אדום מטלי כתב:
כן, שיוויון זכויות מלא...
ספר את זה לאנשים בכפר קרע.
ספר את זה לבעל חנות הבשר שלי, שמנסה לקנות בית בקציר (רק מהשבוע...)
ספר את זה לבעל חנות הירקות שלי, שלשאלתי השבוע למה הם לא באים להפגנות המשותפות בצומת הכניסה לכפר, ולמה באים 90% אחוז יהודים הוא עונה "חבל על הזמן שלכם, אני כבר התייאשתי, אני עובד על ויזה לארה"ב".
יודע מה, קרא את הכתבה הזו
http://www.themarker.com/markerweek/1.3439243 , נניח עד האמצע, ותגיד לי שיש שוויון זכויות לערבים במדינה.
אחרי זה תכפיל את זה לכל תחום אפשרי אחר, ותגיד שיש שוויון זכויות.
המקרים בקלנסוואה ובנגב הם סתם השתנה מהמקפצה, המדינה כולה משתינה בתוך הבריכה של שוויון הזכויות.
אני לא טוען שאין אפליה, אני טוען שהיא לא מעוגנת בחוק או במוסדות ושאפשר לערער\לעתור\למחות נגדה.
השאלה היא האם מפלים אותם כי הם ערבים או כי הם לא אליטה. אם אני מסתכל על החרדים, על המזרחים בגבעת עמל או בפריפריה, על האתיופים- כל אלה מופלים על ידי המדינה כי הם לא אליטה. פה נכנס אי שוויון (שזה נושא בפני עצמו), אבל לא אפליה לא דמוקרטית שמעוגנת באופי של המדינה. אם הערבים היו בקואליציה מצבם היה שונה, כמו שקרה בשנה וחצי שהחרדים לא היו בקואליציה ו-י.ל היה שר אוצר. כמה כסף הוא לקח מהם כי הם לא היו בקואליציה? תאר לך אם הם לא היו יושבים בקואליציה כל כך הרבה זמן כמו הערבים, מצבם היה דומה. והנה, למרות שאני שונא לסנגר על הפסיכופת, הוא באמת השקיע 15 מיליארד שקלים במגזר הערבי. והכסף זורם ופועל וכבר יש תוצאות בשטח(אני אביא כאן את הכתבה במקומית אם תרצה). כל זה נעשה בממשלה הכי ימנית אי פעם.
ברור שבפועל לא שוכרים ומשכירים לערבים בגלל גזענות, אבל הם יכולים לעתור נגד זה ולנצח. במדינה דמוקרטית לא רק שמפלים מיעוטים, הם לא יכולים לעשות שום דבר נגד זה.