pokara כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
מעניין גם שפעולות נוסח "תג מחיר" דהיינו פגיעה במרכזי קליטה ומהגרים לא מוגדרים כמעשי טרור באירופה.
סביר שהם מבחינים בין טרור (פגיעה בחפים מפשע במטרה ליצור בלגן ולהשפיע על מדיניות) לבין פשעי שנאה (פגיעה בחפים מפשע בגלל שיוך כזה או אחר).
הכל יכול להיות, רק שבמקרה הזה פשעי השנאה הללו יושבים בדיוק על ההגדרה של טרור (פגיעה בחפים מפשע (מהגרים) במטרה ליצור בלגן ולהשפיע על מדיניות (ההגירה)).
אני מבין שבדקת את המקרים המדוברים (עושה רושם שאתה מומחה לנושא) ואתה יכול להדגים לנו שלרוב מדובר בפיגועים כמו שאתה מתאר ולא בסתם שנאת זרים.
אם ארגוני ימין קיצוני היו מפוצצים איזה סניף של משרד ההגירה במדינה שלהם לא היה שום ויכוח שמדובר בטרור.
כששונאי זרים פוגעים בזרים, נראה הרבה יותר סביר שהשנאה הזאת היא המניע ומי שחושב שיש סיפור מורכב יותר, חובת ההוכחה עליו (חפש בגוגל "התער של אוקהם" כדי לגלות למה).
למען הסר ספק: יסודות עלומי לא יזדעזעו אם יתברר שהימין הגזעני באירופה גם נוקט בטרור קלאסי מלבד פשעי השנאה הרגילים שלו, אבל זאת טענה מרחיקת לכת שמצריכה ביסוס כלשהו ולא איזו פרשנות מעורפלת של הביטוי "להשפיע על מדיניות".
היות ואני ממש לא מומחה לעניין (בתכלס, סתם טמבל שבכלל עוד כותב כאן), והיות ואין לי עודף זמן גם לחקור כל מקרה אני מסתפק בקריאת כתבות בתקשורת.
כשאני רואה כי היו למעלה מ10 התקפות ביום על מרכזי פליטים/פליטים/אירגוני סיוע לפליטים בגרמניה, אני מניח כי יש מכוונת לכל האירועים הללו בדיוק כמו שאני מניח שיש יד מכוונת למרבית אירועי תג מחיר שמכונים בצדק טרור יהודי (ולא סתם פשעי שנאה נגד ערבים).
בסופו של דבר מסתבר שפורנוגרפיה היא אכן עניין של גאוגרפיה.
http://www.aljazeera.com/news/2017/02/a ... 20171.html למען האמת אני לא בטוח ששריפת ילדים חיים או משפחות שלמות (מה שאתה קורא לו "תג מחיר") הוא אקט של טרור. (אגב, אם ידוע לך על יד מכוונת וכו' כדאי שתשתף את שירותי הביטחון, כי הם עדיין תקועים על משפטים כמו "מפגע בודד" ואפילו "מעורער בנפשו")
איזו מדיניות זה אמור בדיוק לשנות? לדחוק את ממשלת ישראל לדכא את תושבי השטחים?
לי זה נראה כמו פשע שנאה פר אקסלנס.
גם הפוגרומים הקטנים שהמתנחלים עושים בכפרים שסביבם לא בדיוק נועדו לשנות משהו, הם יותר דומים לחלק מסכסוך אלים בין שכנים, כשהשכנים הערסים שיש להם חברים במשפחה רודים בשאר השכנים ומתעללים בהם. החלק הזה הוא, אם כבר, חלק מההתנהלות של מדינת ישראל בתוך השטחים וביחס לתושביהם, לא בדיוק טרור במובן הקלאסי. (אלא אם נסכים שמשטר הדיכוי הישראלי בשטחים הוא סוג של טרור שמדינת ישראל מפעילה על הפלסטנאים, ואז אני מסכים איתך שכל המקרים השונים והמשונים שהזכרנו פה הם חלק מקמפיין הטרור המתוזמן, המתוזמר, הממומן והחמוש היטב שישראל מנהלת שם נגדם)
אבל אם יותר נוח לך להגיד שכל פשע שיש לו רקע אתני\דתי\פוליטי\קונפליקט-שקרכלשהו הוא "טרור", אז אתה יכול מצדי להמשיך לחיות את חיי הנוחות שלך, ואני לא אטריד אותך יותר מדי עם הדקדקנות שלי.
ולא בטוח שהבנתי את המטרה שלשמה הבאת את הלינק =]
(או שרצית להדגים שאני צודק ושונאי הזרים שתוקפים זרים אכן נחשבים כמי שביצעו פשעי שנאה ולא בטרוריסטים?)