תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 21:36

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שגיב יחזקאל
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 11:43 
סמל אישי של המשתמש
האדס כתב:
לא ציפיתי שתבין את ההבדל בין לפספס כדור גובה ברחבה, לבין לקבל החלטה שעדיף דריבל על מסירה בצד השני של המגרש.
הטעויות של ורטה הן בערך כמו מצב שבו יחזקאל עומד מול שער ריק ובועט החוצה.

נועם,
אני מסכים שיש גבול לתירוץ של שחקן צעיר, אבל עדיין, הוא בן 21, לא שיחק באופן רצוף בהרכב מאז שאני זוכר אותו בהפועל,
ועברו מעליו לפחות 5 מאמנים בתקופה הזו.
אני מאמין שגוטמן יצליח לסדר שם את הבעיות, שהן לא כאלו קשות כמו שאתם מציגים.
הוא עדיין השחקן הכי כישרוני מבחינה התקפית, ואין שום סיבה שהוא לא יפתח בכל משחק, כן, גם אם הוא לא ימסור ויעדיף דריבל, לפעמים זה גם מייצר גולים.

לא נכון. זה לא איזה דריבל. זה לעיתים קרובות מהלך של להכנס עם הראש בקיר ולדרבל את עצמך למוות, או איזה דריבל מיותר בחצי המגרש על 2-3 שחקנים. זה לחשוב רק על עצמך. חוץ מזה שהוא זקוק לעבוד על הסיומת החלשה שלו.
בסופו של דבר, יש לי רק ציפיה שהמאמן "יכנס בו" או יכוון אותו בשפה יפה, לא דווקא בהוצאתו מההרכב. תיסכול מכיוון הקהל הוא מובן לגמרי. הוא לא צריך להיות איזה נסיך מוגן פה, רק כי יש לו כישרון. מותר להרביץ עליו ביקורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שהוא צריך להיות באנקר בהרכב, אבל אנחנו לא יכולים לא להרכיב אותו כי אין שום שחקן בקבוצה שיכול לעלות במקומו בלי לנסות להמציא משחק בלי אגף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 12:20 
סמל אישי של המשתמש
מצחיק שאדון האדס חושב שעופר ורטה זורק זין בזמן שהוא פשוט חסר יכולת, לא שגיב יחזקאל שמאוהב בכדור ומעדיף לנסות לעבור מאשר לשחרר כדור בנגיעה גם אם זה בחצי המגרש שלנו ויכול להיגמר בהתקפה מתפרצת מסוכנת של הקבוצה היריבה.
שלא נדבר על זה שהגנה הוא לא טורח לעשות ופחות או יותר מפקיר את האגף הבעייתי שלנו לשמירה של המגן החלש בגפו.

זה ששחקן הוא מוכשר לא אומר שהוא צריך לקבל אוטומטית את חולצת ההרכב, פשוט עצוב שאין לנו שום אלטרנטיבות על הספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
dino כתב:
האדס כתב:
לא ציפיתי שתבין את ההבדל בין לפספס כדור גובה ברחבה, לבין לקבל החלטה שעדיף דריבל על מסירה בצד השני של המגרש.
הטעויות של ורטה הן בערך כמו מצב שבו יחזקאל עומד מול שער ריק ובועט החוצה.

נועם,
אני מסכים שיש גבול לתירוץ של שחקן צעיר, אבל עדיין, הוא בן 21, לא שיחק באופן רצוף בהרכב מאז שאני זוכר אותו בהפועל,
ועברו מעליו לפחות 5 מאמנים בתקופה הזו.
אני מאמין שגוטמן יצליח לסדר שם את הבעיות, שהן לא כאלו קשות כמו שאתם מציגים.
הוא עדיין השחקן הכי כישרוני מבחינה התקפית, ואין שום סיבה שהוא לא יפתח בכל משחק, כן, גם אם הוא לא ימסור ויעדיף דריבל, לפעמים זה גם מייצר גולים.

לא נכון. זה לא איזה דריבל. זה לעיתים קרובות מהלך של להכנס עם הראש בקיר ולדרבל את עצמך למוות, או איזה דריבל מיותר בחצי המגרש על 2-3 שחקנים. זה לחשוב רק על עצמך. חוץ מזה שהוא זקוק לעבוד על הסיומת החלשה שלו.
בסופו של דבר, יש לי רק ציפיה שהמאמן "יכנס בו" או יכוון אותו בשפה יפה, לא דווקא בהוצאתו מההרכב. תיסכול מכיוון הקהל הוא מובן לגמרי. הוא לא צריך להיות איזה נסיך מוגן פה, רק כי יש לו כישרון. מותר להרביץ עליו ביקורת.

הכל טוב
מותר להעביר ביקורת
אבל צריך גם להבין את הסיטואציה והמציאות.
אנשים פה מדברים כאילו שגיב משחק 3 שנים בהרכב ולא פוגע בכלום.
זה ממש לא מה שקרה.

אני מסכים שזו שנת מבחן עבורו, אבל גם בשביל גוטמן והפועל.
עוד עונה של "שב על הספסל כי לא מסרת" תגרום לשגיב לעזוב, ויש לי סוד בשבילכם, שחקן בגיל שלו, עם הפוטנציאל שלו, ילך לאחת מבין מכבי, ב"ש וחיפה. בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 12:24 
פרויקט של גוטמן. יכול להיות רובן עובד כמו כלום וגם יכול להתקרב לנבלה הסינית.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: שגיב יחזקאל
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 13:16 
אחת הבעיות הכי גדולות שלנו זה שאנחנו לא לומדים ממקרה ערן זהבי שהיה לפני 7-8 שנים
יש לך שחקן בוסר ביד? במקום לשפשף אותו על חשבוננו ולעשות ממנו כוכב בגיל 20, שלחו אותו בהשאלה לקבוצה מהלאומית שם הוא גם יצבור דקות רבות וניסיון ואז תקבלו שחקן הרבה יותר חכם, בוגר שגדלים הסיכויים שיתרום לקבוצה מאשר עכשיו.
למה אנחנו בגיל 20 נותנים להם את המושכות ומצפים לגדולות ?
ראו ערך רמזי ספורי, ניר לקס, מוחמד אבו הליגא(שנה כמעט ישב על הספסל עד שהשכילו להשאיל) ויש עוד מקרים שלא עולים לי כרגע לראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 13:29 
אני לא חושב שאף אחד מהם זורק זין (ורטה או שגיב). זה ליקויים מקצועיים.

אני גם לא בטוח כמה גוטמן יכול "לתקן" את שגיב. צריך למצוא דרך להפיק ממנו את המקסימום, ולהסתיר את החסרונות שלו. לא מאמין שהוא פתאום יהפוך לשחקן חכם וקבוצתי שמחפש את המסירה, אולי אפשר לעדן אותו קצת אבל לא לשנות את השחקן (ולפעמים להפחיד אותו יותר מדי לשחק את המשחק שלו זה לסרס אותו).

השאלה היא איך מביאים אותו למקומות שבהם היכולות הטובות שלו (יציאה מהירה מהמקום, זריזות, דריבל) באות לידי ביטוי ולא היכולות הרעות. בקבוצה שמניעה כדור על שטח קטן כמו הפועל של המחצית הראשונה בחיפה הוא פחות יבוא לידי ביטוי באגף כי הוא תחנה אחרונה בהנעת הכדור, הוא יכול לבוא יותר לידי ביטוי בעיקר בתור שחקן אגף שמשחק על שטח (מתפרצות, כדורים ארוכים וכו') או בתור חלוץ שני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
ערן זהבי זה ממש לא מקרה יחזקאל.
ערן זהבי היה המלך בהפועל ובעונה האחרונה שלו היה השחקן הכי דומיננטי בקבוצה, ואם לא המזל של חיפה, הוא גם היה נשאר בהפועל ומשנה את ההיסטוריה כולה.

יחזקאל הוא אולי יותר מקרה התינוקות של קשטן, שחקנים שריטוש ועבודה טובה של מאמן הפכה אותם לכוכבים בזמנם.
לצערי, לשגיב אין את מה שיש לזהבי ברגליים. אפילו לא קרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 13:42 
ברגליים אולי יש לו. בראש אין לו, והאמת שגם לא יהיה. אבל הוא יכול להיות שחקן ענק ואני כן מאמין שיש לו פוטנציאל שיפור משמעותי.
הרבה תלוי באישיות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 13:51 
האדס כתב:
ערן זהבי היה המלך בהפועל ובעונה האחרונה שלו היה השחקן הכי דומיננטי בקבוצה, ואם לא המזל של חיפה, הוא גם היה נשאר בהפועל ומשנה את ההיסטוריה כולה.

יחזקאל הוא אולי יותר מקרה התינוקות של קשטן, שחקנים שריטוש ועבודה טובה של מאמן הפכה אותם לכוכבים בזמנם.

נתחיל בזה שיחזקאל בחיים לא יהיה זהבי. ובכלל ספק אם יהיה מישהו כמו זהבי בכדורגל הישראלי עוד הרבה זמן. בטח שזה לא יהיה יחזקאל (עם כל האהבה אליו).

אבל זהבי בגיל של יחזקאל חזר בדיוק מהשאלה ברמה"ש, היה שחקן מחליף שהפגין יכולת מאוד לא יציבה ואמרו עליו די את אותם דברים (שהוא כישרון גדול אבל אגואיסט עם קבלת החלטות רעה וכו'). רק באמצע השנה שלאחר מכן אחרי הפציעה של ווצ'יצ'ביץ' והעזיבה של נאתכו הפך לשחקן הרכב פרודוקטיבי לאורך זמן, ושנה לאחר מכן ממש לשחקן נבחרת שהסתכלו עליו באירופה וכו'.

ושוב, יחזקאל בחיים לא יהיה זהבי. אבל זהבי היה די דומה ליחזקאל באותו גיל בהרבה מובנים, ואמרו עליהם דברים דומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 13:51 
בינתיים לי הוא מזכיר יותר את שון מלכה מאשר את ההוא מסין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 13:55 
האדס כתב:

אנשים שוכחים פה כמה משחקים בינוניים מאוד עד גרועים של זהבי לא פעם ולא פעמיים.
ואתה לא יכול לדעת פתאום זה מתפרץ לשחקן הוא יכול לתת 3-4 עונות מהסרטים.
בלי קשר למה להשוות אותו למקק הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 14:09 
אני בונה על גוטמן שיוכל לפתח את שגיב וללמד אותו לשחק חכם יותר, אבל בינתיים זה קורה על חשבוננו וזה קורה במקום שחקן יעיל שמסוגל לתת משהו להתקפה במקום כדרורים מיותרים או החמצות גדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 14:12 
אין טעם לסדרות חינוך וספסולים כי מי שיפסיד מזה זה הקבוצה.
כן יש טעם שוגטמן ידאג להעביר לשגיב את המסר שאין פה מקום לדריבלים מיותרים שאין בהם שום תועלת (גם במידה והם מצליחים, כמו סתם דריבל חסר תועלת במרכז המגרש למשל שהסיכון בו גבוה בהרבה מהרווח אם זה מצליח).

אני הייתי מנסה לשחק עם שגיב חלוץ רגיל.
סומך על שובשיץ' שיידאג להעמיד אותו מול שוער לפחות פעם במשחק. את התנועה לעומק שגיב במילא עושה כל עוד הוא על הדשא ותמיד הוא מנסה לעשות תנועה לשטחים מתים. כן כמו ההוא, הוא מזכיר לי אותו, מה אני אעשה. וכן אני יודע שהוא לא יהיה כמוהו, הכל בסדר.
בתור חלוץ, אגב, לשגיב יהיו הרבה פחות הזדמנויות לדריבלים המיותרים האלה ולהחלטות שטותיות כמו שהוא מרבה לעשות על הקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 14:27 
סמל אישי של המשתמש
מחר חותם במכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 18:59 
איך אני אוהב את ה-''גוטמן יחנך אותו'' הזה. גוטמן ביום שני החליף אותו בלי למצמץ. עוד פעם פעמיים כאלה והמרחק בין הספסל ליציע יהיה יותר קצר מהמרחק בין הספסל להרכב. ובכלל, איזה שחקנים גוטמן בכלל ''חינך'' איי פעם? מה פתאום יצא לו שם של מחנך כזה גדול?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 19:20 
יחזקאל כרגע צריך לפתוח בהרכב, אבל זה בעיקר מעיד על האופציות המועטות שלנו בכל הנוגע לייצור מצבים.
אם היה לנו עוד שחקן נורמלי שמסוגל לאיים על השער ולייצר מצבים הייתי בועט אותו לספסל כי הוא פשוט נראה זוועה.
אם הוא היה מייצר דברים באופן עקבי הייתי מוחל על חוסר היכולת הבסיסי שלו להניע כדור (קצת בדומה לטב"ח הנבלה שגם לו אין מושג בהנעת כדור), אבל בשביל ארבעת השערים שהוא מבקיע בעונה זה פשוט לא שווה את זה.
ובניגוד לורטה שהוא סתם שחקן חלש, אצל יחזקאל גם יש עניין של גישה בעייתית. קצת צניעות לא הייתה מזיקה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 20:11 
הוקיץ' כתב:
יחזקאל כרגע צריך לפתוח בהרכב, אבל זה בעיקר מעיד על האופציות המועטות שלנו בכל הנוגע לייצור מצבים.
אם היה לנו עוד שחקן נורמלי שמסוגל לאיים על השער ולייצר מצבים הייתי בועט אותו לספסל כי הוא פשוט נראה זוועה.
אם הוא היה מייצר דברים באופן עקבי הייתי מוחל על חוסר היכולת הבסיסי שלו להניע כדור (קצת בדומה לטב"ח הנבלה שגם לו אין מושג בהנעת כדור), אבל בשביל ארבעת השערים שהוא מבקיע בעונה זה פשוט לא שווה את זה.
ובניגוד לורטה שהוא סתם שחקן חלש, אצל יחזקאל גם יש עניין של גישה בעייתית. קצת צניעות לא הייתה מזיקה לו.

אין דבר כזה צריך לפתוח בהרכב בטח לא איך שהוא נראה.
אין דבר כזה אין ברירה,שישנה שיטה גם ככה נגד ב״ש הוא יעלה שונה.
יחזקאל לא אשם ב100 אחוז במצב אגב,זה שהוא באנקר כי לא הביאו שחקן
לאגף זה פשע.
הוא יותר קורבן של המצב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 20:16 
לדעתי הוא הרבה יותר שחקן אגף מאשר חלוץ
יש לו את המהירות ואת הדריבל להיות שחקן אגף שחותך פנימה,והתנועות שהוא עושה לעומק יצרה לו המון מצבים (פעמיים אחד על אחד במשחק נגד פ"ת,פעם אחת מול מכבי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 22:00 
מושקוביץ כתב:
איך אני אוהב את ה-''גוטמן יחנך אותו'' הזה. גוטמן ביום שני החליף אותו בלי למצמץ. עוד פעם פעמיים כאלה והמרחק בין הספסל ליציע יהיה יותר קצר מהמרחק בין הספסל להרכב. ובכלל, איזה שחקנים גוטמן בכלל ''חינך'' איי פעם? מה פתאום יצא לו שם של מחנך כזה גדול?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

בד"כ כשיש מאמן "מחנך" ושחקן "לא מחונך" זה נגמר בפיצוץ ולא בחינוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 22:22 
זה לא עניין של חינוך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 23:03 
bruno conti כתב:
הוקיץ' כתב:

לאגף זה פשע.
הוא יותר קורבן של המצב

יש לנו כרגע שלושה שחקנים בקבוצה שמסוגלים ליצור ואף אחד מהם לא עושה את זה בצורה מספיק עקבית ויעילה.
אין לנו ברירה אלא לפתוח עם יחזקאל כי עם אלטמן האפרפר אנחנו לא נבקיע עוד מיליון שנה.
זה בכלל לא קשור לשיטה. אף שיטה שבעולם לא תגדיל לך את כמות הכישרון בסגל.
אגב ברונו, מה דעתך עכשיו בעניין מוגרבי-עזרא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 23:50 
הוקיץ' כתב:
bruno conti כתב:
הוקיץ' כתב:

לאגף זה פשע.
הוא יותר קורבן של המצב

יש לנו כרגע שלושה שחקנים בקבוצה שמסוגלים ליצור ואף אחד מהם לא עושה את זה בצורה מספיק עקבית ויעילה.
אין לנו ברירה אלא לפתוח עם יחזקאל כי עם אלטמן האפרפר אנחנו לא נבקיע עוד מיליון שנה.
זה בכלל לא קשור לשיטה. אף שיטה שבעולם לא תגדיל לך את כמות הכישרון בסגל.
אגב ברונו, מה דעתך עכשיו בעניין מוגרבי-עזרא?

דעתי היא שמוגרבי משחק עם רוקביציה ופלט...
נתוני הפתיחה שלהם שונים.
דעתי היא שעבר מחזור 1...
דעתי היא שכל ההשוואות האלה לא תמיד נכונות
ואם זה ממש חשוב לך אז תחכה כמה שנים ואז תשווה את התרומה של מוגרבי לחיפה
לתרומה של עזרא לחיפה בשנים ששיחק שם.
אגב מעולם לא זלזלתי במוגרבי חלילה תכלס לא חושב שיש ביניהם יותר מדי הבדל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2016, 20:50 
Fez כתב:
האדס כתב:

נתחיל בזה שיחזקאל בחיים לא יהיה זהבי. ובכלל ספק אם יהיה מישהו כמו זהבי בכדורגל הישראלי עוד הרבה זמן. בטח שזה לא יהיה יחזקאל (עם כל האהבה אליו).

אבל זהבי בגיל של יחזקאל חזר בדיוק מהשאלה ברמה"ש, היה שחקן מחליף שהפגין יכולת מאוד לא יציבה ואמרו עליו די את אותם דברים (שהוא כישרון גדול אבל אגואיסט עם קבלת החלטות רעה וכו'). רק באמצע השנה שלאחר מכן אחרי הפציעה של ווצ'יצ'ביץ' והעזיבה של נאתכו הפך לשחקן הרכב פרודוקטיבי לאורך זמן, ושנה לאחר מכן ממש לשחקן נבחרת שהסתכלו עליו באירופה וכו'.

ושוב, יחזקאל בחיים לא יהיה זהבי. אבל זהבי היה די דומה ליחזקאל באותו גיל בהרבה מובנים, ואמרו עליהם דברים דומים.

לא מתאים לך פז
זהבי נתן עונה אדירה לשחקן צעיר של עונה ראשונה בליגת על.
עלה מהספסל ופירק את *כבי בדרבי
הביא לנו נקודות
הלוואי על שגיב העונה להגיע למספרים של זהבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2016, 21:23 
אם הדבר הזה קיים איפשהו באינטרנט אתה יכול לחפש מה אמרתי על זהבי אז. אני חשבתי שהוא היה מצוין.
הרבה מאוד אנשים חלקו עלי ודי קטלו אותו.

בכל מקרה ממש לא צריך להגזים. הוא הראה הרבה פוטנציאל אבל מפה ועד עונה אדירה יש עוד מרחק, זה אפילו לא בכיוון. עונה אדירה לשחקן צעיר זה נניח מה שהיה לאלרואי כהן בק״ש, שתוך חצי עונה היה ״שווה״ מיליון דולר. זהבי היה בעיקר מחליף, הראה פוטנציאל וחוש לשערים לצד לא מעט בעיות. אף אחד לא דיבר עליו בתור הדבר הבא בכדורגל הישראלי או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2016, 22:11 
די נו
הוא נתן 7 שערים ועוד איזה 2-3 בישולים
ניצח דרבי. ניצח את מכבי פ"ת באורווה במשחק סופר קריטי.
אם זה לא עונה אדירה בסטנדרטים שלך לשחקן צעיר בקבוצה כמו הפועל עם כל הלחץ והריצה לאליפות אז אני לא יודע מה כן.
אני מחזיק משגיב ואם הוא מסיים את העונה עם 7 שערים זו הצלחה מבחינתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: