אמיר כתב:
zapta כתב:
יש סיבה לתנודות
אני לא יודע ספציפית על התנודות האחרונות אבל תמיד יש סיבה מאחורי זה
והסיבות האלו הן לא רחוקות מסיבות למשל של עליה או ירידת מניות בבורסה/נדל"ן ועוד אלפי ערוצי השקעות אחרים
אם יש לך בכדור הארץ ערים שאתה יכול לקנות בהן בית ב1/100 ממה שתקנה בעיר אחרת הרי גם זה בועה
הכל זה עניין של הצע וביקוש
אולי בביטקוין זה מרגיש שהכל רנדומלי אבל אני לא רואה הבדל גדול בין המסחר במטבעות הוירטואלים לבין מסחר במניות
ונכון שזה דומה הרבה יותר לבועת הדוט-קום מאשר לכל השקעה אחרת
אבל שוב, כרגע זה לא משנה
למה? כי זה אפיק השקעה שאפשר לעשות בו רווח גבוה מהשקעה יחסית נמוכה
ללכת ולשים את כל הכסף שלך על זה יהיה התאבדות, אבל לזהות את התנודות הבאות וללכת עם המטבע הבא שאולי יעשה עליה מטאורית זאת אחלה דרך לעשות כסף
השקעה בסיכון גבוה אין ספק, לכן תשקיע סכום כסף שלא איכפת לך לאבד
5K אולי 10K או 100K כל אחד והיכול שלו
לדוגמא, אם היית משקיע בTRON לפני כחודש וחצי ב5K היום היה לך קרוב ל100K (שלא נדבר על לפני כשבוע שהערך שלו היה בשיא)
כן הכל דינאמי ולא מגובה או מבוסס אבל מי שיודע לנצל את זה עושה כסף
ואם הייתי במקום אחר בחיים שהיה לי קצת יותר זמן וכסף (בעיקר זמן ) היה אפשר לתרגם את זה לכסף אמיתי
מטבעות כמו ריפל אפילו הוזכרו פה בדיון הזה ממש
ההבדל בין ביטקוין לבין השקעה בנדל"ן או במניות היא שלנדל"ן ומניות יש איזשהו ערך אמיתי מאחוריהן, נכון הרבה פעם הערך הזה מנותק מהמחיר שאנשים משלמים (ואז יש לך בועה) אבל לפחות יש משהו שאתה יכול תיארוטית לנסות להבין ולחזות.
לביטקוין אין שום ערך אמיתי חוץ מאסימון לעשות עליו קופה. מדובר במטבע שלהעביר אותו מאדם לאדם עולה 50 דולר ולזה לוקח בין שלוש שעות לשלושה ימים. אנשים אומרים שזה אלטרנטיבה לכסף, נראה לך שאפשר לנהל כלכלה ומסחר עם מטבע שעובד ככה?
זה לא סתם שאפילו שהמאמינים הכי אדוקים בקריפטו הפסיקו לקבל אותו כאמצעי תשלום.
נועם שחם כתב:
לא מתיימר להבין בזה בשיט, רק מציין שכבר היו מיני התרסקויות דומות בעבר ואחריהן השער טס למעלה. בינתיים אני גם רואה שהחבר'ה שמתעסקים בזה ממש לא נלחצים כרגע, להיפך, טוענים שהשיא עוד לפנינו (ושהשער יגיע ל-40-50 אלף דולר).
יש פתגם ישן בוול סטריט שאומר שכנהג המונית שלך מציע לקנות מניות, זה הזמן למכור. וכל סיבוב יש אנשים שנשבעים שהפעם זה שונה והפעם החוקים השתנו. עד עכשיו, הם תמיד טעו. אולי הפעם זה שונה. אני מהמר שלו ואני לא הייתי שם כסף שאני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד על זה. ואם כבר רוצים להמר על בועות, יש אפיקים טיפה יותר מוגנים מקריפטו ששם אם זה אשכרה קורס, אלוהים יעזור לך.
ושלא תבין אותי לא נכון, אני בהחלט חושב שיש עוד אנשים שיעשו כסף מביטקוין, אם היית יודע מתי השוק יעלה ומתי הוא יפול לא היית צריך ללכת לעבוד. אבל האנשים שאומרים שזה יעלה ל 40,000 מבססים את זה על כלום.
זה ממש לא טיעון רציני להגיד יש לך משהו מאחורי השקעות (לא משנה איזה)
גם הכסף בבנק שלך זה רק מספרים? הוא מגובה במשהו? יש לו ערך מוחשי?
אפילו השטרות שאתה משתמש בהם יש הרבה יותר מקומות על הגלובוס שהם לא שווים יותר מסתם נייר מאשר מקומות בהן יש להם איזשהו ערך
השקעה בסיכון גבוה/הימור תקרא לזה איך שתרצה - אני לא חושב שיש מישהו שהרוויח סכומים גדולים של כסף מבלי לקחת את הסיכונים האלו
ולגבי ה"ערך" מהאחורי המטבע, אז נכון לביטקוין יש עמלות ולוקח זמן לאשר עסקאות אז דבר ראשון יש המון מטבעות ששיפרו את הביצועים כך שגם העמלות העברה וגם זמני העברה ירדו משמעותית אפילו לרמה של 0 עמלה והעברה מיידית
קודם כל, מאוד קשה לדבר על תכונות של מטבעות כי הם שונים מהותית אחד מהשני אז אין לזה שום ערך
ואם כבר התמקדנו בביטקוין אז העוצמה שלו והיתרונות שלו וכמובן השימושים העתידיים שלו הם ממש לא להחליף כסף ואף אחד לטען כך בשום חלק בהיסטוריה שלו
מאחורי הביטקוין עומדת טכנולוגיה מהפכנית שנקראת בלוקצ'ין ואם אתה מבין קצת במחשבים אז אתה תדע שהבלוקצ'ין הוא פורץ דרך ונותן לנו כלים שפעם לא היו לנו
לא חייב להשתמש דווקא בביטקוין כדי להתשמש בטכנולוגיה של הבלוקצ'ין זה נכון אבל הביטקוין הוא מאומת ומאובטח ע"י הכי הרבה אנשים בעולם מכל המטבעות ולכן הכי נוח/טוב/כדאי לחתום חוזים עם ביטקוין וכו'
יש לו שימושים ועוד יהיו לו שימושים, כרגע אני מסכים אין לו שימוש שמצדיק את המחיר שלו
וזה לא העיקר פה בכלל, כרגע יש הייפ מטורף על המטבעות אם תהייה בזמן הנכון במקום הנכון תעשה הרבה כסף
מה זה משנה לך אם זה ביטקוין או תותים?