תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 21:27

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אשכול פוליטיקה ישראלית (כי הבחירות נגמרו מזמן)
הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 07:43 
סמל אישי של המשתמש
אבל זה בדיוק העיוות של הטענה, לה אתה מגיב.
לא אני ולא אף אחד אחר פה (אלא אם פספסתי) כתב שזה לגיטימי לרצוח אזרחים כמטרה. יותר מכך - כשהתייחסתי אליהם השתמשתי במילה נבזיים ושפלים.
הטענה היא לא שזה לגיטימי, אלא שבמסגרת הסכסוך כפי שאני תופס אותואני לא חושב שיש לישראל הזכות המוסרית לעצור אותם. זה הכל.
אני לא חושב שאתה צריך להסכים איתי. זאת התפיסה המוסרית שלי ואני לא חושב שהיא אבסולוטית, אבל אפשר להתמודד איתה בלי לרמוז שאני מצדיק רצח אזרחים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 08:11 
לא. הטיעון שלך בעייתי. אם אין זכות לעצור רוצחים אתה דה פקטו נותן להם הכשר, גם אם עמוק בלב אתה סולד מזה. סליחה על המטאפורה אבל זה מזכיר לי 'לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה'.
אתה רואה עיוות אבל במציאות יש כאן פשוט הקבלה.
זה בדיוק כמו לשמוע מהצד הימני ( השפוי יותר?) שלעם כבוש יש זכות להגנה עצמית ואז לקרוא לתקיפת חייל פיגוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 08:29 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
לא. הטיעון שלך בעייתי. אם אין זכות לעצור רוצחים אתה דה פקטו נותן להם הכשר, גם אם עמוק בלב אתה סולד מזה. סליחה על המטאפורה אבל זה מזכיר לי 'לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה'.
אתה רואה עיוות אבל במציאות יש כאן פשוט הקבלה.
זה בדיוק כמו לשמוע מהצד הימני ( השפוי יותר?) שלעם כבוש יש זכות להגנה עצמית ואז לקרוא לתקיפת חייל פיגוע.

אני לא(!) נותן להם הכשר. אני מאוד הייתי רוצה לעצור ולכלוא אותם ושינמקו בכלא. ובגלל זה צריך להפסיק את הדיכוי. כדי שתהיה לי העמדה המוסרית לכלוא אותם.

אני חושב שזה אתה שכתב לפני כמה ימים שאם יהודי היה בורח מהגטו ורוצח גרמניה ברחוב, לנאצים היתה לגיטימציה מוסרית לכלוא אותו. אתה לא רואה עם זה בעיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 09:15 
כתבתי שגם לנאצים יש לגיטמציה לעצור רוצחי ילדים.
ולא, אני לא רואה אם זה בעיה. כל אחד יכול לעצור ולכלוא רוצחי ילדים, ועדיף שהראשון שיכול, שיעשה את זה, גם אם זה השטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 09:38 
סמל אישי של המשתמש
הוויכוח שלכם קצת מוזר, בעיקר כי הוא נסוב סביב נושא נטול כל חשיבות.
הרי אם המצב היה קצת יותר נורמלי השאלה של "מי ישפוט את מי" בכלל לא היתה עולה.
או שכל אחד היה שופט את מי שהוא תופס (ולא משנה מאיפה הוא הגיע ואת מי הוא רצח) או שהיה איזה הסכם בין שתי המדינות השכנות שכל אחת שופטת את הבעייתיים שלה, או הסדר כלשהו.
במקרה שלנו המצב בכלל לא נורמלי (ואפילו רחוק מזה), וזה באמת מתבטא גם בכל נושא השיפוט והענישה, אבל מה לעשות שבמקרה של ישראל-פלסטין זה רק קצה הקרחון?
לא חבל לבזבז אנרגיה בדיוני סרק תיאורטיים על סמכות להעניש ורשות לשפוט, בזמן בשפועל יש בחדר פיל ענקי שצריך לטפל בו, קרי מיליוני אנשים שמוחזקים נטולי זכויות בכוח צבאי מצד אחד, וחברה שחיה על הכיבוש והניצול אבל מתעלמת מהם, מצד שני?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 11:21 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הוויכוח שלכם קצת מוזר, בעיקר כי הוא נסוב סביב נושא נטול כל חשיבות.
הרי אם המצב היה קצת יותר נורמלי השאלה של "מי ישפוט את מי" בכלל לא היתה עולה.
או שכל אחד היה שופט את מי שהוא תופס (ולא משנה מאיפה הוא הגיע ואת מי הוא רצח) או שהיה איזה הסכם בין שתי המדינות השכנות שכל אחת שופטת את הבעייתיים שלה, או הסדר כלשהו.
במקרה שלנו המצב בכלל לא נורמלי (ואפילו רחוק מזה), וזה באמת מתבטא גם בכל נושא השיפוט והענישה, אבל מה לעשות שבמקרה של ישראל-פלסטין זה רק קצה הקרחון?
לא חבל לבזבז אנרגיה בדיוני סרק תיאורטיים על סמכות להעניש ורשות לשפוט, בזמן בשפועל יש בחדר פיל ענקי שצריך לטפל בו, קרי מיליוני אנשים שמוחזקים נטולי זכויות בכוח צבאי מצד אחד, וחברה שחיה על הכיבוש והניצול אבל מתעלמת מהם, מצד שני?
יכולים להיות סוגים שונים של כיבוש.
בתיאוריה ישראל מתיימרת להיות מדינת חוק עם צבא "מוסרי", אבל מעשית כל מנגנוניה פועלים במסגרת הכיבוש, שזה אומר בין השאר טיוח פשעים של חיילים ומתנחלים ומצד שני ענישה כבדה מאד לפלסטינאים גם על עבירות קלות.
אי הוגנות המשפט והענישה וחוסר הסימטריה בהם הם אחד המאפיינים הבולטים לחוסר הצדק הכולל של האפרטהייד הישראלי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 19:42 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אם היא מדינה דמוקרטית עם בית משפט צדק אז כן.

אבל אנחנו לא כאלו. כלומר, כן, אבל לא כלפיהם.
החוקים והתקנות שלנו הן אלו שקובעות עליהם, אבל אין להם שום השפעה על החוקים הללו. זה לא דמוקרטיה.
והם עומדים לדין בבית דין צבאי, וזה רק על אלו שנתפסים, ולא על אלו שירו בהם בשטח לפי הוראות המשטרה, כי קבעו ללא משפט שהם מחבלים ודינם מוות. זה לא בית משפט צדק.

ואגב, כאשר שופטים ומענישים מחבלים שפעלו בשטחים באותה צורה כמו אלו שבתוך שטח המדינה, אי אפשר להגיד שהעניין זה שהם פעלו בתוך תחומי המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 19:49 
וזה בלי להזכיר שכליאת האסירים הבטחוניים מתבצעת (בחלקה) תוך הפרה של אמנת ז'נבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
לא אני ולא אף אחד אחר פה (אלא אם פספסתי) כתב שזה לגיטימי לרצוח אזרחים כמטרה. יותר מכך - כשהתייחסתי אליהם השתמשתי במילה נבזיים ושפלים.
הטענה היא לא שזה לגיטימי, אלא שבמסגרת הסכסוך כפי שאני תופס אותואני לא חושב שיש לישראל הזכות המוסרית לעצור אותם. זה הכל.
אני לא חושב שאתה צריך להסכים איתי. זאת התפיסה המוסרית שלי ואני לא חושב שהיא אבסולוטית, אבל אפשר להתמודד איתה בלי לרמוז שאני מצדיק רצח אזרחים?

הטענה שלך היא לא טענה שאפשר להגיב עליה כי היא, וצר לי על השפה אבל אין מילה אחרת, מגוחכת.
בן אדם רצח בן אדם אחר לא מעורב בשטח מדינת ישראל הריבונית שבה חל החוק הישראלי על כולם. איפה אתה רוצה שהוא יישפט אם לא במדינה שבה הוא עבר על החוק ובה הוא נמצא?
מילא אם היית אומר את זה על מחבל שכבר חזר אל מחוץ לגבולות מדינת ישראל הריבונית והוחזר אליה על ידי צה"ל (זה כולל את ברגותי), על זה אפשר להתדיין, אבל באופן גורף לא לגיטימי לשפוט מחבל שרצח על אדמת מדינת ישראל? אז איפה?
דרך אגב, זה גם הופך את משפט אייכמן ללא לגיטימי. מה דעתך עליו?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
אייכמן גם רצח לפני קום המדינה (לא רק מחוץ לשטחה), בדיוק כמו בגין.
אם את אייכמן העמידו לדין, למה בגין קיבל פטור?
כולנו יודעים למה. כי אייכמן רצח יהודים. ביהדות זה הרצח היחיד, השאר הם לא ממש בני אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 20:13 
its-sick כתב:
כולנו יודעים למה. כי אייכמן רצח יהודים. ביהדות זה הרצח היחיד, השאר הם לא ממש בני אדם.

יצחק שמיר רצח גם יהודי. לא עמד לדין. הלכה התיאוריה.

והענין של בגין=ברגותי עובד לשני הכיוונים.
אם אתה חושב שלוחם חופש כמו ברגותי צריך לשחרר אז למה את בגין לא ? למה אותו אתה כן רוצה להעמיד לדין ? רק בגלל שהוא אשכנזי ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
אדום נחמד כתב:

הטענה שלך היא לא טענה שאפשר להגיב עליה כי היא, וצר לי על השפה אבל אין מילה אחרת, מגוחכת.
בן אדם רצח בן אדם אחר לא מעורב בשטח מדינת ישראל הריבונית שבה חל החוק הישראלי על כולם. איפה אתה רוצה שהוא יישפט אם לא במדינה שבה הוא עבר על החוק ובה הוא נמצא?
מילא אם היית אומר את זה על מחבל שכבר חזר אל מחוץ לגבולות מדינת ישראל הריבונית והוחזר אליה על ידי צה"ל (זה כולל את ברגותי), על זה אפשר להתדיין, אבל באופן גורף לא לגיטימי לשפוט מחבל שרצח על אדמת מדינת ישראל? אז איפה?

אני לא מבין למה אני צריך לחזור על זה.
אני לגמרי בעד שנשפוט ונאסור כל רוצח, בפרט פלסטיני. אני רק מתנה את זה בחופש של אותם פלסטינים. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 20:47 
אני חושב שאתה צריך לחזור על זה עוד כמה פעמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 22:04 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:

החוקים והתקנות שלנו הן אלו שקובעות עליהם, אבל אין להם שום השפעה על החוקים הללו. זה לא דמוקרטיה.
והם עומדים לדין בבית דין צבאי, וזה רק על אלו שנתפסים, ולא על אלו שירו בהם בשטח לפי הוראות המשטרה, כי קבעו ללא משפט שהם מחבלים ודינם מוות. זה לא בית משפט צדק.

ואגב, כאשר שופטים ומענישים מחבלים שפעלו בשטחים באותה צורה כמו אלו שבתוך שטח המדינה, אי אפשר להגיד שהעניין זה שהם פעלו בתוך תחומי המדינה.

למה אתה מתכוון, שמענישים אותם בחומרה יתרה? אולי. אני יכול להסכים עם זה. אבל זה לא משהו טריוויאלי בבית משפט מערבי? להחמיר בענישה של עבירות מסויימות?
אני חושב שמה שמוגדר כצדק זה לא חומר הענישה אלא ההליך עצמו. פלשתינאי מקבל הגנה, הוא מקבל משפט הוגן שצריך להוכיח בו אשמה מעבר לכל ספק, הוא רשאי לערער. רק לפני כמה שבועות החליטו על משפט חוזר (ובעקבות הסירוב של הפרקליטות לקיים אותו, הוא השתחרר) למחבל לכאורה בלינץ' ברמאללה. בגלל פרט טכני מאד שולי (השב"כ\הפרקליטות לא האמינו לאחד העדים במקרים אחרים ובמשפט של המחבל מהלינץ הם כן האמינו) הוא שוחרר ויכול לתבוע פיצויים (למרות שבמקרה הזה הוא חתם שלא יתבע). אם תהיה מערכת משפט כזאת ברשות הפלשתינאית, שישפטו בכיף כל יהודי שפשע בשטח שלהם. כך את טורקיה לדוגמא, מדינה מוסלמית עויינת לישראל אבל עדיין (בדגש על עדיין) דמוקרטית מספיק כדי לקיים בה משפט הוגן. ישראלי בכיף יכול להישפט שם מבחינתי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

נערך לאחרונה על ידי Officer Barbrady בתאריך 26 אפריל 2017, 22:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 22:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ItaiH6 כתב:
אדום נחמד כתב:

אני לגמרי בעד שנשפוט ונאסור כל רוצח, בפרט פלסטיני. אני רק מתנה את זה בחופש של אותם פלסטינים. זה הכל.

אני לא חושב זאת נוסחא מקובלת אפילו על הפלשתינאים. את הכיבוש מסיימים תמורת שלום ובטחון, לא תמורת הזכות המוסרית לשפוט רוצחים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 22:10 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
פלשתינאי מקבל הגנה, הוא מקבל משפט הוגן שצריך להוכיח בו תשתית ראייתית, הוא רשאי לערער.

עושה רושם שאתה לא יודע שרובם המוחלט של הפלסטינאים נשפטים בבתי דין צבאיים, שמה שאתה מתאר לא בדיוק רלוונטי במקרה שלהם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 22:11 
סמל אישי של המשתמש
פלשתינאי שנשפט בבית דין צבאי לא זכאי לסניגוריה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 22:14 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
its-sick כתב:

יצחק שמיר רצח גם יהודי. לא עמד לדין. הלכה התיאוריה.

והענין של בגין=ברגותי עובד לשני הכיוונים.
אם אתה חושב שלוחם חופש כמו ברגותי צריך לשחרר אז למה את בגין לא ? למה אותו אתה כן רוצה להעמיד לדין ? רק בגלל שהוא אשכנזי ?
מתי אמרתי שצריך לשחרר מישהו?
אין לי שום מושג אם ברגותי רוצח או לא, כי הוא לא נשפט בבית משפט אמין והוגן. אם הוא רצח אזרחים הוא צריך להירקב בכלא ולא אכפת לי באיזו מדינה.
אבל בכדי שהרשעה תהיה הוגנת היא צריכה להתקבל בבית משפט שאינו מוטה, ובית המשפט הישראלי מוטה קשות כנגד הפלסטינים.
במקרה של כיבוש צריך לטעמי להרשיע טרוריסטים בבית משפט בינלאומי בלתי תלוי וחסר אינטרסים, ולא בבית משפט של הכובש שלפניו מטרה מרכזית של דיכוי העם הכבוש.
כל מי שרצח אזרחים שיקבל מאסר עולם וזה כולל גם לוחמי חופש פלסטינים וגם עשרות חיילי צה"ל שישראל עשתה הכל הכדי לטייח את פשעיהם ולכן מעולם לא עמדו לדין.
מצד שני מי שהרג חמושים לא צריך להיענש. הכל צריך להיות סימטרי בשביל צדק אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2017, 22:25 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
פלשתינאי שנשפט בבית דין צבאי לא זכאי לסניגוריה?

יש הרבה הבדלים בין מערכות המשפט, אתה יכול לעיין להנאתך בדו"ח הזה.
הפרק הרלוונטי לשאלתך הוא הפרק השלישי, "הזכות להליך הוגן".
אמל"ק - תיאורטית נאשם בבית דין צבאי זכאי לייצוג בידי סניגור, בפועל מותר (ועושים את זה ברוב המוחלט של המקרים) למנוע פגישה עם עו"ד במשך מספר שבועות (עד 90 יום), וגם כשמרשים, קשה לעו"ד לתקשר עם הנאשם, שכן אסור לו להיכנס לשטח ישראל (בה הנאשמים כלואים). מצוינות בדו"ח עוד כמה בעיות מבחינת ההליך ההוגן.

יש באינטרט גם ניתוחים של הבדלים בין שתי המערכות בהיבטים אחרים, למשל דיני הראיות (שלא דומים בכלל למה שאתה מכיר מבית משפט רגיל).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אפריל 2017, 12:18 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:

למה אתה מתכוון, שמענישים אותם בחומרה יתרה? אולי. אני יכול להסכים עם זה. אבל זה לא משהו טריוויאלי בבית משפט מערבי? להחמיר בענישה של עבירות מסויימות?
אני חושב שמה שמוגדר כצדק זה לא חומר הענישה אלא ההליך עצמו. פלשתינאי מקבל הגנה, הוא מקבל משפט הוגן שצריך להוכיח בו אשמה מעבר לכל ספק, הוא רשאי לערער. רק לפני כמה שבועות החליטו על משפט חוזר (ובעקבות הסירוב של הפרקליטות לקיים אותו, הוא השתחרר) למחבל לכאורה בלינץ' ברמאללה. בגלל פרט טכני מאד שולי (השב"כ\הפרקליטות לא האמינו לאחד העדים במקרים אחרים ובמשפט של המחבל מהלינץ הם כן האמינו) הוא שוחרר ויכול לתבוע פיצויים (למרות שבמקרה הזה הוא חתם שלא יתבע). אם תהיה מערכת משפט כזאת ברשות הפלשתינאית, שישפטו בכיף כל יהודי שפשע בשטח שלהם. כך את טורקיה לדוגמא, מדינה מוסלמית עויינת לישראל אבל עדיין (בדגש על עדיין) דמוקרטית מספיק כדי לקיים בה משפט הוגן. ישראלי בכיף יכול להישפט שם מבחינתי.

איפה דיברתי על חומרת הענישה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אפריל 2017, 12:57 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ItaiH6 כתב:
אדום נחמד כתב:

במקרה שלא הבנת הבעיה היא בהתניה הזאת.
זה שפלסטיני נמצא תחת כיבוש לא צריך לתת לו חסינות מלהישפט על זה שהוא נסע לטיילת ודקר שם אנשים ומלשבת בכלא ישראלי על זה כאסיר פלילי מורשע מכל מקום אחר, בדיוק כמו שזה שפלסטיני שנסע לטיילת ודקר שם אנשים הורשע ויושב בכלא ישראלי לא אומר שצריך לתת למדינת ישראל חסינות על הכיבוש.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אפריל 2017, 13:33 
הוא הבין, זה סתם משחקי פיפי קקה. לא מבין מה הטעם להדגיש שאתה נגד רצח, כולנו הבנו את זה ומההיכרות איתך לא חשבתי לרגע משהו אחר. ההתנייה הזאת היא מהות כל הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אפריל 2017, 19:06 
סמל אישי של המשתמש
זה ממש לא משחקי פיפי קקה.
בכל הפעמים שכתבתי שהעניין הוא התנאי זה היה כי השתמע מהטענה שהועלתה נגדי שזה לא ברור. למשל, כשאיתי שאל 'איפה הוא ישפט אם לא בישראל'.

אז בסדר, עכשיו כולם מבינים שהבעיה מבחינתי היא הדיכוי הפלסטיני, אני ארחיב קצת -
מכיוון שמפלסטינים נשללות הזכויות הבסיסיות ביותר, לא מוסרי בעיני להכפיף אותן לחובות אותן ישראל מגדירה.
זה לא אומר שזה בסדר או לא בסדר.

אני לא חושב שאני יכול להסביר את זה יותר טוב, אז נסכים שלא להסכים..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אפריל 2017, 20:37 
סמל אישי של המשתמש
אז תגיד שבגלל נסיבות החיים שלהם הם לא צריכים להיות כפופים לנורמות התנהגות בסיסיות שכל אדם אחר בעולם, אפילו במקומות החשוכים ביותר, כפוף להן.
טענה לגיטימית, אם כי כמו שכבר כתבתי קודם - מגוחכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אפריל 2017, 22:22 
סמל אישי של המשתמש
למה שאני אגיד משהו כזה?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2017, 05:33 
סמל אישי של המשתמש
כי זה מה שכתבת במילים יותר מכובסות. שאין לנו זכות לשפוט מישהו שרצח ונתפס על אדמת ישראל הריבונית רק כי הוא חי תחת כיבוש.
אתה יכול להתייפייף כמה שבא לך אבל זה מה שהטענה שלך אומרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2017, 07:18 
סמל אישי של המשתמש
"זכות לשפוט". מה עם החובה לשפוט?
ישראל לא מעמידה לדין כמעט את כל הרוצחים ישראלים, הן מתנחלים והן חיילים, במקרים בהם הנרצחים הם פלסטינים מהשטחים הכבושים.
כששופטים סלקטיבית זה כבר לא באמת בית משפט, זה כלי לחץ על אוכלוסיה חלשה.
גם אמינות ההרשעה מאד מפוקפקת כשהנשפט חסר למעשה זכות להגן על עצמו כמו שצריך וחלק נכבד מהראיות חסוי אפילו ממנו "כי בטחון המדינה".

חוסר הסימטריה הוא כל כך עמוק, שהוא בהחלט שומט את הקרקע מתחת לכל הההצגה הזו של הרשעת הנכבשים.
זה כבר בבסיס של על מי יורים. פלסטיני עם אבן ביד הוא מטרה לגיטימית לכל חייל או מתנחל והוא לא יעמוד לדין, אבל על ישראלי או מתנחל עם אבן ביד אסור לירות.
ישראל תשפוט חייל שיירה על ישראלי שזורק עליו אבנים, אבל לא תשפוט אותו אם ירה על ילד פלסטיני בן 6 שיש אפשרות של עשרה אחוזים שאולי הוא זרק אבן לפני אחת עשרה דקות.
אם ההגדרה של רצח ביריה מותנה במעמד הפוליטי של היורה ובמעמד הפוליטי של הנורה, אז כל משפטי הרצח בישראל הם פארסה כבר מהבסיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2017, 09:15 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
כדאי להיזכר לרגע בהליכה הדווקאית של בנימין נתניהו לנאום בקונגרס, למרות התנגדות הבית הלבן. הרקע ידוע. נתניהו רצה להשפיע על הקונגרס להתנגד להסכם המתגבש עם איראן. הצדק היה איתו. לחלוטין איתו. אבל ההתגרות המיותרת בבית הלבן הייתה מעשה איוולת. יש דברים שלא עושים ביחסים בין מדינות. גם עבדכם הנאמן, יורשה לי להזכיר, הביע עמדה נחרצת נגד הנאום בקונגרס, שאולי היה נפלא, אבל גם חסר כל תועלת. הוא הזיק יותר מאשר הועיל.

נמשיך. רק לפני שבועות לא רבים ביקשו פוליטיקאים טורקים רמי מעלה להיפגש עם צאן מרעיתם בגרמניה ובהולנד. שתי המדינות הללו הבהירו להם שהבחישות הפוליטיות לא מקובלות עליהן. הטורקים זעמו. איך זה שלא נותנים להם לקיים פגישות כרצונם? איפה הדמוקרטיה? רוב הפרשנים בישראל כמו באירופה קיבלו את העמדה הגרמנית בהתלהבות. בצדק. הרי יש דברים שלא עושים. פוליטיקאים ממדינה זרה לא מגיעים למדינה המארחת כדי לבחוש בפוליטיקה.

והנה, כל או רוב עמיתיי, שיודעים שיש דברים שלא עושים ביחסי מדינות, שהתנגדו להליכת נתניהו לקונגרס, שהתלהבו מהעמידה הגרמנית מול ארדואן - מתייצבים כמו רובוטים בעד שר החוץ הגרמני ונגד נתניהו. צבועים שכמותם. צבועים, משום שהפעם זה הרבה יותר חמור. נתניהו נסע לקונגרס כדי להיאבק למען האינטרס הישראלי. זיגמר גבריאל מתעקש להיפגש עם ארגוני שמאל קיצוני שמשרתים את תעמולת הזוועה האנטי־ישראלית. גבריאל טען שכל מנהיג זר שיגיע לגרמניה יכול להיפגש עם ארגונים כאלה. סליחה?! וכי הגרמנים נתנו למנהיג טורקי להיפגש עם טורקים בגרמניה? לא. הם לא נתנו.

זה הרבה יותר מאיסור מפגשים על פוליטיקאים טורקים. "פדרציית המגורשים" (BdV) פועלת בגרמניה למען זכויות הפליטים הגרמנים ממדינות מזרח ומרכז אירופה. משהו דומה לארגונים תומכי שיבה פלסטינית לישראל. האם מנהיג ממדינה זרה העז להיפגש עם נציגי הגוף הזה? האם גבריאל נפגש בבריטניה עם גופים מקבילים לאלה שאיתם הוא נפגש כאן? הוא נפגש עם נציגי או ראשי מפלגות אופוזיציה. זה מה שמקובל. הוא לא נפגש עם "ארגוני חברה אזרחית". הוא לא נפגש בארה"ב עם ג'ס קנינגהאם וגם לא עם ברדלי מנינג, שחשפו שורה של פשעי מלחמה שביצע הצבא האמריקאי בעיראק. עם מנינג זה אמנם קצת קשה משום שהוא (לאחר שינוי מין הפך ברדלי לצ'לסי) נידון ל־35 שנות מאסר. וגבריאל גם לא נפגש שם עם גופים או ארגונים מהסוג הזה. הוא בוודאי לא מממן אותם.

כך שהטענות של גבריאל הן טענות סרק. ובעיית המפגשים היא רק קצה הקרחון. משום שהאיחוד האירופי ומדינות אירופה, ובתוכן גרמניה, מממנות שורה של גופים, כמו "אל־חאק", "שוברים שתיקה", "קואליציית נשים לשלום" ועוד רבים אחרים, במיליונים רבים של שקלים, כאשר כל או רוב הגופים הללו עוסקים בדמוניזציה של ישראל. לא ביקורת. דמוניזציה.

הנה סיפור אחד מני רבים על עמותה פלסטינית בשם "מיפתח". ב־2013 הפיצה העמותה הזו מאמר בעקבות השתתפות אובמה בסדר פסח. וכך נכתב שם: "האם אובמה יודע על היחסים בין 'פסח' ל'דם נוצרי' או בין 'פסח' לבין 'מנהגי דם של יהודים'? רבים מהסיפורים ההיסטוריים על מנהגי הדם היהודיים באירופה מבוססים על מנהגים אמיתיים. היהודים משתמשים בדם נוצרים במנהגי הפסח". והארגון המתועב הזה, "מיפתח", זכה בעבר למימון של קרנות גרמניות.

גם הטענה שמדובר בגופים שפועלים למען השלום היא טענת סרק. אירופה מממנת עמותה ישראלית שמקדמת את שיבת הפליטים הפלסטינים. כלומר, את חיסול ישראל. לפי רישומי NGO Monitor, יותר מ־3.5 מיליון שקל הועברו בשנים 2012־2014 לאותה עמותה על ידי "ישויות זרות", כלומר, מדינות זרות או קרנות שנתמכות על ידי מדינות זרות, רובן ככולן אירופיות. גם גרמניה בתמונה. כך לא מקדמים שלום. כך מנציחים את הסכסוך. וגם מטפחים את האשליה הפלסטינית על חיסול ישראל באמצעות "זכות שיבה".

ישראל היא בכל מקרה המדינה המושמצת בעולם. מותר וצריך לבקר את מדיניות הממשלה. מותר להיאבק למען הסדר ולמען סיום הכיבוש. זה לגיטימי. אבל גרמניה לא מממנת גופים שמקדמים שלום. היא מממנת בעיקר גופים שמתנגדים להסדר של שתי מדינות לשני עמים, ו/או גופים שהדגל העיקרי שלהם הוא דמוניזציה. גם ללא כוונות זדון, גופים כמו "בצלם" ו"שוברים שתיקה" הפכו לחלק מהקמפיין האנטי־ישראלי. וכי גוף שמפיץ את הטענה ש"חיילי צה"ל יורים על פלסטינים, עם מכונות ירייה, על בסיס קבוע, כמו במשחקי וידיאו" - הוא גוף רציני או גוף שמפיץ עלילות? הגופים הללו לא מקדמים שלום. הם מקדמים דמוניזציה. יש לחומר הזה ביקוש אדיר בעולם. ויש מי שמוכן לשלם עליו. גם גרמניה.

כך שלוּ היה מדובר בעניין נקודתי, של פגישה עם נציגי גופים שנויים במחלוקת - היה צריך לתמוה על התגובה המוגזמת של נתניהו. אלא שמדובר בעניין הרבה יותר חמור. מדובר בחרפה שנמשכת כבר שנים. במסגרת פרויקט החרפה מממנים האיחוד האירופי ומדינות אירופה, ובכלל זה גרמניה, גופים שהם חלק מה־BDS, או שהם ספקי ההצדקות לטרור הפלסטיני או שהם חלק ממנגנון התעמולה ששולל את עצם זכות קיומה של ישראל או מציג אותה כמפלצת. גרמניה של פעם עשתה דמוניזציה ליהודים. אירופה של היום, וזה כולל את גרמניה, מממנת גופים שעושים דמוניזציה למדינת היהודים. אין כאן שום כוונה לאנטישמיות. להפך. יש שם רצון טוב למזרח תיכון רגוע יותר. אבל רוב הגופים הזוכים למימון מתנגדים - מתנגדים! - למתווה שלום המבוסס על שתי מדינות לשני עמים. המימון לא מקדם את השלום. הוא מקדם דמוניזציה. אין שום צורך להגיש את הלחי השנייה.

מרגיז, מאוד מרגיז, שהצביעות הגרמנית והאירופית הופכת גם לנחלת חלק גדול מהתקשורת הישראלית. אין שום צורך להיות חסיד נתניהו - ואינני מחסידיו, רחוק מכך - כדי לדעת שלפעמים, רק לפעמים, הוא צודק. משום שמי שרוצה שלום צריך להיאבק בפרויקט החרפה הזה של מימון הדמוניזציה. המחנה הציוני ומרצ, גם הם, היו צריכים להיות בראש המאבק נגד החרפה הזאת. אבל כמו תמיד, הוויכוח הזה הופך אוטומטית לעוד ויכוח עבש בין שמאל לימין. הרי שונאים את נתניהו. אז חייבים לצאת נגדו גם כשהוא צודק. איזו איוולת. איזה גול עצמי.

!!!!!

http://www.yediot.co.il/articles/0,7340 ... 20,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2017, 12:26 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
כי זה מה שכתבת במילים יותר מכובסות. שאין לנו זכות לשפוט מישהו שרצח ונתפס על אדמת ישראל הריבונית רק כי הוא חי תחת כיבוש.
אתה יכול להתייפייף כמה שבא לך אבל זה מה שהטענה שלך אומרת.

לא, זה לא מה שכתבתי. הייתי מאוד ברור.
מפתיע לראות סילוף כזה דווקא ממך, אבל זה מה יש. כל שנותר לי הוא לבקש מנעם להכניס אותך לרשימת הסלפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2017, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
:LOL2: :LOL2: :LOL2:
החתולים שומרים על השמנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: