תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 16:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 11:11 
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:
אז אין בעיה מוסרית לגרש 300 אלף יהודים (שהממשלה שלחה), אין בעיה מוסרית לאסור על אזרחים להתגורר במדינה רק בגלל הדת שלהם, יש בעיה מוסרית (קשה, מסתבר. אני מנחש שזה קשור לאיך שמציגים את זה בתקשורת) להגיד שעולים מברה"מ היו לא יהודים וקיבלו סל עליה. אני לא מבין את המוסר שלך, אני רק יכול לקוות שכמוך לא קיימים עוד הרבה בעולם.

יום מלבב.

אם כבר פתחנו את הנושא, תמיד עניין אותי לדבר על זה.
אברהם אבינו הגיע מאור כשדים (אזור עיראק-טורקיה-סוריה), ובני ישראל המקראיים העבירו את רוב תקופתם בציר ישראל-מצרים.
גם בהנחה שאני מקבל את הנרטיב של הגלות והשיבה, רוב היהודים אמורים להיות, אפעס, שחרחרים. ההסברים היחידים שיכולים להצדיק תופעה כמו סבא שלי, שהוא יהודי יליד ברסלאו שבגרמניה* ולבן כמו סיד, הם התבוללות קיצונית וממושכת או גיור מסיבי של לא-יהודים.
אז למה ביהדותם של יוצאי ברה"מ מטילים ספק (שלפי ההגדרות שלי וכנראה גם של "אדום נחמד" ליהדות הוא בעייתי מאוד, אבל אם אתה מסתכל דרך הטענות שפירטתי הוא מוצדק לחלוטין), אבל יהדותם של יוצאי אירופה ואמריקה (שלמעט קיום קהילות חרדיות, שלמיטב ידיעתי לא היו בברה"מ, עומדים בצורה דומה באותם תנאים) נחשבת ללא רבב?

*היום עברה לפולין, הפכה לורוצלאב והפסידה כמה פעמים למכבי ביורוליג

אתה באמת חושב שהבעיה עם עולי ברה"מ היא צבע העור שלהם?
יהודי ברה"מ, ברובם, התבוללו בזמן הקומוניזם באחוזים שגורמים ליהדות ארה"ב להיראות כמו 100 שערים. אמא לא יהודיה=לא יהודי. עובדתית, כרבע מיליון עולים נולדו לאמא לא יהודיה. יתרה מכך, כ-90% מהילדים שלומדים בבתי הספר של חב"ד(!!) באוקראינה(או ברוסיה) כיום, נולדו לאבא לא יהודי. יהודי אשכנז וספרד לא התבוללו במספרים כאלה, ואם התבוללו- נטעמו באוכלוסיה הכללית ולא עלו לא"י.

אני לא חושב שזאת הבעיה. תיארתי לעצמי שלך יש קריטריונים ליהדות שמבחינתי הם לא כל כך מעניינים.
אני רוצה בכל זאת להמשיך בדיון היותר כללי שפתחתי, בנושא דרישות הקדם ליהדות, כי הנושא מסקרן אותי כבר המון שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 11:16 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:
אז אין בעיה מוסרית לגרש 300 אלף יהודים (שהממשלה שלחה), אין בעיה מוסרית לאסור על אזרחים להתגורר במדינה רק בגלל הדת שלהם, יש בעיה מוסרית (קשה, מסתבר. אני מנחש שזה קשור לאיך שמציגים את זה בתקשורת) להגיד שעולים מברה"מ היו לא יהודים וקיבלו סל עליה. אני לא מבין את המוסר שלך, אני רק יכול לקוות שכמוך לא קיימים עוד הרבה בעולם.

יום מלבב.

אם כבר פתחנו את הנושא, תמיד עניין אותי לדבר על זה.
אברהם אבינו הגיע מאור כשדים (אזור עיראק-טורקיה-סוריה), ובני ישראל המקראיים העבירו את רוב תקופתם בציר ישראל-מצרים.
גם בהנחה שאני מקבל את הנרטיב של הגלות והשיבה, רוב היהודים אמורים להיות, אפעס, שחרחרים. ההסברים היחידים שיכולים להצדיק תופעה כמו סבא שלי, שהוא יהודי יליד ברסלאו שבגרמניה* ולבן כמו סיד, הם התבוללות קיצונית וממושכת או גיור מסיבי של לא-יהודים.
אז למה ביהדותם של יוצאי ברה"מ מטילים ספק (שלפי ההגדרות שלי וכנראה גם של "אדום נחמד" ליהדות הוא בעייתי מאוד, אבל אם אתה מסתכל דרך הטענות שפירטתי הוא מוצדק לחלוטין), אבל יהדותם של יוצאי אירופה ואמריקה (שלמעט קיום קהילות חרדיות, שלמיטב ידיעתי לא היו בברה"מ, עומדים בצורה דומה באותם תנאים) נחשבת ללא רבב?

*היום עברה לפולין, הפכה לורוצלאב והפסידה כמה פעמים למכבי ביורוליג

אתה באמת חושב שהבעיה עם עולי ברה"מ היא צבע העור שלהם?
יהודי ברה"מ, ברובם, התבוללו בזמן הקומוניזם באחוזים שגורמים ליהדות ארה"ב להיראות כמו 100 שערים. אמא לא יהודיה=לא יהודי. עובדתית, כרבע מיליון עולים נולדו לאמא לא יהודיה. יתרה מכך, כ-90% מהילדים שלומדים בבתי הספר של חב"ד(!!) באוקראינה(או ברוסיה) כיום, נולדו לאבא לא יהודי. יהודי אשכנז וספרד לא התבוללו במספרים כאלה, ואם התבוללו- נטעמו באוכלוסיה הכללית ולא עלו לא"י.

אני לא חושב שזאת הבעיה. תיארתי לעצמי שלך יש קריטריונים ליהדות שמבחינתי הם לא כל כך מעניינים.
אני רוצה בכל זאת להמשיך בדיון היותר כללי שפתחתי, בנושא דרישות הקדם ליהדות, כי הנושא מסקרן אותי כבר המון שנים.

מתוך האתר של מכון דוידסון (זרוע של מכון וויצמן):
ציטוט:

ככלל, המחקרים האלו תומכים בתפיסה המסורתית שלפיה קהילות היהודים בעולם מקורן באוכלוסיות ישראליות קדומות שהוגלו. הממצאים גם סותרים את התיאוריות שלפיהן מקורה של יהדות אשכנז הם גויים שקיבלו על עצמם את מצוות היהדות בתהליך גיור המוני. כמו כן עולה מהם שמקורו של העם היהודי על כל תפוצותיו הוא ככל הנראה באוכלוסייה שחייתה לפני כמה אלפי שנים באזור הלבנט – המזרח התיכון, ובפרט החלק המערבי של אזור הסהר הפורה.

בנוסף, הממצאים הגנטיים מעידים שהקהילות היהודיות, או לפחות הגברים שנבדקו מתוכן, אכן קשורות זו לזו בקשר גנטי, אך מדובר בקשר רחוק. דווקא הקשר הגנטי הרחוק שנמצא עשוי להסביר את השוני החזותי בין יהודים מקהילות שונות.

הן הגישה הסוציולוגית ואנתרופולוגית והן מחקרים בגנטיקה אבולוציונית חוברים לסברה שיהודי התפוצות השונות הם קבוצה ששמרה לאורך אלפי השנים על מסורת דומה אך התקשתה לשמור על המשכיות גנטית חזקה, עקב השפעות דמוגרפיות חיצוניות משמעותיות כפי שהוזכר. מכאן נובע השוני בחזותם של יהודים מתפוצות שונות.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 11:27 
סמל אישי של המשתמש
פביו
הישמר לך,
ציניות והתחמקויות לא יעזרו לך.
ידינו הארוכה תשיגכם.
נלך נגדכם עד האג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 11:43 
יש לך לינק? שמות של החוקרים?
הפסקה הזאת קצת קצרה מדי בשביל שאסיק ממנה משהו כולל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3899666,00.html

עוד מחקר.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
מאז שאופטימי סרב להשתתף בדיונים, הוא משקיע את מיטב זמנו להטרלות.
אני חייב לומר שעדיף כך.

אופיסר, אתה לא עונה למה דאמר נועם. המאפיינים הפיזיולוגים של יהודי אירופה ואמריקה הם בבירור תוצאה של ערבוב עם אוכלוסיה מקומית. אתה עצמך כנראה גם זכר לאיזו יהודי שהתערבב עם אירופאית כלשהי.
עכשיו, נכון שאת עולי ברית המועצות קל לסווג, כי הערבוב הוא ממש מסדר ראשון. אבל אם אנחנו נצמדים לקריטריון, מעטים מהיהודים היום הם יהודים לפי ההגדרה שלך (אמא יהודיה)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
כן.

אני בעד ביטול זכות השיבה וכינון מערכת קליטה אשר תפעל להעשרת ההון האנושי בארץ ללא הבדלי דת גזע ומין.

אתה רוצה לבטל את זכות השיבה או חוק השבות?

את שניהם.

אבל כוונתי היתה לחוק השבות. זה שמדבר על כך שכל מסומם פורע חוק שסבתא של הדוד שלו אומצה על ידי יהודי מתבולל זכאי לעלות לארץ ולקבל סל קליטה נדיב על חשבון משלם המיסים הצרקסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אגב, ההאשמה כלפי 'אדום נחמד' בגזענות היא ממש מצחיקה.
לקחת טענה שעוסקת בישראלים שגרים מעבר לקו הירוק ולעשות לה רדוקציה ליהודים זו דמגוגיה עלובה ומביכה. הרי ברור שערביי ישראל לא משתתפים במפעל ההתנחלות הציוני, ושכל כולה של הקבוצה הבעייתית היא יהודים (אני ביום טוב מוכן לקבל טענה שיש 100 איש שהם ציונים שאינם יהודים והגיעו ליישב את השטחים, וגם זה בעיניי מספר מוגזם ביותר).
עיסוק במדיניות ההגירה העתידית של מדינה פלסטינית תיאורטית הוא דבר אחד (שאגב, אם הם לא רוצים הגירה יהודית הם יכולים לחוקק חוק רלוונטי ולקרוא לו "פי 1000 יותר חוק השבות"), אבל כשמתעסקים בפינוי של התנחלויות שחלקן לא עומדות בקריטריונים חוקיים וכולן לא עומדות בכאלה מוסריים, איזו מין ליצנות זו להתעסק ביהדות שלהם?

תרגע אתה לא עד כדי כך מענין.
לרגע לא התכוונתי להיכנס בך. שאלתי שאלה פשוטה האם אפשר להחליף את המשפט הגזעני שכתבת לעם אחר ומקום אחר.
במקום להסביר את עצמך המשכת להצדיק את הגזענות של המשפט. ואחרי זה אתה עוד מאז לתקוף את מי שאמר לך שהמשפט גזעני.

כאמור בהצלחה בהמשך הדיון מול קומינסים על זכות האבות שהשם נתן לבני אברם בארץ זו. אני בטוח שתצליחו לשכנע איש את רעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
כן.

אני בעד ביטול זכות השיבה וכינון מערכת קליטה אשר תפעל להעשרת ההון האנושי בארץ ללא הבדלי דת גזע ומין.

את שניהם.

אבל כוונתי היתה לחוק השבות. זה שמדבר על כך שכל מסומם פורע חוק שסבתא של הדוד שלו אומצה על ידי יהודי מתבולל זכאי לעלות לארץ ולקבל סל קליטה נדיב על חשבון משלם המיסים הצרקסי.

תודה, רציתי לוודא שהבנתי נכון.
זה יפה שאפילו תומכי המרכז הציוני הם לא ציונים. אני בעד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 12:52 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:

״עכשיו קראתי״. זה העניין, אם לא הייתי מפציר בך לא היית קורא. כמו רוב מכריע של הישראלים, אתה לא יודע מה קורא שם, אף אחד לא רוצה להסתכל במראה ולראות פרצוף מכוער. זה סתם סיפור אחד מסוף השבוע. יש מאות עוולות כאלה שנעשות, זה יומיומי.
אבל עזוב רגע את העוולות הקטנות. המצב הוא קודם כל נורא ואיום, כי יש שם 2 מליון איש שכבר 50 שנה חיים בלי שום מעמד אזרחי. אתה לא חושב שזה נורא? אתה מבין מה זה לחיות באופן כזה, שבו אין לך שליטה על גורלך? ואנחנו אחראים לזה.
אם כן מעניין אותך מה קורה שם, אני מוכן להמליץ לך על ספרים שמתארים את חיי היום יום בשטחים, תיאור עובדתי. אם תרצה יש גם עיתונים שמציגים את זה באופן רציף, ובוודאי אתרי אינטרנט. אם אתה מוכן להבין רגע שלא כולם שקרנים, אתה תיווכח מהר מאד ״למה המצב בשטחים כל כך גרוע״ כפי ששאלת.

נכון, אני לא קורא כל מאמר או ספר שיוצא בעניין. אני חושב שאני מבין מה קורה יותר מהישראלי הממוצע ופחות מבין ממך. אני גם לא אבקש ממך לקרוא מסילת ישרים לפני שתתדיין איתי על יהדות.

אני מבין שכיבוש זה לא טוב, אני בעצמי בעד נסיגה (תמורת ביטחון), אבל אני באמת חייב לדעת למה הכיבוש הוא מקור צרות הרוע בעולם. אני אשאל משהו שאני לא יודע- הרשות לא מתנהלת כמעט כמו מדינה? חוץ מצבא וגבולות בינלאומיים, מה אין לה? יש לה מנגנוני בטחון פנימיים וממשל, יש חוקים (אחד מהם הוא מוות למי שמוכר שטח ליהודי), יש דרכון. במה היא כל כך שונה מירדן?

אין כאן עניין של הבנה, אלא של ידיעה. אולי אתה יודע יותר מאחרים, אבל אם אתה לא יודע עד כמה הכיבוש נורא, אתה לא יודע מספיק (וכבר ציינתי שרוב מכריע של הישראלים לא יודע). ואני אומר שאתה לא יודע מספיק כי ראוי שכל אחד ידע איזה עוולות הממשלה שבחר עושה בשמו, מה עושים עם הכסף שלוקחים ממנו כמס, גם אם הוא לא עושה את זה פיזית, במו ידיו.
אתה לפחות ישר מספיק כדי להגיד שאתה לא יודע. קרא את הספר שהוצע כאן של הבן של עוזי ברעם. זה צילום מצב לא רע, וזה ספר די קצר. אם תבוא למשחק בשבת אני מוכן להביא לך אותו.
והכיבוש הוא לא מקור כל הרע בעולם, אבל הוא רע מאד, רע מספיק, ואין לו שום הצדקה (אפילו אם הוא היה רק ״קצת״ רע).
והרשות לא מתנהלת כמו מדינה, כמו שהנהגת גיטו וורשה לא התנהלה כמו ממשלה, וזה אפילו לא בצחוק.

ואגב, לא ענית לי על השאלות ששאלתי בפוסט שציטטת. מעניין אותי מה אתה מרגיש לגבי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 12:56 
אדום נחמד אם תוכל בכמה משפטים לחזור על הטענה שלך, אשמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
זה די פשוט. לאורך רוב ההיסטוריה בגלות לא היה חשש כבד שגוי יתחזה ליהודי (נטיות אובדניות?), וכמעט תמיד מי שאמר שהוא יהודי האמינו לו.
לא באמת היתה דרך לבדוק עם רבנים במדינה ממנה הוא הגיע, תקשורת כמעט ולא היתה.
ככה שגיור היה עסק די קל. היית רק צריך להגיד שאתה יהודי, והופה, היית יהודי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
אדום נחמד אם תוכל בכמה משפטים לחזור על הטענה שלך, אשמח.

תנסח שאלה, כדי שאדע לאיזו תשובה אתה מצפה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 14:28 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

תרגע אתה לא עד כדי כך מענין.
לרגע לא התכוונתי להיכנס בך. שאלתי שאלה פשוטה האם אפשר להחליף את המשפט הגזעני שכתבת לעם אחר ומקום אחר.
במקום להסביר את עצמך המשכת להצדיק את הגזענות של המשפט. ואחרי זה אתה עוד מאז לתקוף את מי שאמר לך שהמשפט גזעני.

כאמור בהצלחה בהמשך הדיון מול קומינסים על זכות האבות שהשם נתן לבני אברם בארץ זו. אני בטוח שתצליחו לשכנע איש את רעו.

אפשר להחליף את המשפט הזה לכל עם אחר שמתרגל קולוניאליזם ושולח אזרחים לגור מחוץ לגבולות המדינה.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
כן.

את שניהם.

תודה, רציתי לוודא שהבנתי נכון.
זה יפה שאפילו תומכי המרכז הציוני הם לא ציונים. אני בעד.

אני רק לא מרכז. אני חושב שהצבעתי יותר פעמים לחדש מלכל מפלגה אחרת בישראל. אבל זה לא משנה.

לגבי הציוני... נראה לי אני יותר פוסטציוני. השיסה לציון נגמרה בוא נדאג שיהיה טוב כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 17:22 
קומוניסים כתב:
MENTELCASE כתב:
קומוניסים כתב:
הערה קטנה בקשר למה שנכתב כאן קודם,
אני לא חושב שיש ויכוח בין שמאל וימין על עצם הנקודה שהמצב הנוכחי ביהודה ושומרון לא אידאלי ולא משרת את ישראל.
לצורך העניין גם אני וחבריי קוראים לסיים את הכיבוש, (אמנם לא באמצעות נסיגה כוללת, גירוש רבבות יהודים בכפייה, ומסירת חבלי ארץ לידי האויב הרצחני, אלא) באמצעות החלת החוק הישראלי, תוך הענקת מעמד מוסדר לערבים החיים שם- מעמד ייחודי שייתפר ביצירתיות ובאופן מותאם לפתרון המציאות הסבוכה, באופן שיעלה בקנה אחד עם עקרונות המוסר והצדק מחד ויתיישב גם עם הצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל ועם הצורך לשמור צביונה היהודי של מדינת ישראל. לדעתי האישית במקביל צריך להציע גם תמריצים כלכליים נרחבים למי מביניהם שיהגר לחו"ל, אבל לא זה העניין. אם זה תלוי בי וברוב מוחלט של אזרחי ישראל ונציגיהם בכנסת, אם לא היה טרור בכלל גם לא היה כעת אף לא מחסום אחד. בניגוד לתעמולה השקרית שהשמאל מפיץ, אנחנו לא נהנים לעכב מישהו או לשלוט עליו אלא נאלצים להגן על עצמנו מפני מחבלים נאצים טרוריסטים רוצחי ילדים ונשים. מי שרוצה לתת למחבלים נתיבי תנועה חופשיים צריך לבדוק הוא טוב טוב את אמות המוסר שלו. אנחנו נמשיך להגן על עצמנו ומי שמעקם את האף, שיהיה לו אף עקום.

Wow!
כמה שטויות בפוסט אחד.
מחד לסיים את הכיבוש והחלת חוק מאידך לא לקבל את הערבים כאזרחים שווי זכויות אלא לתת להם :"מעמד יחודי שיתפר ביצירתיות".
מחד לקבל למדינה כמעט שני מליון פלסטינים מאידך לשמור על הצביון היהודי.
אתה טוען כי מי שרוצה לתת לרוצחים חופש תנועה צריך לבדוק את אמות המוסר שלו, מה לגבי המתנחלים? עבריינים מעצם מקום מגורם העובר על החוק הבינלאומי תוך החזקת עם שלם בתנאי אפרטהייד.
אתה דוגמא מצוינת לעם הנבחרא שבטוח בצדקתו ולא מוכן לתת לעובדות להפריע לך.

תשמע חבר, קראתי אותך כמה פעמים- אתה שטוף מוח בקטע אחר. תפסיק לדקלם קשקושים שקראת בהארץ ותתחיל לבדוק את העובדות. "עבריינים מעצם מקום מגורם" עלאק. חצוף

תקשיב לי טוב פרסומת לקונדומים,
הייתי לוחם בשטחים כשאתה עוד שחית בביצים של אבא שלך, הייתי בהתנכלויות וראיתי מתנחבלים מקרוב, יודע מה קיבלתי על זה ששמרתי עליהם? קללות! כי לא הרשיתי להם לבצע לינץ בנהג חלוקה של לחם אנג'ל שהיה מגיע יום יום למקום וכולם הכירו אותו וידעו בדיוק מי הוא.
הם נאצים עם כיפה וכן עבריינים מעצם מקום מגוריהם אולי כשתגדל ויצנחו לך הביצים יהיה לך מושג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: בצלם
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
MENTELCASE כתב:
קומוניסים כתב:
MENTELCASE כתב:
קומוניסים כתב:
אני לא חושב שיש ויכוח בין שמאל וימין על עצם הנקודה שהמצב הנוכחי ביהודה ושומרון לא אידאלי ולא משרת את ישראל.
לצורך העניין גם אני וחבריי קוראים לסיים את הכיבוש, (אמנם לא באמצעות נסיגה כוללת, גירוש רבבות יהודים בכפייה, ומסירת חבלי ארץ לידי האויב הרצחני, אלא) באמצעות החלת החוק הישראלי, תוך הענקת מעמד מוסדר לערבים החיים שם- מעמד ייחודי שייתפר ביצירתיות ובאופן מותאם לפתרון המציאות הסבוכה, באופן שיעלה בקנה אחד עם עקרונות המוסר והצדק מחד ויתיישב גם עם הצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל ועם הצורך לשמור צביונה היהודי של מדינת ישראל. לדעתי האישית במקביל צריך להציע גם תמריצים כלכליים נרחבים למי מביניהם שיהגר לחו"ל, אבל לא זה העניין. אם זה תלוי בי וברוב מוחלט של אזרחי ישראל ונציגיהם בכנסת, אם לא היה טרור בכלל גם לא היה כעת אף לא מחסום אחד. בניגוד לתעמולה השקרית שהשמאל מפיץ, אנחנו לא נהנים לעכב מישהו או לשלוט עליו אלא נאלצים להגן על עצמנו מפני מחבלים נאצים טרוריסטים רוצחי ילדים ונשים. מי שרוצה לתת למחבלים נתיבי תנועה חופשיים צריך לבדוק הוא טוב טוב את אמות המוסר שלו. אנחנו נמשיך להגן על עצמנו ומי שמעקם את האף, שיהיה לו אף עקום.

Wow!
כמה שטויות בפוסט אחד.
מחד לסיים את הכיבוש והחלת חוק מאידך לא לקבל את הערבים כאזרחים שווי זכויות אלא לתת להם :"מעמד יחודי שיתפר ביצירתיות".
אתה טוען כי מי שרוצה לתת לרוצחים חופש תנועה צריך לבדוק את אמות המוסר שלו, מה לגבי המתנחלים? עבריינים מעצם מקום מגורם העובר על החוק הבינלאומי תוך החזקת עם שלם בתנאי אפרטהייד.

תשמע חבר, קראתי אותך כמה פעמים- אתה שטוף מוח בקטע אחר. תפסיק לדקלם קשקושים שקראת בהארץ ותתחיל לבדוק את העובדות. "עבריינים מעצם מקום מגורם" עלאק. חצוף

הייתי לוחם בשטחים כשאתה עוד שחית בביצים של אבא שלך, הייתי בהתנכלויות וראיתי מתנחבלים מקרוב, יודע מה קיבלתי על זה ששמרתי עליהם? קללות! כי לא הרשיתי להם לבצע לינץ בנהג חלוקה של לחם אנג'ל שהיה מגיע יום יום למקום וכולם הכירו אותו וידעו בדיוק מי הוא.
הם נאצים עם כיפה וכן עבריינים מעצם מקום מגוריהם אולי כשתגדל ויצנחו לך הביצים יהיה לך מושג

אולי די?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 18:06 
Noam כתב:
תכננתי לפרסם את זה בפורום של הכדורסל, אבל אם כבר נפתחנו אז לחצתי לפני שעה על התגית "ארז אדלשטיין" בוואלה ספורט וקראתי את כל הכתבות.
מומלץ בחום.

מישהו קרא? מה אומרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 19:40 
MENTELCASE כתב:
קומוניסים כתב:
MENTELCASE כתב:
קומוניסים כתב:

Wow!
כמה שטויות בפוסט אחד.

עוד לא העיפו אותך מפה?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 19:42 
סמל אישי של המשתמש
אם לא העיפו את חולה הרוח לצמיתות באלף ההזדמנויות האחרונות, אין סיבה להעיף אף אחד על דברים קלילים שכאלה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 19:50 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
MENTELCASE כתב:

עוד לא העיפו אותך מפה?!

1. למה שיעיפו אותו? פרסומת לקונדומים זה חמור בעיניך?
2. אז אני מבין שעברת באופן רשמי להיות השוטר של הפורום שכל מה שהוא עושה זה לצוץ מדי פעם לשאול למה לא מרחיקים משתמשים? זה כל מה שאתה שווה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 20:24 
ד"ר אבי נעלם לאחרונה, אולי הוא נסע לטייל.
כנראה שלירון נשאב לתוך הוואקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 21:15 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
MENTELCASE כתב:

עוד לא העיפו אותך מפה?!

2. אז אני מבין שעברת באופן רשמי להיות השוטר של הפורום שכל מה שהוא עושה זה לצוץ מדי פעם לשאול למה לא מרחיקים משתמשים? זה כל מה שאתה שווה?

1. בגלל ההודעה הקודמת שלו + אמירות כמו ״שחית בביצים של אבא שלך״
״כשתגדל וינצחו לך הביצים״
2. זאת לא פעם הראשונה והשניה שאתה לא מבין.
אני לא שוטר ואני אכתוב כאן מתי שבא לי.
אני שווה הרבה יותר אבל החלטתי שאין לי שום רצון להיכנס איתכם, שוב, לוויכוחים פוליטים.
מודה, השיח האלים, הזלזול באחרים ועוד גרמו לי לא להיכנס לדיונים כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 21:19 
סמל אישי של המשתמש
אז החלטת לזנוח את הוויכוחים הפוליטיים ולהתמקד רק בריבים על רקע אישי?
וכל זאת במסגרת המסע שלך לשיפור רמת הדיון בפורום?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 21:28 
תנסה להטריל במקום, זה הרבה יותר כיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

1. בגלל ההודעה הקודמת שלו + אמירות כמו ״שחית בביצים של אבא שלך״
״כשתגדל וינצחו לך הביצים״
2. זאת לא פעם הראשונה והשניה שאתה לא מבין.
אני לא שוטר ואני אכתוב כאן מתי שבא לי.
אני שווה הרבה יותר אבל החלטתי שאין לי שום רצון להיכנס איתכם, שוב, לוויכוחים פוליטים.
מודה, השיח האלים, הזלזול באחרים ועוד גרמו לי לא להיכנס לדיונים כאלו.

1. לא הבנתי מה הבעיה בזה.. זה אפילו לא קללות.. סתם דיבור מלוכלך.. אדוני השוטר
2. דווקא נראה לי, לפי התשובה שלך, שהבנתי מצוין :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

אם זה עושה לו הגיון, מי אנחנו שנפריע לו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 22:19 
סמל אישי של המשתמש
הגיע הזמן שיהיה פה מישהו במקום מתנקש על פיגום.
נישה מצויינת שאני מתגעגע אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 22:48 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:

״עכשיו קראתי״. זה העניין, אם לא הייתי מפציר בך לא היית קורא. כמו רוב מכריע של הישראלים, אתה לא יודע מה קורא שם, אף אחד לא רוצה להסתכל במראה ולראות פרצוף מכוער. זה סתם סיפור אחד מסוף השבוע. יש מאות עוולות כאלה שנעשות, זה יומיומי.
אבל עזוב רגע את העוולות הקטנות. המצב הוא קודם כל נורא ואיום, כי יש שם 2 מליון איש שכבר 50 שנה חיים בלי שום מעמד אזרחי. אתה לא חושב שזה נורא? אתה מבין מה זה לחיות באופן כזה, שבו אין לך שליטה על גורלך? ואנחנו אחראים לזה.
אם כן מעניין אותך מה קורה שם, אני מוכן להמליץ לך על ספרים שמתארים את חיי היום יום בשטחים, תיאור עובדתי. אם תרצה יש גם עיתונים שמציגים את זה באופן רציף, ובוודאי אתרי אינטרנט. אם אתה מוכן להבין רגע שלא כולם שקרנים, אתה תיווכח מהר מאד ״למה המצב בשטחים כל כך גרוע״ כפי ששאלת.

נכון, אני לא קורא כל מאמר או ספר שיוצא בעניין. אני חושב שאני מבין מה קורה יותר מהישראלי הממוצע ופחות מבין ממך. אני גם לא אבקש ממך לקרוא מסילת ישרים לפני שתתדיין איתי על יהדות.

אני מבין שכיבוש זה לא טוב, אני בעצמי בעד נסיגה (תמורת ביטחון), אבל אני באמת חייב לדעת למה הכיבוש הוא מקור צרות הרוע בעולם. אני אשאל משהו שאני לא יודע- הרשות לא מתנהלת כמעט כמו מדינה? חוץ מצבא וגבולות בינלאומיים, מה אין לה? יש לה מנגנוני בטחון פנימיים וממשל, יש חוקים (אחד מהם הוא מוות למי שמוכר שטח ליהודי), יש דרכון. במה היא כל כך שונה מירדן?

אין כאן עניין של הבנה, אלא של ידיעה. אולי אתה יודע יותר מאחרים, אבל אם אתה לא יודע עד כמה הכיבוש נורא, אתה לא יודע מספיק (וכבר ציינתי שרוב מכריע של הישראלים לא יודע). ואני אומר שאתה לא יודע מספיק כי ראוי שכל אחד ידע איזה עוולות הממשלה שבחר עושה בשמו, מה עושים עם הכסף שלוקחים ממנו כמס, גם אם הוא לא עושה את זה פיזית, במו ידיו.
אתה לפחות ישר מספיק כדי להגיד שאתה לא יודע. קרא את הספר שהוצע כאן של הבן של עוזי ברעם. זה צילום מצב לא רע, וזה ספר די קצר. אם תבוא למשחק בשבת אני מוכן להביא לך אותו.
והכיבוש הוא לא מקור כל הרע בעולם, אבל הוא רע מאד, רע מספיק, ואין לו שום הצדקה (אפילו אם הוא היה רק ״קצת״ רע).
והרשות לא מתנהלת כמו מדינה, כמו שהנהגת גיטו וורשה לא התנהלה כמו ממשלה, וזה אפילו לא בצחוק.

ואגב, לא ענית לי על השאלות ששאלתי בפוסט שציטטת. מעניין אותי מה אתה מרגיש לגבי זה.

הכיבוש הוא רע. הוא לא מוצדק אם אנחנו כובשים את אזרחי שוויץ, אבל מה קורה כשאנחנו כובשים עם שכנראה יירה עלינו טילים כשניסוג? האם אז הכיבוש מוצדק?

ולגבי השאלות- אני לא רוצה לשלוט על עם אחר. אני לא רוצה להיות אחראי לגורלו. את האמת? לא היה מפריע לי שישלטו עלי גויים (ואולי אפילו זה עדיף), כל עוד הם מבטיחים את הבטחון האישי שלי ברמה שישראל מבטיחה, וכל עוד הם יתנו ליהודים לעלות לפה וללמוד תורה. זאת דעתי האישית והכנה (שלא תיתכן במציאות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 22:54 
teknoboy כתב:

החלטתי שאני לא נכנס איתכם לויכוחים יותר.
משתדל לעמוד בהחלטתי.
מדוע כל כך מפריע לכם שהבאתי תמיהה מדוע הוא עוד לא הועף?
כאשר אתם טוענים כלפי פאביו או אופטימי מדוע הם לא מורחקים זה בסדר?!

אדום נחמד - לא שאלתי אותך אם לדעתך יש בעיה במה שהוא אמר, לכן אין צורך
שתגיד שמבחינתך אין בעיה, אף אחד לא שאל אותך את זה.
שוטר אני לא.

ולסיום - טקנו ונחמד - אתם בדיון מאד מעניין כאן על יהדות אירופה,
לא חבל להסיט גם את הדיון הזה שוב פעם למחוזות אישים?!
מעניין שדיפרד כתב לאותו משתמש : אולי דיי
וזה לא מפריע לכם...
אבל לירון האדום כתב משהו אז יאללה בואו נצא עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: