Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
״עכשיו קראתי״. זה העניין, אם לא הייתי מפציר בך לא היית קורא. כמו רוב מכריע של הישראלים, אתה לא יודע מה קורא שם, אף אחד לא רוצה להסתכל במראה ולראות פרצוף מכוער. זה סתם סיפור אחד מסוף השבוע. יש מאות עוולות כאלה שנעשות, זה יומיומי.
אבל עזוב רגע את העוולות הקטנות. המצב הוא קודם כל נורא ואיום, כי יש שם 2 מליון איש שכבר 50 שנה חיים בלי שום מעמד אזרחי. אתה לא חושב שזה נורא? אתה מבין מה זה לחיות באופן כזה, שבו אין לך שליטה על גורלך? ואנחנו אחראים לזה.
אם כן מעניין אותך מה קורה שם, אני מוכן להמליץ לך על ספרים שמתארים את חיי היום יום בשטחים, תיאור עובדתי. אם תרצה יש גם עיתונים שמציגים את זה באופן רציף, ובוודאי אתרי אינטרנט. אם אתה מוכן להבין רגע שלא כולם שקרנים, אתה תיווכח מהר מאד ״למה המצב בשטחים כל כך גרוע״ כפי ששאלת.
נכון, אני לא קורא כל מאמר או ספר שיוצא בעניין. אני חושב שאני מבין מה קורה יותר מהישראלי הממוצע ופחות מבין ממך. אני גם לא אבקש ממך לקרוא מסילת ישרים לפני שתתדיין איתי על יהדות.
אני מבין שכיבוש זה לא טוב, אני בעצמי בעד נסיגה (תמורת ביטחון), אבל אני באמת חייב לדעת למה הכיבוש הוא מקור צרות הרוע בעולם. אני אשאל משהו שאני לא יודע- הרשות לא מתנהלת כמעט כמו מדינה? חוץ מצבא וגבולות בינלאומיים, מה אין לה? יש לה מנגנוני בטחון פנימיים וממשל, יש חוקים (אחד מהם הוא מוות למי שמוכר שטח ליהודי), יש דרכון. במה היא כל כך שונה מירדן?
אין כאן עניין של הבנה, אלא של ידיעה. אולי אתה יודע יותר מאחרים, אבל אם אתה לא יודע עד כמה הכיבוש נורא, אתה לא יודע מספיק (וכבר ציינתי שרוב מכריע של הישראלים לא יודע). ואני אומר שאתה לא יודע מספיק כי ראוי שכל אחד ידע איזה עוולות הממשלה שבחר עושה בשמו, מה עושים עם הכסף שלוקחים ממנו כמס, גם אם הוא לא עושה את זה פיזית, במו ידיו.
אתה לפחות ישר מספיק כדי להגיד שאתה לא יודע. קרא את הספר שהוצע כאן של הבן של עוזי ברעם. זה צילום מצב לא רע, וזה ספר די קצר. אם תבוא למשחק בשבת אני מוכן להביא לך אותו.
והכיבוש הוא לא מקור כל הרע בעולם, אבל הוא רע מאד, רע מספיק, ואין לו שום הצדקה (אפילו אם הוא היה רק ״קצת״ רע).
והרשות לא מתנהלת כמו מדינה, כמו שהנהגת גיטו וורשה לא התנהלה כמו ממשלה, וזה אפילו לא בצחוק.
ואגב, לא ענית לי על השאלות ששאלתי בפוסט שציטטת. מעניין אותי מה אתה מרגיש לגבי זה.