תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 11:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שאלה לעורכי הדין של הפורום
הודעהפורסם: 19 דצמבר 2016, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
אז ככה,
קניתי לפני בערך חודש מטען כביכול מקורי של גלקסי מחנות "מגה פון" במיקדו סנטר בתל אביב. ביקשתי מטען של LG, בדיעבד כשהסתכלתי על החבילה ראיתי שהביאו לי אחד של גלקסי אבל זה לא רלוונטי להמשך הסיפור.
לפני שבוע בערך ישנתי שעתיים בלילה(למזלי הרב) שהטלפון היה בהטענה בהם, וכשקמתי בוקר הטלפון והמטען בערו מחום. כמובן שישר ניתקתי את הפלאפון ונתתי לו להתקרר, המכסה של הפלאפון בחלק התחתון שליד המטען נמס מעט והנזק דוגרי למכשיר הוא הרמקול של הפלאפון שנהרס והחיבור לUSB שלא עובד(כלומר אם אני מחבר את הפלאפון למחשב הוא כן נטען אבל אי אפשר להעביר קבצים).
הלכתי לחנות שממנה קניתי את המטען בבקשה שהם יתקנו לי את המכשיר, כמובן שישר הבעלים נכנס למגננה, אמר שאני לא יכול להוכיח שהמטען שלו עשה לי את הנזק לפלאפון, שקניתי מטען שלא מתאים למכשיר ובגלל זה הוא נשרף(לאחר מכן וידאתי עם אנשים שמבינים בתחום וכמובן שמדובר בחרטוט וכל מטען נורמלי של אנדרואיד אמור להתאים לכל מכשיר) ושהמכשיר מקורי ואם אני רוצה אני צריך ליצור קשר עם הספק. ביקשתי מספר של הספק שלו והוא אמר שמדובר באדם פרטי ולא בחברה והוא לא מוכן לתת מספר של בן אדם פרטי, ואם אני רוצה שאני אתקשר ביום ושעה מסוימים והוא יעלה אותי על ועידה איתו.

אחרי שהייתי אצלו וידאתי והמטען אכן לא היה מקורי בוודאות למרות שנמכר ככזה(אפילו כשקניתי את המטען שאלו אותי אם אני רוצה "מקורי או לא מקורי").

עכשיו לשאלות:
1.חוקי מבחינת בעל עסק לא לתת לי מספר של ספק? נשמע לי הזוי, זה כמו שאני אקנה מוצר בסופר, הוא ירעיל אותי ולא תהיה לי חברה להתקשר אליה.
2.הכסף הוא לא האישיו, בסופו של הדבר הנזק הכספי מבחינת הכסף ששולם על המטען+תיקון של הפלאפון בחנות אחרת הוא 220 שקל. מה שכן מעניין אותי הוא איך אני יכול, אם בכלל, לדפוק את החנות שמכרה לי את המטען. בתביעה קטנה יש סיכוי להוציא יותר מה220 שקל האלה? לשחק על נזק פוטנציאלי למכשיר, על זה שיכלה להיווצר שריפה, משהו? והאם קיים גוף כלשהו שאפשר לפנות אליו עם זה שהוא מוכר מטען כמקורי למרות שהוא לא מקורי ושיטילו עליו קנס או יענישו אותו בדרך כלשהי? המועצה לצרכן או משהו בסגנון?

מאמין שהתשובה לשאלה השניה היא שאין מה לעשות אבל מנסה את מזלי בכל זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שאלה לעורכי הדין של הפורום
הודעהפורסם: 19 דצמבר 2016, 20:28 
על פניו יש פה הטעייה של המוכר וכמובן שאפשר לתבוע אותו, רק שבסכומים שאתה מדבר עליהם לא שווה את הטרחה שלך, מה גם שאני לא רואה סיטואציה שבימ"ש יפסוק לזכותך פיצוי בגין "נזקים פוטנציאליים" למכשיר.
אם ממש חשוב לך להציק לו אתה כמובן יכול לתבוע אותו בתביעות קטנות, אבל במקומך הייתי פונה לאמון הציבור ומקנח באיזה פוסט בפייסבוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2017, 13:15 
סמל אישי של המשתמש
מקרה קלאסי של הטעייה.
http://www.economy.gov.il/Trade/Consume ... fault.aspx

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2017, 13:44 
סמל אישי של המשתמש
לא עידכנתי אבל בסוף התיקון עלה 350 שקל עם פוטנציאל לעוד(החיבור USB עדיין לא עובד, אני מחכה להצעת מחיר על תיקון נוסף) ואני לוקח אותו לתביעה קטנה על התיקון, המטען שנשרף ומטען חדש שקניתי במקומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 00:58 
http://tagishli.co.il/

תנסה, מישהו שהשתמש בזה אמר לי שזה נוח ויעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: