תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 18:04

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 13:52 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

קודם כל, הדיון שלנו הוא על המשפט שציטטת, ועל הטענה שלך שמה שמתואר בו הוא ירי מוצדק .
.

קראתי את תגובותיו של סימרוטיץ ולא ראיתי שהוא מצדיק ירי.

גם נזכרתי לפתע פתאום שמישהו כתב בעמוד 4 באשכול הנושא את השם פאביו ומתנהל בקנסו דחוף, ב - 6 ביולי, כחלק ממלל ארוך יותר את ההודעה הבאה :

teknoboy כתב:

1. יכול להיות שאתה צודק, לא זוכר. מבטיח לתקן את דרכיי ולהביא סימוכין לכל טענה עובדתית שאני טוען, בדיוק כמו שאתה עושה.

עולות המסקנות הבאות האפשריות :
1. המאמצים שנעשים אינם מספקים וצריך להתאמץ יותר.
2. הנ"ל הוא אצן למרחקים קצרים ולכן לאחר זמן מסוים בו התאמץ חסר לסורו.
3. הנ"ל שקרן פתולוגי ולכן גם אם רוצה מאוד לתקן דרכיו הוא אינו מסוגל ואין לצפות ממנו שאכן יצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 15:46 
מדהים, רואים סרטון ובו לא ניתן להבין מה קורה, מתחת לסרטון יש טקסט
עלום שלא ברור מי כתב אותו, אלו עובדות.
אבל זה לא מפריע לטקנו לקבוע שהירי לא חוקי ושלא היה נסיון דריסה וכל זה בגלל טקסט עלום
וסרטון שלא רואים בו כלום, מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 16:11 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
teknoboy כתב:

ודבר שני, מה זה השיטה הזאת של להניח כל מיני הנחות מופרכות כמו שיש עוד מחסום במרחק של עשרים מטר, במקום לדון בדברים מהמציאות?
יש לך תיאור של מה שקרה, אם יש לך הסגות לגבי המסקנות שכותב הטקסט הוציא מהתיאור אתה מוזמן לפרוס אותן פה לשיפוטנו.
אם כל מה שיש לך זה השטות הזאת על מחסום דימיוני ומופרך שאולי-היה-קיים-ועד-שלא-תביא-לי-הוכחה-שהוא-לא-קיים-אני-אסרב-להתייחס-לנושא אז חבל על המשך הדיון.

אני אשמור לעצמי את ההודעה הזו היא תשמש אותי בעתיד
1. שוב סילפת את דברי (מקווה שהפעם זה בתום לב) אני לא רשמתי מילה אחת אם הירי מוצדק או לא, כפי שכבר רשמתי אין לי מספיק פרטים כדי לקבוע.
2.איך אתה לא מתבייש לדבר איתי על דברים תאורטיים ???? כאשר 90% מהדברים שאתם מתווכחים עליהם זה תאוריית שלא מגובות בעובדות
3. ורק בשביל להוכיח את טענתי, אני מבקש לדעת איך אתה קובע שהיה ירי על רכב רק לפי הסרטון ?
4. לידיעתך רוב מחסומי הפתע ועוד מתרחשים בסמוך למחסומים קבועים (כמה סמוך ? מאודד סמוך עשרות מטרים) ככה שזה לא כזה דמיוני מה גם שזו דוגמה אחת מבין דוגמאות רבות אחרות ששאפשר להביא על מנת להוכיח את חוסר הידע הקיים
5.זה פשוט מביך לקבל הודעה כזו ממך אנא הסב את פנייך למראה כדי לבחון את הדבשת שאינך רואה, כל הפוסל במומו פוסל.

1. מקבל את התיקון. ראיתי שאתה מתרעם על הקביעה שהירי לא היה חוקי, הנחתי שאתה חושב אחרת.
2. לא אמרתי שזאת בעיה לדבר על דברים תיאורטיים, כתבתי שזאת בעיה להוסיף הנחות שאין להן בסיס.
3. אני לא קבעתי כלום, מלבד זה שהתיאור בטקסט שעליו אנחנו מדברים פה הוא של ירי שנוגד את הוראות הפתיחה באש.
4. מקבל את ההארה. אם אתה כבר מלמד אותי משהו אשאל אותך עוד שאלה - באיזה אחוז מהמקרים עושים מחסום פתע כזה?
וכמו כן: מה גורם לך לחשוב שזה מה שקרה פה? האם לא סביר להניח שאם אכן היה מחסום נוסף שאת חיי החיילים בו הרכב הנ"ל סיכן היינו שומעים על זה (לרוב המערכת מדגישה את ההצדקות לירי ולא מסתירה אותן, עד כמה ששמתי לב), והיה נחסך מאיתנו כל הדיון?
5. מצטער אם הבכתי אותך, תאמין לי שזאת לא היתה הכוונה. אני גם פוטר אותך בזאת מכל צורך לחוש מבוכה בשמי בעתיד. :ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אבל זה לא מפריע לטקנו לקבוע שהירי לא חוקי ושלא היה נסיון דריסה וכל זה בגלל טקסט עלום

שוב הפסקת לקרוא את מה שאתה מגיב עליו? עד כדי כך השם משתמש שלי מהווה בשבילך סדין אדום?
כתבתי במפורש שהתיאור בטקסט (ההוא שלא ברור מי כתב אותו) הוא של ירי שחורג מנוהלי הפתיחה באש.
יש לך השגות ענייניות? משהו שמתייחס לדברים שכתבתי? אנא שתף אותנו.
בא לך לשפוך פה את השנאה שלך כמו המשתמש מההודעה שמעליך? תיהנה, אבל אל תתפלא אם תקבל אחר כך יחס דומה שזה שהוא מקבל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 16:18 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:

שוב הפסקת לקרוא את מה שאתה מגיב עליו? עד כדי כך השם משתמש שלי מהווה בשבילך סדין אדום?
כתבתי במפורש שהתיאור בטקסט (ההוא שלא ברור מי כתב אותו) הוא של ירי שחורג מנוהלי הפתיחה באש.
יש לך השגות ענייניות ? משהו שמתייחס לדברים שכתבתי? אנא שתף אותנו.
בא לך לשפוך פה את השנאה שלך כמו המשתמש מההודעה שמעליך? תיהנה, אבל אל תתפלא אם תקבל אחר כך יחס דומה שזה שהוא מקבל.

אני נהנה לראות איך משתמשים אחרים שמים אותך במקומך ואז אתה צריך להתנצל על הדברים שלך.
אתה תמיד מסלף ואז מתנצל, זה לא עובד ככה.
השגות? אני יכול להמציא הרבה דברים שיצדיקו את הירי הזה, אבל כמו שאמרתי ״להמציא״.
לא רואים כלום בסרטון והציטוט עלום השם זה סתם ציטוט של מישהו שכתב את דעתו על אירוע עלום ולא ברור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 16:30 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
בא לך לשפוך פה את השנאה שלך כמו המשתמש מההודעה שמעליך? תיהנה, א בל אל תתפלא אם תקבל אחר כך יחס דומה שזה שהוא מקבל.

לירון הישמר לך פן תחטוף יחס דומה לשלי משקרנים וסלפנים.

אכן אני שונא צבועים ושקרנים. ולאחר שאני מאתר מישהו שעושה זאת בקביעות גם כדי להכפיש אחרים ולעשות להם רצח אופי.
כשאני קולט עובד לעבודה אני מאחל לו (וגם מזכיר לו בשבועות הראשונים של העבודה) שיעשה הרבה טעויות. כל מי שאמרתי לו זאת תמיד הרים גבה לנוכח איחול זה.
ואז אני מסביר שמטעויות לומדים.
מי שחוזר על אותה טעות אבל בדיוק על אותה טעות מספר פעמים יש את אחת מהאפשרויות הבאות.
1. שהוא טיפש - ואז אני אומר למועמד שעל המצח שלו לא כתוב טיפש ולכן הוא כניראה לא.
2. שהוא שם זיין או עושה בכוונה.

איני מסתדר עם שני סוגי הטיפוסים הנ"ל.

טכנו לא מועמד לעבודה איתי אבל בפירוש הוא עונה לבעייה מספר 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 16:33 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:

יש לך השגות ענייניות ? משהו שמתייחס לדברים שכתבתי? אנא שתף אותנו.

1. אני נהנה לראות איך משתמשים אחרים שמים אותך במקומך ואז אתה צריך להתנצל על הדברים שלך.
2. אתה תמיד מסלף ואז מתנצל, זה לא עובד ככה.
3. השגות? אני יכול להמציא הרבה דברים שיצדיקו את הירי הזה, אבל כמו שאמרתי ״להמציא״.
לא רואים כלום בסרטון והציטוט עלום השם זה סתם ציטוט של מישהו שכתב את דעתו על אירוע עלום ולא ברור

1. שמח שהלמידה שלי עושה לך טוב. בקרוב אצלך.
2. לא נראה לי שהבנת איך זה עובד (או מה זה לסלף, אבל זה כבר ישן).
3. בקיצור אין לך שום דבר ענייני להגיד או משהו להוסיף לדיון. תודה שהבהרת את זה.

ועוד משהו קטן: הדיון הזה הסתיים מבחינתי. אתם יכולים להמשיך את ציד המכשפות שלכם, אבל תצטרכו להמשיך בלעדיי.
לא נורא, עוד מעט פאביו וד"ר אבי יצטרפו ותוכלו לכייף פה עד המשחק.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
אני אגיד רק דבר אחד.
נכון, אנחנו לא לחלוטין יודעים מה קרה שם.
אבל תהיו כנים עם עצמכם ותענו על השאלה הבאה-נניח והטקסט שצרפתי מדויק והירי היה פושע, מה הסיכוי לדעתכם שהצבא יודה בכך ללא סרטון נוסף שישפוך אור על הפרטים שאינם ברורים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 16:47 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אני אגיד רק דבר אחד.
אבל תהיו כנים עם עצמכם ותענו על השאלה הבאה-נניח והטקסט שצרפתי מדויק והירי היה פושע, מה הסיכוי לדעתכם שהצבא יודה בכך ללא סרטון נוסף שישפוך אור על הפרטים שאינם ברורים?

נו שוין,לפחות אתה כנה.

מה אני אגיד לך בראדר , כנראה שהישיבה בגולה עושה אותם שקרנים במקרה הרע וסלפנים (ואז מייד מתנצלים) במקרה הטוב.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 16:59 
סמל אישי של המשתמש
פאביו יקר,

כתמיד תגובותיך אינן מדויקות.

מה זאת אומרת "ישיבה בגולה" ?

בולגרי, צרפתי , אנגלי, פורטוגלי שגרים בארצותיהם לא מוגדרים ככאלה שיושבים בגולה.
יהודים שחיים בארצות אירופה השונות לא באופן אוטומטי חיים בגולה. מנקודת מבטך אולי כל מי שגר שם חי בגולה אבל זו הכללה פושעת.

מי שחי מחוץ לארצו ומרגיש שהוא נימצא בגלות חי בגולה.

למשל הפלשתינאים שחיים ביו"ש (ולהזכירך זה נושא האשכול פחות או יותר) חיים בגלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 18:53 
סמל אישי של המשתמש
עוד מחדל של צבא הכיבוש שחמק ממצלמות בצלם.

ציטוט:
תיעוד: האב קרא ללוחמים לירות בבנו - והם התקרבו וליטפו אותו
בסרטון נראים האב ובנו הקטן מהכפר נעלין אוחזים בדגלי פלסטין ומתקרבים לעבר שוטרי מג"ב, שלא נרתעים. הילד תחילה נותן יד לשוטרים, אולם לאחר מכן בעידוד אביו מנסה להשליך אבנים לעברם

http://news.walla.co.il/item/2983779

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 20:43 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אדום נחמד כתב:
אני אגיד רק דבר אחד.

נו שוין,לפחות אתה כנה.

מה אני אגיד לך בראדר , כנראה שהישיבה בגולה עושה אותם שקרנים במקרה הרע וסלפנים (ואז מייד מתנצלים) במקרה הטוב.

אני עדיין מחכה לתשובה אבל.

אני מודה, הגעתי למצב בו כשיש פרט שאינו ברור, המילה של צהל לא רלוונטית בעיני.
אני מבין שאצלכם המצב לא ככה, אבל עדיין חייבת להיות ביקורתיות כלשהי, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 20:50 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
פאביו כתב:
אדום נחמד כתב:
אני אגיד רק דבר אחד.

נו שוין,לפחות אתה כנה.

אני עדיין מחכה לתשובה אבל.

אני מודה, הגעתי למצב בו כשיש פרט שאינו ברור, המילה של צהל לא רלוונטית בעיני.
אני מבין שאצלכם המצב לא ככה, אבל עדיין חייבת להיות ביקורתיות כלשהי, לא?

מי זה אצלכם?
לא מכיר מספיק בעובדות המקרה, ובוודאי שבן 13 נהרג זו טרגדיה ויש לי ביקורת קשה על כך.
עצוב שהגענו למצב שכזה

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2016, 21:05 
סמל אישי של המשתמש
לא רמזתי שזה לא טרגדיה בעיניך, אלא שברירת המחדל בעיניכם כל עוד אין 100 אחוז חשיפה של הפרטים היא שאין סיבה לחשוב שנעשה עוול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 13:02 
סמל אישי של המשתמש
ברירת המחדל היא לא לשפוט עד שאין עובדות,מן קטע מוזר שכזה.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 14:55 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:

אתה מתמם ואתה יודע את זה.
את העובדות לעולם לא תקבל. אתה מוזן אך ורק מדובר צה"ל והכתבים שמצטטים אותו מבלי לבדוק.
זו ברירת המחדל שלך.
אתה לא חי בתחושה שיש רק 50 אחוז סיכוי שהצבא מוסרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 16:31 
פאביו כתב:

אבל יש עובדות. העובדות הן שיש הרוג והנטל להוכחה שההרג היה מוצדק, הוא על זה שביצע את הירי. כשמצטרפות לזה נסיבות נוספות או עדויות נוספות, זה גם הופך את הנטל לכבד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 16:49 
נועם שחם כתב:
פאביו כתב:

אבל יש עובדות. העובדות הן שיש הרוג והנטל להוכחה שההרג היה מוצדק, הוא על זה שביצע את הירי. כשמצטרפות לזה נסיבות נוספות או עדויות נוספות, זה גם הופך את הנטל לכבד יותר.

הבעיה כאן היא אחרת
אם שואלים אותי האם הירי היה לא מוצדק ואם יש סיכוי לדבר כזה, הייתי עונה שבהחלט יש סיכוי לזה וכבר ראינו לא מעט דברים כאלו בעבר, אלא מה ?
שפה כבר קובעים מראש על סמך סרטון (שגם הוא לא הכי ברור בעולם) שזה רצח מכוון או שמדובר במדיניות ( אנא תקנו אותי אם אני מאשים מישהו סתם) של הצבא.
מודה שזה מקרה שאני לא כלכך מכיר ובטח שאין ברשותי את כל העובדות לקבוע נחרצות במה מדובר, לכן אני חושב שהסיכוי שהירי מוצדק שווה לסיכוי שאינו מוצדק
עכשיו מעניין אותי לדעת האם אתה יכול לקבוע שהירי לא מוצדק אך ורק על סמך הסרטון הנ"ל ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 16:58 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:
פאביו כתב:

הבעיה כאן היא אחרת
אם שואלים אותי האם הירי היה לא מוצדק ואם יש סיכוי לדבר כזה, הייתי עונה שבהחלט יש סיכוי לזה וכבר ראינו לא מעט דברים כאלו בעבר, אלא מה ?
שפה כבר קובעים מראש על סמך סרטון (שגם הוא לא הכי ברור בעולם) שזה רצח מכוון או שמדובר במדיניות ( אנא תקנו אותי אם אני מאשים מישהו סתם) של הצבא.
מודה שזה מקרה שאני לא כלכך מכיר ובטח שאין ברשותי את כל העובדות לקבוע נחרצות במה מדובר, לכן אני חושב שהסיכוי שהירי מוצדק שווה לסיכוי שאינו מוצדק
עכשיו מעניין אותי לדעת האם אתה יכול לקבוע שהירי לא מוצדק אך ורק על סמך הסרטון הנ"ל ?

הטקסט שעורר את כל הסערה בכלל לא התבסס על הסרטון אלא על עובדות מוצדקות (פצע הכניסה היה בגב) ועל עדויות של עדי ראייה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 16:59 
ברור שאי אפשר לקבוע כלום רק על סמך הסרטון הזה שבקושי רואים בו משהו. הדבר היחיד שניתן לראות הוא ירי לאחר שהרכב חולף על פני הכח. אבל בלי לדעת את כל הסיפור, את גרסת הצבא, ממצאים בזירה וכו', איך אפשר לומר משהו על המקרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 17:02 
אגב, על פניו בסרטון לא נראה שמדובר בנסיון דריסה והתיאור מתיישב עם גרסת העדים (ז"א שהנהג לא ראה את המחסום והחיילים קראו לו לעצור מטווח מאד קצר והוא לא הגיב לקריאות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 17:06 
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:
פאביו כתב:

הבעיה כאן היא אחרת

אני מסכים עם מה שכתבת. השאלה האחרונה פחות מעניינת אותי כרגע.
אני שואל דבר אחר: לדעתך יש סיכוי שהירי לא מוצדק.
האם אתה חושב שצריך לבדוק את המקרה, בעקבות הסיכוי הזה?
אם צריך לבדוק את המקרה, מיהו לדעתך הגוף שצריך לבדוק זאת, ולמה?
אם צריך לבדוק את המקרה, כנראה שיש עוד מקרים כאלו הראויים להיבדק. מה לדעתך צריך להיות הטריגר להפעלת בדיקה כזו? (לדוגמה: תלונה של חיל? תלונה של מתנחל? תלונה של ארגון כלשהו? תלונה של תושב מקומי?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 17:31 
teknoboy כתב:
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:
פאביו כתב:

הבעיה כאן היא אחרת

הטקסט שעורר את כל הסערה בכלל לא התבסס על הסרטון אלא על עובדות מוצדקות (פצע הכניסה היה בגב) ועל עדויות של עדי ראייה.

של מי הטקסט? של עד ראיה? של הפתולוג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:
פאביו כתב:

הבעיה כאן היא אחרת

של מי הטקסט? של עד ראיה? של הפתולוג?

אין לי מושג, תשאל את מי שפרסם אותו פה.
דרך אגב, זה בסדר להגיד שאתה לא מאמין לטקסט, אבל אם זה המצב שום דבר לא מחייב אותך להתייחס למי שמתייחס לטקסט המדובר ורק אליו (כמו שאני עשיתי, מה שגרם לך, ולאחרים, לתקוף אותי).
בנוסף, כמו שכבר נכתב פה, כל מה שאנחנו יודעים על המקרה דווקא תומך בתיאור שיש בטקסט הזה, ושום דבר לא גורם לנו לחשוב שהוא בעצם שקר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 18:18 
אדום מטלי כתב:
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:
פאביו כתב:

הבעיה כאן היא אחרת

אני מסכים עם מה שכתבת. השאלה האחרונה פחות מעניינת אותי כרגע.
אני שואל דבר אחר:
1.לדעתך יש סיכוי שהירי לא מוצדק.
2.האם אתה חושב שצריך לבדוק את המקרה, בעקבות הסיכוי הזה?
3.אם צריך לבדוק את המקרה, מיהו לדעתך הגוף שצריך לבדוק זאת, ולמה?
4.אם צריך לבדוק את המקרה, כנראה שיש עוד מקרים כאלו הראויים להיבדק. מה לדעתך צריך להיות הטריגר להפעלת בדיקה כזו? (לדוגמה: תלונה של חיל? תלונה של מתנחל? תלונה של ארגון כלשהו? תלונה של תושב מקומי?)

1.ברור שיש סיכוי, זה לא יהיה הראשון ולא האחרון
2.ברור שצריך לבדוק את המקרה, כל מקרה צריך לבדוק, אם אינני טועה כל פגיעה בנפש או אולי רק מוות מביא לפתיחה של חקירת מצ"ח זה הנוהל בצבא (לא יודע לגבי מג"ב ומח"ש)
3.מי שצריך לבדוק זה צה"ל/ מדינת ישראל לפחות מהצד שלנו
4.ברור שיכולים להיות מקרים הראויים להיבדק, שיבדקו הכל והטריגר צריך להיות הוכחה לפגיעה בנפש או תלונה שמגיעה ממישהו (לא משנה מי)

נועם שחם כתב:
אגב, על פניו בסרטון לא נראה שמדובר בנסיון דריסה והתיאור מתיישב עם גרסת העדים (ז"א שהנהג לא ראה את המחסום והחיילים קראו לו לעצור מטווח מאד קצר והוא לא הגיב לקריאות).

נועם אין לך או לי מספיק מידע לקבוע מה מתיישב ומה לא
יש כלכך הרבה תרחישים אפשריים ככה שלא הייתי ממהר לקבוע מסקנות או כיוון
איך אתה יכול לדעת בכלל שהחיילים שירו הם החיילים שניסו לדרוס אותם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 18:32 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:

זאת הגרסה הצבאית הרשמית.
לפי ערוץ עשר:
"לוחמי מג"ב ירו והרגו הבוקר פלסטיני באזור מחסום א-ראם שבעוטף ירושלים, לאחר שחשו בסכנת חיים כאשר הנהג האיץ לעברם בניסיון פיגוע דריסה. נוסע נוסף ברכב נפצע ופונה לטיפול, אדם שלישי הועבר לטיפול כוחות הביטחון. לא היו נפגעים בקרב כוחות צה"ל.
חשד לניסיון פיגוע: במהלך פעילות של כוחות צה"ל בא-ראם שהתרחשה הלילה (רביעי), נראה רכב מאיץ לכיוון הכוח שהיה במקום. צוות מג"ב שהיה במקום ירה לכיוון הרכב, הרג פלסטיני שהיה בתוכו ופצע פלסטיני נוסף.
האירוע התרחש במהלך פעילות של כוחות צה"ל עם כוחות מג"ב ומשטרת ישראל, במהלכה נתפסה מחרטה לייצור נשק בא-ראם. מכיוון שהכוח חש בסכנת חיים הוא ירה לעבר הרכב. בנוסף להרוג ולפצוע, אדם שלישי נתפס והועבר לחקירת כוחות הביטחון".
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1198699

גם ואללה מספרים שזאת העמדה הרשמית: "כוחות הביטחון: 'הלוחמים חשו בסכנה'"
http://news.walla.co.il/item/2983652
אגב, יש לך שם גם את ממצאי התחקיר של בצלם, לשיפוטך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 18:37 
הרוב ברור ומוסכם. סעיף 3 לא ברור עד לא מוסכם. אתה באמת חושב הצבא מסוגל לבדוק מקרים כאלה, באופן אובייקטיבי ונקי, נטול אינטרסים? אני חושב שהתשובה היא לחלוטין לא, וזה די מובן. לגבי המדינה - גם זה דורש הבהרה והגדרה מדויקת יותר. מה הדרישות והאיפיון של גוף שיבדוק מקרים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 19:06 
סמל אישי של המשתמש
שכחתי לציין שאת הטקסט שהוספתי כתב ג'ון בראון, במסתמך על עמדת הצבא, בין השאר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 יולי 2016, 20:49 
מזל שזה לא גורביץ'.
אנחנו כבר יודעים שגורביץ' סלפן.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2016, 07:11 
teknoboy כתב:
סימרוטיץ כתב:

זאת הגרסה הצבאית הרשמית.
לפי ערוץ עשר:
"לוחמי מג"ב ירו והרגו הבוקר פלסטיני באזור מחסום א-ראם שבעוטף ירושלים, לאחר שחשו בסכנת חיים כאשר הנהג האיץ לעברם בניסיון פיגוע דריסה. נוסע נוסף ברכב נפצע ופונה לטיפול, אדם שלישי הועבר לטיפול כוחות הביטחון. לא היו נפגעים בקרב כוחות צה"ל.
חשד לניסיון פיגוע: במהלך פעילות של כוחות צה"ל בא-ראם שהתרחשה הלילה (רביעי), נראה רכב מאיץ לכיוון הכוח שהיה במקום. צוות מג"ב שהיה במקום ירה לכיוון הרכב, הרג פלסטיני שהיה בתוכו ופצע פלסטיני נוסף.
האירוע התרחש במהלך פעילות של כוחות צה"ל עם כוחות מג"ב ומשטרת ישראל, במהלכה נתפסה מחרטה לייצור נשק בא-ראם. מכיוון שהכוח חש בסכנת חיים הוא ירה לעבר הרכב. בנוסף להרוג ולפצוע, אדם שלישי נתפס והועבר לחקירת כוחות הביטחון".
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1198699

גם ואללה מספרים שזאת העמדה הרשמית: "כוחות הביטחון: 'הלוחמים חשו בסכנה'"
http://news.walla.co.il/item/2983652
אגב, יש לך שם גם את ממצאי התחקיר של בצלם, לשיפוטך.

טקנו,
בוא נשים את ההתייחסויות בהקשר הנכון
ההתרעמות שלי היתה על זה שאדום נחמד שם סרטון ואיזה טקסט לא ברור ונדמה היה שהוא או הטקסט קובעים חד משמעית שיש טיוח ירי לא מוצדק וכו' רק על סמך הסרטון
משם התגלגל הדיון, שים לב שאני לא קבעתי שום דבר לגבי האירוע רק שמתי דגש שאי אפשר לקבוע כלום על סמך הסרטון בלבד ועל זה הערתי בכל האשכול.
בכל מקרה, גם לאחר שקראתי את מה שצירפת אני לא ממהר לקבוע מה קרה
אם אתם רוצים לפתוח את הנושא לדיוני צד "האם במידה ואני מסכים שהירי היה לא מוצדק האם הוא היה בכוונה" אז נראה לי מיותר

אדום מטלי כתב:
הרוב ברור ומוסכם. סעיף 3 לא ברור עד לא מוסכם. אתה באמת חושב הצבא מסוגל לבדוק מקרים כאלה, באופן אובייקטיבי ונקי, נטול אינטרסים? אני חושב שהתשובה היא לחלוטין לא, וזה די מובן. לגבי המדינה - גם זה דורש הבהרה והגדרה מדויקת יותר. מה הדרישות והאיפיון של גוף שיבדוק מקרים כאלה.

מה קורה בשאר העולם ? מי בודק למשל פעילות של צבא ארה"ב ? צרפת ? טורקיה ? שבדיה ?
אין כזה דבר אופן אוביקטיבי ונקי השאלה מה האלטרנטיבה ?
אירועים מסוג זה הם שונים בתכלית ולכן לתפיסתי יש בעיה אוביקטיבית בדרך בדיקתן ( אלא אם אנחנו רוצים להיכנס לתחום האוטופיה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: