אמיר כתב:
zapta כתב:
זה ברור אבל זאת לא השאלה
התנודות והמסחר בו חי וקיים
מליארדים שעוברים כל יום
בועה או לא, אי אפשר להתעלם מזה
לא אמרתי להתעלם, אבל שאלת למה נפל, ואין ממש מה להסביר בבועות.
מספיק אנשים חשבו שעכשיו זה זמן טוב למכור ואז עוד קצת אנשים נכנסו ללחץ שאולי זה הולך ליפול לגמרי אבל היו כנראה מספיק אנשים עם הוראת קניה ב 10,0000 בשביל לעצור את זה.
נועם שחם כתב:
עד היום בכל שנה ב-3 השנים האחרונות הייתה נקודת זמן של נפילה גדולה ואחריה המשיך לטפס יופי יופי.
אם היה לי כסף, הייתי קונה היום.
ואתה חושב שזה ימשיך לעלות לנצח?
אני לא אומר שאי אפשר לעשות כסף על זה, הרבה אנשים עשו, אבל להגיד "עד היום הבועה לא התפוצצה אז זה אומר שהיא לא תתפוצץ אף פעם" זה דרך מאד טובה להפסיד את התחתונים.
יש סיבה לתנודות
אני לא יודע ספציפית על התנודות האחרונות אבל תמיד יש סיבה מאחורי זה
והסיבות האלו הן לא רחוקות מסיבות למשל של עליה או ירידת מניות בבורסה/נדל"ן ועוד אלפי ערוצי השקעות אחרים
אם יש לך בכדור הארץ ערים שאתה יכול לקנות בהן בית ב1/100 ממה שתקנה בעיר אחרת הרי גם זה בועה
הכל זה עניין של הצע וביקוש
אולי בביטקוין זה מרגיש שהכל רנדומלי אבל אני לא רואה הבדל גדול בין המסחר במטבעות הוירטואלים לבין מסחר במניות
ונכון שזה דומה הרבה יותר לבועת הדוט-קום מאשר לכל השקעה אחרת
אבל שוב, כרגע זה לא משנה
למה? כי זה אפיק השקעה שאפשר לעשות בו רווח גבוה מהשקעה יחסית נמוכה
ללכת ולשים את כל הכסף שלך על זה יהיה התאבדות, אבל לזהות את התנודות הבאות וללכת עם המטבע הבא שאולי יעשה עליה מטאורית זאת אחלה דרך לעשות כסף
השקעה בסיכון גבוה אין ספק, לכן תשקיע סכום כסף שלא איכפת לך לאבד
5K אולי 10K או 100K כל אחד והיכול שלו
לדוגמא, אם היית משקיע בTRON לפני כחודש וחצי ב5K היום היה לך קרוב ל100K (שלא נדבר על לפני כשבוע שהערך שלו היה בשיא)
כן הכל דינאמי ולא מגובה או מבוסס אבל מי שיודע לנצל את זה עושה כסף
ואם הייתי במקום אחר בחיים שהיה לי קצת יותר זמן וכסף (בעיקר זמן ) היה אפשר לתרגם את זה לכסף אמיתי
מטבעות כמו ריפל אפילו הוזכרו פה בדיון הזה ממש