yos כתב:
לא יודע כמה שמו לב לאותיות הקטנות, אבל עדיין הדברים לא סגורים סופית.
לפחות, זה מה שאני מבין ממה שאני רואה.
למשל, לא ראיתי איזכור רשמי לסכום של 10 מיליון ש"ח שהתקשורת מדברת עליו.
אחרי כמעט חצי שנה של מגעים עם הסינים, ואולי יותר, ואחרי שהסינים היו כמה ימים במו"מ בארץ, לא הושג הסכם, אלא רק 'מזכר הבנות', ודובר על כך שיהיה הסכם 'תוך כמה חודשים'.
הסינים לא פראיירים ולא פילנטרופים. מה שמעניין אותם זה האיצטדיון, ואולי, בשולי שוליים, הכדורגל.
ומכיוון שהמכרז לאיצטדיון מיועד רק לקבוצת כדורגל, הם היו צריכים פלטפורמה של קבוצת כדורגל כדי לגשת למכרז.
בשביל הפלטפורמה הזאת הם אמורים לשלם 10 מיליון ש"ח בשנה. כסף די קטן מבחינתם במונחי תשלומי צד כדי לזכות במכרז.
וחוץ מזה, הסינים די באטרף של רכישת נכסים במערב. בארץ כבר ראינו את 'תנובה', ועכשיו את 'הפניקס'. גם קבוצות כדורגל ואיצטדיונים הם נכס.
מבחינת הפועל, אני חושב שמדובר במהלך מצויין. אם הפועל תחזור לאירופה זה יכול גם להניב ערך נוסף מבחינת הסינים, שיכול להוביל ליותר מעורבות וכסף.
בקיצור, כל הכבוד לכבירי, ניר ענבר וכל שאר המעורבים בעיסקה.
אתה טועה בשאיפות של הסינים, העניין הכלכלי חשוב, אבל לא כמו שאתה חושב. המטרה שלהם זה להפיץ את התרבות הסינית ברחבי העולם, וזה מה שהם עושים. זה אומנם טקס חגיגי ואין חוזה סופי, אבל יש חתימה על מזכר הבנות. אני הייתי באותו תהליך עם הטלוויזיה הציבורית הסינית CCTV ואלה היו המהלכים וגם הרציונל מאחורי העסקה הזאת.
תמיד יהיו אלה שיעשו, ואלה שישבו בצד ויקטרו (לאו דווקא אתה) אני מאוד מעריך את כבירי על כך, מקווה שהכל יסתדר.