נתחיל מזה, שלדעתי האישית ההתקפה נכונה, ובמצב הנוכחי אי אפשר היה להימנע מלבצע אותה.
העימות הזה עומד באוויר כבר מספר שנים, וישראל די התאפקה עד היום בתגובה, שכניסה איראנית לסוריה הייתה צריכה להביא.
ההיסטוריה מוכיחה, שלמאת עימות ישיר בלבנון, הגבול הישראלי - סורי, הוא הגבול הכי שקט שלנו, מאז 1973.
לא משנה כרגע מה הסיבות לכך, כלכליות או אסטרטיגיות, מהצד הסורי והישראלי נשמרו ברוב המקרים כללי המשחק, שלא דירדרו את האזור למצב הנוכחי.
מתחילת מלחמת האזרחים, ועם כניסת המדינה האיסלמית לשטח סוריה, זלגו בהדרגה לתחום הריבוני הסורי כוחות איראנים וחיזבללה, בגיבוי איראני. אני לא יודע כמה אסד יכל והיה מסוגל לרסן את הכניסה שלהם לשטחו. עובדתית הם שם, וכללי המשחק השתנו.
כל עוד הם היו עסוקים עם המדינה האיסלמית, ולחימה באירגונים קיקיונים מתנגדי משטר אסד, ישראל התבוננה מהצד, והגיבה נקודתית.
להרוס כור אטומי בבנייה שקטה, עדיין מדובר בפעולה נקודתית, ובחשיבה צבאית אסטרטגית להפרה של כללי האיזון. אני לא בדקתי, אבל ייתכן שהיא גם לא עומדת בהסכמי הפסקת האש עם הסורים, לאחר 1973. המשפט האחרון הוא בהחלט שליפה מהמותן, וגם אם כן, עדיין הייתי הורס ולא מחכה להחלטות הוועדה לאנרגיה אטומית בנושא.
כללי המשחק השתנו ברגע שאסד למעשה די הכריע את הקרבות לצידו, וה"אוייבים" של האיראנים, המדינה האיסלמית, נעלמו מהשטח.
מה הם בדיוק מחפשים בסוריה ?
לא רק שהם נשארו באזור, הם ממשיכים להעביר כוחות וחימוש, שמפרים את מאזן הכוחות, כולל קרוב לגבול עם ישראל.
להילחם עם כוחות איראנים בטווח של אלפי קילומטר מהגבול או רק עם השליחים שלהם בלבנון, זה סיפור אחר לגמרי, מאשר לקבל אותם ליד הבית.
קשה לשכנע אותי שהמניעים שלהם ידידותיים, ושההתחמשות שלהם בסוריה היא למטרת חלוקת פרחים בעתיד.
מדובר על תהליך פריסה מתוכנן, בנקודות אסטרטיגיות, שמאפשרות להם לא רק להגיב, אלא גם להתקיף.
כל דקה שלהם בשטח סוריה, מעבר ללחימה אקטיבית במדינה האיסלמית/ארגונים מתנגדי משטר אסד, היא פרופר התקפית כנגד ישראל.
לא מביאים טילים ארוכי טווח, רקטות, מטוסים, נ"מ ואמצעי הגנה לתקיפות מכל הגוונים, רק על מנת להילחם בגורמי גרילה, מאובזרים ככל שיהיו.
כל עוד אנחנו מתקיפים מתחומי מדינת ישראל, וגבול הפסקת האש, מדובר בתגובה הכרחית, שלדעתי הגיע אפילו מאוחר מידי.
המטרה, אם מישהו חושב עליה, היא בפירוש סילוק הכוחות האירנים מתחומי סוריה.
אין להם מה לעשות שם, ובדיוק כמו שאני הייתי נגד השהייה שלנו בתחומי לבנון, אני נגד ההתבססות האיראנית בתחומי סוריה.
שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.