kobster כתב:
מאחר ואני מכיר היטב את רוח הפורום אין לי כוונה להיכנס לדיון חסר טעם, אבל כמה נקודות שחשוב לתקן ולחדד:
1. איתן כבל נאמן להרצוג עד היום, לצערי הרב יש לציין. הוא זה שתמך בו נגד שלי בבחירות הקודמות והיה לו חלק מכריע בניצחון של הרצוג על ראשות המפלגה והוא זה שהיה שותף לכל מו"מ של כניסה לקואליציה בשנתיים האחרונות, והיו לא מעט כאלו. לחבירה שלו עם שלי בבחירות להסתדרות אין קשר לראשות המפלגה כי שניהם בכלל לא מתמודדים. הבעיה היא לא בו ולא בה אלא בהתנהלות של הרצוג מאז הבחירות האחרונות ואובדן האמון בו ובמפלגה שהפכה להיות לא רלבנטית בעליל.
2.מה שיחזיר את הרלבנטיות של המפלגה זה בחירה של מועמד ראוי שיתחיל את קמפיין הבחירות הכלליות יום אחרי שהוא נבחר ולא חודשיים לפני הבחירות.
3. אפשר בהחלט לצחוק ולהסתלבט על העבודה אבל אין אף מפלגה שמרימה כזה תהליך דמוקרטי של בחירת הראש שלה. יש בתכלס 4 מפלגות שמקיימות פריימריס לראשות המפלגה - הליכוד, הבית היהודי, מרצ והעבודה. אצל השתיים הראשונות בכל פעם מעמידים מועמד פיקטיבי במקרה הטוב מול היו"ר המכהן ובמרצ התהליך הוא כל כך מצומצם וסגור עד שלמישהו מבחוץ יש אפס סיכוי להגיע לראשות או אפילו לשלישיה הראשונה. אותם פרצופים ועד שכבר מנסים לפתוח את התהליך לקהל הרחב זה נתקל בהתנגדות של המנגנון הקיים. בעבודה יש 53 אלף בוחרים בתהליך דמוקרטי ופתוח לחלוטין, אין מחנות ואין בריתות משמעותיות אלא 8 אנשים ראויים, מתוכם חמישה עם רקע וניסיון מוכח בחיים הציבוריים, שמתחרים על הקול של 53 אלף הבוחרים. נכון שהתהליך הזה יכל להראות יותר נקי עם פחות לכלוכים והשמצות אבל לפחות יש תהליך אמיתי שבסופו יבחר מנהיג שיצטרך להחזיר את המפלגה למרכז השיח ומשם למקום אליו היא מכוונת והוא החלפת השלטון.
4. לטעמי הבחירה צריכה להיות במישהו שיוכל להביא 4 סוגים שונים של בוחרים : שמירה על הבייס של המפלגה (10 מנדטים בערך), החזרה של הקולות שעברו זמנית ללפיד מאז הבחירות האחרונות, קהל בוחרים חדש או כאלו שבוחרים בכל פעם משהו חדש (הגימלאים, לפיד, התנועה, כחלון וכדומה) וקהל בוחרים ימין מתון שלא בוחר אוטומטית בליכוד בגלל בגין או בגלל שהצליחו להפחיד אותו מהשמאל הנורא ויהיה מוכן להצביע לדמות בעבודה שהם יכולים להזדהות איתה או אחד שהמצפון שלהם יתן להם לשים את הפתק של אמת כל עוד הוא בראש הרשימה.
אמרת נכון הקמפיין ראוי להתחיל כרגע ולא לפני הבחירות אבל יתרה מכך עד הבחירות יש לשמש אופזיציה אמיתית ולא הבדיחה שיש כיום.
דווקא ההתלקקות של יאיר לחרדים וכחלון שלא עמד בכל הבטחותיו הן קרקרע פורה להחזיר ולהעשיר את כמות הקולות מהאגף הזה .
לגבי כבל הוא אכזב מאוד אבל אתה קצת סומא מקירבתכם מכדי לראות זאת.