pokara כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
טביב אף פעם לא מכר את הקבוצה במצב הזה.
הפועל חיה בלשלם על העבר עם העתיד מהרגע שמוני הראל נכנס להפועל - ולראיה, המשיכו לגלגל את "הראל אחזקות" במקום להעביר את הפועל ת"א לבעלים אחרים.
בתקופת מוני הראל זה יחסית עבד, כי העתיד תקתק. כשנכנסו התותחים הגדולים יותר לכדורגל, ואיבדנו את ההכנסות מאירופה שנתיים ברצף, המועדון התרסק.
עובדה שהחלק הארי של החובות מתייחס לתקופת מוני-רמון. אם מישהו היה חושב שאפשרי לגבות את החובות האלה ממי שהתחייב עליהן, הוא הוזה - ואף רוכש רציני (בסדרי גודל שהיינו רוצים שיבוא) לא היה נכנס לדבר הזה - כי הוא רוצה מועדון כדורגל, לא שכונה.
התפקיד של הבעלים שבאו אחרי טביב, וקראו להם באיזה שם שאתם רוצים (תאומים, מני, רמון, העמותה, כבירי), היה אחד- להשאיר את הפועל עם מאזן ברור וסביר, כשהיקף ההתחייבויות ברור, ולהסתדר עם מה שאפשר עד שיגיע רוכש רציני.
במקום זה, כולם ברחו לפנטזיות עם הלוואות מבנקים וספקולציות של מהמרים כפייתיים, שיחד עם כשלון מקצועי שנה אחרי שנה, והמרדף מול תקציבי הענק של הליגה, הובילו אותנו לאן שהגענו.
היחיד שראה את התמונה כפי שהיא, והיחיד שלא שינה תקליט ברגע שקיבל את המושכות, היה אייל ברקוביץ.
הלוואי שהמצב של הקבוצה היה היום בדיוק כמו שביום שטביב כן מכר אותה (לחיימקה).
איזה תותחים כבדים הגיעו? שחר הגיע לחיפה הרבה לפני מוני, גם גדאימק היה לפניו, ואפילו שניידר אם אני זוכר נכון הגיע למחלה בערך בתקופתו, ככה שגם בלי כסף ממש גדול עדיין הגענו להשגים יפים מאוד.
למעשה אתה אפילו מחזק את מה שאני אומר בכך שאתה כותב שתפקידם של אלו שהגיעו אחרי טביב היה להשאיר את המצב כמות שהוא עד שיגיע אותו רוכש אמיד (ששוב, יכל לקנות אותה במקומם אם היה באמת כזה).
אז למה לכל הרוחות יגיע מישהו לשים עכשיו המון כסף (ועם ריזיקה של חובות חדשים שיצוצו להם משחקנים זרים שלא סיימו איתם כמו שצריך) כשהיתה אפשרות לקנות לקנות אותה יחסית נקיה ועם נכסים?
ממש לא מסכים
א- לגבי התותחים הכבדים - אמנם חלקם היו שם גם לפני, אך אלו יכלו לעמוד בהפסד של 30-80 מיליון שח בשנה במקרה של כשלון מקצועי. בנוסף, לחלקם הגיעו אופציות חדשות להכנסה כמו האצטדיון החדש של חיפה. למעשה בחמש השנים האחרונות נוצר tier נוסף של קבוצות שהעלו את מחירי השחקנים בצורה חסרת פרופורציה (ראה רייכרט, יחזקאל, ורמוט, שכטר, אוחנה) - העברות בסדר הגודל הזה, עד הגעת הכסף הגדול, היו קורות פעם בשלוש שנים. לאורך זמן, הקבוצות האלה מורידות בצורה משמעותית את הסיכוי של הקבוצה להתברג למקום שמוביל לאירופה, שעליה התבססו כל המהמרים.
ב- טביב העביר עד עכשיו שתי קבוצות ובשתיהן נשארה אדמה חרוכה - אני מסכים שהם כשלו בתפקיד שלהם, אבל לא מסכים שקיבלו קבוצה במצב טוב. קבוצה שנמצאת בעודף תקציבי וקונה איתו שחקנים במקום לשלם למס הכנסה היא קבוצה בצרות - והחובות שנפלו על הפועל בשנים האחרונות הם דוגמא מצוינת. אני בטוח שגם בבית"ר טביב ישאיר את הקבוצה במצב הזה.
ג- אני חוזר על עצמי, אבל הבעלים שהגיעו אחרי טביב כשלו בתפקידם כיוון שלא השכילו לבצע את היישור קו הזה. יותר פופולרי להביא את ורמוט ושכטר מאשר לשלם למס הכנסה ולדוס סנטוס.
ד- הסיכון של בעלים חדש במצב הנוכחי הוא הרבה יותר קטן. החשיפה שלו מוגבלת לתקציב השוטף - הוא לא צריך להמשיך לגלגל את ההונאה הנקראת "הראל אחזקות". אפשר לשים כוכבית ולהגיד שהחשיפה אולי כוללת את פס"ד של פיפ"א/אופ"א - אבל אני לא חושב שיש לנו תשובה חד משמעית על הנושא. בכל אופן גם שם המצב לא גרוע כפי שמתארים אותו ומדובר בכמה מיליוני שקלים בודדים.
ובקשר לאחרים שהגיבו על ברקוביץ - ברקוביץ לא התבייש להחתים שחקנים ב-8000 ש"ח לחודש כמו שמצופה מקבוצה שמצמצת הוצאות ומורידה ראש. אולי יש השגות על שחקן כזה או אחר, אבל הפער העיקרי הוא שהאוהדים לצערי לא ראו אז את המציאות כפי שהיא וגם זה בעיקר באשמת הבעלים בזמנו.