תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 01:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עונת 2017-2018 - שאר הליגה
הודעהפורסם: 16 דצמבר 2017, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
גלן רייס ג׳וניור זה תופעה.
הבן אדם גדול על הליגה. זה מרגיש כאילו קווין דוראנט משחק בחולון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2017, 21:47 
ג'יזס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2017, 22:25 
חולון קבוצה של מטומטמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2017, 22:33 
אני מקנא בחולון שמצליחים להביא זרים כאלה (ואין להם כסף של ירושלים) כשלנו יש את האוורד ושות׳.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2017, 22:37 
ranjef כתב:
אני מקנא בחולון שמצליחים להביא זרים כאלה (ואין להם כסף של ירושלים) כשלנו יש את האוורד ושות׳.

חולון כבר שלוש שנים עם היחס תקציב-זרים הכי טוב בליגה.
לדוגמא: קלייבורן שהיום בצסקא.
עדיין לא חושב שזה ראוי שנותנים לדפקט הזה במה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 08:40 
סמל אישי של המשתמש
מדהים מה שבית הלחמי מוציא מקבוצה כל-כך מוגבלת כמו גלבוע גליל. זו אשכרה קבוצה שמשחקת בלי ישראלי בכיר אחד, אולי למעט שוכמן. שוב מראה כמה בליגת שימון מזרחי הפכו הזרים לגורם היחידי המשמעותי. פגעת בול בזרתותח? פלייאוף. פגעת בשניים? פיינל-פור. פגעת בשלוש? האליפות במרחק נגיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 09:07 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
מדהים מה שבית הלחמי מוציא מקבוצה כל-כך מוגבלת כמו גלבוע גליל. זו אשכרה קבוצה שמשחקת בלי ישראלי בכיר אחד, אולי למעט שוכמן. שוב מראה כמה בליגת שימון מזרחי הפכו הזרים לגורם היחידי המשמעותי. פגעת בול בזרתותח? פלייאוף. פגעת בשניים? פיינל-פור. פגעת בשלוש? האליפות במרחק נגיעה.

וגם אתמול חצי משחק שיחקו בלי בראון, שטבח בנו בדרייב אין למי שזוכר. הליגה הזאת חצי מקרית, בלי ספק. הלקח השני שצריך להפיק הוא שלפני שמתפרעים עם סגל ישראלי עמוק (כמו שקצת עשינו השנה), עדיף להשקיע בזרים שנותנים תפוקה. מלבד שנה שעברה, לא ידענו לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 09:15 
הטעות הגדולה היתה להשקיע כל כך הרבה כסף במנקו כשיש לך בסגל את לימונד-בנקס-גינת, ועוד את איידן כגיבוי מהספסל שיכול לתת את ה10 דקות במשחק.
היה אפשר בכסף הזה להביא זר בשכר גבוה שעונה על הצרכים של הקבוצה (קליעה מבחוץ, אתלטיות) וישראלי שיעלה מהספסל רק לסגור פינות. מה שקורה בפועל עם עומק הישראלים זה שאין מספיק דקות לחלק בין כולם ואז יש תסכול אצל שחקנים כמו בנקס.

או שהטעות הגדולה היתה להביא את מאט הווארד, לא סגור על זה.

בכל מקרה זאת עוד עונה שיכלה להיות לנו קבוצה מדהימה והכל מתפקשש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 09:26 
הדבר האחרון שמחזיק את גליל זה תלות בזר כזה או אחר.
מדובר בקבוצה שלא בטוח שיש הבדל בין זה שהיא תופיע מולך עם 2 זרים או עם 4 זרים.
חוץ מהחודש בשנה שעברה שמרפי הולוואי נפצע והם נראו רע בכל פעם שהיה להם חיסרון של שחקן או שניים, חשוב ככל שיהיה הם תמיד יראו אותו דבר.
גם כשג'קובן בראון נפצע אתמול ונגד מכבי, גם כשהאריסון (שחקן סופר חשוב שם) נפצע לחודש וחצי, וגם שהזר הכי טוב שלהם עזב ליפן וגם שסקוורר נפצע לחודש.
אני מזכיר לכם ששנה שעברה הם סיימו במקום ה9 וזה עוד בחסדינו, והשנה חובת ההוכחה עליהם כי הם קבוצה נורא לא יציבה עד עכשיו.

זו ממש לא הייתה טעות להביא את מנקו, תקציב הזרים הנוכחי שלנו מספיק גבוה כדי לפגוע בזרים ברמה גבוהה - זה שזה לא נעשה בפועל לא אומר שצריך להצטער על החתמה של שחקן ישראלי כזה או אחר.
יש לנו סגל ישראלי מצוין, ארבעתם נושקים או נמצאים בדאבל פיגרס, הבעיה נעשתה מבחירת הזרים וזהו.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 09:38 
סמל אישי של המשתמש
מנקו נותן 8.8 נק' ב27 דקות. זה לא מרשים במיוחד. ומרבית המשחקים הטובים שהיו לו (ולא היו הרבה) היו מול קבוצות מהחצי התחתון של הליגה. והכי גרוע, נראה שהוא מונע הבאה של פורוורד זר כי הוא "סוגר" לנו את עמדה 3. חשבנו שהוא שווה ישראלי בכיר, האמת היא שהוא לא.
ואי אפשר לאמר שיש לנו כסף והכל בסדר. הרי אנחנו מחליפים זרים, כבר החלפנו אחד, ואם אני צריך לנחש נחליף לפחות עוד אחד. גם הכסף לזה מגיע מאיפשהו. ויש גירעון, גם הכסף לזה מגיע מאיפשהו. כסף לא משלם רק על התקציב ב1 בנובמבר, הוא משלם גם על היכולת לתקן טעויות במהלך העונה. וצריך להודות בכך שטעינו עם מנקו. אם אפשר לתקן? לא יודע. אבל בשלב ראשון צריך להודות בטעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 09:50 
סמל אישי של המשתמש
זה שהוציא הרבה כסף על זרים לא אומר שהם יהיו טובים...תראה את הווארד כדוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: עונת 2017-2018 - שאר הליגה
הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 10:16 
סמל אישי של המשתמש
אולי אני טועה, אבל נראה לי שהבעיה המרכזית להתבסס על זרים היא שהם כמעט ולא שומרים על המשכיות. כמעט כל זר עוזב את הקבוצה אחרי עונה מקסימום שתיים.
ואז אתה בעצם מנהל קבוצה על הימורים כל עונה מחדש.
עם סגל שיש בו כמה ישראלים איכותיים יותר קל לשמור על המשכיות ולבנות לטווח ארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 11:21 
גלבוע מצליחים כי הם קבוצה מאומנת נקודה.
יש להם שיטת משחק שבליגה שלנו הורגת קבוצות, ואם הם באים במוד הנכון וכמה שחקנים שלהם ביום סביר פלוס הם גם יכולים לנצח את רוב הקבוצות.
הם לא קבוצה לפיינלפור אולי אבל בהחלט קבוצה שעם תקציב בינוני יכולה לעשות צרות בכל הרכב וזה מה שהם עושים שם.

אצלנו הבעיה היא חיבור בין כל החלקים. כרגע סך החלקים נותן תפוקה פחותה ממה שהוא יכול (בגלל הרבה סיבות אבל עיקרן אימון ושיטת משחק ברורה).
אין משהו שמאפיין את הקבוצה השנה וכל משחק שונה מהקודם ולכן הפסדנו כמה משחקים שלא היינו צריכים להפסיד על הנייר (גלבוע,אשדוד,חיפה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
גלבוע טובים כי הם הולכים כבר שנתיים על קונספט של ארבעה זרים אתלטים, שני גארדים סקוררים ושני גבוהים אתלטים שמסוגלים לשמור על עמדות 4-5 . הם מוקפים בישראלים משלימים אתלטים כמו שוכמן ואלטיט וקרפלס (שהוא שחקן פח אבל גבוה ויכול לשמור כמה עמדות), ומשחקים הגנת חילופים טובה ואגרסיבית, שמתאפשרת בגלל סוג השחקנים שהם מביאים. זהו, זו כל התורה והם עושים חיל בתקציב המוגבל שלהם. הבינו שם מה שעוד לא הבינו בהפועל. העיקר שדני פרנקו ימשיך לשפוך כסף על רפי מנקו והווארד, ושההנהלה תגיד אמן ל"סמכות המקצועית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
מה מאומנת? בית הלחמי מאמן מחורבן, שכמעט כל הקריירה לא עשה כלום. לדעתי אין שם כמעט כלום חוץ מפגיעה בזרים והרבה מוטיבציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
אולי אני טועה, אבל נראה לי שהבעיה המרכזית להתבסס על זרים היא שהם כמעט ולא שומרים על המשכיות. כמעט כל זר עוזב את הקבוצה אחרי עונה מקסימום שתיים.
ואז אתה בעצם מנהל קבוצה על הימורים כל עונה מחדש.
עם סגל שיש בו כמה ישראלים איכותיים יותר קל לשמור על המשכיות ולבנות לטווח ארוך.

אני חושב שאנחנו ההוכחה החיה שזה לא עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 14:12 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
מה מאומנת? בית הלחמי מאמן מחורבן, שכמעט כל הקריירה לא עשה כלום. לדעתי אין שם כמעט כלום חוץ מפגיעה בזרים והרבה מוטיבציה.

הוא אולי לא "גאון כדורסל" כמו ארז או פרנקו, אבל הוא מאמן סביר שנותן לקבוצה לרוץ ולשחק כדורסל מודרני, בלי כל מיני מנטרות וקלישאות של "גאוני כדורסל". כל שיטת ה"בוא נחתים מאמן שהוא שם" מתפוצצת למועדון הזה בפרצוף מאז ארז, קטש, רמי הדר ועכשיו פרנקו. 90% מהמאמנים בליגה זה אותו שטיק בינוני ופשוט חלקם מקבל הייפ שיוצא מפרופורציה בגלל קירבה לעיתונאים וכו'- שוב, ראה מקרה פרנקו שאני בטוח שההישגים שלו מהעבר מזיזים למישהו עכשיו.
ואגב, פגיעה בזרים זה איזה 85% מהעבודה. היתר זה לא להפריע להם, כמו שעשו אצלנו שנה שעברה אחרי שאברהמי פוטר. מרוב "שיטות" "דרך" "מלחמה ואופי" בהפועל, לא רואים את היער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 14:39 
בית הלחמי הצליח יפה מאוד בגבעת שמואל וקצת באשקלון (בקדנציה הראשונה) וכעת בגלבוע. בבני הרצליה הוא נכשל בגדול. גם בקדנציה השניה שלו באשקלון בליגה השניה. גם בנהריה הוא לא ממש הבריק.
האמת שלכל מאמן יש הצלחות וכישלונות, ולמרות שאני מאוד אוהב את מה שבית הלחמי עושה בגלבוע - אני לא בטוח שהוא המאמן המתאים להפועל. למעשה, אני בכלל לא חושב שהבעיה של הפועל היא זהות המאמן, אלא איך מנהלים אותו. פרנקו, רמי הדר וקטש - כולם הצליחו במקומות אחרים, ובנסיבות אחרות. והם לא הצליחו בהפועל, לדעתי בין היתר בגלל איך שניהלו אותם. אני לא חושב שהיו בהפועל מאמנים לא טובים, אלא הייתה עבודה לא נכונה מול המאמנים שהקטינה את סיכויי ההצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 21:37 
דובראש כתב:

זה לא אומר שהם יהיו טובים אבל בשורה התחתונה יש קורלציה גבוהה בין זרים ב130 אלף דולר ליכולת גבוהה לבין זרים ב80 אלף ויכולת חלשה.
זה שתביא לי סטיות תקן (וברור שיש כאלה) לא ישנה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 21:50 
סמל אישי של המשתמש
א.ב כתב:
דובראש כתב:

זה לא אומר שהם יהיו טובים אבל בשורה התחתונה יש קורלציה גבוהה בין זרים ב130 אלף דולר ליכולת גבוהה לבין זרים ב80 אלף ויכולת חלשה.

ירושלים של העונות האחרונות זו הוכחה ומ**י של העונות האחרונות למעט זו מוכיחות שאפשר להביא הרבה פלופים בהרבה כסף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 22:06 
purvis short כתב:
בית הלחמי הצליח יפה מאוד בגבעת שמואל וקצת באשקלון (בקדנציה הראשונה) וכעת בגלבוע. בבני הרצליה הוא נכשל בגדול. גם בקדנציה השניה שלו באשקלון בליגה השניה. גם בנהריה הוא לא ממש הבריק.
האמת שלכל מאמן יש הצלחות וכישלונות, ולמרות שאני מאוד אוהב את מה שבית הלחמי עושה בגלבוע - אני לא בטוח שהוא המאמן המתאים להפועל. למעשה, אני בכלל לא חושב שהבעיה של הפועל היא זהות המאמן, אלא איך מנהלים אותו. פרנקו, רמי הדר וקטש - כולם הצליחו במקומות אחרים, ובנסיבות אחרות. והם לא הצליחו בהפועל, לדעתי בין היתר בגלל איך שניהלו אותם. אני לא חושב שהיו בהפועל מאמנים לא טובים, אלא הייתה עבודה לא נכונה מול המאמנים שהקטינה את סיכויי ההצלחה.

מסכים מאוד.
כל עונה בהפועל יש טרנד אחר. מאמן כזה או אחר, השקעה בישראלים, השקעה בזרים, קומבו גארד, פורוורד אתלטי וכו'.
כאילו אחד מהדברים האלה זה איזשהו פתרון קסם שהמחסור בו מונע מאיתנו להצליח.
בסופו של דבר כל הכשלונות שלנו (למעט אולי בעונת קטש הראשונה ששם הכשלון היה על הראש של קטש) הגיעו כתוצאה מניהול מקצועי רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 22:07 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:

בית הלחמי גם בשיאו לא עשה משהו מאד יוצא דופן. ואחרי זה היה לו עשור של כשלונות. גם עכשיו אין לקבוצות שלו איזה כדורסל מדהים. הצליחו להביא שם זרים טובים, ולגבש יפה מאד את הקבוצה. לא יותר מזה. הוא מאמן לא יותר ולא פחות טוב ממרבית המאמנים בליגה. סתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 22:47 
דובראש כתב:
א.ב כתב:
דובראש כתב:

ירושלים של העונות האחרונות זו הוכחה ומ**י של העונות האחרונות למעט זו מוכיחות שאפשר להביא הרבה פלופים בהרבה כסף

אתה חוזר על המנטרה ש"אפשר להביא פלופים בהרבה כסף" וש"כסף לא מבטיח שחקן טוב".
זה נכון, אבל אתה מתעלם מהשורה התחתונה, והיא שיש התאמה גדולה בין השכר שמשלמים לשחקן לבין היכולת שלו. שחקנים טובים עולים יותר.
יש שחקנים זולים שנותנים עונה גדולה, יש שחקנים יקרים שנותנים עונה גרועה, אבל בשורה התחתונה שחקנים טובים עולים יותר. ככה זה.

וירושלים ומכבי זה אולי דוגמה לזה לבזבוז כספים לא יעיל, אבל אתה לא יכול להתווכח שהן מביאות שחקנים ביותר כסף וכתוצאה מזה השחקנים שלהן יותר טובים. ככה שאתה בעצם מחזק את מה שאמרתי.
אגב, ההבדל ביכולת בין שחקן של 80 אלף לשחקן של 130 אלף גדול יותר מהבדיל ביכולת בין שחקן של 300 אלף לשחקן של 400 אלף. ככל שתעלה ברמות השכר לכיוון מכבי וירושלים אז הקפיצת שכר משמעותית יותר ביחס ליכולת, ככה שגם הדוגמה שהבאת לא הכי רלוונטית במקרה שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 23:45 
הפועל כתב:
בולשיט. מאומנת ועוד איך.
ודרך אגב, זה לא אומר שאני לא מסכים אתך לגבי העבר שלו. אבל הוא החליט על שיטה מסוימת שהיתה נגזרת של מה שהיה לו בגליל מבחינת ישראלים, ומצליח איתה יפה. ואתה מדבר על "פגיעה" בזרים כאילו זה דבר של מה בכך, אבל זו חוכמה גדולה מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 דצמבר 2017, 23:56 
סמל אישי של המשתמש
לא מה בכך. אבל אני בספק אם יש פה איזו חוכמה גדולה. כל פעם שאיזו קבוצה בליגה מצליחה שנה-שנתיים להביא זרים טובים הופכים את המאמן/מנהל הקבוצה פתאום לאיזה עילוי בתחום הסקאוטינג. אני מרשה לעצמי לפקפק בכישרון של מי מאנשי גליל בתחום. אם להלחמי היה כזה כישרון בתחום, איפה הוא היה בעשור שקדם לכך? כנ"ל לגבי שאר אנשי גלבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 דצמבר 2017, 00:27 
סמל אישי של המשתמש
נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 דצמבר 2017, 09:12 
אם 3 שנים רצוף גלבוע קולעים ברוב הזרים מישהו שם עושה משהו נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 דצמבר 2017, 10:12 
סמל אישי של המשתמש
זה גם מה שאמרו על הרצליה כשהיו להם כמה שנות ריצה טובות. ואותו דבר על אילת כשלהם היו כמה שנות ריצה טובות. וכן הלאה. ואז מתישהו זה נגמר, והקסם נעלם. יותר סביר להניח שאין הרבה יותר ממקריות ו/או התחברות זמנית לסוכן קצת יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 דצמבר 2017, 11:04 
zink כתב:
אם 3 שנים רצוף גלבוע קולעים ברוב הזרים מישהו שם עושה משהו נכון

לפני 3 שנים ירדה ליגה
לפני שנתיים עלתה מהלאומית
שנה שעברה סיימה מקום 9 (וגם זה תודות לרמי הדר).
עם הצלחה לא מתווכחים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: עונת 2017-2018 - שאר הליגה
הודעהפורסם: 20 דצמבר 2017, 11:11 
פאדיחה לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: