ItaiH6 כתב:
נועם שחם כתב:
לגישתם, אין חוזה בלי מענק החתימה.
יש פה מחלוקת (למרות שאני חושב שהניסנובים לא לקחו על עצמם את מענק החתימה), אבל לגיטימי מצד אלטמן וגוטליב להלחם על הכסף הזה.
אני לא חושב שזה המצב.
נראה לי שזה הרבה יותר פשוט ובגלל זה ההנהלה החדשה לא עושה רעש.
המצב הוא שההנהלה הכריזה שהיא מקבלת עליה את החוזים הישנים אבל מעשית היא לא מקבלת אותם כי יש בהם מענק חתימה שהיא לא מכירה בו.
אם מעשית היא לא הכירה בחוזים הישנים אז כרגע אין חוזה וכל עוד לא נחתם חוזה חדש אז אין ביטוח לשחקנים כי החוזה הישן כבר לא תקף.
מצד שני החוזה הלא תקף עדיין מופקד בבקרת התקציבים ולכן הם נחשבים שחקנים רשומים בהפועל וככה ההנהלה הצליחה לעקוף את החלטת השופט מראשון שעבר, ותוך כדי להמשיך לנהל מו"מ מול השחקנים כשכל עוד אין חתימה על חוזה חדש האחריות על זה שהשחקנים לא משחקים תיפול על השחקנים הבוגדים/מפקירים/גיס חמישי/שישברו את שתי הרגלים/כו' ולא עליה.
מי אמר שהיא לא מכירה במענקי החתימה?
היא מכירה בהם. אבל אלו סכומים שהיו אמורים להיות משולמים עם חתימת החוזה. כלומר שאמנם זה חוב קיים ואמיתי, אבל זה חוב ששייך להראל אחזקות, ולא לחברה החדשה.
הטענה של השחקנים זה שכל עוד חברה א׳ לא משלמת להם את מה שמגיע להם, הם לא מוכנים לעבוד עבור חברה ב׳, למרות שיש להם חוזה בחברה ב׳. זה די אבסורד.
זה לא אומר שאני לא מבין את התסכול של השחקנים, אבל מבחינה משפטית אין להם ממש קייס.