תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 11:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 14:15 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
ביטוי די דוחה אגב. אם מישהו היה אומר "היהודי מניו יורק" על בלומברג, די ברור לכולם שזה מגיע מאנטישמיות.
קצת מצחיק שאותה צורת ביטוי משמשת כדי להאשים מישהו אחר באנטישמיות.

קאן בכלל נולד באנגליה וחי בלונדון כל חייו

לא ידעתי בכלל שהוא פקיסטני, לא חשבתי עליו כשרשמתי את זה. התכוונתי לפקיסטני ממוצע.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
הפועל כתב:
ביטוי די דוחה אגב. אם מישהו היה אומר "היהודי מניו יורק" על בלומברג, די ברור לכולם שזה מגיע מאנטישמיות.
קצת מצחיק שאותה צורת ביטוי משמשת כדי להאשים מישהו אחר באנטישמיות.

קאן בכלל נולד באנגליה וחי בלונדון כל חייו

לא ידעתי בכלל שהוא פקיסטני, לא חשבתי עליו כשרשמתי את זה. התכוונתי לפקיסטני ממוצע.

תן לי להבין - אתה טוען ש"הפקיסטני הממוצע בלונדון" הוא אנטישמי?
למה אתה אומר את זה? על מה אתה נסמך?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 14:36 
הערה קטנה בקשר למה שנכתב כאן קודם,
אני לא חושב שיש ויכוח בין שמאל וימין על עצם הנקודה שהמצב הנוכחי ביהודה ושומרון לא אידאלי ולא משרת את ישראל.
לצורך העניין גם אני וחבריי קוראים לסיים את הכיבוש, (אמנם לא באמצעות נסיגה כוללת, גירוש רבבות יהודים בכפייה, ומסירת חבלי ארץ לידי האויב הרצחני, אלא) באמצעות החלת החוק הישראלי, תוך הענקת מעמד מוסדר לערבים החיים שם- מעמד ייחודי שייתפר ביצירתיות ובאופן מותאם לפתרון המציאות הסבוכה, באופן שיעלה בקנה אחד עם עקרונות המוסר והצדק מחד ויתיישב גם עם הצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל ועם הצורך לשמור צביונה היהודי של מדינת ישראל. לדעתי האישית במקביל צריך להציע גם תמריצים כלכליים נרחבים למי מביניהם שיהגר לחו"ל, אבל לא זה העניין. אם זה תלוי בי וברוב מוחלט של אזרחי ישראל ונציגיהם בכנסת, אם לא היה טרור בכלל גם לא היה כעת אף לא מחסום אחד. בניגוד לתעמולה השקרית שהשמאל מפיץ, אנחנו לא נהנים לעכב מישהו או לשלוט עליו אלא נאלצים להגן על עצמנו מפני מחבלים נאצים טרוריסטים רוצחי ילדים ונשים. מי שרוצה לתת למחבלים נתיבי תנועה חופשיים צריך לבדוק הוא טוב טוב את אמות המוסר שלו. אנחנו נמשיך להגן על עצמנו ומי שמעקם את האף, שיהיה לו אף עקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 14:50 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אני לא חושב שיש ויכוח בין שמאל וימין על עצם הנקודה שהמצב הנוכחי ביהודה ושומרון לא אידאלי ולא משרת את ישראל.
לצורך העניין גם אני וחבריי קוראים לסיים את הכיבוש, (אמנם לא באמצעות נסיגה כוללת, גירוש רבבות יהודים בכפייה, ומסירת חבלי ארץ לידי האויב הרצחני, אלא) באמצעות החלת החוק הישראלי, תוך הענקת מעמד מוסדר לערבים החיים שם- מעמד ייחודי שייתפר ביצירתיות ובאופן מותאם לפתרון המציאות הסבוכה, באופן שיעלה בקנה אחד עם עקרונות המוסר והצדק מחד ויתיישב גם עם הצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל ועם הצורך לשמור צביונה היהודי של מדינת ישראל. לדעתי האישית במקביל צריך להציע גם תמריצים כלכליים נרחבים למי מביניהם שיהגר לחו"ל, אבל לא זה העניין. אם זה תלוי בי וברוב מוחלט של אזרחי ישראל ונציגיהם בכנסת, אם לא היה טרור בכלל גם לא היה כעת אף לא מחסום אחד. בניגוד לתעמולה השקרית שהשמאל מפיץ, אנחנו לא נהנים לעכב מישהו או לשלוט עליו אלא נאלצים להגן על עצמנו מפני מחבלים נאצים טרוריסטים רוצחי ילדים ונשים. מי שרוצה לתת למחבלים נתיבי תנועה חופשיים צריך לבדוק הוא טוב טוב את אמות המוסר שלו. אנחנו נמשיך להגן על עצמנו ומי שמעקם את האף, שיהיה לו אף עקום.

למה שאתה קורא "סיום הכיבוש" רוב העולם היה קורא "משטר אפרטהייד גזעני נטול בסיס מוסרי" או משהו דומה. חוץ מזה באמת שאין ויכוח.

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 25 אוקטובר 2016, 15:05, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 14:54 
סמל אישי של המשתמש
אין כמו לצטט את מר מלחמת לבנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 15:10 
סמל אישי של המשתמש
זה לא יהיה סתם אפרטהייד. זה יהיה אפרטהייד יצירתי

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 15:25 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:
אגב, מבחינתי אין כזה דבר "עניין פנימי".

לגבי זה שיהודים יסבלו מחוץ למחראה,
אין ספק שזה מטריד אותי,
אבל נראה שדרך טובה למנוע את זה, זה שלא יהיה חרא, לא זה שלא יראו שיש חרא.

אתה באמת חושב שהפקיסטני האנטי-ישראלי\אנטישמי בלונדון לא יתנכל ליהודים אחרי שנפנה את חברון?
ואם אתה מאמין שזה לא ייפסק, למה בכל זאת לנסות למרר את חיי הישראלים? מיכאל ספרד יכול לטעון שזה טענה ימנית, אבל זאת טענה דמוקרטית. בדמוקרטיה צריך לשכנע את העם, לא לרוץ למדינות זרות. ולא, כמה מחסומים ומעצרים של צה"ל הם לא סיבה לבטל את הרעיון הדמוקרטי ולכפות החלטות שנוגדות את רצון העם. אם היה מדובר כאן ברצח עם, הייתי מבין ותומך.

לפי הגיון זה, האנטישמי בלונדון התנכל ויתנכל ליהודים גם אם דבריו של חגי אלעד לא היו נאמרים.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 16:27 
אדום נחמד כתב:

אפרטהייד יצירתי בינתיים אני רואה בשלטים האדומים מבשומרון המונעים כביכול כניסת ישראלים למה שמכונה "שטח A"- בפועל רק אזרחי יהודים אינם מורשים לעבור. מעניין איך אתה מכנה את המדיניות הזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 16:48 
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
אתה חייב לעבוד על הדחף שלך לרדת על אנשים שמנסים להתדיין איתך בצורה נורמלית. עד שזה יקרה עדיף שנימנע מלהגיב אחד לשני.

להגיד שהמלך עירום זה לא לרדת על המלך (וגם לא להשמיץ אותו ולא להסית נגדו, אם כבר נגענו בזה).
אתה מציג בורות לא רגילה (אני באמת לא חושב שאתה משקר) ואין מה לעשות, זה המצב וכדאי שתתמודד איתו.
אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר, ואתה כל כך חסר מודעות שזה לא מפריע לך לדבר כל היום על מה שאין לך מושג בו.
מצטער אם זה פוגע בך, אבל אני מבטיח לך שיש אנשים שסובלים מהמצב (שכאמור אתה מציג פה בורות מדהימה בכל הנוגע אליו) הרבה יותר.

Officer Barbrady כתב:
אתה חייב לעבוד על הדחף שלך לרדת על אנשים שמנסים להתדיין איתך בצורה נורמלית. עד שזה יקרה עדיף שנימנע מלהגיב אחד לשני.

אופיסר - אתה תראה שבסוף גם אתה תתייאש.
אין אפשרות אמיתית לקיים דיון בצורה נורמלית עם מספר משתמשים פה.
זה לוקח זמן להבין, אבל בסוף גם אתה תבין את זה.

בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 16:56 
סמל אישי של המשתמש
וואו, איזו המנעות מרהיבה מהתייחסות אישית.
לירון, זה בא לך טבעי או שאתה משקיע מאמץ?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 17:08 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:

אין ספק שזה מטריד אותי,

אתה באמת חושב שהפקיסטני האנטי-ישראלי\אנטישמי בלונדון לא יתנכל ליהודים אחרי שנפנה את חברון?
ואם אתה מאמין שזה לא ייפסק, למה בכל זאת לנסות למרר את חיי הישראלים? מיכאל ספרד יכול לטעון שזה טענה ימנית, אבל זאת טענה דמוקרטית. בדמוקרטיה צריך לשכנע את העם, לא לרוץ למדינות זרות. ולא, כמה מחסומים ומעצרים של צה"ל הם לא סיבה לבטל את הרעיון הדמוקרטי ולכפות החלטות שנוגדות את רצון העם. אם היה מדובר כאן ברצח עם, הייתי מבין ותומך.

אתה בודאי יודע שדמוקרטיה זה לא רק ״הרוב קובע״. לכן, חבל שאתה מנגן כל הזמן על עניין השכנוע של הרוב. לדמוקרטיה יש עוד כמה יסודות, שדווקא נועדו להגן על החלש מפני הרוב. אם הכנסת תחוקק עכשיו חוק שלאתיופים אסור ליסוע ברכבת ישראל, אז למרות שזו הכרעת הרוב שנבחר באופן דמוקרטי, זה חותר תחת יסודות הדמוקרטיה.
לשם כך למשל יש הפרדת רשויות למשל. לכן למשל בגץ יכול לפסול לפעמים חוק שנחקק על ידי הרוב בכנסת.

לכן, כאשר הדמוקרטיה נרמסת ברגל גסה על ידי ממשלת ישראל, אין שום דבר לא דמוקרטי במאמץ להפסיק את העוולה הזו, גם מחוץ לגבולות ישראל. הדוגמא של התערבות בעלות הברית בגרמניה היא טובה ברמת העיקרון, למרות שאני לא משווה את מעשי הנאצים למעשי ממשלת ישראל. אם תרצה, אפשר להשוות לדרום אפריקה. האם את מצדיק את הסנקציות שהוטלו עליה בעקבות האפרטהייד האכזרי שהיא ביצעה בתושבי המדינה? האם היה ראוי שאזרח דרום אפריקאי מוסרי יתמוך ויקדם חרם כזה, שהוטל בהחלטה דמוקרטית?

אם מדינת ישראל רומסת את הדמוקרטיה, מדוע היא לא מוחרמת ע"י מדינות המערב ומדוע בג"צ לא מתערב?
כנראה שיש איזון בין הפגיעה בזכויות לבין השמירה על הבטחון.

סביר להניח שמדובר בשילוב של השואה והלובי היהודי בארה"ב שעדיין היא המדינה החזקה בעולם.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 18:04 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:

אין ספק שזה מטריד אותי,

אתה בודאי יודע שדמוקרטיה זה לא רק ״הרוב קובע״. לכן, חבל שאתה מנגן כל הזמן על עניין השכנוע של הרוב. לדמוקרטיה יש עוד כמה יסודות, שדווקא נועדו להגן על החלש מפני הרוב. אם הכנסת תחוקק עכשיו חוק שלאתיופים אסור ליסוע ברכבת ישראל, אז למרות שזו הכרעת הרוב שנבחר באופן דמוקרטי, זה חותר תחת יסודות הדמוקרטיה.
לשם כך למשל יש הפרדת רשויות למשל. לכן למשל בגץ יכול לפסול לפעמים חוק שנחקק על ידי הרוב בכנסת.

לכן, כאשר הדמוקרטיה נרמסת ברגל גסה על ידי ממשלת ישראל, אין שום דבר לא דמוקרטי במאמץ להפסיק את העוולה הזו, גם מחוץ לגבולות ישראל. הדוגמא של התערבות בעלות הברית בגרמניה היא טובה ברמת העיקרון, למרות שאני לא משווה את מעשי הנאצים למעשי ממשלת ישראל. אם תרצה, אפשר להשוות לדרום אפריקה. האם את מצדיק את הסנקציות שהוטלו עליה בעקבות האפרטהייד האכזרי שהיא ביצעה בתושבי המדינה? האם היה ראוי שאזרח דרום אפריקאי מוסרי יתמוך ויקדם חרם כזה, שהוטל בהחלטה דמוקרטית?

אם מדינת ישראל רומסת את הדמוקרטיה, מדוע היא לא מוחרמת ע"י מדינות המערב ומדוע בג"צ לא מתערב?
כנראה שיש איזון בין הפגיעה בזכויות לבין השמירה על הבטחון.

בג״ץ מתערב, הרבה פעמים, כאשר יש מי שעותר אליו. אפשר להביא לך מאות דוגמאות. אבל בג״ץ עוסק בד״כ בתחומים מסויימים, ומשתדל להימנע מהתערבות מוגזמת (לצערי). יש לו גם מגבלות, הוא בית משפט.
לגבי השאלה מדוע היא לא מוחרמת על ידי מדינות המערב - יש לכך הרבה תשובות, החל מחוסר עניין וכלה בצביעות. המערב לא מתערב במקומות שראוי להתערב, ועושה גם פעולות במקום שלא ראוי. בכל מקרה, המערב הוא לא שוטר הדמוקרטיה של ישראל.

כל מה שכתבתי קודם היה כדי להראות לך שעמידה ודרישה להתערבות העולם בניגוד לדעת הממשלה בישראל, היא לא ״לא דמוקרטית״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 18:33 
קומוניסים כתב:

Wow!
כמה שטויות בפוסט אחד.
מחד לסיים את הכיבוש והחלת חוק מאידך לא לקבל את הערבים כאזרחים שווי זכויות אלא לתת להם :"מעמד יחודי שיתפר ביצירתיות".
מחד לקבל למדינה כמעט שני מליון פלסטינים מאידך לשמור על הצביון היהודי.
אתה טוען כי מי שרוצה לתת לרוצחים חופש תנועה צריך לבדוק את אמות המוסר שלו, מה לגבי המתנחלים? עבריינים מעצם מקום מגורם העובר על החוק הבינלאומי תוך החזקת עם שלם בתנאי אפרטהייד.
אתה דוגמא מצוינת לעם הנבחרא שבטוח בצדקתו ולא מוכן לתת לעובדות להפריע לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 18:47 
teknoboy כתב:
וואו, איזו המנעות מרהיבה מהתייחסות אישית.
לירון, זה בא לך טבעי או שאתה משקיע מאמץ?

הוא דווקא צודק.
מזל ששתי הדמויות הבולטות שהוא מתאר נמנעות מלכתוב כאן לאחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 19:29 
סמל אישי של המשתמש
אהבתי את "העם הנבחרא" :ROSE:

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 19:45 
קומוניסים כתב:
אדום נחמד כתב:

אפרטהייד יצירתי בינתיים אני רואה בשלטים האדומים מבשומרון המונעים כביכול כניסת ישראלים למה שמכונה "שטח A"- בפועל רק אזרחי יהודים אינם מורשים לעבור. מעניין איך אתה מכנה את המדיניות הזאת

תשמע אתה ענק, לטעון שהאפרטהייד ביו״ש חל על יהודים ולא על ערבים זה גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אדום נחמד כתב:

חחחחח יהודים לא יכולים להכנס לשטחי איי בלי אישור הממשלה במדינה בה הם אזרחים - אפרטהייד,
פלסטינים לא יכולים להכנס לישראל של הקו הירוק בלי אישור של הממשלה במדינה בה הם נתינים משוללי זכויות - לא אפרטהייד

נו, יצירתי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 20:54 
סמל אישי של המשתמש
היצירתיות תהיה בעיקר בשמות, זה יהיה משהו כמו "דמוקרטיה אתנית" ו"מרכזי שהיה"

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 21:09 
סמל אישי של המשתמש
יודו-פרטהייד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 22:10 
עמירה הס כתב:

מאחז בלתי חוקי חדש נבנה בצפון בקעת הירדן, בידיעת הרשויות
לפי מתאם הפעולות בשטחים, הוצא צו הפסקת עבודה והאכיפה תבוצע לפי שיקולים מקצועיים ומבצעיים. מקימי המאחז, העומד על אדמה פרטית, מונעים מפלסטינים לרעות את צאנם
23.10.2016
עמירה הס
בימים אלו נבנה ומתרחב מאחז בלתי חוקי ובלתי מורשה חדש בצפון בקעת הירדן, בחלקה שהיא בבעלות פרטית פלסטינית. המאחז הוקם סמוך מאוד למאחז הבלתי חוקי גבעת סלעית, שנבנה ב–2001. מי שהוגדר על ידי חבריו כ"בוס" של המאחז החדש, ונקרא צוריאל, סירב לענות ביום חמישי שעבר לשאלות "הארץ" בעניין זה.
מיחידת מתאם הפעולות בשטחים נמסר כי הוצאו צווי הפסקת עבודה למאחז, וכי בסיור שהתקיים ביום חמישי בשבוע שעבר נמצא כי לאחר מסירתם הבנייה הופסקה. אבל בביקור של "הארץ" באותו יום התברר ההיפך: עבודת הבנייה הורחבה לגבעה סמוכה, כולל מתיחת צינור מים אל ראשה ותחילת בנייתה של מכלאה לצאן. הגבעה מוגדרת אדמת מדינה.
לפני יותר משבוע החלו אנשי המאחז מונעים באיומים מרועי צאן פלסטינים להגיע עם עדרם לשטח המרעה הקבוע שלהם באותה גבעה. לפחות אחד מהם (צוריאל) נראה חמוש באקדח. ב–27 בספטמבר, זמן קצר לאחר הקמת המאחז, הרס כוח של המינהל האזרחי מאהל שלם של משפחת איוב, משפחת הרועים המתגוררת במקום — ח'אלת חמד שמו — שנים רבות, על אדמה המוחכרת מתושב הכפר עין אל בידא.
רועי הצאן באזור ופעילי תעאיוש דיווחו ל"הארץ" שהמאחז הוקם לפני כחמישה שבועות, בחלקה הנטועה עצי אקליפטוס. הוא מורכב מצריף עץ גדול ומקומר, מבנה המשמש סוכה, ספות וכיסאות מתחת לכיפת השמים ומטבח חיצוני המאובזר במקרר, כיור וברז מים. ביום חמישי שעבר בבוקר היו בו 11 ישראלים — בני זוג בשנות ה–40–50 לחייהם, תינוקת וילד, שלושה בחורים צעירים וארבע נערות. שתיים מהן יצאו עם עדר כבשים למרעה. הגבר המבוגר וכמה בחורים עסקו בחפירת תעלה מראש הגבעה אל המאחז למרגלותיה, ומתחו בה צינור מים. "הספקנו הרבה היום", נשמע אחד מהם אומר ביום חמישי בבוקר.
קודם לכן הם תקעו בגבעה גדרות ברזל למה שנראה כדיר עתידי, וכלונסאות עץ, כנראה כבסיס למבנה אחר. ביום חמישי אחר הצהריים, אחרי שפעילי תעאיוש ו"הארץ" עזבו את המקום, קבוצה של כעשרה ישראלים המשיכה לבנות בו — כך דווח ל"הארץ". אתמול דווח ל"הארץ" שבמשך יום שישי נסעו טרקטורים הלוך ושוב אל הגבעה וממנה, ובין היתר הוצבו בה מכלית מים ועוד עמודי ברזל.
ביום חמישי בבוקר דהר ג'יפ ישראלי אל תוך עדר הצאן של משפחת איוב, והכבשים התפזרו בבהלה. הרכב זוהה כשייך לתושב התנחלות שדמות מחולה, הבנויה מעברו השני של הכביש, על אדמותיהם הפרטיות של פלסטינים ששהו בחו"ל ביוני 1967. בני משפחת הרועים אומרים שהם חוששים עכשיו שאנשי המאחז וחבריהם גם יפגעו פיזית בצאנם, בנוסף לחסימת דרכו למרעה.
המאחז הבלתי מורשה גבעת סלעית ממוקם על שטח של כ–41 דונם — חלקו במה שמוגדר אדמת מדינה (שנרשמה ככזו בטאבו לפני 1967) וחלקו באדמה פרטית פלסטינית. בשנים האחרונות השתלטו מתנחלי גבעת סלעית על עוד כ–33 דונם של אדמה פרטית פלסטינית, ונטעו בו עצי זית ועצי דקל. חלק מהמטע נמצא בתוך שטח אש 900.
דרור אטקס, החוקר את מדיניות ההתנחלות הישראלית, מסר שזו שיטת פעולה בדוקה של המתנחלים. "הם מנצלים שם אדמות מדינה שרשומות בטאבו על מנת להשתלט על שטחים נרחבים פרטיים ואחרים", אמר. "השיטה מוכרת ממקומות רבים נוספים. שמים את הבית על אדמת מדינה, ומשתלטים על כל השטח מסביב באמצעות דרכים, חקלאות, רעייה ואלימות כזו או אחרת".
מהיחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים נמסר ביום חמישי, כי "בסוף חודש ספטמבר אותרה במקום בנייה בלתי חוקית, אשר כנגדה נמסרו צווי הפסקת עבודה. המשך האכיפה יבוצע בהתאם לשיקולים המקצועיים והמבצעיים. בסיור אשר נערך היום (יום חמישי, ע"ה) במקום נמצא כי הבנייה נפסקה מאז מסירת הצווים. מיד לאחר החג ייערך סיור נוסף על ידי יחידת הפיקוח וככל שיידרש יינקטו הליכי אכיפה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 22:39 
סמל אישי של המשתמש
א. אם לאמלל את אזרחי ישראל היהודים לא יעזור לנו לקבל החלטה "נכונה" וצריך לשכנע בדרכי נועם. למה לא להכיל את המשנה הזאת גם כלפי הפלשתינאים?
ב. כל מדינה מעדיפה את "אזרחיה" גם אם רמת החופש משתנה בהתאם לנסיבות במוסדות הציבוריים פועלים לפי "הרב" ובכך מופלה המיעוט. (אני חושב אני לא בטוח בזה)
ג. פלשתין נקיה מיהודים שבירתה ירושלים כאשר תקום תהא מדינת אתנית גזענית?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 23:26 
אדום נחמד כתב:
קומוניסים כתב:
אדום נחמד כתב:

חחחחח יהודים לא יכולים להכנס לשטחי איי בלי אישור הממשלה במדינה בה הם אזרחים - אפרטהייד,
פלסטינים לא יכולים להכנס לישראל של הקו הירוק בלי אישור של הממשלה במדינה בה הם נתינים משוללי זכויות - לא אפרטהייד

נו, יצירתי..

אתה ממש מוציא דבריי מהקשרם אבל בכל זאת-
אלפים מהם חוצים כל יום את הקו הירוק באין מפריע עם אישורי עבודה ואלפים רבים נוספים מעלימים מהם עין כמדיניות (השבחים).. איך זה לא אפטהייד אם יש אכיפה סלקטיבית בנושא ונמנע מיהודים להכנס למקום רק משום היותם יהודים? לפחות תהיה עקבי, אביר המוסר וזכויות אדם שלי.

אגב, למרות שאני צודק וזה מעצבן לא תראה אותי עוסק בהרחבה בנושא, כי וואלה האפליה הזאת סוג של מובנת לי למרות שהיא נגדי (והיא נגדי, ביקשתי מאלוף הפיקוד לצאת לרמאללה וסורבתי, יש לי את זה כתוב) ולמרות שאני יכול לנופף ולזעוק מרה אפרטהייד!!!11 אני מכיל כרגע את האפליה הגזענית הזאת אבל הצביעות שלכם זה פשוט לא ייאמן..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 23:30 
טוב, זה כבר לא מצחיק יותר.
לא יכול להיות שבן אדם אמיתי כתב את הדבר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 23:34 
MENTELCASE כתב:
קומוניסים כתב:

Wow!
כמה שטויות בפוסט אחד.
מחד לסיים את הכיבוש והחלת חוק מאידך לא לקבל את הערבים כאזרחים שווי זכויות אלא לתת להם :"מעמד יחודי שיתפר ביצירתיות".
מחד לקבל למדינה כמעט שני מליון פלסטינים מאידך לשמור על הצביון היהודי.
אתה טוען כי מי שרוצה לתת לרוצחים חופש תנועה צריך לבדוק את אמות המוסר שלו, מה לגבי המתנחלים? עבריינים מעצם מקום מגורם העובר על החוק הבינלאומי תוך החזקת עם שלם בתנאי אפרטהייד.
אתה דוגמא מצוינת לעם הנבחרא שבטוח בצדקתו ולא מוכן לתת לעובדות להפריע לך.

תשמע חבר, קראתי אותך כמה פעמים- אתה שטוף מוח בקטע אחר. תפסיק לדקלם קשקושים שקראת בהארץ ותתחיל לבדוק את העובדות. "עבריינים מעצם מקום מגורם" עלאק. חצוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2016, 23:41 
Noam כתב:
טוב, זה כבר לא מצחיק יותר.
לא יכול להיות שבן אדם אמיתי כתב את הדבר הזה.

טוב אני לא אמיתי, אני פיקטיבי. מוזמן להתנחלות שלי בהרצליה לקפה. אגב, יש מצב טוב שישבו איתנו מוסבח או מוחמד או עבד. גם כן, אמיתיים לחלוטין. מקווה שתרגיש בנוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 00:29 
אגב, גם בעניין חופש הפולחן או התפילה בהר הבית. אם אתה מתכחש לאפלייה נגד יהודים אתה פשוט צבוע ומגחיך את כל הטענות האחרות שלך על אפליה גזעית. מה זה הדו פרצופיות הזו? מאנשים שאפליה גזעית כל כך נוגעת לליבם כביכול הייתי מצפה למינימום יושרה והגינות. למה יהודי שיגיד בשקט שתי מילים- "שמע ישראל" ייעצר במקום ואילו כל בן דת אחרת, אזרח תושב או אפילו תייר יורשה להתפלל בקול רם ללא כל התערבות או הפרעה? ושוב אומר, זה אמנם אפליה מובהקת והיא אמנם נגדי אבל אני מכיל אותה כרגע גם כי למערכת יש שיקולי ביטחון רגישים בנושא. אבל חלאס עם הצביעות הזאת כבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 02:30 
סמל אישי של המשתמש
זר שבמקרה היה נקלע לדיון היה חושב בטעות שעדיף להיות פלסטיני..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 06:40 
קומונוסים, אתן לך את האשראי ואניח שאתה פשוט לא מבין את תגובות האנשים כאן, וזו לא התעלמות מכוונת שלך. הם כל כך ציניים כי הם לא מאמינים שקיים דבר כזה, ולכן אולי התגובות שלהם לא ברורות לך.
תן לי להגיד לך משהו, שאני מבין ממה שאתה כותב:
אין לך טיפת מושג לגבי מה שקורה בשטחים הכבושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 07:10 
תמונה
בתמונה: לוחמי צדק יהודים שרק רוצים לצאת לרמאללה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 08:00 
אדום מטלי כתב:
קומונוסים, אתן לך את האשראי ואניח שאתה פשוט לא מבין את תגובות האנשים כאן, וזו לא התעלמות מכוונת שלך. הם כל כך ציניים כי הם לא מאמינים שקיים דבר כזה, ולכן אולי התגובות שלהם לא ברורות לך.
תן לי להגיד לך משהו, שאני מבין ממה שאתה כותב:
אין לך טיפת מושג לגבי מה שקורה בשטחים הכבושים.

אני יודע ציניות מה היא.
אני גם יודע שלפעמים נוח ללכת למקום הזה במקום להתעמת עם דברים.
אתה כותב "אין לך טיפת מושג"- לא ברור למה.

בכל אופן,
אני שואל שאלה פשוטה ואשמח להתייחסות עניינית ממי שנושא האפליה כך נראה כ"כ קרוב לליבם:
מה עמדתכם לגבי מדיניות ישראל בפועל בעניין כניסת אזרחיה היהודים לשטחי A לעומת אזרחיה שאינם יהודים?
בנוסף, מה עמדתכם בעניין מדיניותה בעניין הסדרי התפילה בהר הבית?
האם אתם רואים בה משהו פסול? האם הם מכנים זאת כאפליה? גזענות? אפרטהייד?

את הציניות הבנו, נורא מגניב- אבל לא כתחליף להתייחסות עניינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: