100%anti beitar כתב:
שאלה לשמאלנים.
איך אתם מנסים להפחיד אותנו שהימין יביא למדינה דו לאומית ולא מרגישים אפילו קצת מבוכה או בושה?
(סתם משתמש בפורמט, לא קשור אליך

)
זה לא סוד שבשביל להיות שמאלני ציוני אתה צריך להיות קצת צבוע. ואני אומר את זה בתוך אחד שמגדיר את עצמו ככזה
אפשר לחפור שעות על זה שהשמאל רוצה לשמור על הזכות לשיוויון, וזה נכון, אבל אם אתה ציוני אתה בהגדרה מפלה לטובת העם היהודי. (לדעתי אגב זה לא בהכרח רע, האנושות, לפחות לא בדור הנוכחי, עוד לא מוכנה להכיר בזה שכל בני האדם שווים, ועדיין צריכה להיאחז בזה שאני יהודי/פלסטיני/אמריקאי/צרפתי ולכן אני יותר טוב)
אגב, גם בשביל להיות ימני דמוקרט אתה צריך להיות צבוע.
עוד משהו קטן לגבי לפיד:
אני אישית לא מאמין בעידן הפוסט-אמת. אני חושב שמנהיגים מאז ומעולם שיקרו לנתינים שלהם בפרצוף (לא תמיד בכוונה, בדרך כלל הם אמרו את ה"אמת שלהם", היא פשוט אף פעם לא הייתה אמת אבסולוטית), ההבדל היחידי שיש בעידן הנוכחי זה שהיום אפשר לבדוק כל דבר שהמנהיג/התקשורת אומרים, ובגלל שעידן המידע מוצף במידע שסותר את עצמו (כמעט לכל טענה תמצא לפחות מחקר אחד שמפריך אותה ולפחות אחד שמאשש אותה), ובגלל שיש כל כך הרבה ערוצי תקשורת עם כל כך הרבה אג'נדות, אנשים כבר לא יודעים מה אמת ומה לא (עד היום אגב, אנשים ידעו מה ה"אמת", כי זו האמת שהממשל/תקשורת המיינסטרים האכילו אותם). כתוצאה מזה אנחנו רואים עלייה הכוח הפוליטי של 2 סוגים של אנשים - שקרנים פתולוגיים כמו טראמפ, חזן, רגב וכדומה (ולאחרונה גם נתניהו מנסה להצטרף אליהם), שבעבר היו מקוטלגים כשקרנים כי האמת שלהם לא תאמה את האמת המקובלת, אבל היום בגלל שאין אמת מקובלת - הכי קל לאנשים להתחבר אליהם (בדרך כלל הם אומרים דברים מאוד קיצוניים ופשוטים ולכן מאוד קל להתחבר אליהם), ולעומתם עולה גם יאיר לפיד - שבעצם בדרך כלל לא אומר כלום, או אומר דברים שקשה לסתור ("הדרך שלי היא לאהוב ישראל") - ובכך לא נפגע מחשיפת שקרים מחד, ומתחבב על ידי האנשים פחות קיצוניים שפחות מתחברים לאמירות הקיצוניות של הקבוצה השנייה מאידך.
אני לא יודע איזה מסוגים האלו אני מעדיף, אני נוטה להעדיף את הסוג של לפיד מכיוון שהוא פחות מסוכן, ונוטה לפחות הרסנות. מצד שני, עצוב לי לראות שאנשים כמו לפיד לוקחים מנדטים לאנשים כמו כחלון למשל, שכשר אוצר הוא שר טוב בעשרות מונים על לפיד, אבל מצד שני הוא כל הזמן מסתבך עם עניין האמת (כמו בחוק ההסדרה ופרשית הגז). הדבר הזה מדגיש עוד יותר את החשיבות של הפרדת הממשלה מהכנסת - הפרדה שלא קוראת היום וחבל.