בוריס כתב:
הווארד מייצר לנו יותר אופן לוק, בדרבי הוא הכין למקי המון זריקות טובות לשלוש, הוא נורא חכם וראיית המשחק שלו מייצרת לנו מצבי קליעה טובים שלא הגענו אליהם במשחקים האחרונים.
וגם יכולת החסימה שלו זה משהו שאי אפשר להתעלם ממנה, העובדה ששחקנים אותם הוא חוסם נתקעים בחסימה יותר זמן מאשר חסימה של ג'ף (לא חוסם גדול) ותומר זה משמעותי לשחקנים כמו בנקס שצריכים את המטר הזה לפני השומר וגם למקניל ורביב שצריכים חסימות טובות בשביל להיכנס פנימה כמו שהם יודעים.
זה שהוא מוגבל התקפית זה נכון, אבל זה לא אומר שזה יתקע לנו יותר את המשחק ממה שהוא היה נגד ירושלים, נהריה וגם אתמול.
אגב יובל אני חושב שהרעיון בכללי לחתוך אותו עכשיו הוא טיפשי, הוא סבל מחוסר מזל בגלל הפציעה והוא אמור לחזור בקרוב והוא צריך לשחק כמה משחקים לפני שמביאים במקומו 4-3 או ווטאבר, זה בכלל לא קשור לדיון של האם צריך 3-4 או לא.
פשוט לחתוך אותו בשלב הזה זה יהיה טיפשי, ובכלל לא צריך לחתוך אף אחד.
וחוץ מזה אני חוזר לנושא הריאליות, אתמול פרנקו אמר בעצמו ''מאט שחקן סופר חשוב, אין לנו תחליף אליו ואני לא רוצה לוותר עליו''.
אז ניחוש פרוע שלי הוא לא הולך להיחתך בטח לא בקרוב אם הוא לא יפצע משמעותית, אז זה נראה לי קצת טחינת מים הדיון על לחתוך אותו.
לשום דבר ממה שכתבת אין קשר לספייסינג.
והחסימות שהווארד נותן (או באופן כללי חסימות) זה חתיכת ניטפיקינג. בגלל שאין את החסימות של הווארד אנחנו לא קולעים שלשות? זה טיעון מגוחך. ההבדל הגדול זה שהווארד חוסם בשביל לחסום, והצד השני של המטבע זה שהוא לא מהווה אח"כ אופציה בפיק-אנד-רול, אז אפשר לתקוף יותר חזק את הגארד בלי לדאוג להתגלגלות של הווארד. ג'ף ותומר מתגלגלים מהר מאוד, החסימה אולי מקשה פחות על הגארד אבל הם גם מהווים איום בפיק-אנד-רול שההגנות צריכות להתמודד איתו, או שהם מקבלים כדור לסל קל (כמו שמקניל למשל עשה נהדר אתמול ונתן להם כל פעם כדור לקרש-סל).
והדבר האחרון שאפשר להגיד על הפציעה של הווארד זה חוסר מזל. הוא הספיק להיפצע כבר בשלושה מקומות שונים מתחילת העונה, והוא שחקן סופר-פציע שגם בקבוצות הקודמות החמיץ הרבה משחקים בגלל פציעה. זה אולי משהו שאפשר לחיות איתו כשמדובר בשחקן מחליף של 18-20 דקות במשחק, אבל לא בקבוצה שיש לה ארבעה זרים שאמורים להיות עמוד התווך של הקבוצה.