Noam כתב:
אני חושש שהובנתי לא נכון.
מצער אותי מאוד שאזרחי ישראל מתפתים שוב ושוב להצביע לנתניהו. ברור לי כשמש שאם כל האנשים היו מתנהגים בהיגיון ומצביעים על סמך סוגיות חברתיות-כלכליות אז המפלגות החזקות בכנסת היו מרצ, חד"ש, העבודה* ויהדות התורה. ועל אף המסר שעבר בהודעותיי הקודמות, לא היה שמח ממני במצב כזה.
מצד שני, במציאות אנשים לא מתנהגים בהיגיון. חלקם מתפתים אחרי הפחדות לאומיות דמגוגיות שוב ושוב (איראן, חמאס, ערבים שנוהרים לקלפיות), חלקם לא מעוניינים בהמשך הדמוקרטיה וחלקם מוכנים להקריב את מצבם החברתי והבטחוני ובלבד שיהרגו הרבה ערבים.
כל אחת מהעמדות האלה (כעמדה) היא לגיטימית, והיא בחירה חופשית של בעל העמדה. בצורה קצת אירונית, גם הבחירה שלא לבחור בחירה חופשית נכללת תחת אפשרויות הבחירה החופשית, ולכן אני מכבד אותה.
מה שנותר לעשות הוא להילחם בבוחר הבחירה, ותוכל לראות דברים כמעט זהים שכתבתי באשכול על מצב השמאל.
רוב העם הוא מסורתי-דתי-חרדי , גזען, פרימיטיבי ובור.
גם כשהסוגיה הכלכלית-חברתית עולה לראש סדר היום, המפלגות הקיימות מרעננות את המצע ומתאימות את הרטוריקה לטרנד.
כבר הרבה מאד שנים שההצבעה היא הצבעה מגזרית-שבטית, והתזוזה בין הגושים היא כמעט אפסית בניגוד למה שהתקשורת מציירת כדי לנסות ולייצר מתח ודרמה.
להעביר אנשים מגוש הימין לשמאל זו משימה כמעט בלתי אפשרית שדורשת פתרונות יצירתיים מאד.
גם כשהממשלה מנהלת את המדינה בצורה מחפירה, מובילה למלחמות מיותרות, מדרדרת את הכלכלה, ופועלת בשחיתות, זה לא מספיק כדי להעביר אנשים לצד השני.
דמיין לרגע מה האספסוף המשולהב היה עושה אם בראש המדינה היה עומד ביבי, רק בראש מפלגת העבודה.
מה היו עושים לו על מחירי הדירות, הכניעה לחמאס, ההתקפלות מול איראן, הפגיעה בחלשים, ההתנהלות המושחתת, השליטה של שרה ועוד עשרות אגדות עם קונספירטיביות שהיו תופרים אד-הוק.
זה לא ביבי, הוא בסה"כ כלי שלהם, גם הם יודעים בדיוק באיזה שרלטן מדובר
כמו שטקנו היטיב לצטט - "ההוויה קודמת לתודעה"