תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 20:11

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 94  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אשכול פוליטיקה ישראלית (כי הבחירות נגמרו מזמן)
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 15:21 
סומך כתב:
קומוניסים כתב:
סומך כתב:
אגב, קומוניסים, אם זה באמת מפריע לך שקוראים לסמוטריץ' ניאו-נאצי משיחי ומטורף
יש דרך מאוד פשוטה להפסיק את זה

אם סמוטריץ יפסיק להתנהג כמו ניאו-נאצי משיחי מטורף...

משיחי? סבבה. מטורף? גם מקובל.
ניאו נאצי? האם זה "שימוש במונח במשמעות המקובלת שלו"?

בוא נראה, הוא אמנם לא גלוח ראש ולא מצייר צלבי קרס, שזה החלק הכי הכי חשוב בהגדרה
אבל עם זאת, הוא גזען, שונא ערבים והומואים, אם זה היה תלוי בו הוא היה שולח הומואים להמרה,
הוא תומך בפעולות אלימות נגד השלטון ונגד מיעוטים, מאמין שהוא שייך לגזע עליון ומקורב לארגוני טוהר גזע.
כן, לעניות דעתי הוא ניאו נאצי. אבל אם זה מפריע לך, מר אבשלום קור של הניטפיקינג והסמנטיקה,
אז נתפשר על מטורף, גזען, אלים, משיחי וחלאתי. (לדעתי ניאו-נאצי יותר פשוט, אבל אם זה מפריע לך אני אעשה את המאמץ)

מבלי להתייחס ממש לגוף האשמות החמורות שאתה מטיח בו, אומר שלדעתי בחלק ממעשיו המטופשים בעבר, (על חלקם אגב התנצל והביע חרטה) הוא אכן קושר את עצמו לגזענות וגם להומופוביה (ואגב 2, הייתי מבין אלו שמחו נגדו באוזניו על כך בזמן אמת) עכשיו השאלה מה הם גבולות השיח הפוליטי הציבורי שאתה רוצה. השאלה היא אם אתה מספיק אחראי, הגון ונבון כדי לא להקצין עוד יותר ולקרוא לו "ניאו נאצי, היטלר ומגה חלאה" כשיש לך בסל כינויים חמורים דיים כהומופוב וגזען למשל. אתה חושב שניאו נאצי "יותר פשוט", לדעתי זה שיח מוגזם, מסית, מוקצן ומיותר וגם לא בטוח שחוקי כ"כ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
סומך כתב:
קומוניסים כתב:
סומך כתב:
אגב, קומוניסים, אם זה באמת מפריע לך שקוראים לסמוטריץ' ניאו-נאצי משיחי ומטורף
יש דרך מאוד פשוטה להפסיק את זה

אם סמוטריץ יפסיק להתנהג כמו ניאו-נאצי משיחי מטורף...

משיחי? סבבה. מטורף? גם מקובל.
ניאו נאצי? האם זה "שימוש במונח במשמעות המקובלת שלו"?

בוא נראה, הוא אמנם לא גלוח ראש ולא מצייר צלבי קרס, שזה החלק הכי הכי חשוב בהגדרה
אבל עם זאת, הוא גזען, שונא ערבים והומואים, אם זה היה תלוי בו הוא היה שולח הומואים להמרה,
הוא תומך בפעולות אלימות נגד השלטון ונגד מיעוטים, מאמין שהוא שייך לגזע עליון ומקורב לארגוני טוהר גזע.
כן, לעניות דעתי הוא ניאו נאצי. אבל אם זה מפריע לך, מר אבשלום קור של הניטפיקינג והסמנטיקה,
אז נתפשר על מטורף, גזען, אלים, משיחי וחלאתי. (לדעתי ניאו-נאצי יותר פשוט, אבל אם זה מפריע לך אני אעשה את המאמץ)

מבלי להתייחס ממש לגוף האשמות החמורות שאתה מטיח בו, אומר שלדעתי בחלק ממעשיו המטופשים בעבר, (על חלקם אגב התנצל והביע חרטה) הוא אכן קושר את עצמו לגזענות וגם להומופוביה (ואגב 2, הייתי מבין אלו שמחו נגדו באוזניו על כך בזמן אמת) עכשיו השאלה מה הם גבולות השיח הפוליטי הציבורי שאתה רוצה. השאלה היא אם אתה מספיק אחראי, הגון ונבון כדי לא להקצין עוד יותר ולקרוא לו "ניאו נאצי, היטלר ומגה חלאה" כשיש לך בסל כינויים חמורים דיים כהומופוב וגזען למשל. אתה חושב שניאו נאצי "יותר פשוט", לדעתי זה שיח מוגזם, מסית, מוקצן ומיותר וגם לא בטוח שחוקי כ"כ

אני חושב שאם מישהו אונס מישהי, להתפלפל בשאלה האם הוא אונס אותה, בועל אותה או מפעיל עליה כוח אלים לא נראה לי כמו עניין מהותי. בטח לא מנקודת המבט של הנאנסת. לך נוח להביא את הדיון לפילפולי סמנטיקה, מסיבותך. אני אמשיך לקרא לו ניאו-נאצי מטעמי נוחות, הגם שאתה מעדיף שאני אכנה אותו גזען מטונף משיחי וחלאתי (אני יודע שבהודעה הקודמת כתבתי אחרת, אבל שיניתי את דעתי)
אגב, הייתי בטוח שאתם הימניים מאסתם בpc, מה פתאום משנה לך מכבסת המילים? למה לא לקרוא לילד בשמו? הניצחון של טראמפ לא מסמל איזה שינוי בשיח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 15:59 
מוכן לזרום עם הדוגמא שלך. כפי שיש הבדל בין הטרדה מינית מילולית להיות המטריד אנס אכזרי כך יש הבדל בין אמירה גזענית מצד מישהו להיותו נאצי. אגב, לא יודע אם אתה זוכר אבל גם אני זכיתי לכינוי הזה כאן לא פעם. ואללה הרבה דברים אפשר להגיד עליי. נאצי אני לא. איך טקנובוי אומר: בוא נשתמש במונחים במשמעות המקובלת שלהם. לא בקשה מוגזמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 16:00 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
מוכן לזרום עם הדוגמא שלך. כפי שיש הבדל בין הטרדה מינית מילולית להיות המטריד אנס אכזרי כך יש הבדל בין אמירה גזענית מצד מישהו להיותו נאצי. אגב, לא יודע אם אתה זוכר אבל גם אני זכיתי לכינוי הזה כאן לא פעם. ואללה הרבה דברים אפשר להגיד עליי. נאצי אני לא. איך טקנובוי אומר: בוא נשתמש במונחים במשמעות המקובלת שלהם. לא בקשה מוגזמת.

שים לב שגם לביטוי "משמעות מקובלת" יש משמעות מקובלת, והוא לא מציין את מה שבא לך באותו רגע שהוא יציין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 16:05 
המגננה על סמוטריץ' ( :HEART2: ) התחילה לפני שהמילה 'נאצי' נשלפה מהמקלדת של מישהו.
#רק_אומר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
המגננה על סמוטריץ' ( :HEART2: ) התחילה לפני שהמילה 'נאצי' נשלפה מהמקלדת של מישהו.
#רק_אומר

נכון, ניסים כתב במפורש שהביטוי "מגה חלאה" אינו ראוי, אבל זה בגלל שהוא לא מסוגל להכיל את התובנה שגזען הומופוב הוא בהכרח חלאה, פחות או יותר בהגדרה.
אני די בטוח שהבעיה היא לא גורפת, ושהוא מבין שאנטישמים, למשל, הם חלאות. הוא פשוט מתקשה לראות את עצמו מהצד.
אין מה לעשות, לא כולם הגיעו לבגרות הנפשית והרגשית שנדרשת לצורך זה (שזה מוזר, כי בדרך כלל היכולת הזאת מתפתחת אצל בנים בגיל 4 ואצל בנות קצת קודם).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 16:39 
נכון, גם הביטוי "מגה חלאה" הוא מוגזם לחלוטין בעיניי.
ושוב, אני לא מצפה מאחרים לנורמות שיח שאני לא רואה עצמי כמחוייב להן. לא כל יריב פוליטי הוא מפלצת. דווקא בגרות, טקנובוי, היא היכולת להבין שבין שחור ללבן יש גם אמצע. לא קראתי לכם להצביע לו. זכותכם להתנגד לו. ולדרכו. ולהתבטאויותיו וגם לכנותו בכינויים מסויימים בהתאם. אבל אם כל יריב הוא סוג של היטלר, מחר בבוקר אנו חלילה עלולים לקום ליום בו מישהו יפגע שוב באלימות בנבחר ציבור ותכלס, בניאו נאצי הגיוני לפגוע. זה מה שאתם רוצים? אל תגידו אחכ "ידינו לא שפכו את הדם הזה", אל תקשקשו בצביעות על הסתה דומה מימין. אני גאה בעובדה שאני מוחה על התופעה מכל הצדדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 16:46 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ושוב, אני לא מצפה מאחרים לנורמות שיח שאני לא רואה עצמי כמחוייב להן. לא כל יריב פוליטי הוא מפלצת. דווקא בגרות, טקנובוי, היא היכולת להבין שבין שחור ללבן יש גם אמצע. לא קראתי לכם להצביע לו. זכותכם להתנגד לו. ולדרכו. ולהתבטאויותיו וגם לכנותו בכינויים מסויימים בהתאם. אבל אם כל יריב הוא סוג של היטלר, מחר בבוקר אנו חלילה עלולים לקום ליום בו מישהו יפגע שוב באלימות בנבחר ציבור ותכלס, בניאו נאצי הגיוני לפגוע. זה מה שאתם רוצים? אל תגידו אחכ "ידינו לא שפכו את הדם הזה", אל תקשקשו בצביעות על הסתה דומה מימין. אני גאה בעובדה שאני מוחה על התופעה מכל הצדדים

ממש לא כל יריב הוא סוג של היטלר (היה פה איזה משתמש שרמז שיריבתו הפוליטית תמר זנדברג היא ניאו-נאצית בעיניו, אולי התבלבלת ביני לבינו), אבל ייתכן שחלקם בהחלט כן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 16:57 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

ממש לא כל יריב הוא סוג של היטלר (היה פה איזה משתמש שרמז שיריבתו הפוליטית תמר זנדברג היא ניאו-נאצית בעיניו, אולי התבלבלת ביני לבינו), אבל ייתכן שחלקם בהחלט כן.

סבבה, אז שתי אפשרויות:

1. אין לך שום מושג לגבי היטלר
2. אין לך אחריות (והסברתי מדוע), ולא הוגנות (והסברתי מדוע)

ועליי להודות: זה לא מפתיע אותי. הרי התסביך הזה של בלבול בין אוהב אויב.. אין פלא שזה פועל לשני הכיוונים.
כך למשל: הטרוריסט ג'יבריל רג'וב שצוטט כמצהיר ש"לו הייתה לי פצצה גרעינית כבר מזמן היה משתמש בה נגד ישראל", יכול להיחשב לפרטנר לשלום ואילו יריב פוליטי, (עם רזומה שאכן מחזיק בכמה התבטאויות גזעניות והומופוביות מבישות) הוא כבר ניאו נאצי מגה חלאה וסוג של היטלר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

סבבה, אז שתי אפשרויות:

1. אין לך שום מושג לגבי היטלר
2. אין לך אחריות (והסברתי מדוע), ולא הוגנות (והסברתי מדוע)

ועליי להודות: זה לא מפתיע אותי. הרי התסביך הזה של בלבול בין אוהב אויב.. אין פלא שזה פועל לשני הכיוונים.
כך למשל: הטרוריסט ג'יבריל רג'וב שצוטט כמצהיר ש"לו הייתה לי פצצה גרעינית כבר מזמן היה משתמש בה נגד ישראל", יכול להיחשב לפרטנר לשלום ואילו יריב פוליטי, (עם רזומה שאכן מחזיק בכמה התבטאויות גזעניות והומופוביות מבישות) הוא כבר ניאו נאצי מגה חלאה וסוג של היטלר

אתה שוב מכניס לי מילים לפה (לא זכור לי שהבעתי אי פעם תמיכה בג'יבריל רג'וב בכלל או בהתבטאות הזאת שלו בפרט) בניסיון להסיט את הדיון לאן שנוח לך.
אני באמת לא רואה טעם בלהשקיע בתשובה מסודרת, הרי בכל מקרה תגיב לי עם משהו לא קשור שתרגיש איתו יותר בנוח.

כמו כן, בשביל לסיים בחיוך, אתה חייב להסביר לנו מה הפירוש שאתה נותן למילה "חלאה", כדי שנבין מתי מותר לנו להשתמש בה.

עריכה: אולי תשקול להוציא לאור (או לפחות לפרסם בפורום) את מיון קומוניסים השלם לשפה העברית, ככה נוכל להבין אותך ולא נצטרך לנחש מה הפירוש שבחרת ללת לכל מילה ומילה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אגב, לא יודע אם אתה זוכר אבל גם אני זכיתי לכינוי הזה כאן לא פעם. ואללה הרבה דברים אפשר להגיד עליי. נאצי אני לא.

בנוסף לכתב ההגנה שלך עבור סמוטריצ', גם הפסקה הזאת לא נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 21:02 
סמל אישי של המשתמש
לא חושב שמישהו אומר עלייך נאצי.
ניאו נאצי? זה כבר עניין אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 21:35 
סמל אישי של המשתמש
ניסים.. אפשר שניה לחזור למה שכתבת על זנדברג?
אז... אמרת שאתה יכול לקרוא לה נאונאצית, אבל אתה לא עושה את זה כי זה לא נכון. יופי, אז סגרנו את הפינה. כולנו מסכימים שזנדברג אינה נאונאצית.
אז למה מלכתחילה הבאת אותה כדוגמא?

ואגב, סמוטריץ' אינו היחיד שאפשר ורצוי לכנותו יודונאצי.
תנועת הציונות הדתית מבוססת על אותה תפיסת עליונות מדומיינת, וביטול מוחלט של מי שאינו בן הגזע שלהם עד כדי רמיסה מוחלטת של זכויותיו. וכשהם יהיו אלה שבשלטון ולא יהיה איזה שמאלן כמו ביבי לעצור אותם? אללא יוסתור..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: אשכול פוליטיקה ישראלית (כי הבחירות נגמרו מזמן)
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 23:00 
אדום נחמד כתב:
אז... אמרת שאתה יכול לקרוא לה נאונאצית, אבל אתה לא עושה את זה כי זה לא נכון. יופי, אז סגרנו את הפינה. כולנו מסכימים שזנדברג אינה נאונאצית.

תנועת הציונות הדתית מבוססת על אותה תפיסת עליונות מדומיינת, וביטול מוחלט של מי שאינו בן הגזע שלהם עד כדי רמיסה מוחלטת של זכויותיו. וכשהם יהיו אלה שבשלטון ולא יהיה איזה שמאלן כמו ביבי לעצור אותם? אללא יוסתור..

הי נו, אתה משווה את איך שבנט מדבר על ערבים עם איך שהיטלר דיבר על יהודים?
תחושת עליונות יש בהרבה תרבויות, אתה חושב שצרפתים לא מרגישים אותו דבר כלפי מהגרים? אמריקאים כלפי מקסיקנים? אוסטרלים לגבי אבוריג'ינים? אלו לא תופעות רצויות, אבל גם לא נאציות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
אדום נחמד כתב:

הי נו, אתה משווה את איך שבנט מדבר על ערבים עם איך שהיטלר דיבר על יהודים?
תחושת עליונות יש בהרבה תרבויות, אתה חושב שצרפתים לא מרגישים אותו דבר כלפי מהגרים? אמריקאים כלפי מקסיקנים? אוסטרלים לגבי אבוריג'ינים? אלו לא תופעות רצויות, אבל גם לא נאציות

לא הבנתי מה הבעיה?
הימין הנאצי באירופה לגמרי מרים ראש בלי בושה ומקבל תמיכה לא מבוטלת מהעם. וצריך לקרוא לו בשמו.
חוץ מזה שהסיבה שבנט לא מדבר על ערבים *כמו* שהיטלר דיבר על יהודים היא שהערבים לא נמצאים במוקדי הכח במדינה (דההה) כמו שהיהודים היו. אבל הסנטימנט לגמרי קיים. חוץ מזה, שיש הבדל בין תחושת עליונות למימושה בפועל.
אגב, המקבילה לאיך שהיטלר דיבר על יהודים היא איך שבנט ולא רק הוא מדבר על השמאל, על התקשורת, על האליטות ועל השופטים. "המיעוט שמנהל את המדינה". כאמר, הציונות הדתית שאבה לא מעט מהתנועה הנאצית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 23:46 
אנשים חושבים שמתנהל כאן דיון רציני ואז הם נכסים להציץ וקולטים את הדבר המביך הזה כמשפט מסכם
אדום נחמד כתב:
הציונות הדתית שאבה לא מעט מהתנועה הנאצית.

אדום נחמד, אתה מבייש את עצמך. אותנו ואת הדיון.
זו הפעם השנייה שאתה עושה את זה בחצי השנה האחרונה.
אמנם זה מוכיח את מה שטענתי קודם אבל הייתי מוותר על ההוכחה העגומה הזאת.
כמה עולב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 23:56 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, אנחנו עדיין מחכים לדעת מה הפירוש של המילה "חלאה" לדעתך (כזכור לך, כל ה"דיון" המוזר הזה התחיל כשנעלבת בשמו של החבר שלך בגלל המילה הזאת. נראה לי שהגיע הזמן להבהיר עניינים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016, 23:59 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אנשים חושבים שמתנהל כאן דיון רציני ואז הם נכסים להציץ וקולטים את הדבר המביך הזה כמשפט מסכם
אדום נחמד כתב:
הציונות הדתית שאבה לא מעט מהתנועה הנאצית.

אדום נחמד, אתה מבייש את עצמך. אותנו ואת הדיון.
זו הפעם השנייה שאתה עושה את זה בחצי השנה האחרונה.
אמנם זה מוכיח את מה שטענתי קודם אבל הייתי מוותר על ההוכחה העגומה הזאת.
כמה עולב.

מספיק לראות מי החברים של הציונות הדתית באירופה בשביל להבין שלא את עצמי אני מבייש
אגב, מה היתה הפעם הקודמת בחצי השנה האחרונה שבה ביישתי אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 00:13 
teknoboy כתב:
קומוניסים, אנחנו עדיין מחכים לדעת מה הפירוש של המילה "חלאה" לדעתך (כזכור לך, כל ה"דיון" המוזר הזה התחיל כשנעלבת בשמו של החבר שלך בגלל המילה הזאת. נראה לי שהגיע הזמן להבהיר עניינים).

לי אין פירושים מ"שלי", כפי שאתה מנסה לטעון.
מתוך מילון אינטרנטי:
רָשָׁע, נָבָל, רַע לֵב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 00:47 
סמל אישי של המשתמש
מבחינתי אנשים שראויים לכינוי ׳נאצי׳ (או נאו נאצי) אלו אנשים שבהנתן כח מוחלט, אני מאמין שהיו פועלים בצורה דומה אליהם.
יש רבים בימין, המתון והקיצוני, שאני מתעב ונגעל מדעותיהם, אבל שממש לא עונים להגדרה הזו.
סמוטריץ׳, לעומת זאת, מתעקש לשכנע אותי שוב ושוב שהוא בין הבודדים שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 01:09 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:

לי אין פירושים מ"שלי", כפי שאתה מנסה לטעון.
מתוך מילון אינטרנטי:
רָשָׁע, נָבָל, רַע לֵב

לדעתי אכן מדובר במנוול רע לב ושטוף שנאה, שגם מפיץ את משנתו הרעילה ברבים ומסית אחרים לחיות חיי שנאה כמוהו.
יש לי אישור מכבוד הוד מעלתו להשתמש במילה "חלאה"?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 02:08 
כן. סתם חלאה זה זורם במקרה כזה.
גם אני אומר חלאה לזה שאוכל לי את ה"פסק זמן" האחרון.
גם העברית הרי מבדילה בין חלאה לבין "חלאת המין האנושי".
חלאה עשוי להיות גם איזה סוחר נכלולי פשוט או לחילופין סתם גונב תיק של זקנה.
אבל כידוע לך הביטויים "חלאת אדם" ו"חלאת המין האנושי" כבר מתארים רוע אכזרי ורצחני.
"מגה חלאה" צלצל לי באוזן דומה ולכן הזדעקתי. כמה שניות אחר כך כבר נכתבו מילים שדי מוכיחות שצדקתי.
אבל סתם ככה אחי אתה לא נזקק לכזה הסבר מפורט על חלאה. סף הרגישות הוא לא שם. הכל תלוי בהקשר. ואם ההקשר אינו מכוון לרוע מוחלט/רוע עלי אדמות/אכזריות קיצונית אלא סתם ל"חתיכת מניאק", ואפילו למנוול רע לב ושטוף שנאה, זה בסדר גמור. פה ראית מה הם כתבו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 02:11 
לא שיש לי המון לתרום לדיון המאוד חשוב שמתפתח כאן, אבל למרות שאני אוהב את תמי זנדברג אפילו יותר מאת סמוטריץ' אני עדיין מרשה לך לקרוא לה "חלאת המין האנושי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 02:20 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
כן. סתם חלאה זה זורם במקרה כזה.
גם אני אומר חלאה לזה שאוכל לי את ה"פסק זמן" האחרון.
גם העברית הרי מבדילה בין חלאה לבין "חלאת המין האנושי".
חלאה עשוי להיות גם איזה סוחר נכלולי פשוט או לחילופין סתם גונב תיק של זקנה.
אבל כידוע לך הביטויים "חלאת אדם" ו"חלאת המין האנושי" כבר מתארים רוע אכזרי ורצחני .
"מגה חלאה" צלצל לי באוזן דומה ולכן הזדעקתי. כמה שניות אחר כך כבר נכתבו מילים שדי מוכיחות שצדקתי.
אבל סתם ככה אחי אתה לא נזקק לכזה הסבר מפורט על חלאה. סף הרגישות הוא לא שם. הכל תלוי בהקשר. ואם ההקשר אינו מכוון לרוע מוחלט/רוע עלי אדמות/אכזריות קיצונית אלא סתם ל"חתיכת מניאק", ואפילו למנוול רע לב ושטוף שנאה, זה בסדר גמור. פה ראית מה הם כתבו

תסתכל שוב במילון שממנו ציטטת את ההגדרה שציטטת.

כמו כן, לדעתי מי שלוקח לי את הפסק זמן האחרון הוא באמת סתם חלאה, לעומת זאת גזען הומופוב שטוף שנאה שעוסק בהסתה, כמו החבר שלך, הוא מגה חלאה, שלא לומר סופר-דופר-היפר-מגה-חלאה, שלא לומר חתיכת חרא מסריחה.
יש דבר כזה שנקרא מידתיות.
למקרה שלא שמת לב, טענת שאין הבדל מידתי בין מישהו שלקח לך חטיף לבין מישהו שמסית לשנאה, גזענות, הומופוביה ומי יודע מה עוד יש לו בראש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 03:37 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
מבחינתי אנשים שראויים לכינוי ׳נאצי׳ (או נאו נאצי) אלו אנשים שבהנתן כח מוחלט, אני מאמין שהיו פועלים בצורה דומה אליהם.
יש רבים בימין, המתון והקיצוני, שאני מתעב ונגעל מדעותיהם, אבל שממש לא עונים להגדרה הזו.
סמוטריץ׳, לעומת זאת, מתעקש לשכנע אותי שוב ושוב שהוא בין הבודדים שכן.

נאצי וניאו נאצי אלה שני מושגים שונים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 22:08 
בכל שני העמודים האחרונים אני דווקא מסכים עם קומוניסים.
זילות של מושגים, שמונעת דיון עינייני.
חבל (קצת מזכיר את "העמותה החלאות שונאי הפועל שיישרפו").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

אני חולק עליך.
קודם כל, קומוניסים הוא זה שהסיט את הדיון לתחום המושגים והנימוס כדי להימנע מדיון ענייני.
שנית, דווקא יש חשיבות להבהיר שסמוטריץ' אכן חלאה.
שלישית, אתה צודק וזרמנו עם הטריק הילדותי הזה הרבה יותר מדי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 22:24 
teknoboy כתב:
אדום מטלי כתב:

אני חולק עליך.
קודם כל, קומוניסים הוא זה שהסיט את הדיון לתחום המושגים והנימוס כדי להימנע מדיון ענייני.
שנית, דווקא יש חשיבות להבהיר שסמוטריץ' אכן חלאה.
שלישית, אתה צודק וזרמנו עם הטריק הילדותי הזה הרבה יותר מדי.

גם אני חולק עליך.
לא חושב שקומוניסים הסיט את הדיון כדי להימנע מדיון ענייני, הוא הסיט את זה כי הביטויים כאן מוקצנים בכל הכוח, זה ילדותי ויוצר זילות ביחס להרבה מושגים.
אין צורך לציין כמה דעותי בעניין עצמו רחוקות מאלו של ניסים וקרובות יותר לאלו שלך.
סמוטריץ אדם גזען, קנאי דתי, חכם ולכן מסוכן. די בכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
לא נראה לי שביטוי שקומוניסים עצמו משתמש בו לדבריו כשמישהו לוקח לו חטיף שוקולד הוא חמור כל כך שבגללו לא מתאפשר דיון ענייני (שלא לדבר על מה שזה אומר על תום לבו של קומוניסים בהקשר של התת-דיון שהוא יצר פה), אבל נסכים שלא להסכים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2016, 22:55 
לטוקבקיסטים פה אפשר לקרוא נאצים?

https://www.facebook.com/reshet.tv/phot ... =3&theater

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 94  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: