נועם שחם כתב:
Red Pride כתב:
עסקת השותפות של טביב במועדון זו אחת האנומליות הגדולות ביותר במאה ה-21 - למכור 4 שחקנים אלמוניים מקבוצה שירדה ליגה במיליונים ועוד לקבל על זה 50 אחוז מהבעלות במועדון החדש. הפרטים המדוייקים של העסקה מעולם לא פורסמו בתקשורת - תודה רבה לעמית גולדשטיין, לערוץ רקנאטי ולאישה הראשונה בספורט שעושים את עבודתם נאמנה ומשמשים ככלב השמירה (!) על הכיס של טביב העבריין. כמה מזל שיש לנו תקשורת נשכנית וביקורתית ששומרת על האינטרס הציבורי ודוגלת בשקיפות וטוהר מידות.
שוו בנפשכם סיטואציה היפותטית לחלוטין, שכבירי היה קונה בקיץ הנוכחי מהפועל עכו את אליאור סיידר, מושיקו מישאלוף, אחמד קאסום ובוריס קופיטוביץ' תמורת 7 מיליון שקלים ומעניק לרפי סולטן שותפות של 50 אחוז במועדון, שבעזרת החברים בהתאחדות לכדורגל היה מושך את הכסף לכיסו ושולח את עכו לפירוק.
תרחיש בדיוני שלעולם לא יכול לקרות בארצנו הקטנטונת והיפה.
נ.ב.
אני לא מאמין, ואני לא מאמין שיש מישהו אחר שכן מאמין, שהראל לא לקח חלק מה-7 מיליון שקלים הללו לכיסו בקומבינה סיבובית, אין הסבר אחר לחתימתו על עסקת הדמים הזו עם מלאך החבלה.
זה לא הכי מדוייק. כפ"ס ירדה ליגה, אבל דגלאס ויבואה היו שניים מהזרים הטובים והמוערכים בליגה. ידין היה קצת יותר אלמוני אבל גם היה אחרי סוג של עונת פריצה.
מעבר לכך, הראל הכניס את טביב מאחר ורצה עוד מישהו שיישא בנטל הסיכון הכספי. בעלות במועדון זו לא רק השקעה ברכישת הזכויות אלא שותפות בסיכונים העסקיים. לא כזה טריוויאלי.
נכון. הרי ידוע שכל בעלי הקבוצות בארץ ובעיקר טביב הם בעצם פילנטרופים גדולים ששופכים (מכיסם הפרטי!) מאות מיליארדים על הקבוצות ולעולם לא יראו כל רווח, ובכלל צריך לנשק להם את הרגליים ולחבק אותם כדי שחלילה לא יברחו מהכדורגל...
עכשיו באמת, הגרסה שלך לכניסה של טביב להפועל היא קצת תמימה.
על פניו זה די ברור, לכאורה טביב מנשל את קבוצתו הקודמת והכושלת מנכסיה ומעביר אותם לקבוצתו החדשה בתמורה מופקעת ומופרכת אשר משולמת מקופת המועדון (קרי על ידנו האוהדים בין באופן ישיר ובין אם מכספי ציבור) ואז אין לטביב בעיה לשים ערבויות לתקציב כשמראש כספי הקבוצה זרמו לכיסו. ערבויות אשר לעולם לא יצטרך לממש כי תמיד אפשר למכור את אותם השחקנים ולכסות את החובות ומצד שני, אולי אולי הקבוצה תצליח ואף תגיע לצ'מפיונס ואז אפשר להרוויח עשורת מיליונים.
אני מודה שכל זה חוכמה בדיעבד.
אני ממש תוהה מה הקשר בין המשפט המודגש לדברים שלי.
א. אני דיברתי על ההשוואה של השחקנים שבאו מכפ"ס לשחקני ספסל בהפועל עכו, זה תיאור שחוטא למציאות.
ב. מוני הכניס את טביב ככורח. הוא לא היה מסוגל להעמיד את הערבויות שצריך לבד ורצה להכניס עוד שותף. זה שעשו פה קומבינה של הלייף זה ברור, אבל מוני לא עשה לטביב טובות מאהבת טביב, אלא מתוך מצוקה ושיקול דעת לקוי. קרץ לו לחזק את הקבוצה בלי להוציא כס, מהכיס. קרץ לו לקבל עוד שותף לחשיפה הכלכלית.