אדום נחמד כתב:
קומוניסים כתב:
אדום מטלי כתב:
יש אדם, לא אנקוב בשמות כי זה לא עניין אישי, שטוען שהוא תורם לחברה ככל יכולתו. יש לו הזדמנות לתרומה מצילת חיים, אבל הוא לא יממש אותה, כי יש סיכוי שהוא יציל חיים של מישהו שלדעתו לא ראוי לחיות. זה לא עניין של מוסר, זה מין טימטום, אין כאן שום רציונל: גם בתוך העולם המוסרי המעוות שלו ראוי היה לקחת סיכוי של 1% שהתרומה שלך תציל מישהו לא ראוי, כדי להציל ב-99% אחוז יהודי כשר. יהודים מאבדים את חייהם בגלל הסיכוי הקלוש שמחבל יחיה. עם חשיבה מעוותת כזו אתם מנסים להתמודד ולשכנע באופן רציונלי. בהצלחה.
מה שנדרש זה קבלת החלטה מצד משרד הבריאות ומרכז אדי שלא לכלול מחבלים מורשעים בקבוצת הנתרמים ובטח שלא לאפשר תרומה מבלי לידע את משפחת התורם על עברו הטרוריסטי של הנתרם. תצטרף אליי לקריאה הזו. כי מי שלקח חיים, לא ראוי לקבל חיים. זה העולם המוסרי שלי. אני לא פותח בקמפיין למנוע מאחרים לחתום, אבל מאחר והנושא כאן כבר עלה הבעתי את דעתי ואני עומד מאחוריה ומי שמעקם את האף, שיהיה לו אף עקום..
נניח לזה שלא התייחסת כלל לטענה של מטלי.
אני מסכים עם הדרישה שלך לדעת לאן הולכים האברים שלך רק אם אתה מאפשר את זה לכולם. כלומר- ימני שלא ירצה לתרום לשמאלני, חילוני שלא ירצה לתרום לדתי, וכן הלאה. בקיצור, כשמישהו מבקש השתלה, הוא צריך לספק פורטפוליו מלא של כל מעלליו כדי שהתורם (כלומר, משפחתו) יוכל להחליט אם זה מתאים לו או לא.
עכשיו תחשוב אם זה מאפיין של חברה מתפקדת או לא, ואם היית רוצה לחיות באחת כזו
סופסוף טיעון גם ענייני וגם הגיוני.
אכן, יש צדק בדבריך שמצב כזה כפי שתארת- לא ראוי.
אבל.. זה לא מה שאני מייחל לו. הגדרתי בדיוק מה ההחרגה שאני מצפה לה. רוצחים. ונימקתי: כי הם לקחו חיי אדם.
לא דיברתי על פדופילים, אנסים או כל דבר אחר.
בטח ובטח לא על עמדה פוליטית. זה לא בא בחשבון.
והוספתי: גם אם לא מוציאים אותם לגמרי מקבוצת המועמדים לתרומה, לכל הפחות יש לצפות שיודיעו למשפחה על עברם הטרוריסטי הרצחני ויתנו למשפחה להחליט אם הם מוכנים שאיברי יקיריהן יושתלו במי שרצח חפים מפשע.