תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 10:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הצטרפות לקרן פנסיה
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
אני שוקל להצטרף לאחץ מקרנות הפנסיה שהממשלה מקדמת עכשיו (הלמן אלדובי). כחלק מתהליך ההצטרפות הם דורשים ממני מכתב מהרופא של כל קרוב משפחה מדרגה ראשונה על המחלות שלו. זה נשמע לי קצת הזוי, אף פעם לא ביקשו ממני דבר כזה.
מישהו מעורכי הדין פה יודע אם זה חוקי בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הצטרפות לקרן פנסיה
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 18:41 
הפועל כתב:
אני שוקל להצטרף לאחץ מקרנות הפנסיה שהממשלה מקדמת עכשיו (הלמן אלדובי). כחלק מתהליך ההצטרפות הם דורשים ממני מכתב מהרופא של כל קרוב משפחה מדרגה ראשונה על המחלות שלו. זה נשמע לי קצת הזוי, אף פעם לא ביקשו ממני דבר כזה.
מישהו מעורכי הדין פה יודע אם זה חוקי בכלל?

הזוי זה לא, כי כל תוכנית פנסיה תמיד כוללת חלק מהותי של ביטוח חיים וביטוח אובדן כושר עבודה.
כל חברה שתלך אליה ותבקש לעשות בה ביטוח חיים וביטוח אובדן כושר עבודה - תבקש ממך נתונים בריאותיים (הצהרת בריאות וכיו"ב), אני לא רואה סיבה שקרן הפנסיה תהיה שונה.
דרך אגב, יש לך גם אינטרס אישי שזה יבוצע, כי הביטוחים בקרנות הפנסיה הם ביטוחים הדדיים, ואם קרן הפנסיה מקבלת אליה אדם חולה שהיא תצטרך לשלם בגינו הוצאות במקרה מוות או אובדן כושר עבודה - העלויות הללו יהיו על חשבונך ועל חשבון העמיתים האחרים.

לגבי אם זה חוקי או לא - אני לא יודע להגיד, אבל קשה לי להאמין שחברה בסדר גודל כזה, שזכתה במכרז ממשלתי להפעלת קרן פנסיה, תעשה משהו לא חוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 19:39 
סמל אישי של המשתמש
אין לי שום בעיה שיבקשו ממני הצהרת בריאות. זה היה לי תמיד, וגם הפעם מילאתי ועשיתי מה שביקשו. אבל אז שלחו לי בקשה למסמכים נוספים ודרשו משהו מקביל מכל קרובי המשפחה מדרגה ראשונה שלי.
מעבר לטרטור, זה דרישה מהמשפחה שלי לוותר על סודיות רפואית בשביל קרן פנסיה שלי. זה כבר נראה לי קצת מוגזם, ואני אישית מעולם לא נתקלתי בדרישה כזאת (וכבר עברתי כמה מקומות עבודה וקרנות בחיי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 20:22 
הפועל כתב:
אין לי שום בעיה שיבקשו ממני הצהרת בריאות. זה היה לי תמיד, וגם הפעם מילאתי ועשיתי מה שביקשו. אבל אז שלחו לי בקשה למסמכים נוספים ודרשו משהו מקביל מכל קרובי המשפחה מדרגה ראשונה שלי.
מעבר לטרטור, זה דרישה מהמשפחה שלי לוותר על סודיות רפואית בשביל קרן פנסיה שלי. זה כבר נראה לי קצת מוגזם, ואני אישית מעולם לא נתקלתי בדרישה כזאת (וכבר עברתי כמה מקומות עבודה וקרנות בחיי).

האמת, כשחושבים על זה אז זה באמת קצת מוזר. הרלוונטיות של המשפחה שלך באמת מוטלת בסימן שאלה. אולי היו מימצאים חשודים בהצהרת הבריאות שלך, שהביאו את חברת הביטוח לרצות לראות גם נתונים של הסטוריה משפחתית.
למשרד האוצר יש מחלקה לפניות הציבור, תנסה לפנות אליה. הלינק:

http://mof.gov.il/hon/Consumer-Informat ... iries.aspx

בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2016, 00:26 
סמל אישי של המשתמש
אנסה תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 21:30 
תגידו, מה בתכלס מהקרנות האלו להפחתת דמי הניהול של משרד האוצר אמור להיות יותר משתלם?
קרן הפנסיה של מיטב דש גובה דמי ניהול בשיעור של 1.31% מההפקדות החודשיות ושיעור של 0.01% מהצבירה השנתית בקרן.
והלמן אלדובי גובה דמי ניהול של 1.49% מההפקדות החודשיות ושיעור של 0.001% מהצבירה השנתית בקרן.
אז מה עדיף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 07:00 
אבשה כתב:
תגידו, מה בתכלס מהקרנות האלו להפחתת דמי הניהול של משרד האוצר אמור להיות יותר משתלם?
קרן הפנסיה של מיטב דש גובה דמי ניהול בשיעור של 1.31% מההפקדות החודשיות ושיעור של 0.01% מהצבירה השנתית בקרן.
והלמן אלדובי גובה דמי ניהול של 1.49% מההפקדות החודשיות ושיעור של 0.001% מהצבירה השנתית בקרן.
אז מה עדיף?

בתכלס, זה אותו דבר. בשני המקרים מדובר בדמי ניהול נמוכים ביותר.
תעשה אנ-דנ-דינו ותבחר אחת מהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 13:15 
שאלה בנושא:
בעבודה החדשה שלי הציעו לי ביטוח מנהלים עם דמי הניהול הבאים: 3% מפרמיה ו-0.5% יורד ל-0.3% מצבירה (בצבירה של חצי מיליון)
איך התנאים האלה? דמי ניהול גבוהים, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 13:25 
סמל אישי של המשתמש
הם גבוהים, אבל אין לך סיכוי להוריד אותם לבד.
בביטוח מנהלים יותר חשוב לדעת מה המכפיל (בכמה מחלקים את הסכום שחסכת לקביעת הסכום החודשי בפנסיה). כמה שיותר נמוך יותר טוב.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 15:27 
סמל אישי של המשתמש
אגב אני בסוף הלכתי לפסגות דש ושם מתייחסים בצורה נורמלית ומבקשים מכתבים רק מהרופאים שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 20:12 
dekellevy כתב:
שאלה בנושא:
בעבודה החדשה שלי הציעו לי ביטוח מנהלים עם דמי הניהול הבאים: 3% מפרמיה ו-0.5% יורד ל-0.3% מצבירה (בצבירה של חצי מיליון)
איך התנאים האלה? דמי ניהול גבוהים, לא?

בשביל ביטוח מנהלים אלה דמי ניהול נמוכים מאוד.
מעולם לא שמעתי על תוכנית ביטוח מנהלים עם דמי ניהול של פחות מ-1% מהצבירה.
תבדוק טוב-טוב שמדובר בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח, ולא בתוכנית פנסיה שבעתיד יוכלו לשנות לך את המקדם.
תבדוק גם מה המקדם.

באיזה בית השקעות מדובר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 21:38 
לדעתי הוא מתבלבל ולא מדובר בפוליסה אלא בקרן פנסיה.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2016, 10:56 
המייל מהסוכן: "ביטוח מנהלים הפניקס כולל מקדם תוחלת חיים קבוע מגיל 60

דמי ניהול 3% מפרמיה ו-0.5% יורד ל-0.3% מצבירה(ההטבה בתוקף למצטרפים עד סוף החודש)

אבדן כושר עבודה עיסוקי לבודקי תוכנה בתעריף 0.7% משכר ומשולם על שכר הבסיס עי x (החברה בה אני עובד) והעובד משלים לשכר ברוטו"
בנוסף הוא הציע לי לעבור לקרן השתלמות בתנאים לא משתלמים כל כך, את ההצעה הזאת דחיתי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2016, 14:21 
dekellevy כתב:

דמי ניהול 3% מפרמיה ו-0.5% יורד ל-0.3% מצבירה(ההטבה בתוקף למצטרפים עד סוף החודש)

אבדן כושר עבודה עיסוקי לבודקי תוכנה בתעריף 0.7% משכר ומשולם על שכר הבסיס עי x (החברה בה אני עובד) והעובד משלים לשכר ברוטו"
בנוסף הוא הציע לי לעבור לקרן השתלמות בתנאים לא משתלמים כל כך, את ההצעה הזאת דחיתי..

על פניו, זו נראית עיסקה נהדרת.
סיכוי גבוה שיש פה קאץ', צריך לבדוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2016, 15:00 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dekellevy כתב:

איפה יכול להיות פה קאץ? מה לשאול אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2016, 19:59 
dekellevy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dekellevy כתב:

תשאל אותו פשוט: איך יכול להיות שבכל התוכניות, דמי הניהול מהצבירה הם מעל 1%, ופה דמי הניהול הם 0.3%-0.5%, ואיפה הקאץ'.
כמו-כן, תשאל אותו מה המקדם שאתה מקבל, ואם הוא זהה למקדמים בשאר התוכניות של ביטוחי מנהלים. תברר גם מה המקדם ותכתוב פה, לפי זה אולי נדע להגיד לך.

תשאל גם אם אתה יכול להצטרף לתוכניות ובשלב יותר מאוחר להחליט שאתה עובר לתוכנית אחרת. אם התשובה היא שכן - אז הכל הופך להיות הרבה פחות קריטי. אתה יכול להצטרף ואחרי חודשיים לעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2016, 21:06 
המקדם הוא 200
את השאר אשאל אותו כבר בראשון..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 דצמבר 2016, 16:42 
dekellevy כתב:
המקדם הוא 200
את השאר אשאל אותו כבר בראשון..

200 בביטוח מנהלים זה בסדר גמור.
תשאל אותו את שאר השאלות ונדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2016, 14:09 
dekellevy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dekellevy כתב:

אין פה קאצ', פשוט לא הבנת אותו נכון או שהוא לא הסביר לך נכון (או שניהם).
אין לך מקדם קצבה מובטח בפוליסה הזו ופוליסות אלו כבר לא משווקות מ- 2013 ואם היו משווקות, דמי הניהול, כמו שכתבו לך, היו גבוהים בהרבה.
מקדם הקצבה המובטח הוא למצטרפים מעל גיל 60. אני מניח שזה לא המצב שלך.
מקדם הקצבה יקבע לך ביום הפרישה. ההבדל בינו לבין המקדם בפנסיה, הוא שביום הפרישה הוא יקבע, כשפנסיה הוא יכול להשתנות גם לאחר קבלת קצבה ראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2016, 17:06 
villa crespo כתב:
dekellevy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dekellevy כתב:

אין פה קאצ', פשוט לא הבנת אותו נכון או שהוא לא הסביר לך נכון (או שניהם).
אין לך מקדם קצבה מובטח בפוליסה הזו ופוליסות אלו כבר לא משווקות מ- 2013 ואם היו משווקות, דמי הניהול, כמו שכתבו לך, היו גבוהים בהרבה.
מקדם הקצבה המובטח הוא למצטרפים מעל גיל 60. אני מניח שזה לא המצב שלך.
מקדם הקצבה יקבע לך ביום הפרישה. ההבדל בינו לבין המקדם בפנסיה, הוא שביום הפרישה הוא יקבע, כשפנסיה הוא יכול להשתנות גם לאחר קבלת קצבה ראשונה.

אם זה המצב, אז התשובה היא שמה שהציעו לו - זו לא עיסקה טובה.
לפי דעתי, עדיף להצטרף לקרן הפנסיה של ברירת המחדל (כמו המשתמש הפועל), דמי הניהול שם הרבה יותר נמוכים והמקדם יותר טוב. היתרון של קיבוע המקדם בגיל הפנסיה - זניח בעיניי בשלב זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: