טכנית לארז כתב:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4860763,00.htmlגוטמן: "השינוי בצוות לפני הדרבי היה טעות"
לא שזה עוזר עכשיו, אבל הוא גם יודע שהוא יצא ממש אפס.
אולי אני סלחן מדי אבל אני חושב שעדיף שהוא יישאר.
קודם כל, אני לא מאמין למילה של גוטמן. הבן אדם אומר מה שהוא חושב שאחרים רוצים לשמוע, אין פה הרבה מעבר לזה לדעתי.
אבל בכל מקרה, מבין כל הטעויות שהיו במהלך הזה, הטעות הכי גדולה והכי מדאיגה היא האימפולסיביות.
לא יכול להיות שככה מתקבלות החלטות. שבן אדם התחיל פה את העונה כמאמן והיה עד לפני שבועיים עם מעמד בלתי מעורער במועדון, ואחרי תיקו מול קרית שמונה הוא חוזר הביתה ומחליט למנות לעצמו מחליף, כבר למחרת נפגש איתו וכעבור כמה ימים חותם איתו.
אף אחד לא עצר לשניה לחשוב "רגע"? בוא נעבור את הדרבי? בוא נחכה קצת? בוא ניקח כמה ימים לחשוב על זה? בוא נחכה שכבירי יחזור מחו"ל? בוא ניתן לרוחות להרגע ולא נשלוף מהשרוול?
ההחלטה שנלקחה ביום שבת ההוא בשעות הערב כשגוטמן עומד מול המראה ומהרהר האם הקבוצה היא קבוצה שלו או קבוצה של גיא לוזון או קבוצה של פרדי דוד, היא החלטה קריטית שתלווה את המועדון גם בהמשך העונה הנוכחית וגם בעונות הבאות. וגם אם גוטמן כהרגלו קצת מחרטט כשהוא מספר כיצד ההחלטה הזאת התקבלה, לפחות בלוחות הזמנים הוא כנראה מדייק. ואח"כ עוד יושב לו גוטמן במסיבת העיתונאים, מגולל את הסיפור ולמעשה משוויץ באימפולסיביות הזאת.
את התוצאות של אותה החלטה אני שם בצד - נניח שאפשר יהיה לשפוט אותן רק בעתיד. אבל את תהליך קבלת ההחלטה אפשר וצריך לשפוט כבר עכשיו. אסור אסור שהחלטה כזאת תתקבל ככה.