לירון האדום כתב:
Lion Den כתב:
לירון, הרכבת הזאת כבר יצאה מהתחנה והם חמושים עד העצם, לצערי בסיבוב הבא מול חיזבאללה לא הולך להיות כל כך נעים להיות אזרח ישראלי על קו הגבול, במפרץ חיפה ובגוש דן.
היות והאגרסיביות, המבצעים וההפצצות לא הביאו לתוצאות המיוחלות אלא לתוצאות הפוכות, הגיע הזמן להסיק מסקנות ולשנות גישה - אבל לצערי ההנהגה הישראלית מבינה רק שפה אחת.
השאלה היא מהו הגבול? בינתיים אנחנו תוקפים לא מעט שיירות של נשקים ללא תגובה של הצד השני.
אסד מאז ומתמיד היה מורתע מישראל.
חיזבאללה גם הוא מורתע, כל עוד הוא נלחם בסוריה, הוא לא ירצה עימות גם עם ישראל.
ושוב, זה שחיזבאללה התחמש זה ברור וידוע לכל, הוא לא אותו חיזבאללה של 2006, הוא הרבה יותר
מסוכן.
הגישה של לשבת בשקט ולתת להם להתחמש עוד יותר זה דבר שהוא מסוכן.
אולי קל יותר לבקש לשבת בשקט בזמן שאתה יודע שהטילים לא יגיעו אלייך כי אתה לא גר בארץ
בנתיים אין תגובה עד שתגיע התגובה וזה יהיה מאוד מאוד לא נעים, למעשה אני ארשה לעצמי להניח שאחרי הסיבוב הבא אכן תווצר הרתעה אבל כנראה לא לכיוון שהיינו מייחלים.
אני לא מדבר על לשבת בשקט ולא לעשות כלום מול איום אמיתי, יש עוד חזיתות, זירות וכלים בארגז של מדינאים ודיפלומטים שהמדינה שלנו זנחה ומתעלמת מהן בחסות הלובי המתנחלי. אין פה יומרה לפתרון קסם, אבל משנות השמונים אנחנו מוכיחים לעצמנו שאת המלחמה בכתות אידאולוגיות כמו חמאס וחיזבאללה לא ננצח בשדה הקרב באופן בלעדי ואנחנו מתעקשים לא להפנים בכל הכוח.
אגב, אני בארץ ואסבול מההשלכות של המצב יחד עם ילדיי, ובקיץ 2006 נהניתי מחופשת קיץ מפנקת אצל המשפחה בגליל המערבי, היה פצצה.