גיא האדום כתב:
Officer Barbrady כתב:
גיא האדום כתב:
Officer Barbrady כתב:
מייקל אורן, מכיר? הוא לא בדיוק בצלאל סמוטריץ׳. הוא כן היה שגריר ישראל בארה״ב והוא טוען בתוקף שלאיסלם יש משקל ביחס שלו לישראל. אתה ידעת שהכומר שאליו היה הולך במשך עשרות שנים הוא אנטישמי? איך ליברל כמוהו מאמץ כומר אנטישמי? לא יודע עד כמה הוא מחובר לצד המוסלמי שבו (למד באינדונזיה כשהיה ילד, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם. חזר לאפריקה למסע שורשים בעקבות אביו המוסלמי), אבל אני כן יודע שהוא הנשיא הכי עוין שהיה לישראל בהיסטוריה המודרנית. זה לא עניין של דמוקרטים-רפובליקנים, אני מאד הייתי שמח לראות את הילארי מנצחת (היא כמוהו אידיאולוגית מינוס השינאה לישראל). אז כמו שאמרתי, מותר לחשוד בטראמפ ומותר לחשוד בחוסיין, זה לא כזה מופרך לחשוב שמנהיגי העולם לא באמת קרים ומחושבים כמו שאחנו רוצים להאמין.
מייקל אורן הוא לא בצלאל סמוטריץ' אבל הוא לא בדיוק העפרון המחודד ביותר בקלמר. אין לאובאמה שום "צד מוסלמי". הוא נוצרי. ולקרוא לו חוסיין זה בערך כמו לקרוא לך יהודון. זה לא השם שלו.
מעבר לזה, לפי אלו פרמטרים אתה קובע שהוא היה הנשיא הכי עוין לישראל בהיסטוריה המודרנית. איך זה שהוא נתן סיוע צבאי לישראלי שגדול פי כמה מקודמיו בתפקיד מסתדר עם התיאוריה המוסלמית שלך? איך זה שהממשל שלו מפוצץ ביהודים (הרבה יותר ממוסלמים אגב) מסתדר עם זה?
אם משווים אותו לנשיאי עבר (ועתיד), התמונה ברורה. הוא הביא את היחסים האלה לשפל (ביחד עם החשוד מהצוללות). זה לגיטימי, האמריקאים ידעו שקוראים לו חוסיין כשהם בחרו אותו, הם ידעו שאבא שלו מוסלמי, בדיוק כמו שהם יודעים שטראמפ גזען. מה שלא לגיטימי זה לנסות להסביר איך מי שחתם על הסכם עם מדינה שיעית מכחישת שואה הוא הנשיא הכי פרו ישראלי שהיה. וזה גם לא לגיטימי לתת להחלטה כזאת שנויה במחלוקת להתקבל כשאתה בתקופת מעבר ואתה יודע שזאת לא המדיניות של הממשל הבא.
ואגב לטענות של רד אין בלאד על גזענות, אם יש מישהו שמפחיד אותי יותר מחוסיין זה האבא של לוי. אם הוא היה נבחר, חוסיין היה נראה כמו סמוטריץ' לידו. הייתי תוקף אותו הרבה יותר מאשר את הנשיא היוצא.
יהודון,
הם לא ידעו שהשם שלו חוסיין, כי זה לא השם שלו. הם לא ידעו שאבא שלו מוסלמי בגלל שאבא שלו היה אטאיסט מוצהר (סבא של אובאמה היה מוסלמי).
אשר לאיראן, תזכיר לי מה גורג' בוש עשה לעצור את מרוץ החימוש האיראני? ותזכיר לי מי הנשיא שהטיל עליהם את הסנקציות הקשות ביחד עם 6 המעצמות האחרות? אתה זוכר את כל הכותרות בעיתונים "איראן במרחק שנה מפצצת אטום"? זוכר את הציורים האינפנטיליים של ביבי באו"ם? איפה הכותרות האלו היום? לאן הם נעלמו? ואם להגיע להסכם עם "מדינה שיעית מכחישת שואה" וממשלים אמריקאים, אתה זוכר את רונלד רייגן? הוא הגיע להסכמים עם המדינה הזאת?
ולבסוף, אשר לתקופת מעבר, אם אתה חושב שזה לגיטימי לבחור אותו, אז הבחירות הן ל4 שנים. גם שלו. וגם של טרמפ.
בשורה התחתונה, מה שיש לך זאת תחושת בטן ומה שאין לך אלו עובדות. כשאתה משווה עובדות אתה רואה שממשל אובאמה לא היה פחות ידידותי לישראל מהממשלים שקדמו לו. אם משווים אותו לממשל W, אז ממשל אובאמה לא היה יותר תקיף מממשל בוש בגינוי ההתנחלויות ולא לחץ על ישראל להגיע לפשרות מדיניות יותר מבוש. ב8 השנים האחרונות למשל לא היה מהלך מדיני שבמהלכו ישראל נסוגה מאיזה שטח כבוש. מה שהיא אפשר לאמר על תקופת בוש או על תקופת קלינטון. בשני אלו הגבולות של השליטה הישראלית הצטמצמה. העוצמה הצבאית של ישראל חזקה היום בהשוואה לשכניה יותר ממה שהיה אי פעם, בין השאר מכיוון שהאיום האיראני, שבוש לחלוטין התעלם ממנו, די הוסר בעתיד הנראה לעין, ומכיוון שאובאמה נתן לישראל כל מה שהיא ביקשה מבחינה צבאית, הרבה יותר מקודמיו בתפקיד. אלו עובדות.
וזה רק ממשל W. אתה רוצה להשוות את ממשל אובאמה לממשל H? ממשל שגרר את ישראל לתהליך מדיני בין לאומי שהיא התנגדה לו. ממשל שסירב לאפשר לישראל להתערב צבאית נגד מדינה ששיגרה עליה טילים כדי לשמור על הברית שלו עם שורה של מדינות ערביות. ממשל שנשא ונתן עם אש"ף. ממשל שהאשים את ישראל (בזמן שבישראל עדיין משתוללת האינתיפאדה הראשונה) באופן יותר מובהק מכל הממשלים שבאו אחריו (לא ברמזים, אלא בנאומים) שהיא פשוט לא מעוניינת בהסדר שלום. ממשל שדיבר על ההתנחלויות באופן שהילארי או קרי לא היו מעיזים, ולבסוף גם הטיל סנקציות על ישראל בשל הבנייה בשטחים.
תשווה עובדות ולא הצהרות אנונימיות של ביבי וכלבלביו.
האמת שאתה בין היחידים שמצליח להעביר את הנקודה. עדיין, ההחלטות שציינת שהתקבלו הם כנראה מסוג שונה, אחרת למה כולם מסכימים פה אחד שלא התקבלה החלטה כזאת מאז קרטר (ששנינו יודעים איפה הוא היום)?
ולגבי הסיוע הצבאי- למה הוא עצר סיוע חירום בזמן צוק איתן? למה הוא הגביל את הסכם הסיוע כך שייפגע בתעשיות הבטחוניות?
לגבי גרירת ישראל לתהליך - זה לא רק ישראל, זה כל העולם. אובמה לא גרר אף מדינה לשום מקום, כולל מדינה שמבצעת שואה כמו סוריה. אגב, ביבי כן הקפיא את הבנייה בהתנחלויות כשאובמה נכנס לתפקיד, מתי בפעם האחרונה ממשלת ישראל הקפיאה בנייה באיו"ש בצורה רשמית?
ואני לא מבין למה שמים את הילארי באותו סל עם אובמה. היא לא אוהדת ישראל?
ואולי הדבר הכי משמעותי שקרה בתקופת כהונתו של אובמה- ההסכם עם איראן. האיראנים באו על הברכיים ובסוף יצאו מנצחים. אובמה הלך לאוייבת הגדולה ביותר של ישראל, מממנת הטרור הכי גדולה בעולם והספונסרית של חיזבאללה (וחמאס?) והחזיר אותה לחבר העמים. לא שיתף את ישראל, לא שאל את דעתה, לא התחשב באזהרות שההסכם לא טוב. מה ישראל אמורה לחשוב עליו אחרי דבר כזה?
הבעיה היא שבערך 90% (או יותר) מאנשי מערכת הבטחון שהביעו דעה על ההסכם הזה אמרו שהוא טוב מאוד לישראל ודוחה את הפצצה האיראנית, שהראשונות היו אמורות להיות מוכנות בתוך שנה, בלפחות 10 שנים.
מה אנשים בישראל שמעניין אותם משהו מעבר לשרידות הפוליטית שלהם אמורים לחשוב עליו אחרי דבר כזה?
בתור אחד שנוהג להדגיש את השם השני שלו, שאף אחד חוץ מאלה שרוצים להדגיש את "הזיקה שלו" לטרור האיסלאמי לא משתמש בו, למה לא להדגיש את השם הראשון שלו, זה שכל העולם פונה אליו בו כשלא משתמשים בשם הרשמי מיסטר פרזידנט או פרזידנט אובמה?
ברק (בניגוד לאל-בוראק) הוא שם יהודי - על שם ברק בן אבינועם שהכה את סיסרא והביא שקט ושלווה לגבול הגלבוע 40 שנה.
מהיום קרא לו ברק, כי היה הוא הנשיא האמריקני הפרו-ישראלי ביותר בכל הזמנים.