עד המ!!ת הפועל כתב:
די, אל תיתמם. "אתם" זה החבר'ה שלך מהשמאל. אל תגיד לי שמעולם לא שמעת קריאות "אפרטהייד" לגבי מה שקורה פה.
אני לא הצעתי שום סיפוח. בסה"כ העליתי שאלה כדי להבין מה יקרה אם...
אשמח אם תסביר אילו "אלמנטים של אפרטהייד" יש בירושלים.
אתה אומר שאתה לא מחליט בשביל אף אחד, אבל אתה רוצה לתת להם מדינה ועצמאות. מי אמר לך שזה מה שהם רוצים? לי נראה שלמרות כל הבכי ומלחמות ה"כיבוש" שלהם, מאוד נוח להם לחיות תחת שלטון ישראלי. כמובן שכלפי חוץ הם (האזרחים) לעולם לא יגידו זאת (מהסיבות המובנות), אבל אם מישהו יעשה סקר אנונימי אמיתי - כולם יופתעו מתוצאותיו. גם הסירובים שלהם בכל מו"מ מראים שהמצב הנוכחי כנראה מתאים להם.
ובוא אל תשווה בין העם היהודי שכתוב עליו בספרים (ואני הכי רחוק מלהיות אדם דתי, אבל אין על זה עוררין בשום ספר דתי) לעם המומצא הזה. מי ידע מה זה "פלסטינים" לפני כמה עשורים? ממי כבשנו את יו"ש בששת הימים?
אני יודע למי התכוונת, אבל כמו שאתה לא מייצג את הימין, אני לא מצייג את השמאל. עד שאני אתמנה להיות דובר של גוף כלשהו (ורחמיי על גוף שכזה), כשאני מדבר אני מייצג את דעותיי.
אני לא העלתי רעיון לסיפוח, אתה זה שהעלת את זה. אם מבחינת זה לא אופציה, אחלה, גם בעיני, בוא נוריד את זה מהשולחן ונחזור לנושא של פינוי ההתחלויות מהשטחים וחתירה להסכם ל-2 מדינות.
מה יש בירושלים? בוא נראה. תושבים ללא אזרחות, שכונות שלמות שנחסמות על ידי בטונדות וכוחות אבטחה עד כדי כליאה, אפלייה ממסודת בחינוך (קרוב ל-2000 כיתות חסרות במזרח העיר), עוצרים על שכונות שלמות ספציפיות בגלל חגים יהודים, מעצר של מכוניות עם נהגים ערבים לבדיקות סיסטמטיות ועוד. אני ירושלמי, אני חווה את זה ברחוב כאן ביומיום, אני רואה את זה קורה, אני שומע מחברים את הצרות שלהם. אם תרצה, אני אוכל להביא לך כמות ענקים של סיפורים שימחישו לך את האפלייה הממסדית הסיסטמטית והחוקים השונים שחלים על אוכלוסיות שונות. אם זה אפרטהייד? כאמור, לא. אבל בהחלט יש כאן לא מעט מאפיינים של אפרטהייד.
נכון, אני רוצה לתת. איפה יש משהו שמחליט על מישהו בלתת עצמאות? לא נראה לי שאתה מבין מה זה עצמאות. שיעשו עם זה מה שהם רוצים. אני באמת שלא מצליח להבין אם אתה עושה את עצמך חסר הבנה כאן, או שאתה באמת מאמין באי-גיון הזה שאתה מסביר, שאם לא רוצים להחליט בשבילם על איך הם יחיו, אנחנו צריכים להחליט בשבילם על איך הם יחיו. אתה באמת לא מבין איך זה לא מסתדר? איך אם אתה רוצה לא להחליט בשביל עם אחר ולא לשלוט בו, אתה צריך (ואני יודע שזה מסובך)... לא לשלוט בו?
ואולי, אולי, באמת אם תעשה בחירות מאורגנות ונכונות תגלה שהם מעדיפים לחיות תחת שלטון צבאי כל חייהם. אולי, לך תדע. רק מה, בשביל לקיים בחירות כאלו אתה צריך לתת להם עצמאות.
וכאמור, כל העמים מומצאים. לא היה אף עם שמאז ומתמיד היה קיים. תמיד היה מדובר בקבוצה של אנשים, אוכלוסייה מסויימת, שבשלב מסויים החליטה להגדיר את עצמה כעם. זה הכל. זה נכון לפלסטינים, זה נכון לישראלים, זה נכון ליהודים, זה נכון לבריטים וזה נכון לאמריקאים. ולכל עם אחר. הפלסטינים הם עם מומצא, בדיוק כמו כל עם אחר, והם אמיתיים בדיוק כמו כל עם אחר.