תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 12:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 12:32 
KingAlpaca כתב:
אבל "שלי" זאת תוכנית רב מערכתית להתעלל במאותגרים שכלית באינטרנט,
ולכן אתה חלק חשוב ובלתי נפרד מהתוכנית.

מביך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 13:47 
KingAlpaca כתב:
אבל "שלי" זאת תוכנית רב מערכתית להתעלל במאותגרים שכלית באינטרנט,
ולכן אתה חלק חשוב ובלתי נפרד מהתוכנית.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
הערב טקס לציון טבח כפר קאסם, ואף נציג ציוני של הממשלה יפקוד אותו. האם הציונות תעמוד למשפט ציבורי כמו במקרה ההלוויה של פרס?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 15:22 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
הושחתה אנדרטה לזכר חללי צה"ל בדרום הר חברון
פורעים השחיתו והציתו את מתחם האנדרטה לזכרם של סג"מ יואב דורון וסמ"ר יהודה בן יוסף ז"ל, שנהרגו ב-2003 מאש חיילי צה"ל בשל טעות טרגית. אמו של יואב: "עשו לנו פוגרום - ולא בפעם הראשונה"

טעון בדיקה האם לוחמים בשלום, או בצל"ם או אחד מהגופי השמאל הרדיקלי ששונאים את המדינה מעורבים במעשה ?
מקווה שיגיעו לחקר האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
אתה דביל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
תודה על המחמאה מתוק.
אני מקווה שהחוקרים גם יגיעו לביתך וישללו את האפשרות שזה אתה.
זכור לי כי רק לא מזמן , ולא בפעם היחידה, איימת כאן שתחלל ביום מן הימים את הקבר של ביבי כשילך לעולמו.

אתה גם תומך בבצלם וגם איימת שתחלל קבר/מצבה. חשוד בהחלט שמקווה שימצא כי הוא אינו מעורב במעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
אני מתפלא שאתה נושם בכוחות עצמך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 15:57 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אני מתפלא שאתה נושם בכוחות עצמך

יש הרבה דברים שגורמים לך לפליאה. הנה התווסף עוד אחד.

מאחר ומהודעתך עולה שאתה כל כך מעוניין שאפסיק לנשום האם כשאפסיק לנשום תגיע לבית הקברות ותשתין על הקבר שלי ?
כי אם תבטיח שכן ארוץ ואעדכן את צוואתי ואבקש מילדי לשלוח לך פרטים של גוש חלקה ומספר קבר כדי להקל עליך במלאכה שאתה כל כך אוהב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 16:03 
סמל אישי של המשתמש
הנה עוד דוגמא להסקת מסקנות חלשה :)
זה, למשל, לא מפתיע..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 16:04 
סמל אישי של המשתמש
סבבה.
מקווה שכוחות המשטרה לא יציקו לך יותר מידי.
לגבי משטרת הפורום אין לי ציפיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 16:09 
סמל אישי של המשתמש
חחחחח מה היית מצפה ממשטרת הפורום? איזה קרוע אתה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 16:12 
סמל אישי של המשתמש
וואו,
שתשבר לכם המקלדת כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
אני קרוע נו שויין.
כתבתי בבהירות יתרה שאין לי ממשטרת הפורום צפיות ואתה שואל אותי על ציפיות ממנה.

אלפקה,
יש לי אחת חלופית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 18:09 
הייתי מקפיץ שוב את ההודעה על וואלה ואדלשטיין,אבל איבדתי תקווה שמישהו באמת קרא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 21:06 
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אם נכנסנו למי התחיל עם מי, אפשר להגיד שמדינות ערב ישבו על הגבולות וכבשנו את סיני והגדה המערבית כדי להרחיק אותם ממרכז הארץ המאוכלס ביהודים. אבל זה לא משנה, המציאות כרגע היא שבגדה המערבית אין יישות דמוקרטית (או לפחות לא אלימה) שחזקה מספיק כדי לשלוט גם לאחר שנסוג. הרשות תיאכל ע"י חמאס או דאעש (מי שיגיע קודם) ואנחנו נחטוף טילים על כפר סבא ונתב"ג. אני אמור לסיים את הסבל של הפלשתינאים כדי לגרום לסבל של יהודים? לא מסכים. עשיתי את זה בעזה, "הקלתי" (לא באמת) את חייהם של 2 מיליון עזתים והרסתי את חייהם של מאות אלפי (אם לא מיליוני) יהודים ישראלים שגדלים תחת איום מתמיד של טילים.
אני לא חושב שיישוב הארץ הוא התחלת הגאולה, אני לא שונא ערבים - אני רוצה לחיות בבטחון. זאת הסיבה שאני תומך כרגע בהמשך הכיבוש בגדה המערבית, ואני חושב שרוב הציבור הישראלי שתומך בהמשך הכיבוש תומך בה מסיבות בטחוניות ולא אידיאולוגיות.

ובקשר לפסקה השניה, לא דיברתי על איבוד הזכויות שלי. להיפך. אני רוצה לשמור על הזכויות שיש לי היום, ואין לי בעיה אם זה יהיה יהודי (כמו בנימין נתניהו מחלל השבת) או גוי שישלוט עלי.

אז תן לי לסכם בקצרה את דעתך ותובנתך:
כבשנו אדמה של עם אחר.
50 שנה אנחנו מדכאים אותו בכל תחומי החיים האפשריים, ובנוסף אנחנו מיישבים אזרחים שלנו בשטחים שלו, בניגוד לחוק הבינלאומי ובניגוד לכל כלל מוסרי סביר.
בכך גרמנו לזה, שאותו עם בייאושו ובסבלו לא מוצא דרך אחרת אלא לפגוע בנו ולהעיף עלינו טילים.
עכשיו אתה אומר שבגלל הטילים הללו, שאנחנו הגורמים הבלעדיים לכניסתם לזירה,
אנחנו צריכים להישאר שם עוד 50 שנה.
האם הסיכום נכון?
האם אתה לא רואה כאן הוקוס-פוקוס מוסרי מכוער?

עכשיו, העובדות לגבי העבר הן דבר ברור. החזון שלך בעניין הטילים הוא בגדר חזון בלבד (משותף אמנם לך ולעוד כמה...).

מנין הבטחון שאם נחזיר את השטחים שאינם שלנו ותוקם מדינה פלשתינית, הם יירו עלינו טילים?
ואם זה לא יקרה?
אם חשש מירי טילים הוא עילה לכיבוש ושליטה על אוכלוסיה של עם אחר, האם לדעתך כדאי לכבוש ולהשתלט מחדש על דרום לבנון? על סוריה?

אשמח אם תענה הפעם, גם על שאלות שלא נוח לך איתן.

נעזוב רגע את הדמוגגיה הזולה
אבל אני חייב להבין משהואחד קטן, ואשמח לתשובה של כן או לא והסבר על התשובה
מחר בבוקר קם מנהיג חדש בישראל, סוחף את ההמונים ומאחד את השורות, מציע הצעה לפלשתינאים 0 התנחלויות גבולות 67 ואם רוצים חילופי שטחים
האם הם מקבלים חמאס,פת"ח וכל הפלגים , מקבלים או לא ?

בעניין הדמגוגיה אני לא נעלב, אבל הייתי שמח לשמוע מה במה שאמרתי היה דמגוגיה.

לשאלתך: אני לא בטוח שאני מבין אותה לגמרי, אז אנסח אותה בשפתי ואענה. אם הבנתי לא נכון, תקן ואענה כמיטב יכולתי.
אתה שואל אם ישראל תציע לפלשתינים חזרה לגבולות 67 בתיקונים מוסכמים של חילופי שטחים + פינוי כל ההתנחלויות, האם הפלשתינאים מקבלים זאת?
התשובה שלי היא כן. לא כל כך ברור לי מה יש להסביר על התשובה, הרי זה בדיוק מה שהם רוצים, ומה שהם יודעים שהם יכולים לקבל, וכבר הוסכם על ידם. נקודות שעוד נשארו בעבר במחלוקת הם עניין ירושלים, ועניין זכות השיבה, שלגביהם לא שאלת כלום, ולדעתי גם להם היו כבר הסכמות די ברורות.
מקווה שעניתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 22:38 
אגב, הסיכוי שהסכם כזה יעבור (או היה עובר אי פעם) במשאל עם בישראל הוא נמוך מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בצלם
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2016, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
א. יש בעיה מרכזית בהצעה והיא שהיא תלויה בהסכמה פלשתינאית. והרי איש לא מבטיח לנו שהם יסכימו לוותר למשל על מחלף לטרון.
ב. יש בעיה נוספת והיא שישראל בחיים לא תסכים לוותר על הכותל המערבי בפרט והעיר העתיקה בכלל, רק שגם הפלשתינאים לא.
ג. יש בעיה שלישית והיא זכות השיבה וגורל התנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2016, 18:27 
סמל אישי של המשתמש
תותח

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/844/ ... =1&cat=404

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2016, 18:33 
פאביו כתב:

אתה מבין שהפרסום הזה רק תורם לו ולא פועל נגדו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2016, 18:37 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
פאביו כתב:

1.למה אתה חושב שאני לא מבין ?
2.מדוע גם אתה נסחף אחר חבורת ה BDS בקיטלוג וגזענות ? - אני בניגוד לחבריי תומך במה שעשה מנכל בצלם באו"ם. קטע אה?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2016, 18:52 
פאביו כתב:
בני12 כתב:
פאביו כתב:

1.למה אתה חושב שאני לא מבין ?
2.מדוע גם אתה נסחף אחר חבורת ה BDS בקיטלוג וגזענות ? - אני בניגוד לחבריי תומך במה שעשה מנכל בצלם באו"ם. קטע אה?

1. זאת היתה נראית ציניות.
2. גזענות ? איך בדיוק ?
לא ראיתי כל הודעת תמיכה שלך במה שעשה מנכ"ל בצלם באו"ם או במעשים דומים בעבר. מהודעותיך בעבר היה נראה שאתה
לוקח את הידיעה הזאת "כאיך תפסו אותו בצביעות" ולא כשמהו שבעדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2016, 19:43 
אדום מטלי כתב:
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אם נכנסנו למי התחיל עם מי, אפשר להגיד שמדינות ערב ישבו על הגבולות וכבשנו את סיני והגדה המערבית כדי להרחיק אותם ממרכז הארץ המאוכלס ביהודים. אבל זה לא משנה, המציאות כרגע היא שבגדה המערבית אין יישות דמוקרטית (או לפחות לא אלימה) שחזקה מספיק כדי לשלוט גם לאחר שנסוג. הרשות תיאכל ע"י חמאס או דאעש (מי שיגיע קודם) ואנחנו נחטוף טילים על כפר סבא ונתב"ג. אני אמור לסיים את הסבל של הפלשתינאים כדי לגרום לסבל של יהודים? לא מסכים. עשיתי את זה בעזה, "הקלתי" (לא באמת) את חייהם של 2 מיליון עזתים והרסתי את חייהם של מאות אלפי (אם לא מיליוני) יהודים ישראלים שגדלים תחת איום מתמיד של טילים.
אני לא חושב שיישוב הארץ הוא התחלת הגאולה, אני לא שונא ערבים - אני רוצה לחיות בבטחון. זאת הסיבה שאני תומך כרגע בהמשך הכיבוש בגדה המערבית, ואני חושב שרוב הציבור הישראלי שתומך בהמשך הכיבוש תומך בה מסיבות בטחוניות ולא אידיאולוגיות.

ובקשר לפסקה השניה, לא דיברתי על איבוד הזכויות שלי. להיפך. אני רוצה לשמור על הזכויות שיש לי היום, ואין לי בעיה אם זה יהיה יהודי (כמו בנימין נתניהו מחלל השבת) או גוי שישלוט עלי.

כבשנו אדמה של עם אחר.
50 שנה אנחנו מדכאים אותו בכל תחומי החיים האפשריים, ובנוסף אנחנו מיישבים אזרחים שלנו בשטחים שלו, בניגוד לחוק הבינלאומי ובניגוד לכל כלל מוסרי סביר.
בכך גרמנו לזה, שאותו עם בייאושו ובסבלו לא מוצא דרך אחרת אלא לפגוע בנו ולהעיף עלינו טילים.
האם הסיכום נכון?

עכשיו, העובדות לגבי העבר הן דבר ברור. החזון שלך בעניין הטילים הוא בגדר חזון בלבד (משותף אמנם לך ולעוד כמה...).

מנין הבטחון שאם נחזיר את השטחים שאינם שלנו ותוקם מדינה פלשתינית, הם יירו עלינו טילים?
ואם זה לא יקרה?
אם חשש מירי טילים הוא עילה לכיבוש ושליטה על אוכלוסיה של עם אחר, האם לדעתך כדאי לכבוש ולהשתלט מחדש על דרום לבנון? על סוריה?

מחר בבוקר קם מנהיג חדש בישראל, סוחף את ההמונים ומאחד את השורות, מציע הצעה לפלשתינאים 0 התנחלויות גבולות 67 ואם רוצים חילופי שטחים

לשאלתך: אני לא בטוח שאני מבין אותה לגמרי, אז אנסח אותה בשפתי ואענה. אם הבנתי לא נכון, תקן ואענה כמיטב יכולתי.
אתה שואל אם ישראל תציע לפלשתינים חזרה לגבולות 67 בתיקונים מוסכמים של חילופי שטחים + פינוי כל ההתנחלויות, האם הפלשתינאים מקבלים זאת?
התשובה שלי היא כן. לא כל כך ברור לי מה יש להסביר על התשובה, הרי זה בדיוק מה שהם רוצים, ומה שהם יודעים שהם יכולים לקבל, וכבר הוסכם על ידם. נקודות שעוד נשארו בעבר במחלוקת הם עניין ירושלים, ועניין זכות השיבה, שלגביהם לא שאלת כלום, ולדעתי גם להם היו כבר הסכמות די ברורות.
מקווה שעניתי.

OK
מה שאני מנסה להבין זה דבר מאוד פשוט, מכיוון שכולם אומרים שהבעיה היא בכיבוש (ואני מסכים איתה אך התובנות שלי שונות) אז אני שואל האם לא יהיה יותר כיבוש, צבא ישראלי לא יהיה מי שישלוט בהם, האם זה משהו שיקבלו?
אתה אומר שכן אבל אז מתקן שלא
מדבר גם על המקומות הקדושים ומדבר גם על זכות השיבה כלומר הפסקת הכיבוש כשלעצמה אינה מספיקה
אבל נלך איתך את האקסטרא מייל
מגיעים להבנות שירושלים מחולקת מחדש (הלוואי) המקומות הקדושים בשליטה של האו"ם או משהו כזה ומשהו סימבולי בנושא זכות השיבה (שכמובן זה הבולשיט הכי גדול שיש)
האם אז הפלגים, הפתח, החמאס וכו מקבלים את זה ?
התשובה שלי היא שלא

אבל השורה התחתונה ממה שאני מבין ממך זה שהכיבוש הוא לא הבעיה, האם אני צודק?

נערך לאחרונה על ידי סימרוטיץ בתאריך 31 אוקטובר 2016, 19:51, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2016, 19:47 
סמל אישי של המשתמש
ברור שהפת"ח מקבלים את זה.
(אם לא תדפוק אותם עם זכות השיבה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2016, 21:11 
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:

כבשנו אדמה של עם אחר.
האם הסיכום נכון?

ואם זה לא יקרה?

מקווה שעניתי.

OK
מה שאני מנסה להבין זה דבר מאוד פשוט, מכיוון שכולם אומרים שהבעיה היא בכיבוש (ואני מסכים איתה אך התובנות שלי שונות) אז אני שואל האם לא יהיה יותר כיבוש, צבא ישראלי לא יהיה מי שישלוט בהם, האם זה משהו שיקבלו?
אתה אומר שכן אבל אז מתקן שלא
מדבר גם על המקומות הקדושים ומדבר גם על זכות השיבה כלומר הפסקת הכיבוש כשלעצמה אינה מספיקה
אבל נלך איתך את האקסטרא מייל
מגיעים להבנות שירושלים מחולקת מחדש (הלוואי) המקומות הקדושים בשליטה של האו"ם או משהו כזה ומשהו סימבולי בנושא זכות השיבה (שכמובן זה הבולשיט הכי גדול שיש)
האם אז הפלגים, הפתח, החמאס וכו מקבלים את זה ?
התשובה שלי היא שלא

אבל השורה התחתונה ממה שאני מבין ממך זה שהכיבוש הוא לא הבעיה, האם אני צודק?

שמע, אתה חיב לחדד את הניסוחים שלך, כי הם שוב לא ממש מובנים.
את השאלה הראשונה שלך עכשיו, למשל, אני פשוט לא מבין. אני גם לא מבין על מה אמרתי כן ואז לא.
בכל מקרה, אני מצליח להבין שלא הבנת אותי נכון. אני אנסה לעשות קצת סדר.

1. הכיבוש הוא בעיה בכל מקרה, כי הוא לא מוסרי ולא חוקי, וגורם לפלשתינים סבל לא ראוי ורב שנים. הוא גם הורג אותנו, דרך אגב. הוא בעיה בכל מקרה, והוא צריך להסתיים עכשיו, בלי קשר להסכם שלום, לירושלים או לזכות השיבה. כמו שנסוגת מלבנון, כמו שנסוגת מסוריה ב-73, שניהם בלי הסכם שלום ובלי להסיר איזה "איום טילים" עתידי. יודע מה? כמו שנסוגת מעזה.
2. לא אמרתי שאין יותר סוגיות חוץ מהכיבוש עצמו, ראה הסבר בסעיף 1. אמרתי שהטילים כאן בגלל הכיבוש, ולא הכיבוש בגלל הטילים.
3. לא יודע אם החמאס או הפתח מקבלים הכל. בוא נתחיל מזה שצריך להתחיל לדבר בכל הכוח, ואז להגביר את המאמץ להגיע להסדר. מלהגיד "אין לאן להתקדם" אף אחד לא התקדם אף פעם. ובלי לחמאס, הכיבוש חיב להסתיים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2016, 23:30 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ ודומיו שבאמת ובתמים רוצים שהכיבוש יסתיים אבל חוששים מהיום שאחרי, יש לי תובנה בשבילכם ונראה אם זה מסתדר
1. בואו נסכים קודם כל שמתישהוא הכיבוש יסתיים. כך או אחרת, הוא יסתיים. מאה שנה, מאתיים שנה.
2. ככל שהכיבוש נמשך יותר זמן, השנאה והזעם עולים (גם בלי התנחלויות)
3. ללא הכיבוש, יהיה קשה לגורמים הניציים בפלסטין לשלהב את ההמונים נגד ישראל. הכיבוש הוא הקלף הכי טוב שלהם.

כלומר, לא משנה כמה הם שונאים אותנו היום, ככל שנחכה עם סיום הכיבוש השנאה רק תגבר, ומאותו הרגע יהיה תהליך של התמתנות.

האם אחת ההנחות שלי מוטעות? האם נדמה לכם שהכיבוש ימשך לנצח? האם נדמה לכם שפלסטינים שנושמים כיבוש 24/7 יפסיקו לשנוא אותנו? האם נדמה לכם שפלסטינים ללא כיבוש, ללא חיילים וללא מתנחלים ימשיכו לשנוא באותה אדיקות את ישראל?
אני שואל ברצינות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 09:59 
לאופיסר:

אלכס ליבק וגדעון לוי כתב:
כתם הדם עוד לא נעלם: ביקור בביתו של נער בן 15 שנורה למוות לשווא
חיילים רדפו בג'יפ אחרי חאלד אל־באחר, לאחר שחשדו כי יידה אבן. ליד מטע יצא חייל מהרכב, ירה בו כדור בגבו והרגו. לפני חצי שנה שיחק כדורגל עם יהודים ופלסטינים בעוטף עזה. דובר צה"ל: זרק אבנים
27.10.2016 18:00
גדעון לוינאלכס ליבק
מטע המשמש הזעיר בקצה הצפון מזרחי של העיירה בית אומר, בין בית לחם לחברון. כתם שחור על מצע הקש והאדמה, דמו הקרוש של הנער ההרוג. אבנים מקיפות את כתם הדם כגלעד, ובקבוק תפוזינה מלא במים ניצב במרכזן. מסורת מקומית: מציבים מים במקום פרחים באתר המוות וההנצחה.
לכאן דלקו החיילים בג'יפ הממוגן שלהם, רודפים אחרי הנער הלא חמוש שחשדו בו שיידה בהם אבן. כאן הם עצרו את הג'יפ, יצאו ממנו, ורצו אחריו בעודו נמלט על חייו בינות לעצי המשמש שבצד הדרך. פועל חקלאי מחברון שעבד במטע השזיפים שממול עוד הספיק לצעוק לעבר החייל: "אל תירה בו, אל תירה", אבל החייל לא שעה.
הוא ירה בו ממרחק כ–20 מטרים כדור אחד בגבו, והרגו. הכדור נכנס מהגב ויצא מחזהו והדם שפרץ כיסה את פני הנער. הוא שכב מת על האדמה, עד שפרמדיק פלסטיני כיסה את גופתו בבד תכלכל והחיילים לקחוה איתם.
בית הספר התיכון לבנים של בית אומר. הקומה השנייה, כיתה י'. הכיתה ריקה, שוממה, כל השולחנות מכוסים בעלי כותרת צבעוניים, שושני פלסטיק לבנים מודבקים על הקירות ועל דלת הברזל, לאות אבל. דממת מוות בחדר והמראה רב הוד. תלמידי הכיתה החליטו ביוזמתם לשבות מלימודים לשלושה ימים, להתאבל על חברם המת.
ביתו של הנער המת. לאחר שנהרג מיהרה מועצת העיירה לסלול את הדרך הצרה היורדת אל הבית, שגגו מעוטר עכשיו בדגלי פלסטין ודגלי אבל. אוהל אבלים גדל ממדים הוקם ליד הבית הדל, מעוטר אף הוא בתמונות הנער ההרוג ומחכה לאלפי המנחמים שעוד יגיעו לכאן.
תחקיר צה"ל: החיילים שירו למוות בפלסטיני בן ה-15 לא היו בסכנת חיים 25.10.2016
בינתיים האוהל שומם, רק כמה גברים מתפללים לצדו את תפילת הצהריים שלהם. הנשים ובהן האם השכולה יושבות בחצר הבית ומתאבלות דומם. ביום שני השבוע, חג שמחת תורה, חיכו כאן שייגמרו חגי היהודים ואלו יואילו בטובם להשיב את גופת הנער למשפחתו, כדי שתוכל להביאו לקבורה בבית העלמין של העיירה. הם עדיין מחכים. האב השכול, פועל בניין בשכונת הר נוף בירושלים, גבה קומה, מספר שבנו השתתף בפרויקט כדורגל יהודי־ערבי ביישובי עוטף עזה. הוא היה בנו הבכור. חאלד אל באחר היה בן 15 במותו.
הוא מת
ביום חמישי שעבר, 20 באוקטובר, חזר חאלד מבית הספר, אכל ארוחת צהריים וביקש מאביו דמי כיס. האב, באחר אל־באחר, נתן לו חמישה שקלים והם נפרדו. האב הלך לביקור תנחומים בעיירה, הילד הלך לאן שהלך. אשתו של באחר, אלהאם, עוד צלצלה לבעלה להזכיר לו את התור לרופא שנקבע לבנם השני. אחמד בן התשע, נפגע בלידתו והוא נכה. ילד צנום וחיוור, שידו האחת מוגבלת בתנועה ודיבורו משובש, שמנשק עכשיו את לחיינו משני הצדדים, כמו שהוא עושה עם כל אורח שמגיע לאוהל האבלים.

אחמד הקטן הגיע לבדו למרפאה, שם פגש אותו אביו. הרופא אמר שמצבו של הילד השתפר. אחר כך, כשיצאו מהמרפאה לרחוב, ראה האב התקהלות. יש נער פצוע בעיירה. אמרו שהוא ממשפחת אל־באחר. באחר הלך לביתו. עד מהרה יצא שוב לרחוב. הוא היה מודאג. בינתיים נפוצה שמועה ששמו של הנער הוא אחמד־מוסא אל־באחר, קרוב משפחה שלהם, וכי הוא לא נפצע אלא נהרג. אחר כך אמרו שמדובר באחיינו של יוסף אל־באחר. לחאלד יש אכן דוד ששמו יוסף אל־באחר והחרדה בלב האב התגברה.
לבסוף ניגש צעיר מקומי והראה לבאחר את תמונת הנער המת בסלולרי שלו, כפי שהופצה בינתיים ברשתות החברתיות. הוא זיהה מיד שהנער שותת הדם ששוכב מת על אדמת המטע, החיילים עומדים סביבו, הוא חאלד שלו, בנו בכורו. באחר מיהר לטלפן לאשתו: "הבן שלך שאהיד. בואי מהר הביתה".
שכונת בית זעתא, מטע המשמש, אתר ההרג: כאן עמד הג'יפ וממנו יצאו החיילים. הפועל החקלאי אבו חאזם, שהיה עד ראייה לירי, סיפר לתחקירן בצלם, מוסא אבו השהש, שהיה עסוק בעיבוד האדמה כששמע את הג'יפ נעצר בכביש הסמוך. הוא הרים את עיניו מהעצים ואז ראה שלושה חיילים יורדים מהג'יפ, אחד מהם מכוון את רובהו לעבר הנער הנמלט. אבו חאזם ניסה לעצור בעד החיילים מלירות, הוא צעק לעברם אבל הם בשלהם.
אחרי הירי, חזר החייל לכיוון ג'יפ ואבו חאזם שמע אותו אומר בשובו: "הוא מת". עד הראייה התרשם כי המפקד נבוך מהירי. אימאם העיירה, מוחמד עוואד, המתנדב ב"בצלם", הגיע עד מהרה למקום וצילם את הגופה המדממת על האדמה, החיילים עומדים סביבה. הם ניסו לגרשו משם, אבל הוא המשיך לצלם עד שהגופה כוסתה. המראה לא קל לצפייה.
לואיי אל־סבראנה, המחנך בכיתה י' בה למד חאלד, השבוע. בתמונה נראה לוח ומעליו כרזה עם תמונת הנער ופרחים שהודבקו על הקיר

בית הספר התיכון לבנים, בית אומר: המחנך של חאלד, לואיי אל־סבראנה, מלווה אותנו לכיתה השוממה, ואומר שחאלד היה אחד התלמידים המצטיינים שלו, למרות שבא מבית פשוט ועני. המורה אל־סבראנה נראה הלום. מנהל בית הספר מספר שחאלד הוא התלמיד החמישי מבית ספרו, שנהרג בידי חיילי צה"ל. בשנת 1993 הרגו החיילים תלמיד בתוך חצר בית הספר.
בית האבל: הילד אוסמה אבו־באחר, קרוב משפחה של חאלד, ישב השנה ליד חאלד בכיתה, צמודים אל אותו שולחן, בטור האחרון ליד החלון. עכשיו הוא נמצא כאן רוב הזמן עם האבלים. האווירה קודרת ועצובה, לא מתלהמת ולא מאיימת.
אחד מקרובי המשפחה אומר שזו משפחה של שלום. הם שומרים למזכרת את היתר הכניסה לישראל שקיבל חאלד ב–19 במאי השנה, אישור ליום אחד בלבד, שעליו כתוב בשפתו הסתומה של הכיבוש: "למטרות צ' יהודים־טיול". כל כך יקר המציאות הוא האישור, שהם שומרים אותו כמו ששומרים תעודת הצטיינות או שכיית חמדה יקרה במיוחד. אישור כניסה ליום אחד לישראל.
בני המשפחה מטלפנים למארגן הנסיעה המיתולוגית ההיא לישראל, וזה מספר לנו בעברית שמדובר בפרויקט של "הכר את השכן" של עמותת "מפעלות חינוך וחברה" ובמסגרתה נסע חאלד לשחק כדורגל באחד מיישובי עוטף עזה, אינו זוכר איזה, יחד עם ילדים יהודים ופלסטינים אחרים. הם שיחקו בקבוצות מעורבות, יהודיות ערביות. "אנחנו משפחה של שלום", חוזרים וממלמלים כאן, בבית השכול. מישהו אומר שבעיתונות הישראלית פורסם שחאלד היה "מחבל", וצחוק מר פורץ בחצר האבל, צחוק מר ונוגה.
דובר צה"ל מכנה את הנער "זורק אבנים". אבל לפי התחקיר של צה"ל, החיילים לא היו בסכנת חיים בזמן שירו בנער.
בתגובה לפניית "הארץ" מסר דובר צה"ל כי "ב–20 באוקטובר התרחש האירוע במהלכו נהרג זורק אבנים סמוך לבית אומר. האירוע נמצא בחקירת מצ"ח ועם סיומה, ממצאיה יובאו לבחינת הפרקליטות הצבאית. במקביל בוצע תחקיר מבצעי במסגרתו הופקו לקחים מבצעיים".
כמה טוב לדעת שצה"ל מפיק לקחים מבצעיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 10:35 
סמל אישי של המשתמש
זה באמת עצוב. לגבי מה ששאלת- אתה יודע מה אענה- עזה כדוגמא לנסיגה.
מקרים כמו אלה הם מצערים, אבל זה טעויות אנוש וזה קורה כשאתה שם לאדם נשק בידיים ומעמיד אותו בלב אוכלוסייה עויינת. הלוואי שהשכנים שלו היו שוודים או בלגים, היה הרבה יותר קל לעשות איתם שלום.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

נערך לאחרונה על ידי Officer Barbrady בתאריך 01 נובמבר 2016, 10:40, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 10:40 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
סימרוטיץ ודומיו שבאמת ובתמים רוצים שהכיבוש יסתיים אבל חוששים מהיום שאחרי, יש לי תובנה בשבילכם ונראה אם זה מסתדר
1. בואו נסכים קודם כל שמתישהוא הכיבוש יסתיים. כך או אחרת, הוא יסתיים. מאה שנה, מאתיים שנה.
2. ככל שהכיבוש נמשך יותר זמן, השנאה והזעם עולים (גם בלי התנחלויות)
3. ללא הכיבוש, יהיה קשה לגורמים הניציים בפלסטין לשלהב את ההמונים נגד ישראל. הכיבוש הוא הקלף הכי טוב שלהם.

כלומר, לא משנה כמה הם שונאים אותנו היום, ככל שנחכה עם סיום הכיבוש השנאה רק תגבר, ומאותו הרגע יהיה תהליך של התמתנות.

האם אחת ההנחות שלי מוטעות? האם נדמה לכם שהכיבוש ימשך לנצח? האם נדמה לכם שפלסטינים שנושמים כיבוש 24/7 יפסיקו לשנוא אותנו? האם נדמה לכם שפלסטינים ללא כיבוש, ללא חיילים וללא מתנחלים ימשיכו לשנוא באותה אדיקות את ישראל?
אני שואל ברצינות..

למה אתה כל כך בטוח שהכיבוש יסתיים? אם תשאל את הימין, שאתם דוחפים את העם לזרועותיו, צריך להחיל ריבונות על איוש. ואם תשאל את הימין הקיצוני, בשטחים לא יישאר ערבי אחד. איך אמר פעם ינון מגל? אי אפשר כל הזמן לספור רק אינתיפאדות, אפשר גם לספור נכבות.

וזאת הסכנה האמיתית בהיעלמות השמאל השפוי, ואתם כמו עיוורים ממשיכים להיות צודקים ולא חכמים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 11:27 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
זה באמת עצוב. לגבי מה ששאלת- אתה יודע מה אענה- עזה כדוגמא לנסיגה.
מקרים כמו אלה הם מצערים, אבל זה טעויות אנוש וזה קורה כשאתה שם לאדם נשק בידיים ומעמיד אותו בלב אוכלוסייה עויינת. הלוואי שהשכנים שלו היו שוודים או בלגים, היה הרבה יותר קל לעשות איתם שלום.

ואיך אתה חושב שתצליח להמשיך לדכא את השאיפות הלאומיות של הפלסטינאים בלי לשים אנשים עם נשק בלב האוכלוסייה?
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 11:31 
סמל אישי של המשתמש
אם מדובר על שאיפות שלא כוללות רצח או טרנספר שלי, אני מוכן להוציא את החיילים כשאדע שהפלשתינאים יציבים וחזקים מספיק.
עד אז נצטרך לחיות עם מקרים עצובים שכאלה. כמו שנצטרך לחיות עם נרצחים ישראלים ועם הפחד המתמיד שאיזה עובד בזק יקום על צד שמאל וירצח חף מפשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: