pogi כתב:
עושה רושם שגוטמן עשה טעות אסטרטגית מכרעת בבניית הקבוצה
הוא ללא ספק ניסה לבנות קבוצה ששולטת במרכז המגרש אבל לא הבין נקודה אחת: כדי לבנות קבוצה ששיטת המשחק שלה בנויה על שליטה במרכז המגרש אתה צריך להיות קבוצת צמרת, כלומר- קבוצה שיש לה מגנים טובים שיודעים להגן ולתקוף, שחקנים קיצוניים עם שכל וכשרון ושבקבוצה יהיה יותר מחלוץ אחד בסגל.
מכיוון שהפועל כרגע קבוצה ענייה ומוגבלת שרוב השחקנים שלה לא טובים מספיק- היא לא יכולה לשחק כמו קבוצת צמרת ולשלוט במשחק.
מה שאנחנו רואים הוא דיי ברור: אנחנו "שולטים" במרכז המגרש כל זמן שהיריבה לא מכניסה לנו גול. זה נכון נגד מכבי (עד הדקה העשירית) וזה יהיה נכון גם נגד אשדוד ואשקלון עד שיבקיעו או עד שהמשחק ייגמר ב-0:0. השליטה הזו לא תביא לנו כלום כי אנחנו ברוב המקרים לא נהיה מסוגלים לשים גול (מלבד שוינפלד אין בקבוצה הזו עוד שחקן אחד שהוא שחקן של גולים). מצד שני- ברוב המשחקים נחטוף לפחות גול אחד כי ההגנה שלנו היא באמת מיץ של זבל אחד גדול, ברגע שנקבל גול אז המשחק ייגמר.
גוטמן היה צריך לבנות את הפועל כמו שהיא אמורה להיראות במצבה הנוכחי- הגנה חזקה ומשחק על מתפרצות ולא להשקיע כל כך הרבה בקישור כי זה לא ייתן כלום. הדבר שאפשר (וצריך) לעשות עכשיו כדי לצמצם את הנזק ולמנוע מאיתנו להגיע למקומות לא נעימים העונה, הוא להביא בדחיפות עוד שחקן לחלק הקדמי שהוא בהגדרה שחקן של מספרים שינסה יחד עם שויפלד לגנוב גולים.
לא מדוייק כל כך.
כשמדברים שגוטמן בנה קבוצה צריך להבין שיש כרגע בסגל לפטאוברס
משנה שעברה כמו בומבה אנטל שמונעים ממנו להביא שחקנים במקומם
אי אפשר היה שוב להפוך את כל הסגל כמו עונה שעברה כלכלית ומקצועית זה לא נכון
לעשות זאת.
אם היה אפשר הוא היה מחליף את כל ההגנה אבל אין אפשרות כזאת.
שליטה במגרש והנעת כדור היא הכרחית לקבוצה ששואפת להיות מנצחת ומצליחה.
ואם בארבעים מליון אתה לא שואף לזה אז מה העניין בכלל?
תעשה תקציב של 18 מליון ושחק כמו 70 אחוז מהליגה.
יש בעיות בסגל , אני מניח שדגני ישחק במקום ורטה בקרוב מאד וזה בטוח יהיה יותר טוב
מבחינת העמדה הזאת.
בנוסף צריך עוד שני שחקני התקפה שיבואו עח הרומנים,שחקן אגף וחלוץ.
לא הייתי ממהר לחרוץ גורלות מהמשחק היום הוא היה צפוי לחלוטין ולא הפתיע אותי בכלום
החל מהשליטה במחצית הראשונה ובהמשך הנפילה במחצית השנייה,כשאתה מחזיק בכדור מעל 60
אחוז מהזמן במגרש חוץ קשה יחסית ולא מביא את זה לידי ביטוי זה מתנקם בך.
אם יבצעו את השלמת הסגל כמתבקש הקבוצה תהיה טובה מאד.
עד אז הדרך ארוכה