אדום נחמד כתב:
פאביו כתב:
אתה טוען טענות לא נכונות כלפיי,אבל חפיף.
אסביר לך את טענתי:
ראשית כל : לגבי גבול עזה ,זה לא האשכול הנכון להתעמת על צהל ששומר עליי עליך ועל כולנו בגבולות עזה המשוחררת.
לגבי טענתך המרכזית : אני לא טוען שלא צריך לטפל במסיתים יהודים , אני אף קורא מכן לכל כוחות הבטחון לטפל במסיתים יהודים ערבים נוצרים דרוזים ללא הבדל דת גזע ומין.
כל מה שנותר לקבוע באשכול (שחבריך התלהמו על איך אני משטה בכם בקלות ) הוא היכן הגבול של הסתה / לשון הרע (נושא האשכול : חופש הדיבור תחת שלטון האפרטהייד , קרי ישראל)
אם אני כותב עליך נאצי או אנטישמי זה בסדר?
אם אני קורא לצהל לירות במחבל זה בסדר?
אם בצלאל קורא לירות במחבלת (לשיטתו העקומה לדעתי) זה בסדר?
כנראה שחופש הדיבור וחופש ההסתה תלוי מאוד בעיני המתבונן.
"השמאלני" יראה במה שבצלאל כתב הסתה.
"הימני" יראה במה שכתבת על צהל הסתה לא פחותה מזה.(מה שכתבת:כשאני רואה צלפים על גבול עזה מורידים נערים לא חמושים ורחוקים מהגדר, אני רואה טרור, וכזה שמושפע מהאווירה שמשרים ברשתות החברתיות)
אני קצת מבולבל. אילו טענות טענתי לגביך?
וכמו שאמרתי, אני גם לא מעוניין לפתוח פה את נושא עזה. רק הסברתי למה אני לא מסכים איתך ש'ערבים רוצחים יותר מיהודים'.
ואם אתה טוען שצריך לטפל בכולם, מה זה משנה אם יש יותר רוצחים כאלה מכאלה?
לגבי כינויים, ובכן, פה בפורום אתה יכול לכתוב הכל. כבר כתבו הכל. אבל אי אפשר להתעלם מהשאלה האם הכינוי רלוונטי, ולא רק אם הוא 'לגיטימי'.
אל תהיה יאיר לפיד. לא כל דבר אפשר לאזן על ידי הצד השני.. שוברים שתיקה זה לא כהנא חי, ולקרוא לתת כדור בברך לילדה לא חמושה בת 17 לא שקול ללצאת נגד מטווח ברווזים בעזה. גם אם אתה לא מסכים שזה מה שהיה שם.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
אתה יודע מה נחמד אצלך , אבל ברצינות ? שבניגוד לאחרים אתה עונה לשאלות או לפחות מנסה לענות לחלק מהשאלות שנשאלת,למרות שיש רגעים שאתה נגרר לפרובוקציות
לגבי הנושא האישי איתי, זה מיותר ולא מעניין את הקוראים פה, ולכן נוותר.
לגבי כינויים : אם אתה חושב שרלוונטי ולגיטימי לכנות משתמשים אחרים בכינויים שמהווים,בוא נגיד בלשון עדינה, על הגבול בין חופש הביטוי להוצאת לשון הרע אני מאחל לך בהצלחה.
לגבי השוואות ארגונים : אולי שוברים שתיקה ובצלם זה לא כהנא חי (אני מברך את מדינת ישראל שיש בה כאלו ארגונים חשובים כמו שוברים שתיקה,בצלם מעט פחות), אבל תעל או רעל מזכירים מאוד את כהנא חי ויש רגעים שעוברים אותו ביג טיים.
לגבי הפוסט של בצלאל : אתה רואה בה ילדה בת 17 , הוא רואה בה מחבלת (אני מדגיש לקשיי הבנה , הוא = בצלאל , לאאאא פאביו רואה בה מחבלת ) ופה הויכוח שלי איתך: או שיש חופש ביטוי או שאין חופש ביטוי.
אני אמנם לא עורך דין , אבל חופש הביטוי כל עוד אין הסתה לרצח של חף מפשע צריך להיות מוחלט . כלומר : תקף גם לצד אחד וגם לצד השני. מבחינתי זה חופש ביטוי , כמו חופש הביטוי שאתה משתמש או חברים אחרים פה.
את הויכוח המרתק אם תמימי היא מחבלת או נערה תמימה או מעוררת פרובקציות של בצלם אפשר להשאיר לאשכול אחר,אתה מוזמן לפתוח אחד שכזה.