי 2018, 14:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 108  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: