Officer Barbrady כתב:
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני מבין אותך, זה קל לחשוב שהייתה כאן הסתה. אולי היית רוצה שכל הפוליטיקאים יהיו כמו אובמה, זהירים עד עמקי נשמתם, אבל הם לא. וזאת לא עלילת דם (ולא חסרות עלילות דם נגד ערבים במדינה, זאת לא אחת מהן לדעתי) אלא חיבור של 1+1. כשמוצאים סביב מוקד שריפה בקבוקי בנזין או מה שנראה כמו הצבת בסיס של מדורה, כשרואים את ההסתה ברשתות החברתיות אצל הפלשתינאים שקוראת להם לצאת ולשרוף (ויודעים עד כמה זה משפיע עליהם), כשהרבה ממוקדי שריפה מגיעים באזורים שיש בהם כפרים ערביים- זה פשוט אחד ועוד אחד. זה כמו שקבעו שהמפגעים בדומא הם יהודים שעה אחרי שהתפרסם, הרי כמה קל זה לזרוק בקבוק תבערה ולרסס כתובת בעברית כדי להסית את החקירה, במידה ואתה פלשתינאי שהסתכסך עם ראש המשפחה שנשרפה? אבל אף אחד לא חשב להיות זהיר אז, זה היה ברור שזה מתנחלים יהודים וזה בסדר, אנחנו לא אובמה.
כשה-1+1 אומר שאם זה הצתה ליד ישוב יהודי זה כנראה על רקע לאומי,
וכשזה הצתה ליד ישוב ערבי זה כנראה משריפת זבל או רשלנות כלשהי,
וכשיש הסתה ברשתות החברתיות אצל הפלסטינים לצאת ולשרוף זה אסון,
וכשיש הסתה ברשתות החברתיות אצל היהודים לצאת ולשרוף זה זניח,
כנראה שיש לך בעיה. ולא, הבעיה זה לא שאתה לא אובאמה.
1+1 זה ביטוי להגדלת ראש- כן, אם פורצת שריפה ליד יישוב יהודי, ומוצאים במוקד השריפה בקבוקי בנזין או הכנה למדורה, זאת לכאורה הצתה לאומנית. יש הרבה שריפות לאומניות מצד יהודים, זה קורה בשטחים. אני הראשון שיצביע על כך שזה לאומני גם אם אין חשודים מיידים או ראיות.
לא יודע מתי הייתה הסתה לצאת ולשרוף אצל היהודים, אבל היהודים ללא ספק יודעים להסית ברשתות החברתיות. זה בעיקר נגד שמאלנים ושופטים, אבל גם היהודים מוסתים ברשתות החברתיות.
ועצה לכל המתייאשים- אם אתה בא לשכנע מישהו שלא חושב כמוך והוא לא משתכנע, זה לא ייאוש. ההסבר שלך פשוט לא טוב מספיק.
בוא נסתכל שניה על העובדות שקרו, ועל המסקנות שלך אחרי זה.
העובדות:
היו שריפות רבות בכל רחבי הארץ. הם התרחשו גם באזורים של ישובים יהודים, וגם באזורים של ישובים ערבים.
אמנם אין חשודים, אבל החשד זה שחלק מהשריפות היו הצתות.
במוקדי חלק מהשריפות, התגלה ציוד שמצביע על סבירות גבוהה יותר שמדובר בהצתה ולא ברשלנות או תקלה.
ציוד כזה התגלה במוקדי שריפות שהתרחשו הן באזורים של ישובים ערבים והן באזורים של ישובים יהודים.
הייתה הסתה רבה ברשתות החברתיות לצאת ולהצית. הסתה כזו התרחשה גם בקרב אוכלוסיה ערבית וגם בקרב אוכלוסיה יהודית (ויש כמות אדירה של הודעות כאלו בדף ״גזענים שמדכאים אותי״).
עד כאן אתה מסכים איתי על העובדות?
אז נעבור למסקנות שלך -
ההגדלת ראש שלך, ה-1+1 שלך, לקח את כל העובדות הללו, וגרמה לך להגיד שהיה כאן גל הצתות על רקע לאומי מצד ערבים כנגד יהודים, ולא להגיד שום דבר הפוך אפשרי.
וזו מחשבה שגוייה.
אין לי מושג מה היה בפועל. אין לי מספיק ידע ומידע לקבוע שום דבר. אני גם לא עוצם עיניים ואומר שאם לא העמידו לדין אף אחד, זה בהכרח אומר שלא היה כלום.
אם הייתי צריך להעריך, כנראה שחלק נגרם מהצתות. אבל זה נכון גם כלפי ערבים וגם כלפי יהודים, וזה משהו שאתה לא עושה, ובגלל ששנינו לא חדשים כאן בפורום, ואני מספיק מכיר את ההודעות שלך, זה נראה שאתה גם לא מסוגל לעשות. זה תמיד יצוייר לך בראש קודם כל שהיהודים צודקים והערבים אשמים, וזה בעיה. ושוב, זה לא בעיה שקשורה לרצון להיות אובאמה או pc כמו שאתה מציין. זה לא חוסר היכולת להגיד משהו נגד ערבים כשצריך, אלא חוסר היכולת שלך לראות שלא רק הערבים זה העניין בכל הסיפור כאן.