redrony כתב:
Eros Ramazzotti כתב:
על כל שחקן שיודע לתת פס מיד מגיע ה"ריאליסט" התורן עם הטיעון הקבוע: "למה ש-X יבוא לשחק בליגה השנייה כשהוא משחק בליגת העל"?
אז בוא תבין למה. כי הפועל ת"א לא מתכננת (ככל הידוע לי) להישאר בליגה השנייה. תשאל כל שחקן כדורגל שיגיד לך שאם הפועל ת"א תשלם לו מה שמשלמים לו בפאקינג בני סכנין (לא יותר, רק אותו דבר) הוא יבוא אליה בריצה, גם אם זה כרוך ב- 4 חודשים בליגה הלאומית. פיראס מוגרבי יכול להיות שחקן הרכב בהפועל ת"א בליגת העל. זו הזדמנות מצוינת בשבילו, וכל שחקן עם קצת שכל יקפוץ על הזדמנות כזאת.
מה עושים במקום זה? מחפשים להמציא את הגלגל. ממשיכים להביא שחקנים שלא שווים כלום בליגת העל. נו, נגיד שנעלה ליגה. מה אז? מה תעשה עם החוזה של עגייב? תזרוק אותו לפח? למה להביא אותו בכלל? מי זה השחקן הזה בכלל? מה הוא עשה בקריירה שלו שהוא שווה את החולצה של הפועל ת"א? ממשיכים להביא לכם שחקנים כושלים ואתם חושבים שאתם משחקים מנג'ר ומתלהבים כי אולי הוא יתן איזה דריבל פעם בשני משחקים. זה שחקן לא תכליתי, לא חזק, לא מספיק מהיר, שחקן עם יח"צ של רונאלדיניו ויכולת של מוטי ברשצקי. הקבוצה הזאת אוגרת זבל בקצב מסחרר ולאף אחד לא אכפת. אף אחד לא מבין שעוד חצי שנה הוא עולה לדרבי מכבי מוטי ברשצקי באגף ימין ואמיר עגייב באגף שמאל. אני מעדיף שיביאו שחקן אחד בינואר שיהיה שחקן הרכב בליגת העל ולא 4 זבלים שלא יודעים למסור פס ויתחילו לקבל שריקות בוז עוד חודש כשהקהל יגלה את הבלוף. זה כבר לא עניין של כסף, זה באמת עניין של ניהול.
לכו תבדקו איך נראה הסגל של יובנטוס כשהיא שיחקה בסריה B. מעניין איך בופון, נדבד, דל פיירו, קמורנסי וטרזגה לא אמרו לעצמם "למה שלא אלך לשחק בקייבו בליגה הראשונה".
את כל התזה שלך אתה משתית על ספקולציה של "הוא יבוא אליה בריצה". נראה לי שאתה חי בסרט. יש היום 5-6 קבוצות בארץ ששחקנים יעדיפו לפני הפועל גם אם הפועל היו בליגת העל (4 בטוח).
שחקנים יודעים שלא רק שהם יורדים לשחק בליגה שניה, אלא שהם מגיעים למועדון שהעתיד שלו לא ממש ידוע, שעבר טראומה כלכלית קשה ושלא יכול לשלם להם כנראה גם בליגת העל מה שהם רוצים. כי מוגראבי לא יכול להרוויח בהפועל מה שהוא מרוויח בסכנין עכשיו וכנראה גם לא בעונה הבאה אם לא יתחלפו בעלים.
אתה גם שם את עגייב כדוגמא כאילו הוא העניין. שחקן לגיטימי. נראה לך שחשוב שתדע מי אתה ומה הגודל שלך כרגע.
ועל ההשוואה ליובנטוס, שמע, אתה באמת באמת חי בסרט... אם בהפועל היה בעלים שהיה מבטיח לך שבשנה הבאה תרוץ לאליפות ותשלם לשחקנים יקרים סכומים שהם יכולים לקבל במקום אחר, אולי הם היו גם באים ואני כבר לא מדבר על זה שכל השמות שהזכרת ירדו עם יובנטוס. בקיצור, רד מיובנטוס, סרט אחר לגמרי.
מסכים איתך. יש את ב"ש, מכבי, בית"ר ומכבי חיפה שכל שחקן בישראל יעדיף על הפועל היום (בהנחה וכולן משלמות אותו דבר). אחרי הרביעייה הזו אמורה לבוא הפועל השבורה של היום, יחד אולי עם הפועל חיפה ומכבי נתניה. בימים כתיקונם של הפועל ת"א היא ברשימה הראשונה ולא בדרג ב'.
אוקיי, אחרי שהסקנו שיש 5-6 קבוצות שאחריהן כל שחקן יעדיף לבוא להפועל, אז אתה בעצם מסכים איתי ששחקן יעדיף לשחק בהפועל ת"א (גם אם זה אומר חצי עונה בלאומית) ולא ברעננה/סכנין/אשדוד/עכו/פ"ת/בני יהודה.
למה מוגרבי לא יכול להרוויח בהפועל את מה שהוא מרוויח בסכנין? אם הם לא יכולים להתמודד עם בני סכנין אז אין להם מה לחפש פה. אני לא מבקש מהם להעמיד תקציב כמו אלונה וגולדהאר, אפילו לא כמו יעקב שחר. לבקש שיתמודדו על שחקנים בולטים של קבוצות קטנות בליגת העל זה גם לא לגיטימי? אנחנו אולי לא יובנטוס, אבל מתי הפכנו להפועל כפ"ס? אם פיראס מוגרבי זה לא ריאלי אז הם לא צריכים להיות פה עוד דקה, כי זה תלוי רק בהם.