סומך כתב:
עומר19891 כתב:
לירון האדום כתב:
עומר19891 כתב:
לירון האדום כתב:
אני ממש לא פוסל.
לא ממליץ זה לא אומר שאני פוסל בצורה גורפת.
כל אחד יעשה לפי ראות עיניו, ההמלצה שלי באופן כללי ומבלי להכיר את הבן אדם (עידן)
היא להיזהר בהשקעות עתירי סיכון שאין לך ידע בהם, במיוחד אם מבטיחים לך תשואה.
״השקעות עתירי סיכון״ ?
אתה מחשיב נדל״ן כהשקעה מסוכנת מאוד?
אז מהי השקעה סולידית לדעתך?
״במיוחד אם מבטיחים לך תשואה״
אז מה יבטיחו לו ? הפסד?
בחו״ל בקלות מאוד ניתן להגיע ל5 אחוז בשנה מינימום, בעוד שבארץ כמעט בלתי אפשרי לגרד חצי מזה.
כתבת גם ״ענייני מיסוי״ כאילו זה איזה צמד מילים שאמור להרתיע. כל משקיע צריך לחשב מה כלכלי יותר-להשכיר בארץ (אם יש לו בכלל מספיק כסף לדירת חדר בבאר יעקב) או להשקיע בחו״ל. מבטיח לך שגם אחרי הפחתת המיסוי ודמי הניהול החודשיים (בבודפשט נהוג שחברות הניהול לוקחות במקסימום 10 אחוז מהשכירות החודשית תמורת טיפול בהכל), עדיין התשואה נטו גבוהה בהרבה מאשר בארץ.
לתת את ענבל אור כאיזשהי דוגמא לא להשקיע בנדל״ן , שהוא ככל הנראה ההשקעה הכי בטוחה שיש, אולי מלבד להשאיר את הכסף בבנק, אבל רגע... לימן בראדרס...
מצטער שאני ״לוקח ללב״ אבל א׳ זה המקצוע שלי ולכן קשה לי שלא להגן על מקור פרנסתי, ודבר שני אולי אם אנשים ירכשו קצת דירות בחו״ל, זה גם יתן להם הכנסה גבוהה יותר, וגם אולי יוריד קצת את מחירי הדירות בארץ.
עד אז-שיהיה בהצלחה עם לקנות נכס ב2 מיליון שקל שיכניס 5,000 ש״ח בחודש, שכל רגע מאיימים עלינו עם טילים ועם איראן ועם קיצוץ מחירי הדירות , אכן נשמע כמו השקעה בטוחה.
אז ככה:
השקעה בנדל"ן בארץ זרה שאתה לא מתגורר בה ואין לך בה מכרים אישים היא השקעה עתירת סיכון.
אתה יכול להבטיח תשואה? באמת? אתה יכול להתחייב לכך בכתב? ענייני מיסוי - עוד הוצאות שלא בטוח שיהיו לך בהשקעה בארץ בה אתה מתגורר.
אנסה להיות ברור יותר - יש בעיה בהשקעה במדינה זרה -
א. בניגוד להשקעה בנכס בישראל בו אתה יכול לבקר בכל רגע נתון ולראות את עצמו - בחו"ל זה קשה יותר.
ב. בעוד בארץ אתה תקבע את דמי השכירות ואת השוכרים - בחו"ל אתה נותן את מבטך באדם/חברה כלשהי.
ג. בעוד בארץ אתה שולט בכל הקשור לדירתך, בחו"ל זה לא כך.
ד. בעוד בארץ אתה יודע מה המצב הכלכלי, מבין קצת, קורא עיתונים, בחו"ל בדר"כ אין לך מושג...
אלו הבדלים משמעותיים ביותר שגורמים לעסקה בחו"ל להיות עסקה בסיכון.
בוודאי שאני יכול להתחייב.
כמובן שיש גרם מסויים של אמון מתבקש בצמד השני- אך אם עובדים מסודר-הדירה נרשמת בטאבו על ידי עורך דין על שם הרוכש ולא על שם החברה- אז אין הרבה מה להפסיד.
נכון-יש גנבים קטנים שיגנבו לך קצת מהשכירות תחת כל מיני תירוצים. תמיד ניתן לפטר את החברה המטפלת הקיימת ולפנות לאחת ממאות חברות הניהול שנמצאות בערים הפופולריות לרכישת נדל"ן.
אתה מציג פה איזה עגל דימיוני שישקיע את כל הונו בחברה מפוקפקת מבלי לבדוק את מחירי הרכישה ומחירי השכירות בעיר או באיזור שבו הוא משקיע, ללא ליווי עורך דין וכו'.
כמובן שתמיד יש יוצאים מהכלל- אבל אני רוצה להגיד שעל סמך הניסיון שלי - אנשים ,שלא רק שורדים את מחירי המחייה בארץ, אלא גם מצליחים לרכוש בחו"ל דירה או דירות- הם לא טמבלים.
יכול להיות שזאת השקעה משתלמת אבל אתה לא יכול להתעלם מהסיכונים.
כשאתה רוכש דירה בשוק שאתה לא מכיר, יכול להיות מצב שהיא באזור שאין בו ביקוש ולא תצליח להשכיר אותה. אולי מתוכנן שם שינוי תכניות מתאר, סלילה של כביש מהיר? אולי המדינה הזרה תחוקק חוק שישנה את המצב. למשל מס לתושבים זרים. אולי זה באיזה איזור פיתוח ופתאום תיפול עליך הוצאה לא צפויה כי העירייה תכריח אותך לשלם איזה מס שבח חדש...
שלא לדבר על הוצאות רגילות שאנחנו בארץ פחות מכירים, יש לי חבר שרכש דירה בארה"ב, יום אחד מתקשר אליו השוכר שיש הצפה, מסתבר שבדירה יש משאבה למים, כי היא נמוכה והמשאבה התקלקלה, בקיצור, ההוצאות שהיו לו לתיקון הנזקים (שם הבתים עשויים מעץ אז רטיבות היא נזק משמעותי) והחלפת המשאבה קיזזו לו את כל התשואה של אותה שנה.
זה כמו לנסות להסביר לאירופאי מה זה דוד שמש...
יכול להיות שאנשים מרוויחים ואפילו יפה, אבל להציג את זה כהשקעה חסרת סיכון עם תשואה מובטחת זה בעייתי
בארץ לא יכולה לקרות התפוצצות צנרת ? (רמז-קרה לי בדירה ברמת גן בשבוע שעבר-התענוג עלה 3800 ש"ח )
את רוב הדברים שכתבת (אולי מלבד עניינים מיסויים שעלולים להתרחש בתסריט לא סביר- גם בארץ יכולים להיות שינויים מיסויים שישנו מאוד את הסכום שתישאר איתו בסופו של דבר , כשתמכור את הנכס) ניתן לבדוק מבעוד מועד.
לכן חשוב לפנות לחברה עם ניסיון שעוסקת באיזור הספציפי ומכירה את ה"שוק"- אני אישית מתמצא אך ורק בבודפשט אך מכיר לא מעט שעשו השקעות ביעדים אחרים וגם הם מרוצים מאוד.
אני יכול להסכים שיש איזשהו אלמנט של סיכון בהשקעת נדל"ן- אבל
1- עדיין השקעת נדל"ן נחשבת השקעה מאוד מאוד סולידית ביחס לאלטרנטיבות.
2- אני לא מסכים שהשקעה בחו"ל -במידה ועושים סקירה מדויקת ובודקים כל אינפורמציה עם מספר גורמים-היא מסוכנת יותר מהשקעה בארץ.
לדוגמא- בודפשט מחולקת ל2 צדדים-בודה ופשט.
בוא ניקח את פשט , לדוגמא.
האיזורים המרכזיים בפשט הם איזורים 5,6,7 ולאחרונה התחילו להשקיע מאוד גם באיזור 8.
כמובן שבתוך כל איזור קיימת חלוקה פנימית לאיזורים טובים יותר וטובים פחות, אבל בגדול קשה מאוד ליפול בקנייה באיזורים האלה-זה מרכז העיר ושם אנשים רוצים לגור\ לשכור דירת AIRBNB.
עכשיו תנסה למצוא אינפורמציה באינטרנט שסותרת את מה שכתבתי.
כשלא תמצא- תבין שקל מאוד לבדוק בעצמך היכן כדאי או לא כדאי לקנות.
כמובן שהתייעצות עם אנשים מהתחום רק תחזק את העובדות שכל אחד מאיתנו יכול למצוא בחיפוש פשוט באינטרנט.