אדום אש כתב:
נשמע כמו מעשה ידיו של פז. נראה אתלטי ומבטיח.
איפה אפשר למצוא עליו קצת מידע ומספרים?
סטטיסטיקה:
http://www.fiba.com/pages/eng/fc/gameCe ... rView.htmlהיילייטס מהעונה האחרונה באיטליה:
https://www.youtube.com/watch?v=mCEpW4S44cAהיה שחקן מכללות די אלמוני, ב-2014/15 נתן עונת רוקי טובה מאוד בליגה הפולנית עם 19 נקודות ו-4 אסיסטים למשחק, בעונה האחרונה עשה את הפריצה בליגה השנייה באיטליה כשסיים כמלך הסלים (23 נקודות למשחק בעונה הסדירה) ונבחר לשחקן המצטיין של הליגה.
עוד החתמה טובה מאוד. מבחינת סקורינג הוא שחקן כמעט מושלם, יש לו את כל החבילה. קליעה, אתלטיות, חדירה, כדרור, פיזיות. הקליעה שלו היא ברמה גבוהה מאוד, כולל מכדרור, יכול לייצר לעצמו זריקה. חוץ מנייט בפלייאוף, לא היה לנו גאנר כזה בקבוצה (היו לנו קלעים כמו סימונס, אובאנון וגודס אבל כולם היו מאוד מוגבלים ביכולת שלהם לייצר לעצמם את הקליעה), ואלן הוא חתיכת גאנר, במובן החיובי יחסית של המילה וברמה גבוהה. הוא לא פחות מסוכן קרוב לטבעת - יש לו כדרור טוב גם אם לא פלאשי במיוחד, צעד ראשון מצוין, והוא פינישר מעולה שמסיים גם עם טאץ' ואקרובטיות וגם עם הרבה פיזיות ואגרסיביות. הוא סיים את העונה האחרונה עם 58% ל-2, נדיר מאוד שגארד מסיים כמלך הסלים של הליגה (כל ליגה) עם אחוזים כל כך גבוהים מהשדה. הוא יכול לשחק עם הכדור ובלי הכדור, לחכות בפינה ולקבל כדור לשלשה או לחדירה. הוא גם עושה הרבה נקודות מחיתוכים, ריבאונד התקפה, משחק מעבר - סקורר ברמ"ח איבריו. יחסית לסוג השחקן הוא גם לא כופה את עצמו על הקבוצה ועל המשחק, הוא יכול לקחת את המשחק על עצמו כשצריך ויכול לזוז הצידה ולתת לאחרים לעשות את שלהם, וזה חשוב ליד עוד שני סקוררים כמו רביב וטאקר.
שני סימני שאלה יש לגבי המשחק שלו. דבר ראשון זה יכולת ניהול המשחק שלו. רכז טבעי הוא לא, הוא די שוטינג גארד קלאסי. בפולין הוא שיחק יותר כרכז אבל בעונה האחרונה באיטליה הוא שיחק הרבה אוף-דה-בול, די 2-3 כזה, בעיקר היה פינישר ולא ממש אחד שמנהל התקפות. מבחינה טכנית אין לו איזושהי מגבלה - הכדרור שלו הוא טוב, הוא לא אגואיסט, יש לו יכולת מסירה וגם קבלת החלטות סבירה בסך הכל, אבל ברור שהוא מצטיין בעיקר בלייצר לעצמו מצבי קליעה ולסיים מהלכים, זה מה שהוא הכי טוב בו. יש איזשהו סימן שאלה קטן לגבי השילוב עם רביב, אבל אני חושב ששילוב של שני קומבו-גארדים סקוררים כמוהם, שיכולים לייצר לעצמם ויכולים כאופציה שנייה לייצר גם לאחרים, והם לא בול-הוגרים, זה שילוב שאמור לעבוד טוב, והיתרונות עולים על החסרונות (מה גם שבלאט הוא הגארד השלישי ואמור לקבל 15 דקות לפחות במשחק ליד אחד מהם). צריך לזכור שרביב נראה הכי טוב ליד קרלון ונייט, שאמנם הם יותר רכזים אבל מה שאפיין הרבה יותר את המשחק שלהם זה הסקורינג שלהם (דווקא נייט יותר הביא איכויות של שוטינג-גארד ובכלל לא של רכז). אלן הוא שחקן שמחייב את ההגנות לשים עליו המון פוקוס ואני מאמין שזה ישחרר את רביב (ואת טאקר).
סימן השאלה היותר גדול הוא לגבי משחק ההגנה שלו. צריך להגיד את האמת, הוא פשוט שחקן הגנה גרוע. הוא יכול להזיז את הרגליים כמו שצריך כשהוא בשיא הריכוז, אבל שם זה נגמר פחות או יותר. הוא מאוד לא פיזי, לא מפעיל לחץ על הכדור, מחליף על כל חסימה הכי פשוטה או שנתקע בהן רבע שעה, לא עירני, מהמר על חטיפות או יציאה מהירה למתפרצות, יסודות רעים. בקבוצה מן הסתם מודעים לכך, עכשיו לא כל כך ברור מה המקור לכך כי הוא לא איזה חייזר אלא שחקן עם אופי טוב ותחרותי - הוא עצמו טוען שהמאמנים ביקשו ממנו לשמור על עצמו (והוא אכן היה גם בפולין וגם באיטליה שחקן של מעל 34 דקות למשחק וביי-פאר שחקן ההתקפה הכי חשוב בקבוצה, אבל יש גבול לכמה זה יכול לתרץ). אפשר רק לקוות שזה ישתפר אצלנו כשהתלות בו אולי תהיה קצת פחות גדולה, הרמה יותר גבוהה, אולי החיבור עם הקבוצה והקהל יעשה משהו, אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון ולהתמודד איתו.
בסך הכל זו החתמה שעונה יפה מאוד על הצרכים של הקבוצה מהגארד הזר, אחרי השנתיים הקשות שעברנו בגזרה הזאת. שחקן עם יכולת אישית מאוד גבוהה, הכי גבוהה שאפשר להשיג ברמות השכר שלנו, קודם כל שחקן מצוין ומתאים בפני עצמו ואחר כך גם אמור להיות התאמה טובה ליד רביב ושאר הקבוצה. הוא, רביב וטאקר (23, 17 ו-19 נקודות בעונה שעברה בהתאמה), אנחנו מקבלים קו אחורי מאוד קטלני, אקספלוסיבי ומגוון שיהיה קשה מאוד להתמודד איתו. אלא אם יקרה משהו חריג הוא הולך להיות פה שחקן מוביל וסקורר מצטיין, ויכול להוביל את הקבוצה ולסחוב אותה, השאלה רק כמה רחוק. בהצלחה שיהיה
