ספורט5:
ציטוט:
הכאוס השורר בהפועל תל אביב בעקבות ההליכה הצפויה לפירוק הוביל את אנשי הקבוצה לחפש נמרצות אחר רוכש שיציל את המועדון ברגע האחרון. בשעות האחרונות פורסמו ידיעות בתקשורת כי לואיס פרננדס מגבש קבוצה ששוקלת לקנות האדומים, אך בתגובה לערוץ מיהר מאמן הנבחרת ובית"ר ירושלים לשעבר להכחיש זאת מכל וכל.
"חבר משותף לי ולסילבן שלום ביקש שאפגש עם הנאמן, עו"ד שאול קוטלר", אמר פרננדס, "כיבדתי את הבקשה. לא דיברנו על רכישת הפועל ת"א או הקמה של קבוצת משקיעים. זה בכלל לא על הפרק. זו המצאה. אני מחוייב לעבודתי ברדיו בצרפת. אין לי את האמצעים או הקשרים לסייע".
עוד הוסיף פרננדס: "הפגישה ביני לבין נאמן הפועל ת"א היתה מחווה למאיר חביב, חבר פרלמנט יהודי בצרפת שהתבקש על ידי סילבן שלום שאפגש עם עו"ד קוטלר".
עוד לפני שפורסמו הדברים, פרננדס, שמשמש כפרשן מוביל בתכנית רדיו בצרפת, התארח בתכנית "מגרש פתוח" של ערוץ הספורט וסיפר כי הוא מתגעגע לכדורגל והוסיף: "יש לי הרבה זכרונות יפים מישראל".
כזכור, הערב פנו נאמני הפועל ת"א לבית המשפט בבקשה להתכנס בקרוב במטרה להיכנס להליך של פירוק, שכן לא הוגשו הצעות קונקרטיות לרכישת המועדון. הדיון עצמו יתקיים ב-4 בינואר.
ONE:
ציטוט:
ל-ONE נודע בלעדית כי לא אחר מאשר לואיס פרננדס, מאמן הנבחרת ובית"ר ירושלים לשעבר, מוביל קבוצת רוכשים צרפתית שתרכוש את האדומים מידיהם של הנאמנים. פרננדס נמצא בארץ ואמור לפגוש את הנאמנים בימים הקרובים כדי לברר מה מהות העסקה, במה היא כרוכה ומתי ניתן להוציא אותה לפועל.
יש לציין כי כבר נערכה פגישת גישושים והמספרים שהוצגו בפני הצרפתים כלל לא הפחידו אותם והם נראים רציניים ביותר ברכישת האדומים. בשלב זה הנאמנים משתדלים להישאר עם הרגליים על הקרקע, שכן הרבה אנשים כבר ביררו לגבי הקבוצה אם כי הפעם נראה שהם מאוד רציניים ויש תחושה של אופטימיות בקרב האנשים בהפועל תל אביב.
כמו כן, סילבן שלום, שאינו קשור לעסקה אלא רק בגלל היכרות עם לואיס פרננדס, ביחד עם המאמן הצרפתי שוחחו עם הנאמן ופרננדס ביקש לדעת מה מצב החובות, כאשר קוטלר דיבר בעיקר על עניין החובות לפיפ"א. ביחד עם פרננדס יגיעו לפגישה נוספת מחר (רביעי) גם איש עסקים צרפתי שעומד בראש הרכישה. הפגישה תהיה קריטית להפועל תל אביב והאוהדים וגם אנשי המועדון מקווים שתהיה התקדמות משמעותית לגבי הנושא.
כזכור, לואיס פרננדס הגיע לארץ לבית”ר ירושלים עוד בתקופת ארקדי גאיידמק, בנובמבר 2005, כאשר היה המנהל המקצועי והמאמן בקבוצה מהבירה. לאחר מכן, ב-2010 הוא מונה למאמן נבחרת ישראל, אך כשל בניסיונו להוביל את הנבחרת הלאומית לאליפות אירופה, כאשר הוא סיים את דרכו ומי שמונה במקומו היה אלי גוטמן.