תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 07:28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שיטת שלושת הבלמים
הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 11:21 
סמל אישי של המשתמש
אם הבנתי נכון מהראיון האחרון עם איווניר,
נראה ששיטת שלושת הבלמים היא לא קפריזה של מאמן, אלא קונספציה ודרך למועדון לשנים הבאות.
וזה די הגיוני כשחושבים על זה, קודם כל כי נראה שסופסוף מתכננים פה משהו לטווח ארוך,
וגם כי מלכתחילה שיטה כזאת דורשת תיאום ועבודה לאורך זמן.

אם באמת זאת התכנית, אני חושב שזאת תכנית מצוינת-
לנצל את העונה בלאומית, שבה היתרון האיכותי של הסגל אמור להספיק גם אם הם לא במערך הכי מושלם, כדי להתחיל לבנות משהו לעונות הבאות.

רוב הביקורות עד עכשיו על השיטה, היו שאין לנו סגל מתאים לשחק אותה.
אני חושב שזאת החלטה סבירה להתחיל להנחיל את השיטה גם אם הסגל לא אופטימאלי
ובהמשך, אחרי שיש כבר שלד שמכיר אותה ומתואם, לעשות את ההתאמות המתאימות והשיפוצים בסגל לקראת העונות הבאות.

בקיצור, אני חושב שזה מהלך נכון, גם אם הוא יכאב לנו מעט בעיניים במשחקים מסויימים לאורך העונה.

ואם אני צודק, אז אני חושב שאפשר להניח ללירלורי ה'למה לשחק עם שלושה בלמים!!!!!11'
ולהתחיל לנתח את המשחקים שלנו ואת הסגל לאורה של השיטה - כנתון מוגמר.

ואם כך, אז עכשיו רק נותר לבחון כל שחקן לאורך העונה, האם הוא מתאים לשיטה או לא, האם הוא מתופקד היכן שאמור ואיך הסגל מתחיל ליישם את עקרונותיה.
וכמובן, להתחיל לעשות סקאוטינג פורום על שחקנים מתאימים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שיטת שלושת הבלמים
הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 11:26 
אין דבר כזה טווח ארוך בליגה הזו ובפרט אין דבר כזה בהפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 12:00 
איך בדיוק יהיה טווח ארוך בקבוצה שמחליפה שדרה ניהולית שלמה כל שנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 12:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום כתב:
zink כתב:

ביאסתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 12:58 
סמל אישי של המשתמש
מערך טקטי זאת דרך?!

טוב לדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 12:59 
סמל אישי של המשתמש
אין לי בעייה עם שלושה בלמים. יש לי בעייה עם טל בנש מתופקד כבלם, כשטל בנש הוא מגן תוקף, שיכול לתרום רבות להתקפה, בייחוד במשחקים מול קבוצות חלשות.
במשחק מול הרצליה, אחרי שתי דקות שהוא שיחק מגן, הוא כבר הבקיע. לתקוע אותו מאחור כבלם, כשיש בסגל את סוארס, דגני, ראש (וגם אדי גוטליב, כזכור), זה בזבוז.
תנו לבנש לעלות!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 13:00 
זה דיון לא רלוונטי לסטטוס שלנו. הנחלת שיטה זה כמעט ולא קיים. מאמנים מביאים שחקנים שהם אוהבים ולפי מה שזמין. בישראל זה בעיקר לפי מה שזמין.
השיטה שמשחקים בה צריכה להיות מותאמת לסגל ולא להפך, אנחנו לא ברצלונה. הייתי מעדיף לתרגל את העניין הזה קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 13:19 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
מערך טקטי זאת דרך?!

טוב לדעת.
אני לא אסלח לך על זה שהכרחת אותי עכשיו להשוות בין הפועל לברצלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 13:31 
סומך כתב:
אדום כתב:
zink כתב:

ביאסתם
אז באה הנהלה שמתיימרת לחשוב לטווח ארוך ולא להתחלף. מה אתה רוצה שיגידו באנו לחשוב טווח קצר ולהתחלף כל שניה?
מה יקרה בפועל? לא יודע. קטונתי מלהתמודד עם הטענה עצמה (לא יודע למה צריך לבנות מערך ספציפי לטווח ארוך), אבל אלה תשובות קנטרניות ולא ענייניות לגופה של סיטואציה

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
זה דיון לא רלוונטי לסטטוס שלנו. הנחלת שיטה זה כמעט ולא קיים. מאמנים מביאים שחקנים שהם אוהבים ולפי מה שזמין. בישראל זה בעיקר לפי מה שזמין.
השיטה שמשחקים בה צריכה להיות מותאמת לסגל ולא להפך, אנחנו לא ברצלונה. הייתי מעדיף לתרגל את העניין הזה קודם.
נווו, אבל זה בדיוק הדיון שאני מכוון אליו.
דווקא הפעם נראה שמנסים לפעול אחרת.
לפחות מהצד של איווניר נראה שהוא מכוון לתהליך ארוך טווח.
הטענות לגבי שיטת שלושת הבלמים תמיד היו משני סוגים - 1. אין בארץ מגנים שמתאימים לשיטה. 2. זאת שיטה מורכבת שדורשת תיאום גבוה לשחקנים ישראלים לא מורגלים בה.

אז לגבי עניין המגנים, אני לא מומחה גדול, אבל נראה לי שבשיטה הזאת יותר מתאים לקחת קשר ולעשות לו הסבה. ומבחינת קשרים, לפחות לצד ימין יש די הרבה בארץ.

ולגבי עניין התיאום, העונה הזאת בלאומית זאת סיטואציה קלאסית להתחיל לעבוד על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 13:49 
אוגוסטוס היל כתב:
סומך כתב:
אדום כתב:
zink כתב:

ביאסתם
אז באה הנהלה שמתיימרת לחשוב לטווח ארוך ולא להתחלף. מה אתה רוצה שיגידו באנו לחשוב טווח קצר ולהתחלף כל שניה?
מה יקרה בפועל? לא יודע. קטונתי מלהתמודד עם הטענה עצמה (לא יודע למה צריך לבנות מערך ספציפי לטווח ארוך), אבל אלה תשובות קנטרניות ולא ענייניות לגופה של סיטואציה

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

זה שהם מתיימרים לטווח הארוך זה אחלה (איך זה מסתדר עם המטרה שלהם למצוא רוכש שיקנה 100% מהמועדון?). זה גם מה שעשו חיים רמון, חג'ג', כבירי ועוד ועוד ועוד.
בפועל אנחנו מודעים לסיטואציה הבעייתית שהמועדון נמצא בה ולעובדה שהם לא יוכלו להחזיק קבוצת צמרת תחרותית בליגה הראשונה, כך שהדיבורים הם יפים אבל לא ריאליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 13:56 
זה בסדר זה רק דיון אחר. הם, אגב, אומרים (לצערי) שהם לא מחפשים רוכש ורק אם יגיע טייקון עם המו כסף אז הם מוכנים למכור.
עניינית עלתה פה שאלה/תהיה בדבר בנית סגנון משחק של מועדון לטווח ארוך. אני לא מכיר דבר כזה אבל אני לא מכיר כולם בערך אז שזה לא אומר הרבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 14:26 
זה טרנד, חצי מקבוצות ליגת העל משחקים ככה..בכר, סילבס, לוזון ועוד...
לא חושב שיש פה איזו אסטרטגיה מבריקה לטווח ארוך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 15:03 
סמל אישי של המשתמש
מסכים שזה אחלה לבנות דברים ומערכים לטווח הארוך. זה לא חייב להיות מערך 3 בלמים, ואם כן אז כן צריך שיהיו שחקנים מתאימים גם אם הם לא טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 15:39 
הטריאומווירט ה-3

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 16:23 
אחלה אסטרטגיה רק שרוצים למכור כל מה שזז

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 17:46 
אני לא מבין איך מערך יכול להיחשב כ"דרך לשנים הבאות", במיוחד כשאנחנו בלאומית ובתקווה בשנים הבאות נהיה בליגת העל, עם שחקנים אחרים.

בכל מקרה, לדעתי מהמשחקים האחרונים המסקנה היא שהמערך מתאים כשאנחנו משחקים מול קבוצה שבאה רק להתבנקר (בני לוד), ופחות מתאים מול קבוצה שגם באה לשחק כדורגל (הרצליה), בייחוד אם שמים שני קשרים אחוריים כמו ידין ולקס ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 18:02 
בעונת השרוכים אלי כהן שיחק בשיטה הזו בהפועל , ההתחלה לא היתה משהו אבל ניצחנו
התייצבנו ולאחר מכן גם היכולת השתפרה . בכדורגל צריך סבלנות בטח שהקבוצה נבנית כל
שנה מחדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 18:24 
סמל אישי של המשתמש
השיטה הזאת היא שיטה מעולה במידה ויש לך שני מגינים התקפיים חזקים.
לא מדובר בהכרח בשיטה הגנתית כי זה פותח את המשחק לצדדים ומאפשר לפרוץ הגנות צפופות.
הבעיה היא שאין היום בארץ בכלל מגנים ברמה מספיק גבוהה כדי לנצל את היתרונות שבשיטה הזאת.
בטוח שלא גיא בדש ועידן כהן לפחות בשלב הנוכחי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 19:15 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
אני לא מבין איך מערך יכול להיחשב כ"דרך לשנים הבאות", במיוחד כשאנחנו בלאומית ובתקווה בשנים הבאות נהיה בליגת העל, עם שחקנים אחרים.

בכל מקרה, לדעתי מהמשחקים האחרונים המסקנה היא שהמערך מתאים כשאנחנו משחקים מול קבוצה שבאה רק להתבנקר (בני לוד), ופחות מתאים מול קבוצה שגם באה לשחק כדורגל (הרצליה), בייחוד אם שמים שני קשרים אחוריים כמו ידין ולקס ביחד.
אם המערך הוא כזה שמצריך שחקנים עם הבנה מסוימת ותיפקוד שונה מהרגיל, הוא משמש גם סוגשל דרך או די.אן.איי של מועדון.

כמו שיש במועדונים סטייל ברצלונה, אתלטיקו או הטוטאל פוטבול של הולנד
mr.durden כתב:
השיטה הזאת היא שיטה מעולה במידה ויש לך שני מגינים התקפיים חזקים.
לא מדובר בהכרח בשיטה הגנתית כי זה פותח את המשחק לצדדים ומאפשר לפרוץ הגנות צפופות.
הבעיה היא שאין היום בארץ בכלל מגנים ברמה מספיק גבוהה כדי לנצל את היתרונות שבשיטה הזאת.
בטוח שלא גיא בדש ועידן כהן לפחות בשלב הנוכחי...
השאלה אם בשיטה כזאת אתה בכלל צריך מגן או שבעצם עדיף קשר כנף שעשה הסבה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 20:37 
סמל אישי של המשתמש
א. אלפקה, כן שיטה ומערך זה קונספט שך קבוצה לטווח ארוך. זה משפיע על דגש בקבוצות הנוער, על שחקנים שאתה מביא לנוער וכו'.

ב. לצערי הרב אם זאת המטרה למה אתה מחתים מאמן שדואג לשנה אחת? ואם זה לא המאמן אלא בוקסה אשמח לדעת מה הפילוסופיית הכדורגל שלו.

ג. כמו שכבר אמרו כאן זה מוזר מאוד שזה המצב כאשר יש לך את גוטליב וראש על הספסל ואתה משחק עם עידן כהן כמגן ימין ובדש בלם. אםרוצים לתרגל את השיטה לליגת העל אז חובה להשאיר את גוטליב ואז שלישית בלמים של דגני גולטליב וסוארס זה שלישיה טובה מאוד מקסימום יחליפו את סוארס ובנש הוא מגן לגיטימי לליגת העל אז במצב הזה יש לך ביחד עם ינקו כבר 5 מ 6 עבור החלק האחורי במידה ואתה עולה. והם כבר יהיו מתואמים אחרי שהם רצו שנה ביחד.

ד. ואנדרסון מסכנין נראה מגן שמאל שתפור לשיטה הזאת. הלואי יביאו אותו שנה הבאה עם עולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2017, 20:45 
אתה חושב מקצועי מידי בעולם של חובבנים.
תכנון מראש של שיטת משחק לכמה עונות קדימה? אצלנו?!
הלכת רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2017, 10:29 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אתה חושב מקצועי מידי בעולם של חובבנים.
תכנון מראש של שיטת משחק לכמה עונות קדימה? אצלנו?!
הלכת רחוק.
אני די סקפטי, אבל זה מה שעלה בריאיון עם איווניר אחרי המשחק. לפחות ככה זה נשמע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2017, 17:07 
סמל אישי של המשתמש
שיטת שלושת הבלמים לא יעילה מול קבוצות שבאות להסתגר שזה 90% מהליגה שאתה נמצא בה כרגע ועוד 90% מהליגה מעל אם אתה קבוצת צמרת מהעובדה הפשוטה שקבוצה שמסתגרת עם 10 מאחורי הכדור בדרך כלל תפעיל תשחק עם חלוץ אחד ולכן להשאיר 3 שחקנים מול שחקן אחד של היריב יקשה עלייך לפתח יתרון מספרי בהתקפה בכל מקום במגרש, ההבנה שהזדמנויות ומצבים נוצרים בכדורגל כתוצאה מיתרון מספרי בהתקפה היא זו שיצרה למעשה שיטות הקשורות להצטרפות מקו שני וריווח המשחק לאגפים וליצור יתרון מספרי באגפים.

הגמישות של איווניר היא קריטית, זה לא בעיה לתכנן כשיטה לשנים הבאות ולשחק 3 בהגנה אבל זה יותר מסופר מטומטם להידבק לזה, אפשר להגן מצויין גם עם קו 4 של 2 בלמים הכל תלוי ביריבה ובהתפתחות המשחק. הגמישות צריכה לנבוע מחומר שחקנים נניח ידין יכול לשחק קשר אחורי וכבלם מה שמאפשר לנו לפתוח משחק נניח ב4-1-4-1 ולעבור מהמערך הזה ל3-4-1-2 שיש היום כשידין מצטרף לחוליית ההגנה וברשצקי (לדוגמא) הופך לשחק מתחת לחלוצים וגנדה עובר מהאגף לעמדת החלוץ השני.
שוב הכל תלוי בחומר השחקנים וכושר ההסתגלות שלהם ולאו דווקא רק בהחלטות מאמן.

אני לא מאמין בשיטת שלושת הבלמים היא לדעתי פתרון לבעיה שעלולה להיווצר אבל לא האמת היחידה, אני כן מאמין ב4-5-1 שניתן להגמיש ל1001 אפשרויות.

ליצור משהו לטווח ארוך זה באמת קצת אינפנטילי, זה מתאפשר אחת לדור כשיש דמות שהולכים אחריה, זה קרה לברצלונה עם קרוייף זה קורה לריאל מדריד עם זידאן אבל זה לא קורה להפועל עם איווניר זה לגמרי קרה להפועל עם הלפרק 1-0.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2017, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
מסכים עם הסיפא...

אבל שיטת ה 3 בלמים יא עמדות מוצא כמו שגם אתה כתבת. בטוח הוא שאם משחקמם עם 3 בלמים אין הצדקה לשחק עם 2 דפנסיבים בקישור.

אבל אין בעיה וזה גם מה שקורה בפועל שבהתקפה אחד הבלמים יעלה לקו של הקשר הדפנסיבי וישחק מעין ליברו (אצלינו ידין ודגני). לפניהם יהי. קשר אמצע שיניע כדור, גרץ / אוסטינד, ולידו באחד הצדדים ברשצקי כאדר גנדה בצד שני והירש חלוץ.
במקרה הזה גם כאשר יש לחץ על החלק האחורי כמו נגד הרצליה אתה מכניס את ברשצקי לאמצע ואז שולח את הירש לצד ומשחק בעצם ללא חלוץ אבל מרווח את המשחק ומאפדר הרבה אפשרויות מסירה ובכך מנטרל את החלץ.
בעצם בשיטה הזאת בזמן התקפה אתה 2 - 4 -1 -2 -1 וורסטליות של הירש וגנדה יחד עם הצטרפות המגנים יכולה ליתר יתרונות מספריים כמעט בכל מקום במגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2017, 22:51 
סמל אישי של המשתמש
אגב סוארס לדעתי לא יכול בכלל לשחק עם המהירות שלו בשיטה של 2 בלמים מול קבוצה שיוזמת.
אם גוטליב יחזור להרכב לצד דגני וסוארס, זה ישחרר את בנש להיות מגן ימני והמערך יראה הרבה יותר טוב.
השלב הבא יהיה להחליט מי הקשר שישחק לצד ידין כי לקס לא מספיק התקפי, לדעתי מחכים לאוסטווינד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: