עשיתי סדר לעצמי כי אני במילא לא מצליח להתרכז בעבודה, מי שרוצה להשתתף וולקאם, מי שבא לו להגיב בציניות על הקמת עמותת אוהדים מוזמן להזדיין מהאשכול.
פירוק - מוכרים שחקנים, יורדים 9 נקודות, שנה הבאה בלאומית.
הפסקת פעילות - נרשמים שנה הבאה בליגה ג' תחת שם אחר.
האופציה של ירידת ליגה הפכה לאופציה האופטימית. אנחנו עומדים להגיע לליגה ג' שאומרות 5 שנים לפחות בליגות נמוכות.
החלק העיקרי שמוביל אותנו למחיקה הם החובות בפיפ"א. מחר, כשיוחלט לפרק את הראל אחזקות, החובות בארץ הופכות ללא מעניינות מבחינתנו.
כלומר, גם אם מוצאים מישהו שמפעיל את המועדון בעלות מינימום של תקציב 7 מיליון שקל, הדרישה של פיפ"א לשלם את החובות האלה כאן ועכשיו גוררים סנקציות של ירידה לליגה ג' בכל מקרה.
1. אלה החובות שאנחנו חייבים לשלם לפי החלטה שנעשתה כבר :
ציטוט:
חובות הפועל ת"א בפסקי דין חלוטים בפיפ"א:
פ.צ ת'ון (שוויץ) - השאלת השחקן לוטם זינו - כ-60,000 יורו
בוורן (בלגיה) - השאלת השחקן אמידו באלדה - כ-28,000 יורו
קייזרסלאוטרן - תשלום אחרון עבור רכישת גילי ורמוט ואיתי שכטר - כ-195,000 יורו
רובסון אבדג'י - חובות לשחקן ששיחק בהפועל ת"א - כ-2,700,000 שקלים
גבריאל דוס סנטוס - חובות לשחקן ששיחק בהפועל ת"א - כ-2,000,000 שקלים
סה"כ 6 מיליון שקל.
4.7 מתוכם מצואים גם בתביעה מול טביב שאולי יום אחד גם נזכה בה, כרגע את פיפ"א זה לא מעניין.
לחישוב בטווח הרחוק אלו סכומים שנעים בין 1.3 מיליון אופטימי (טביב מפסיד) ל6 מיליון פסימי (טביב מנצח)
2. התביעות שמתנהלות:
ציטוט:
תביעות פתוחות בפיפ"א:
קייזרסלאוטרן - תביעה בעקבות הפרת הסדר התשלומים בעסקת שכטר-ורמוט - 200,000 יורו
אל הילאל (סעודיה) החתמת השחקן מיחאי פינטילי -- לא צויין סכום
חובות הפועל ת"א בפסקי דין חלוטים בCAS כמוסד לבוררות:
מנדיונדו+גונזאלס מאמן הפועל לשעבר ועוזרו תובעים בעקבות פיטוריהם - 2,500,000 יורו
תביעות פתוחות בCAS כמוסד לבוררות:
ליביו אנטל שחקן הפועל לשעבר תובע סכומים שלא שולמו לו, לטענתו - 108,000
קלאודיו בומבה שחקן הפועל לשעבר תובע סכומים שלא שולמו לו לטענתו - 800,000
דרישות נוספות:
קאווה דה סילבה - השחקן יצר קשר עם הנאמן באמצעות SMS וביקש תשלום חוב ע"ס 60,000 דולר.
כאמור אלו הסכומים הפחות דחופים לתשלום שגם מרתיעים את הרוכשים.
כל איש מקצוע שנשאל על מנדי טוען שזו דרישה חסרת סיכוי שלא תקבל תוקף.
בומבה זאת תביעה שתיקח הרבה זמן ויהיה מאבק משפטי כי במקרה הזה להפועל יש קייס נגדי באופן יחסי.
אם נחסוך בטקסט וחישובים, ואם נניח שמדונינדו במקרה הכי גרוע יקבל 2 מיליון שקל (שזה ממש פסימי מבחינתנו) לבין 700 אלף שקל (= 6 משכורות. זה מה שהפועל טוענת שהוא יקבל, לכן זה המצב האופטימי)
סה"כ הטווח פה הוא ככה:
פסימי : 7 מיליון שקל (בומבה מנצח בתביעה, מנדי גם באופן יחסי)
אופטימי : 3 מיליון שקל (להפך)3. יש תביעות פוטנציאליות מסימיץ' וניקוליץ', יש שמועות שהנאמן כן הגיע איתם להסדר, אבל זה כבר לטווח היותר רחוק.
אני אנסה אפילו ללכת על מקרה עוד יותר גרוע: אם ניאלץ לשלם את החוזים של סימיץ' וניקוליץ' -
סימיץ' חתום לעוד שנה וחצי כפול 300 אלף יורו
ניקוליץ' חתום לעוד שנתיים וחצי כפול אותו סכום
סה"כ 4.5 שנים כפול 300 אלף יורו שהם עוד 5 מיליון שקל חובות במקרה הפסימי שלא באמת חתמו איתם על התרת חוזה.
זה כבר יביא אותנו למקרה הכי גרוע שאנחנו עם חובות של 20 מיליון שקל.
אני באופן אישי לא מבין איך בתקשורת התחילו לזרוק לנו סכומים של 30 מיליון שקל חובות ואם פספסתי משהו אתם מוזמנים להוסיף.
סה"כ אם מחברים את כל התביעות הקיימות והפוטנציאליות מקבלים טווח של 5 מיליון (אופטימי) ל20 מיליון (פסימי)
ולפואנטה - אם נחזור לטווח הקרוב והאמיתי, האיום על המועדון הוא 6 מיליון שקל (שחלקו בתביעות לחזרה)
השאלה היא-
נניח והמועדון מצליח להפעיל את עצמו. כלומר מכירה של אלטמן, שוינפלד, חן עזרא פלוס טוטו וכו' מאפשרים לנו להגיע ל7 מיליון שקל ובכך לרדת לליגה הלאומית. [ ולא להימחק]
ההבדל בין התסריט הזה לתסריט של מחיקה הוא האילוץ לשלם 6 מיליון שקל לפיפ"א.
האם לנו כקהל, תיאורטית, לא יעלה פחות לשלם את ה6 מיליון מאשר להתחיל הכל מהתחלה בליגה ג'?
גם בהינתן הסיכונים העתידיים (האופטימי והפסימי) , אני לא מצליח למצוא סיבה ראציונאלית לא לקחת את הסיכון, ולהעדיף להעביר 5 שנים מליגה ג'.
הייתי נותן 90 אחוז סיכויי הצלחה טובים יותר למהלך שבו לא מוותרים ולא הולכים למחיקה.
ואם כבר-
שנייה לפני מחיקה, מישהו בהפועל חשב לשלוח לאנשים שכבר זכו בתביעות-
קייזסלאוטרן, דוס סנטוס, אבדג׳י וכו׳...
שזה או שליש עכשיו או כלום מחרתיים?
סליחה על האורך. עכשיו אני אנסה לחזור לא לעבוד על המחשב בעבודה.