נועם שחם כתב:
mbracha כתב:
לשמוע את הניסנובים מדברים על תוכניות ארוכות טווח זה מגוחך, הם חייבים להביא איש מקצוע טוב (לא איזה שייע) שיכתיב למועדון הזה התנהלות מקצועית. מי שבחר בקורצקי לאמן את הפועל תל אביב העונה לא כשיר להחליט מי יאמן אותה בעונה הבאה או לתכנן את הסגל קדימה.
מי שמגוחך פה זה אתה.
הניסנובים נכנסו לעסקה של רכישת המועדון בדקה ה-90 כשלא היה אף אחד אחר שמוכן לקחת את זה על עצמו. הם לקחו את כל הסיכון של כשלון על עצמם, הרימו סגל מחדש בכלום זמן, פתרו את רוב הבעיות, והביאו מאמן שלפחות כרגע עושה עבודה סבירה.
לא שאני מסכים על כל החלטה שלהם, אבל צריך מידה לא מבוטלת של יוהרה וכפיות טובה כדי לומר שהם "לא כשירים" להחליט מי יאמן את הקבוצה בעתיד או כדי לתכנן את הסגל.
בכנות, הודעות מהסוג הזה מגעילות אותי. בלי הניסנובים סביר להניח שהמועדון היה מתפרק לפני חודשיים.
לא מסוגל להבין ממה נגעלת ולמה את בוחר להתלהם, אני לא יוצא נגד האחים ניסנוב או דורש שיעופו מפה. מודה להם מאוד על רכישת המועדון, ואולי הם אנשים מופלאים, אבל אין להם שום קשר לכדורגל בשונה מכמה בעלים אחרים בכדורגל הישראלי.
יש קבוצות שנרכשו על ידי אנשים שהגיעו מחוץ לכדורגל, אבל הקבוצות האלו הן לא הפועל תל אביב. באשדוד או רעננה אפשר להשתפשף עם הזמן, לרדת ליגה או לעלות ליגה, בלי שזה ישנה הרבה. הפועל נמצאת בנקודה קריטית כי עדיין יש לה קהל רחב ומוניטין מסויים, שמשמעותו הכנסות מכרטיסים, מנויים, חסויות וכו׳. אתה גם עדיין מועדון ששחקנים אמורים לרצות להגיע אליו (תחת ההנחה שיהיה פה ניהול תקין). אבל כל זה יכול בקלות להשתנות אם ההחלטות שיתקבלו בשנה-שנתיים הקרובות יהיו רעות, כבר ספגנו נזקים בתחומים האלו בשנים האחרונות.
הם לא כשירים לקבל החלטות מקצועיות כמו שהדלאי למה או שמעון פרס לא היו כשירים לקבל החלטות עבור הפועל תל אביב, כי אין להם מושג בזה או טיפת נסיון. טביב יודע לפגוע עם מאמנים ורכש באחוזים גבוהים, זו האמת, הם לא יכולים להסתכל עליו ולהניח שגם הם יכולים. הם צריכים מנהל מקצועי שמבין משהו ומגיע מהעולם הזה שידע לכוון את המועדון הזה למקום נכון מבחינה מקצועית, ועל זה תשכן גם הבנייה הכלכלית של המועדון בסופו של דבר. כרגע את ההמלצות המקצועיות שלהם הם מקבלים מסוכן שחקנים שמוכר להם את הסחורה שלו, אם לדעתך זה בריא אז על הכיפאק.
היו אופציות טובות יותר מקורצקי בשוק, וגם אם נשאר ליגה זה יהיה למרות יכולות האימון שלו ולא בזכותן כי ההישגים שלנו נשענים על יכולות אישיות של כמה שחקנים שרובם הגיעו אל קורצקי בירושה (הרוש, דגני, שיש, אלטמן, ידין, רייכרט) וברשצקי אחד שהגיע לפה על ידי סוכן ונכפה על קורצקי (שהתעקש להוציא אותו שבוע אחרי שבוע וגזל לנו נקודות בגלל זה). וגם בתחום הרכש הניסנובים הביאו לפה סוללה של חלוצים וזרים מיותרים שחלקם כבר לא פה, רק כי שיווקו להם את זה כמו שצריך ולעיתים בניגוד לצרכים המקצועיים של הקבוצה.
שוב, כל הכבוד לניסנובים על הטוב שעשו ואני בעד שימשיכו לעשות טוב, אבל הם חייבים מנהל מקצועי במועדון שהשם משפחה שלו זה לא דהן או ניסנוב, כדי שהמועדון יצעד קדימה ושהם יוכלו לקצור את פירות ההשקעה שלהם.