נראה לי שאפשר להקדיש לזה נושא.
יש מישהו שנמצא ויכול לתת דיווחים?
ציטוט:
השופט: "מצפים שאעקוף את החוק? שאעשה קנוניה?"
הדיון בבקשתה של הפועל ת"א להקפאת הליכים נערך בשעה זו. עמותת האוהדים הסירה את התנגדותה למהלך. השופט איתן אורנשטיין אמר לעו"ד רון בר ניר: "יש פרוצדורה בחוק, על סמך מה הציג כבירי את הבקשה? במקרה כזה הולכים לפירוק"
נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, איתן אורנשטיין דן בשעה זו בבקשתה של הפועל תל אביב להיכנס להקפאת הליכים, כפי שנחשף לראשונה ב"ידיעות אחרונות". בדיון נוכחים נציגי הנושים של המועדון - ארגון השחקנים, בנק דיסקונט ומשרד הכרטיסים "לאן". השופט מסר גילוי נאות לפני פתיחת הדיון: "שני בניי אוהדי הפועל ת"א, אני אינני אוהד ואין מניעה שאדון בתיק".
עורך הדין רון בר ניר המייצג את ההנהלה אמר בדיון: "הפועל תל אביב חדלת פרעון, מצב שנמשך כמה שנים. תפוח האדמה הלוהט עובר מבעלים לבעלים שלא בודק חדלת פרעון משתרשת. כל הנושא שאני הנאמן של כבירי ואני הכלבלב של כבירי - לזות שפתיים. כל הדברים על קומבינות, שדרכי הוא ירכוש את המועדון - לא אעשה קומבינות עם מישהו".
השופט שאל את עו"ד בר ניר: "יש טענת עמותת האוהדים שאין החלטה מוסמכת של החברה לנקוט בהליך הזה. האם כינסת אסיפה של העמותה? הצטרפו אליהם עוד שני בעלי מניות ויש להם רוב". בר ניר פנה בתגובה לכבירי, כשמבוכה השתררה בבית המשפט.
השופט: "יש פרוצדורה בחוק. על סמך מה כבירי הגיש את הבקשה? החלטה צריכה להתקבל על ידי דירקטורים ויש התנגדות של חלק מבעלי המניות.
זו החלטה קרדינלית ללכת להקפאת הליכים. מישהו חתם לכם על ייפוי כוח? אתם מיעוט כרגע. מגיעים למשפט עם בקשת הקפאה ללא גיבוי של החברה. מה אתם מצפים שאעשה עם זה?".
עו"ד בר ניר: "תוך כדי קיבלנו צ'קים חוזרים על תלבושות". השופט: "במקרה כזה, אפשר אולי פירוק. אם החברה לא מוסמכת להגיש הקפאת הליכים, זה נגמר כרגע. גישור בתיק כזה לא אפשרי, כשיש מחלוקת הולכים להליך גישור כזה. יש חברה שלא יכולה להפעיל שום דבר. הקבוצה קורסת, הולכת לפירוק".
עמותת האוהדים הסירה את התנגדותה להקפאת הליכים וטענה: "אפשר להחליט שזה תיק להסדר נושים, לתת צעדים זמניים". כמו כן טענה העמותה שהבקשה הוגשה ללא סמכות ודרשה כי עו"ד בר ניר לא יהיה הנאמן, אלא שבית המשפט ימנה נאמן מטעמו. גם חיים רמון הצטרף לבקשת ההקפאה.
השופט השיב לנציג העמותה, עו"ד אייל ירקוני: "צריך גישור עם מאות נושים, זה ייקח שנים. גישור לא מעשי בתיק כזה, תעשו מחוץ לבית המשפט. מחר יש צ'קים בחוץ". לעו"ד בר ניר אמר אורנשטיין: "ראיתי את המספר ונחרדתי. אתה מצפה שאעקוף את החוק? אתם רוצים לעצור את תשלומי החובות, יש לזה מחיר בתקנות ההתאחדות. לא מעכב את זה. אין דברים כאלה. אתם מצפים שאעשה פה קנוניה? לא נותן יד לעקוף דברים כאלו. תבקשו מההתאחדות שלא יורידו תשע נקודות".
אחרי הפסקה שנמשכה כעשרים דקות התחדש הדיון. עו"ד ירקוני: "לא התקבל אישור דירקטוריון ובכל זאת, הגענו להחלטה שנסיר התנגדות מההליך ורק שבר ניר לא יהיה בעל תפקיד, אלא שאול קוטלר. עו"ד שאול קוטלר, מרדכי שליו וליאור דגן, אלו השלושה שאני ממליץ עליהם כנאמנים". ארגון השחקנים הביע תמיכה במינויו של עו"ד קוטלר והתנהגות לפיטורי שחקנים: "ייגרם להם נזק בלתי הפיך".
השופט שאל את נציגי ההתאחדות לכדורגל אם יסכימו לא להפחית 9 נקודות ממאזנה של הפועל ת"א. נציג ההתאחדות עו"ד עמית פינס הבהיר: "לא נסכים לזה". במהלך הדיון זעמו אוהדים של הפועל ת"א על עמותת האוהדים וקראו לעברם: "תתפרקו, אתם עול על הפועל".