לירון האדום כתב:
קומו אני חייב להגיד לך שאפו שיש לך עוד כוחות לענות לחלק מהמשתמשים פה.
אתה בין הבודדים שלא מסכים איתם ועוד נשאר לכתוב פה
או שאולי כל האחרים מסכימים?
אגב, אתה לא מסכים?
תן לי להגיד לך משהו: בניגוד לנושאים אחרים שיש עליהם ויכוח אידאולוגי או תפיסת מציאות שהיא מורכבת, במקרה של מבקשי המקלט יש שחור ולבן, בלי אפור באמצע.
על הקונפליקט עם הפלשתינאים אפשר להתווכח, כי גם אם לכל אחד יש דעות ברורות, ברור לכולם שהבעיה מורכבת, בת 130 שנה, יש צד שני שלא פשוט לנתח אותו. אני יכול להבין מישהו שמפחד שכל הערבים רוצים להרוג אותנו. אני לחלוטין לא מסכים, גם עם הבנת המציאות שלו וגם עם הפתרון, אבל יכול להבין מאיפה זה מגיע. אני אפילו יכול להבין דתיים משיחיים שאומרים שאדוני הבטיח לנו את יהודה ושומרון ולכן זה שלנו ולא של הפלשתינאים. אני כמובן לא יכול להסכים עם זה, אבל מבין אותו.
עם מבקשי המקלט אין שום דבר דומה: אין כאן ויכוח אידאולוגי – יש כאן אנשים שברחו על חייהם, ויש אנשים שרוצים לסלק אותם מכאן. העובדות ברורות – מי שמציג משהו אחר הוא שקרן מתועב, ויש לו מטרות ברורות בשקרים שלו, בדיוק כמו שהיו לגבלס בהציגו את היהודים (לא פחות במילימטר).
הנה עובדות ברורות, שאם תטרח לברר אותן באופן אובייקטיבי, עד הסוף, לא תתקשה להגיע לאמת, ושממשלת ישראל משקרת לגביהן ברשעות אין קץ:
1. רוב מכריע של מבקשי המקלט ברחו על חייהם, הוכחתי את זה פעמים רבות באשכול – ועדיין משקרים ומציירים אותם כמהגרי עבודה, בלי שום התמודדות עם הנתונים שמראים אחרת.
2. שיעור הפשיעה בקרב מבקשי המקלט נמוך (!) מהממוצע בציבור הישראלי – כך לפי המשטרה – אבל ממשיכים לשקר, להסית, ולהציג אותם כפושעים מסוכנים.
3. עדויות ומחקרים רבים על מה שקורה למגורשים לרואנדה ואוגנדה מראים בבירור שהגירוש מחזיר אותם להיות פליטים, חשופים לסכנת חיים – אבל ממשיכים לשקר ולהגיד ששולחים אותם למדינה שבא יוכלו להתחיל חיים נורמליים.
הנה כי כן, אין כאן עובדות שנתונות לפרשנות של הצדדים בויכוח, אין כאן ויכוח על "הכוונות של הגויים" כמו עם הפלשתנאים. יש כאן אג'נדה ברורה – וכל שקר מתועב שיעזור לשרת את האג'נדה מקובל על השלטון.
למה אני חופר על כל זה? כדי להראות לך שלא צריך שום כוחות נפשיים כדי להתווכח מול הפורום. לא צריך לחשוב או לגייס טיעונים לוגיים כלשהם, לא צריך כמובן לענות לשאלות ששואלים אותך כדי להתעמת עם העובדות. צריך רק לשקר, ולהפיץ את המנטרות שלך עוד ועוד, להגיד פעם אחר פעם "מסתננים" "מהגרי עבודה" "אנסים". כמו רובוט.