teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
כאילו הדמוקרטיה הגדולה באירופה, גרמניה, לא מסגירה עכשיו את קרלוס פוניגימון ( או איך שלא קוראים לו) לספרד כי העז למלא את רצון העם הקטלאני והכריז על עצמאות המחוז, כי הם חוששים שהבאוורים ילכו בעקבותיהם.
רצון שדוכא באלימות מצד ממשלת ספרד...
הגיע הזמן שתבינו שהכל פוליטי כם אצל המדינות ה" נאורות" ביותר
אתה השווית עכשיו ברצינות בין המצב של הפלסטינים לבין המצב של הקטלונים\בווארים?
זאת פארודיה, נכון?
ראית פה השוואה? קראת על מישהו שמתייחס למצב של הטאלנים לעומת מצבם של הפלשתינאים?
אולי במקום לקרוא את מה שאתם חושבים פשוט תקראו את מה שכתוב, אני יודע שזה קשה כי אז לא תמיד אפשר יהיה להגיב ולביות מגניב אבל תנסו זה לא יוריד במאום את רמת הדיון.
אמרתי דבר אחד פשוט, שגם הגרמנים שנחשבים למדינה הגדולה ומרכזית של הגוש האירופאי תומכים בדיכוי של לאום השואף לעצמאות ומדוכא בכוח. ולא רק שהם תומכים בשתיקה אלא גם מסגירים את מנהיגי אותו לאום לשלטונות המדינה המדכאת.
עכשיו אם יש דבר לא נכון בהודעה שלי אשמח לשמוע, אם לא הגיע הזמן שתבינו שהכל פוליטי, ויש לבחון כל פעולה של הממשלה בציון תחת האוירה הפוליטית שסה היא מתבצעת.
אמנם אין בהודעה שלך שום דבר "לא נכון" אבל גם אין בה שום דבר "נכון", מהסיבה הפשוטה שאתה מערפל מושגים, מערבב דברים, מתעלם מהבדלים ומהקשרים וכו' וכו', עד שאתה מגיע למשפט כל כך כל כך חסר משמעות שאין בכלל טעם לשאול אם הוא "נכון" או "לא נכון".
מה שכן, אני חושב שאפשר להסכים שההודעה הראשונה שלך היתה מאוד לא ברורה ו\או לא מדויקת, כי יש אין ספור הבדלים בין הדיכוי שהפלסטינים חווים לבין זה שהקטלונים חווים (אם אתה צריך פירוט אני אשמח, אבל אני מניח שאתה לא באמת צריך), אבל אתה התעלמת מהכול כי בשני המקרים יש איזו קבוצת אנשים "ששואפים לעצמאות ומדוכאים בכוח".
כמו כן הדגשתי עבורך את המשפט שבו אתה משווה, למיטב הבנתי, בין (התגובה הגרמנית ל)מצב בקטלוניה לבין ב(תגובה הגרמנית ל)מצב של הפלסטינים.
טכנו,
שוב אתה מתעקש לקרוא את מה שאת רוצה ולא מה שכתוב.
א. ההודעה שלך על השוואה באה לפני ההודעה הזאת שלי, לכן יש כאן כשל לוגי רציני או שקר גס שלך.
ב. כבר בהודעה הראשונה כתבתי שהמטרה היא ללהראות שהכל פוליטי, גם אצל המדינות הנאורות ביותר, ושצריך לשים את כל הדברים בהקשרים האלו.
ג. כמו שאמר אינשטיין הכל בחיים יחסי, אבל זה שיש הבדל ביחס של הגרמנים בשני המקרים לא אומר שאני משווה, וזה מהסיבה הפשוטה, שהיא בעצם האמירה בהודעה שלי, ומובאת גם כאן בסעיף.
נחמד,
האם אחרי נכרזת העצמאות הקטאלנית המשטר בספרד לא הכניס כוחות ודיכא את ההפגנות בכוח? האם לא קיימת שאיפה לעצמאות קטלוניה מצד העם אשר מדןכאת על ידי השלטון בספרד? אני לא מצליח להבין את ההכחשה הזאת מצדך. זה מצב נתון ואני מאוד מקווה שאתה לא מצדיק אותו.
נועם,
זה בסדר כבר הבנו.
בכל מקרה זה לא נושא הדיון, זרקתי פה הערה שאני מתחרט עליה, לא בגלל שהיא לא נכונה אלא מכיוום שלא ניתן לדון כאן עליהם בצורה מאותה ואין לי כח לזה.