Satlanel כתב:
נועם שחם כתב:
לגבי נושא חובות העבר, לא צריך להסתבך יותר מדי.
אני מניח שהמצב הוא כזה:
1. לכבירי/רמון הסכם מול טביב שחובות העבר של המועדון הם של טביב.
2. לטביב יש הסכם או טענה להסכמה בינו לבין הראל כי חובות טרום 2010 הם של הראל.
גם אם טביב צודק, מבחינת המועדון כיום זה לא משנה. לכבירי יש כתובת אחת לחובות העבר והיא טביב, והטענות של טביב כלפי הראל הן במישור נפרד שלא רלוונטי למועדון.
נקודה נוספת בהתייחס למה ששחר אמר,
יש משמעות מכרעת ביותר לשאלה מול מי נחתם ההסכם.
אם החברה טביב אחזקות היא זו שחתומה על ההסכם ואין כל ערבות אישית של בעלי השליטה (טביב),
והחברה היא חדלת פירעון מאחר ואין לה כל נכסים או פעילות,
אנחנו בבעיה עצומה ביותר כי מאוד לא פשוט להרים מסך (לחייב את בעלי השליטה בחברה בחובות החברה) או להרים תביעה נזיקית כנגד הדירקטור.
אבל קשה לי מאוד להאמין שנחתמה עסקה כזאת מול החברה טביב אחזקות בלבד ללא כל בטוחה או ערבות מצד טביב עצמו.
אגב, מה שהכי מתסכל בכל הסיפור, הוא שאנחנו מתקרבים מאוד להתיישנות אך אין כל תביעה כנגד טביב על כספים שנעלמו כביכול מהקופה או התנהלות לא חוקית כזו או אחרת בעת שניהל את הקבוצה.
אז או שאנחנו הוזים והכל היה תקין או שמישהו עשה עבודה מאוד טובה בניקוי השטח או שלמי שניהל את המועדון אחרי טביב יש מה להפסיד מחשיפה שכזו.
לגבי טביב, הוא הצהיר על מחויבותו לשלם את חובות העבר (בשנית) כשקיבל את הבעלות על בית"ר ירושלים, אני לא סבור שהוא יכול להסתתר מאחורי חברה בע"מ, מה גם שאין מדובר בחברה מסחרית פר סה, אלא חברה שהוקמה לצורך הבעלות על קבוצת הכדורגל.
לגבי הכספים שנעלמו, כשיש לך 60 מיליון שקל ביד זה מספיק על מנת לשלם דמי שתיקה לכל מי שצריך. בזמנו, רמון שכר את שירותיו של רו"ח יהודה בר-לב שיחקור את הספרים, ואכן נמצאו חריגות כלשהן - מינוריות יחסית (2.25 מיליון ש"ח אם אני זוכר נכון), אותן הבורר קיזז מהתמורה שטביב קיבל מרמון (ויצמן).
עדיין לא קיבלנו שום הסבר המניח את הדעת, לגבי אותם 60 מיליון ש"ח שהתאדו.
אם מסתכלים על רשימת ההעברות הגדולות באותן שנים: מכרנו את שכטר, נאתכו, יבואה, דה סילבה, ורמוט וזהבי בסכום גבוה בהרבה מהרכישות שבוצעו - איגיבור, אלרואי כהן, דמארי, פצ'אלקה, תמוז, שהר ואורמוש (דמי השאלה).
באותן שנים בלומפילד היה מלא בכל משחק, הפועל הופיעה בכל שנה בשלב בתים של מפעל אירופאי ומילאה את בלומפילד גם במשחקים הללו (במחיר מופקע).
לא הייתה כמובן השקעת בעלים, שכן ההכנסות עלו בהרבה על ההוצאות.
לפי החישובים שלי מדובר כאן על מעל 80 מיליון שקלים שנעלמו בנקודת הזמן שטביב העביר את הקבוצה לרמון עם יתרה 0 בחשבון.
צריך לדרוש שהתעלומה הזו תגיע סוף כל סוף לקצה, גם אם הכספים לא יושבו לקופת המועדון.