הכי אדום שיש כתב:
הפועל
מכבד את התגובות והסגנון שלך
לא באתי להוריד את אלן ואני חושב שעל אף הבעיתיות שלו הוא שחקן אדיר - אבל
אני כן חושב שברמות הגבוהות עד היום לא הוכח שניתן לשבור איתו את תקרת הזכוכית ולהיות קבוצה צמרת ( להבדיל מהליגה השנייה)
יש משהו מפתה להמר כל פעם על אלן כי הוא נותן הרבה דברים שאוהדים אוהבים מאוד ובינהם גם אני.
אבל בפועל, כשבונים קבוצה צריכים שחקנים שיגרמו למי שמשחק לידם להיות יותר טובים ושהאווירה מסביב תיצור יחידה מנצחת. פשוט אין את זה איתו, ואני מאמין פה לכל מילה שפרנקו אומר בראיונות ( גם אם יכל להתנהל בצורה מכבדת יותר)
הנבחרת בכדורסל הייתה שנים רבות דוגמא לקבוצה שהשלם עולה על סך החלקים -
גם הפועל גלבוע גליל היא דוגמא מצויינת לכך
לבנות קבוצה מנצחת זה הרבה יותר מלהביא אנשים שנראים טוב בסטטיסטיקה
לכן אני מוותר על הכישרון של אלן (שעולה על האוורד) - בזמן שמבחן התוצאה לא משקר במשך שנים
על איזה תוצאה בדיוק אתה מדבר? איזו קבוצה לא הצליחה "לשבור את תקרת הזכוכית בגללו"?
בעונה הראשונה בהפועל הוא היה זר שולי בקבוצה הכי ענייה בליגה ושוחרר אחרי 10 משחקים בגלל פציעה. הוא היה חלק שולי מאוד בעונה הזאת כך שהיא בכלל לא רלוונטית.
בחיפה הוא גם כן שוחרר אחרי 10 משחקים יחד עם סטיט בגלל משהו שלא קשור לכדורסל, בקבוצה שהייתה בינונית איתו ונשארה בינונית בלעדיו.
בעונה המלאה היחידה שלו בליגת העל, לפני שנתיים, הוא הגיע ברגע האחרון על חוזה זמני בגלל פציעה של שחקן אחר. זאת הייתה קבוצה רעה שגם שחררה את הזר הכי טוב שלה באמצע העונה. ג'ף היה השחקן היחיד שתפקד באופן יציב בעונה הזאת יחד עם רביב, ואם הוא לא היה מגיע לקבוצה במקרה לגמרי יש סיכוי טוב שהעונה הזאת הייתה נגמרת בקטסטרופה. בסוף אותה עונה הוא נתן סדרת פלייאוף אדירה ועשה בית-ספר לסוללה של גבוהים שכל אחד מהם הרוויח פי כמה ממנו, והקבוצה הייתה רחוקה סל (או שריקה) מלעשות סנסציה אדירה.
והעונה הוא שוחרר אחרי 8 משחקים כשהקבוצה במאזן 4:4, כשבארבעת ההפסדים איתו עלינו עם שלושה זרים, ובשני המשחקים היחידים איתו שבהם היינו עם ארבעה זרים גם ניצחנו.
אז שוב, על איזה מבחן תוצאה ואיזו תקרת זכוכית אתה מדבר בדיוק?
ואם סטטיסטיקה זה לא הכל וצריך שחקנים ש"יוצרים אווירה טובה", איך בשתי העונות שלו בלאומית הקבוצה שלו הגיעה לגמר? הרי גם בליגת העל וגם בלאומית הוא שחקן מוביל מבחינה מקצועית, וגם בליגת העל וגם בלאומית הוא אישיות בעייתית. אז על פי התאוריה הזאת גם הקבוצות שלו בלאומית אמורות לא להצליח.
ודבר אחרון, כמה מאמנים בארץ ויתרו על כריס אוואנס? כמה מאמנים בארץ ויתרו על דארל וויליאמס? ומה הם עושים העונה, בליגות יותר טובות מהליגה הישראלית? ומה זה אומר עליהם ועל כל המאמנים שוויתרו עליהם?