תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 16:58

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 94  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אשכול פוליטיקה ישראלית (כי הבחירות נגמרו מזמן)
הודעהפורסם: 20 פברואר 2017, 00:19 
אם זה כלי נשק אז גם עיפרון הוא כלי נשק.
ובאמת מה חושב לעצמו פלסטיני שרץ לתפוס מונית עם עיפרון בכיס כל כך קרוב למחסום.
הביא את זה על עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2017, 04:35 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אני לא מבין איך אתה יכול להגיד שזה דומה כשישראל לא מוכנה לתת אזרחות לאנשים שאבותיהם נולדו בשטח המדינה שלהם. רבאק, לא לתת אזרחות לאנשים האלו זה אחד העקרונות הכי בסיסיים שישראל לא מוכנה להתפשר עליהם וזה סופר-קונצנזוס אצל פחות או יותר כל היהודים.

בצ'כיה יש חוק שמאפשר ל"גרמנים לאומיים" תושבי חבל הסודטים שברחו לגרמניה אחרי המלחמה מאימת ברה"מ לקבל אזרחות צ'כית בלי לעבור תהליך אזרוח אם הם מבקשים?
בפולין יש חוק שמאפשר ל"גרמנים לאומיים" תושבי פוזנן שברחו לגרמניה אחרי המלחמה מאימת ברה"מ לקבל אזרחות פולנית בלי לעבור תהליך אזרוח מלא?
בעירק/מצרים/אירן יש חוק שמאפשר לישראלים צאצאי אזרחים שרוצים לקבל אזרחות לקבל אזרחות (במרוקו אני דווקא חושב שיש)?
בקרואטיה יש חוק שמאפשר ל"סרבים לאומיים" שברחו לסרביה במהלך מלחמת העצמאות הקרואטית (ולכן מעולם לא היו אזרחי קרואטיה) לחזור לבתים שלהם (שעדיין עומדים נטושים) ולקבל אזרחות/תושבות?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2017, 05:26 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
בצ'כיה יש חוק שמאפשר ל"גרמנים לאומיים" תושבי חבל הסודטים שברחו לגרמניה אחרי המלחמה מאימת ברה"מ לקבל אזרחות צ'כית בלי לעבור תהליך אזרוח אם הם מבקשים?
בפולין יש חוק שמאפשר ל"גרמנים לאומיים" תושבי פוזנן שברחו לגרמניה אחרי המלחמה מאימת ברה"מ לקבל אזרחות פולנית בלי לעבור תהליך אזרוח מלא?
בעירק/מצרים/אירן יש חוק שמאפשר לישראלים צאצאי אזרחים שרוצים לקבל אזרחות לקבל אזרחות (במרוקו אני דווקא חושב שיש)?
בקרואטיה יש חוק שמאפשר ל"סרבים לאומיים" שברחו לסרביה במהלך מלחמת העצמאות הקרואטית (ולכן מעולם לא היו אזרחי קרואטיה) לחזור לבתים שלהם (שעדיין עומדים נטושים) ולקבל אזרחות/תושבות?

לא יודע מה הקשר בדיוק, דיברנו על הונגריה ועל חוקי ההגירה שלה ועל זה שלדעתי שהם לא דומים לחוקי ההגירה של ישראל בשיט. זה שמזרח אירופה עשו טיהור אתני לגרמנים אחרי מלחמת העולם השניה (ועל הדרך הרגו ככה מיליון או שניים של אזרחים) לא הופך את חוק השבות למשהו שנפוץ בעולם.

וסתם כדי שלא תתריח את עצמך לחפש עוד דוגמאות היסטוריות, זה שישראל עשתה טיהורונצ'יק אתני ולא נתנה לפליטים לחזור אח"כ לבתים שלהם זה לא משהו יותר מדי חריג, זה לצערנו משהו שקרה הרבה פעמים בהיסטוריה. זה לא משהו להתגאות בו לדעתי, אבל זו לא הסיבה שאני אומר שחוק השבות הוא חוק שאין לו ממש מקבילות בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2017, 06:03 
סמל אישי של המשתמש
כן, רק שחוץ מהאפליה לטובת יהודים טענת פה בעצמך שאחת הבעיות בו זה שהוא לא נותן אזרחות ללא יהודים שאבותיהם כן חיו בארץ.
אז הבאתי עוד כמה דוגמאות כאלה לזה שמי שפותח מלחמה, מפסיד בה ונאלץ לעזוב, בני בניו לא יקבלו זכות שיבה וקבלת אזרחות במדינה שהוא עזב רק כי הוא ישב בה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2017, 06:44 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
כן, רק שחוץ מהאפליה לטובת יהודים טענת פה בעצמך שאחת הבעיות בו זה שהוא לא נותן אזרחות ללא יהודים שאבותיהם כן חיו בארץ.
אז הבאתי עוד כמה דוגמאות כאלה לזה שמי שפותח מלחמה, מפסיד בה ונאלץ לעזוב, בני בניו לא יקבלו זכות שיבה וקבלת אזרחות במדינה שהוא עזב רק כי הוא ישב בה.

יש הרבה בעיות בחוק ההגירה של ישראל, לא כולן מיוחדות לישראל, ניסיתי להסביר מה אני חושב שמיוחד ושונה בו, אני אצטט את עצמי מהדף הקודם -
ציטוט:
אז ככה, חוק השבות מקנה אזרחות אם אבותיך האמינו בדת מסויימת (כל עוד שלא אתה ולא אבותיך המירו דת לדת אחרת) או אם אתה בעצמך עושה טקס דתי שממיר את דתך.
אני לא מכיר שום דבר שדומה לזה.

ההודעה שאתה ציטטת מתייחסת לטענה שחוקי ההגירה של ישראל דומים לאלו של הונגריה בגלל שבהונגריה הם נותנים אזרחות לכל מי שנולד בשטח של הונגריה, וזה קצת הפוך לאחד העקרונות הכי חשובים של מדינת ישראל והוא שאסור לדבר על זכות השיבה* אף פעם. וכדי שלא יהיו אי הבנות - אני לא חושב שזה מה שעושה את חוקי ההגירה ליוצאי דופן בעולם, אני חושב שזה אחד הדברים שהופך אותם שונים מאלו של הונגריה. אבל האמת, על הזין שלי חוקי ההגירה של הונגריה.

* זכות השיבה של פלשתינאים. על זכות השיבה של היהודים מותר ורצוי לדבר, בגלל סיבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2017, 11:14 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
הפועל כתב:
אז בשורה התחתונה ישראל לא יוצאת דופן מלבד זה שהיא מקנה אפשרות נוספת לקבלת אזרחות דרך טקס דתי (כלומר נותנת *עוד* אפשרות לקבלת אזרחות מלבד כמה אפשרויות מקובלות יחסית בעולם).

ושיהיה ברור - אני לא חושב שהמוזרות של ישראל היא נורמלית. אני כן חושב שהמוזרות הזאת מוצדקת. על אחת כמה וכמה כשבפועל היא לא כזאת מוזרה כמו שטוענים נגדה רבים ממבקריה משמאל.

אתה מתדיין באופן פדנטי לאללה.
אז ככה, חוק השבות מקנה אזרחות אם אבותיך האמינו בדת מסויימת (כל עוד שלא אתה ולא אבותיך המירו דת לדת אחרת) או אם אתה בעצמך עושה טקס דתי שממיר את דתך.

אם זה מפריע, אני מתנצל על הסגנון. לא אישי ולא מכוון :)

אני מסכים שזה יוצא דופן בפני עצמו. אבל גם להעניק אזרחות יוונית למישהו רק בגלל שסבא שלו נולד ביוון, או אזרחות הונגרית למי שסבא שלו נולד בקרפטיה זה לא ממש אינטואיטיבי (לפחות לא בעיניי).
ללא מעט מדינות יש את הנסיבות המיוחדות ההיסטוריות והתרבותיות שלהן שהובילו למדיניות הגירה פחות אינטואיטיבית. בשורה התחתונה אני אישית לא מרגיש שזו של ישראל כזאת יוצאת דופן. ייתכן כמובן שהתחושה נובעת מחוסר האובייקטיביות שלי, אבל נראה לפי תגובת העולם בגדול שגם באופן כללי זה לא נתפס כמדיניות איומה ונוראה (יש מספיק דברים אחרים איומים ונוראים שעליהם אנחנו חוטפים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2017, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
ממש לא מבין את אלה שמנסים להגן על חוק השבות ומתפתלים ומנסים להביא דוגמאות ממדינות העולם.

חוק השבות הוא חוק גזעני.
ככל שידוע לי , אין חוק בעולם החופשי יותר גזעני ממנו.

זו וואט. ישראל אימצה חוק גזעני כדי להגן על עצמה בפני אויביה ומאחר וצריך שהוא יהיה שיוויוני מול דתות ואזרחי מדינות אחרות הוא חל לא רק ערבים ומוסלמים אלא על כל מי שאינו יהודי או מישהו שאינו נצק למשפחה יהודית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2017, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
ItaiH6 כתב:

יש הרבה בעיות בחוק ההגירה של ישראל, לא כולן מיוחדות לישראל, ניסיתי להסביר מה אני חושב שמיוחד ושונה בו, אני אצטט את עצמי מהדף הקודם -
ציטוט:

ההודעה שאתה ציטטת מתייחסת לטענה שחוקי ההגירה של ישראל דומים לאלו של הונגריה בגלל שבהונגריה הם נותנים אזרחות לכל מי שנולד בשטח של הונגריה, וזה קצת הפוך לאחד העקרונות הכי חשובים של מדינת ישראל והוא שאסור לדבר על זכות השיבה* אף פעם. וכדי שלא יהיו אי הבנות - אני לא חושב שזה מה שעושה את חוקי ההגירה ליוצאי דופן בעולם, אני חושב שזה אחד הדברים שהופך אותם שונים מאלו של הונגריה. אבל האמת, על הזין שלי חוקי ההגירה של הונגריה.

* זכות השיבה של פלשתינאים. על זכות השיבה של היהודים מותר ורצוי לדבר, בגלל סיבות.

OK.
אני לא רואה קשר בין חוק השבות לבין אי מתן זכות שיבה.
אין שום בעיה עם זה שמדינת לאום מתעדפת את בני הלאום על מיעוטים לאומיים באפשרות קבלת אזרחות. זה קורה בכל מקום.
ההבדל הוא שבמדינה הזאת הלאום נקבע לפי דת. נראה לי שבנושא הזה כדאי לפנות לאנטישמי ההיסטוריה שהחליטו שכל היהודים הם אותו דבר, בין אם הם רבנים ובין אם הם אתאיסטים שמקדשים פסטה, כי המדינה הזאת אמורה הייתה להיות המקלט של כל אותם רדופי אנטישמיות מרחבי העולם שאין שום דבר משותף אחר ביניהם. לא סתם את הלגיטימציה להקמתה היא קיבלה אחרי השואה שבה כונסו אנשים מרוב אירופה וצפון אפריקה שהדבר היחיד שהיה משותף להם זה שיוך שלהם (או של יוצריהם שני דורות אחורה) ליהדות לצורך השמדה.

אני גם לא בטוח שאי מתן זכות שיבה במדינות יוגוסלביה לשעבר לא נובעת גם כן מסיבות דתיות כי הלאומים שם של הצדדים הלוחמים די מתחלקים לפי דת (סרבים אורתודוקסים, בוסנים והרצגובינים מוסלמים, קרואטים קתולים). גם שם בני המיעוט שלא עזבו או גורשו קיבלו אזרחות, בדיוק כמו בישראל.
איכשהו יצא שהמקום היחיד שבכלל מדברים בו על זכות שיבה זה ישראל. אין שום דבר כזה בעולם שבני עם שפותח מלחמה ומפסיד זכאים לזכות שיבה, בין אם ברחו ובין אם גורשו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 11:08 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:

אם זה מפריע, אני מתנצל על הסגנון. לא אישי ולא מכוון :)

אני מסכים שזה יוצא דופן בפני עצמו. אבל גם להעניק אזרחות יוונית למישהו רק בגלל שסבא שלו נולד ביוון, או אזרחות הונגרית למי שסבא שלו נולד בקרפטיה זה לא ממש אינטואיטיבי (לפחות לא בעיניי).
ללא מעט מדינות יש את הנסיבות המיוחדות ההיסטוריות והתרבותיות שלהן שהובילו למדיניות הגירה פחות אינטואיטיבית. בשורה התחתונה אני אישית לא מרגיש שזו של ישראל כזאת יוצאת דופן. ייתכן כמובן שהתחושה נובעת מחוסר האובייקטיביות שלי, אבל נראה לפי תגובת העולם בגדול שגם באופן כללי זה לא נתפס כמדיניות איומה ונוראה (יש מספיק דברים אחרים איומים ונוראים שעליהם אנחנו חוטפים).

השאלה היא לא עד כמה חוק השבות הוא אינטואיטיבי, אני באופן אישי חושב שכל הקונספט הלאומני הוא עקום, השאלה היתה אם יש חוק השבות הוא יוצא דופן, ולדעתי יש הבדלים מאד עקרוניים בינו לבין כל חוקי ההגירה האחרים שאני מכיר.
ואתה לא צריך להתנצל על כלום, אם לא הייתי נהנה להתווכח איתך לא הייתי עונה לך.
ItaiH6 כתב:

OK.
אני לא רואה קשר בין חוק השבות לבין אי מתן זכות שיבה.
אין שום בעיה עם זה שמדינת לאום מתעדפת את בני הלאום על מיעוטים לאומיים באפשרות קבלת אזרחות. זה קורה בכל מקום.
ההבדל הוא שבמדינה הזאת הלאום נקבע לפי דת. נראה לי שבנושא הזה כדאי לפנות לאנטישמי ההיסטוריה שהחליטו שכל היהודים הם אותו דבר, בין אם הם רבנים ובין אם הם אתאיסטים שמקדשים פסטה, כי המדינה הזאת אמורה הייתה להיות המקלט של כל אותם רדופי אנטישמיות מרחבי העולם שאין שום דבר משותף אחר ביניהם. לא סתם את הלגיטימציה להקמתה היא קיבלה אחרי השואה שבה כונסו אנשים מרוב אירופה וצפון אפריקה שהדבר היחיד שהיה משותף להם זה שיוך שלהם (או של יוצריהם שני דורות אחורה) ליהדות לצורך השמדה.

אני גם לא בטוח שאי מתן זכות שיבה במדינות יוגוסלביה לשעבר לא נובעת גם כן מסיבות דתיות כי הלאומים שם של הצדדים הלוחמים די מתחלקים לפי דת (סרבים אורתודוקסים, בוסנים והרצגובינים מוסלמים, קרואטים קתולים). גם שם בני המיעוט שלא עזבו או גורשו קיבלו אזרחות, בדיוק כמו בישראל.
איכשהו יצא שהמקום היחיד שבכלל מדברים בו על זכות שיבה זה ישראל. אין שום דבר כזה בעולם שבני עם שפותח מלחמה ומפסיד זכאים לזכות שיבה, בין אם ברחו ובין אם גורשו.

אז הנה הגענו לנקודות החשובות בדיון (והסיבה היחידה שלא הגענו אליהן היא בכלל שהפועל לא רצה לדבר עליהן, כמו שאמרתי כמה פעמים, השאלה אם חוק השבות הוא חוק מיוחד היא בעיקר אקדמאית), ואני בהחלט מסכים שחוק השבות הוא סימפטום ולא שורש העניין, ואכן שורש העניין היא הצורה המאד מוזרה שישראל מגדירה "לאום" ו"יהודי" (או לפעמים, הצורה שהיא לא מגדירה אותן). וזה נכון, עד כמה שלא נעים להגיד את זה שישראל פחות או יותר לקחה את ההגדרה של הנאצים, זה מובן לגמרי למה זה נעשה בהתחשב במה שהלך באירופה מהמאה ה-19, אבל אני מאד מאד לא משוכנע שיש לזה מקום בעולם שלנו. ולמרות שאני בהחלט מבין למה הסבים שלי חשבו שהסיכוי היחיד של יהודים לחיות זה להקים מדינה שבה הם הרוב, אני אבל חושב שבראיה לאחור די ברור שזה לא נכון. ובמאמר מוסגר, התפיסה שהציונות היא תשובה טובה לשואה זה אשכרה בורות היסטורית, דבר ראשון, רוב היהודים שברחו ממזרח אירופה לא הלכו לארץ ישראל, ארה"ב הצילה בסדרי גודל יותר אנשים מישראל, ודבר שני, עם כל הכבוד למצדה על הכרמל, אם רומל מנצח באל עלמיין, כל הסבים שלי גומרים במחנות השמדה, הדודים שלי שברחו לניו יורק סביר שהיו ניצלים בכל מקרה.

נ.ב.
אתה גם טועה ובגדול על זה שאף אחד לא מדבר על החזרה של אזרחים לאחר טיהור אתני, אפילו בדוגמא הספציפית של יגוסלביה שהבאת -
http://www.unhcr.org/en-us/news/briefin ... llion.html

אם כי זה נכון שלרוב צד שעושה טיהור אתני לא הולך להפוך את הטיהור הנ"ל אלא אם מאלצים אותו, אני לא בטוח אם זה רף מוסרי שראוי לכוון אליו אבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 14:17 
כולנו אלאור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 19:10 
סמל אישי של המשתמש
מה שמעניין לגבי אלאור, ובמדיה מסוימת אולי צפוי, זה שהטיעונים לטובתו מכיוון ימין,
תורמים בהקשר רחב יותר לטענה דווקא של השמאל - ילד, סביבה עוינת, סיטואציה מאיימת וכו' וכו'.
אילו היה מזוכה או מקבל חנינה, זה היה אומר - א. הצבא לא בסדר. ב. הממשלה לא מפעילה נכון את הצבא.
מנקודת מבט ימנית, זה סיפור ממולכד שקשה לצאת ממנו.
ואולי הלקח הוא שאולי לא זו הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 21:49 
בעל(ת) האוב כתב:
מה שמעניין לגבי אלאור, ובמדיה מסוימת אולי צפוי, זה שהטיעונים לטובתו מכיוון ימין,
תורמים בהקשר רחב יותר לטענה דווקא של השמאל - ילד, סביבה עוינת, סיטואציה מאיימת וכו' וכו'.
אילו היה מזוכה או מקבל חנינה, זה היה אומר - א. הצבא לא בסדר. ב. הממשלה לא מפעילה נכון את הצבא.
מנקודת מבט ימנית, זה סיפור ממולכד שקשה לצאת ממנו.
ואולי הלקח הוא שאולי לא זו הדרך.

תלוי איזה ימין אתה מתאר כאן.
יש גם ימין שבשבילם הוא גיבור, ו"הקם להורגך השכם להורגו", ו"ערבי טוב זה ערבי מת".
הם לא צריכים את כל תירוצי "ילד, סביבה עויינת", וכו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 22:08 
"למה אתה לא מספח את יהודה ושומרון? אני אגיד לך למה, כי יש שם 2.5 מיליון פלסטינים, חלקם הגדול עני ודתי וקיצוני ואלים ומוסת ושונא יהודים".
ולזה, ילדים, קוראים בישראל שמאל. לתקוף את הימין מימין בתעמולה גזענית טהורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 22:56 
ליאור שליין הוא לא שמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 23:23 
בדיוק, הוא מה שבישראל קוראים לו שמאל. אני יודע שהוא לא מגדיר את עצמו כשמאל, אבל בשביל חלקים גדולים מהשמאל הציוני הוא סוג של נביא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 23:30 
סמל אישי של המשתמש
100%anti beitar כתב:
בדיוק, הוא מה שבישראל קוראים לו שמאל. אני יודע שהוא לא מגדיר את עצמו כשמאל, אבל בשביל חלקים גדולים מהשמאל הציוני הוא סוג של נביא.

מאיפה הבאת את השטות הזאת?
הוא לא נביא ולא נעליים
ומי שטוען שהוא שמאלני זה תומכי ימין, שמגדירים אותו ככה כי הוא בן זוגה של מירב מיכאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 23:40 
סמל אישי של המשתמש
100%anti beitar כתב:

זה שאנשים שחושבים שהם שמאל הופכים אותו לנביא עדיין לא הופך אותו לשמאל, או את דבריו למייצגים את השמאל הציוני.

ובאופן עקרוני לכל דיבור לאומי אפשר לקרוא גזענות באיזשהו מקום. אני לא חושב שליאור שליין הוא יותר גזען מכל מי שמגדיר את עצמו שמאל ציוני (ואני ביניהם).
וזה לא מאוד יוצא דופן, כי אין מדינה בעולם שבה רוב האוכלוסייה לא גזעני ברמה כלשהי. הצורך לעשות הכללות בקרב אנשים זה צורך טבעי-קיומי של כל אדם ואדם.

ההבדל הוא במה אתה עושה עם ההכללות הללו. ליאור שליין אומר שגם אם ההכללה הכוללת שלו (ושל רוב אזרחי המדינה) היא שחלקם הגדול של הפלסטינים באיו"ש עני ודתי וקיצוני ואלים ומוסת ושונא יהודים, עדיין מגיע להם זכויות.
הימין בישראל, לא מסכים איתו - ופה למה הוא נמצא שמאלה מהם על המפה הפוליטית.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 23:44 
100%anti beitar כתב:

האנשים שקוראים לו שמאל זה אותם אנשים שקוראים לבוגי יעלון וריבלין שמאלנים. לא מבין מה אתה מנסה להגיד ואיך אפשר להתייחס לזה ברצינות.

האמת שבמבט כולל כל התיוג הזה משעמם. הספקטרום של הדעות הוא אינסופי בערך וכל השיח הזה של שמאל וימין זה ממש רדוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2017, 23:53 
100%anti beitar כתב:

שמאל או ימין בהקשר הזה רלוונטי לעניין פתרון שתי המדינות או משהו אחר (כל דבר שבסופו לא תהיה מדינה פלסטינית). כיום שמאל ושתי מדינות זה אותו הדבר, בגלל זה ביבי גם קורא ליאיר לפיד שמאלני. אז חלק מאותם ״שמאלנים״ בעד שתי המדינות כי הם לא אוהבים ערבים וחלק כי הם כן אוהבים ערבים, אז מה?
אגב, לדעתי אתה גם לא ממש מבין מהי גזענות אם אתה חושב שזו טענה ״גזענית טהורה״. זה אולי טיעון פופוליסטי (ואכן מהז׳רגון הימני), אבל זה לא גזענות. אם אני אגיד שחלקו הגדול של הציבור היהודי בארץ מוסת, דתי ושונא ערבים - אני גזען? כנראה שאני בעיקר מגזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 00:06 
סמל אישי של המשתמש
להגדיר "שמאל" כמשהו שהוא אותו דבר בכל מדינה זה הדבר הכי לא שמאלני שקיים. שמאל משתנה ממדינה למדינה וגם ימין. אובמה נחשב לשמאל די קיצוני בארה"ב למרות שהוא קפיטליסט. באיראן מי שתומך בכליאת הומואים במקום סקילתם הוא שמאל. בישראל כחלון נחשב ימין למרות שבארה"ב כולם היו קוראים לו סוציאליסט. באנגליה בוריס ג'ונסון נחשב ימין למרות שההתבטאויות שלו בארץ היו שמות אותו בין העבודה למרצ.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 00:39 
איזה מזל ששמאל-ימין זאת לא סקאלה אחת ולכל עמדה יש המון גוונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 01:53 
סמל אישי של המשתמש
ובלי קשר ממה שידוע לי השמאלני הספציפי הזה הצביע תמיד ליכוד. אולי פעם אחת קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 05:08 
סמל אישי של המשתמש
ביבי והליכוד מאז מנחם בגין הצליחו במשנתם.
העולם שלהם מתחלק לימין ולשמאל. כל מי שלא איתם הוא שמאל בין אם הוא ציוני ובין אם לא.

מפלגת העבודה מאז 1977 ועד היום , למעט חריגים קטנים, רק הקלה על חילחול המשנה הליכודניקית בקרב רוב האוכלוסייה בארץ.

בן גוריון : " בלי חרות ומק"י.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 05:32 
אדום אופטימי כתב:
ביבי והליכוד מאז מנחם בגין הצליחו במשנתם.
העולם שלהם מתחלק לימין ולשמאל. כל מי שלא איתם הוא שמאל בין אם הוא ציוני ובין אם לא.

מפלגת העבודה מאז 1977 ועד היום , למעט חריגים קטנים, רק הקלה על חילחול המשנה הליכודניקית בקרב רוב האוכלוסייה בארץ.

בן גוריון : " בלי חרות ומק"י.

שתי שאלות ברשותך, האם מצביעי חרות ומק"י לא זכאים לייצוג בממשלה גם אם יהיו הרב? ומי כיום מייצגים את חרות ומק"י, בהתחשב בעובדה שחרות הפכה לליכוד ומק"י לחד"ש וכעת רצה לכנסת כרשימה המשותפת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 08:13 
סמל אישי של המשתמש
סליחה כן, אבל באיזה מובן שליין לא מייצג את השמאל הציוני?
העמדות שהוא מביע לא מתיישבות עם אלו של חברי הכנסת? המונולוגים שלו לא זוכים לאלפי לייקים מאנשים שמזדהים כשמאל ציוני?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 09:07 
סמל אישי של המשתמש
קלמן ליבסקינד חושף שתחקיר פנימי במשטרה קובע שהתקרית באום אל חיראן לא היתה פיגוע אלא תקלה חמורה של המשטרה שגרמה להרג של אזרח ולמותו של שוטר.

אחרי ההתבטאויות שלהם בבוקר המקרה ובימים שאחרי - כל יום שהמפכ"ל וגלעד ארדן ממשיכים בתפקידם הוא עוד חרפה למדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 09:08 
שליין זה דעות של ציפי לבני פלוס מינוס.

ואגב, http://www.maariv.co.il/news/military/Article-575613

האם עכשיו קלמן ליבסקינד ישויך למחנה הסמול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 10:31 
ערן כתב:
קלמן ליבסקינד חושף שתחקיר פנימי במשטרה קובע שהתקרית באום אל חיראן לא היתה פיגוע אלא תקלה חמורה של המשטרה שגרמה להרג של אזרח ולמותו של שוטר.

אחרי ההתבטאויות שלהם בבוקר המקרה ובימים שאחרי - כל יום שהמפכ"ל וגלעד ארדן ממשיכים בתפקידם הוא עוד חרפה למדינת ישראל.

הסיפור הזה פשוט ענק וזה טירוף איך אף אחד לא מביך אותו בשידור חי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 11:59 
ארדן תמיד יכול לטעון שהמשטרה שיקרה לו כמו שהיא משקרת לכולם.
אחריות מיניסטריאלית זה פאסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2017, 12:10 
אדום נחמד כתב:
סליחה כן, אבל באיזה מובן שליין לא מייצג את השמאל הציוני?
העמדות שהוא מביע לא מתיישבות עם אלו של חברי הכנסת? המונולוגים שלו לא זוכים לאלפי לייקים מאנשים שמזדהים כשמאל ציוני?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

גם זה, וגם זאת פאקינג תכנית הסאטירה הפוליטית היחידה בארץ שיש לה רייטינג (אלא אם כן ארץ נהדרת גם נהיו משהו חוץ מתחפושות וחיקויים בשנים שלא ראיתי).
אני בטוח שחלקכם רואים אותה באופן קבוע.
ואלה התכנים שמובאים בה - שרוב הפלסטינים אלימים, מוסתים ושונאי יהודים וחס וחלילה שלא נחיה איתם ביחד. שכן, זה לא רק גזענות זה גם הסתה.
אני האחרון שאגדיר את הדבר הזה כשמאל (חוץ מזה ששמאל-ימין זה באמת פיקציה חסרת משמעות) אבל זה בול מה שרוב מי שמגדיר את עצמו שמאל בארץ חושב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 94  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: