תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 11:34

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 13:50 
עוד פעם אינטל וגוגל. אני מתחיל להרגיש כמו בשיחה עם קיר.
אתה צודק, הבאת נתונים ולא סקר, אני שמח שזה נתן לך הזדמנות לא לענות לעניין.

יאללה, צריך לחזור לעשות מבחנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 13:53 
20 כתב:
אני כמשלם מיסים מוכן בשמחה לממן הכשרה בכישורי חיים ותעסוקה הכרחיים.

כמו שאתה מגדיר ורואה אותם. בחברה דמוקרטית רב-תרבותית קיימת זכות למיעוטים להגדיר כרצונם את מרקם החיים מבלי להיפגע על ידי הרוב השולט. הדבר נכון לחרדים, לערבים, דתיים-לאומיים, צ'רקסים, מי שבא לך.
איך אמר רבין? לא באנו לארץ ריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 13:54 
NARKOTIKA כתב:
עוד פעם אינטל וגוגל. אני מתחיל להרגיש כמו בשיחה עם קיר.
אתה צודק, הבאת נתונים ולא סקר, אני שמח שזה נתן לך הזדמנות לא לענות לעניין.

יאללה, צריך לחזור לעשות מבחנים

צ'מע, הבאת טענה פומפוזית על פגיעה אנושה בכלכלה הישראלית בלי לימודי ליב"ה לחרדים, אני טענתי they took our jobs, לא כל כך קשה להבין.
בהצלחה במבחנים נשמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 13:57 
Lion Den כתב:
20 כתב:

כמו שאתה מגדיר ורואה אותם. בחברה דמוקרטית רב-תרבותית קיימת זכות למיעוטים להגדיר כרצונם את מרקם החיים מבלי להיפגע על ידי הרוב השולט. הדבר נכון לחרדים, לערבים, דתיים-לאומיים, צ'רקסים, מי שבא לך.

ז"א שגם אם תרבותם היא לללמוד כל היום ולא לעבוד, או בקיצון השני לשבת ולעשן נרגילה בסתלבט כל היום
עדיין על המידנה הדמוקרטית לתמוך בהם כלכלית ולהעביר להם קצבאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 14:00 
pokara כתב:
Lion Den כתב:
20 כתב:

ז"א שגם אם תרבותם היא לללמוד כל היום ולא לעבוד, או בקיצון השני לשבת ולעשן נרגילה בסתלבט כל היום

על בסיס אותו טיעון יש כאלו שרוצים לשלול מערבים ביטוח לאומי, כי הם "מזדהים עם הצד השני".
יש לך מושג מה זה בכלל אומר לשלול תמיכה כלכלית ולא להעביר קצבאות לחרדים בלבד? על פי איזה קריטריון ישללו קצבאות ממשפחה? אורך הפאות?
זה סוף הדמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 14:10 
סמל אישי של המשתמש
שמע בחור על מה אתה מדבר?
איך אתה יכול להגן על זכותו של קולקטיב לא לתרום בשום צורה לחברה, אבל עדיין לדרוש עבורו תקציבים?

אם הם רוצים לחיות כמו לפני 1000 שנה, או קיי, נניח שאני מוכן לאפשר להם את זה. למה זה אומר שאני צריך לממן את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 14:17 
Lion Den כתב:
pokara כתב:
Lion Den כתב:
20 כתב:

על בסיס אותו טיעון יש כאלו שרוצים לשלול מערבים ביטוח לאומי, כי הם "מזדהים עם הצד השני".
יש לך מושג מה זה בכלל אומר לשלול תמיכה כלכלית ולא להעביר קצבאות לחרדים בלבד? על פי איזה קריטריון ישללו קצבאות ממשפחה? אורך הפאות?
זה סוף הדמוקרטיה.

פרח פרח פרח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 14:17 
למה ישר ללכת לגזענת (לא שאני חושב שקיצבת ילדים זה לא שערוריה בפני עצמה אבל לא אליה התככונתי),
אני מדבר על כל מיני הקצבות סקטוריאליות נוספות שהם מקבלים מהמדינה, כדוגמאת האחורנה שאושרה להם "קצבת הבטחת הכנסה לאברכים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 14:19 
אדום נחמד כתב:
שמע בחור על מה אתה מדבר?
איך אתה יכול להגן על זכותו של קולקטיב לא לתרום בשום צורה לחברה, אבל עדיין לדרוש עבורו תקציבים?

אם הם רוצים לחיות כמו לפני 1000 שנה, או קיי, נניח שאני מוכן לאפשר להם את זה. למה זה אומר שאני צריך לממן את זה?

אתה מבלבל.
יש הבדל עצום בין קצבאות ילדים או כספי ביטוח לאומי ותמיכה כלכלית בחלשים (שדיברו עליהם כאן) לבין מנגנונים של כספים ייחודים והסדרי 'תורתם אומנתם' שזה משהו אחר לגמרי ואליהם אני מתנגד באופן אישי.
וכמובן שכל אלו הם לצד לדיון הנוכחי שלא התעסק בנחיצותם של שינויים בחברה החרדית איתם אני כמובן מסכים, אלא בכפייתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 14:20 
פוקרה, אתה יכול לבדוק כמה כסף כל הקצבאות האלה עולות לנו?
כי אני כל הזמן שומע קצבאות קצבאות קצבאות, ויש לי תחושה שבסוף יתברר שכל הקצבאות האלה ביחד עולות בערך כמו טנק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 15:39 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
אדום נחמד כתב:
שמע בחור על מה אתה מדבר?

אתה מבלבל.
יש הבדל עצום בין קצבאות ילדים או כספי ביטוח לאומי ותמיכה כלכלית בחלשים (שדיברו עליהם כאן) לבין מנגנונים של כספים ייחודים והסדרי 'תורתם אומנתם' שזה משהו אחר לגמרי ואליהם אני מתנגד באופן אישי.
וכמובן שכל אלו הם לצד לדיון הנוכחי שלא התעסק בנחיצותם של שינויים בחברה החרדית איתם אני כמובן מסכים, אלא בכפייתם.

אין ספק שאף ילד לא צריך ללכת לישון רעב. השאלה היא מה עושים כשההורים מתוך כוונה ברורה מביאים את עצמם למצב בו ילדיהם הולכים לישון רעבים.
אם הורה מבזבז את כל הכסף על בגדים והילד הולך לישון רעב, לוקחים לו את הילד.
אבל אם הורה מבזבז את כל הזמן שלו בללמוד תורה והילד הולך לישון רעב, זה תורתו אמונתו?

אני חוזר על מה שאמרתי קודם. החרדים גוזרים על חיי ילדיהם חיי תלות ובורות. חברה מתוקנת לא יכולה לאפשר לזה לקרות.
אפשר להתווכח על איך כמה ולמה, אבל בסופו של יום החרדים יאלצו להתאים את עצמם למציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
חזרנו לשעיר לעזאזל הותיק ביותר...

דבילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
החרדים, שאחוז גבוה מהם עובד (כפי שצוין כאן), משלמים מיסים. המיסים שלהם מממנים את מוסדות האקדמיה הגבוהה המתוקצבת ואת תקציב התרבות. הם לא חלק מהאקדמיה ולא מהתרבות ועדיין הכספים שלהם מממנים את אותם מוסדות. כספים ציבוריים נקבעים בבית המחוקקים שנבחר ע"י העם, וזה יותר מלגיטימי שממממנים להם את הלימודים, כפי שהמדינה עושה בלימודי האקדמיה.
הנושא של לימודי ליבה הגיע גם לבית המשפט הקנדי, כשחרדי לשעבר תבע את המדינה על חוסר השכלתו בעצם העובדה שהיא נותנת לבתי ספר חרדים להתקיים ולא ללמד ליבה, והפסיד. הפשרה הייתה שההורים יחתמו על מסמך שנושא באחריות על חוסר ההשכלה החילונית של ילדיהם והעניין נפתר. כאמור, מדינה דמוקרטית שמבינה איך לשלוט על מיעוטים. רחוק מאוד מ-י.ל ותומכיו.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 17:11 
למה יאיר לפיד המועמד לראשות הממשלה לא הצביע על חוק העמותות? אין לו דעה בעניין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 17:13 
סמל אישי של המשתמש
יש לו דיעה באיזה עניין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
עוד לא שמעתי את הטיעון שישכנע אותי שצריך לכפות לימודי ליבה על החרדים.
אולי אתם, שמאלני הפורום, תצליחו להאיר את עיניי.

מאותה סיבה שכופים את זה על הורים מכל מגזר אחר, או ש"כופים" עליהם לא להעניש את ילדיהם באלימות, או ש"כופים" עליהם לטפל בילדים החולים שלהם ולא למנוע מהם טיפול רפואי "כי שמעתי שמיץ לימון מרפא סרטן יותר טוב מכימוטרפיה".
המדינה "כופה" על כל ההורים לעשות דברים מסויימים עם ילדיהם ולא לעשות דברים אחרים, למרות רוחם של הליברטריאנים.
זאת הזנחה פושעת מאותו סוג כשההורים כופים על ידיהם לא לקבל שום כלים שיעזרו לו בעולם שבו הוא לא נותן למוסדות הדת של ההורים מונופול על כל החיים של הילדים, ואז אם הילדים מחליטים בגיל 18(במקרה הטוב שבו הם עזבו את הבית ברגע שהם יכלו מבחינה חוקית לעשות זאת) לנסות לא להיות תלויים כלכלית במוסדות הדת ובקצבאות הם צריכים לנסות להכנס לשוק העבודה כשיש להם נחיתות על ילד ממוצע בכיתה ד'.

Lion Den כתב:
pokara כתב:
Lion Den כתב:
20 כתב:

זה סוף הדמוקרטיה.

צריך להעביר לחרדים את כל הקצבאות שמגיעות להם, רק לא להמציא קצבאות שמגיעות רק לחרדים, ולא להפוך קצבאות אחרות לכאלה שהופכות למשמעותיות כמעט ורק לחרדים(כמו קצבת הילדים שמענישה הורים שמתקשים לכלכל את ה1-3 ילדים שלהם, ומסרבים להביא עוד 5).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 18:27 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
Noam כתב:

מאותה סיבה שכופים את זה על הורים מכל מגזר אחר, או ש"כופים" עליהם לא להעניש את ילדיהם באלימות, או ש"כופים" עליהם לטפל בילדים החולים שלהם ולא למנוע מהם טיפול רפואי "כי שמעתי שמיץ לימון מרפא סרטן יותר טוב מכימוטרפיה".
המדינה "כופה" על כל ההורים לעשות דברים מסויימים עם ילדיהם ולא לעשות דברים אחרים, למרות רוחם של הליברטריאנים.
זאת הזנחה פושעת מאותו סוג כשההורים כופים על ידיהם לא לקבל שום כלים שיעזרו לו בעולם שבו הוא לא נותן למוסדות הדת של ההורים מונופול על כל החיים של הילדים, ואז אם הילדים מחליטים בגיל 18(במקרה הטוב שבו הם עזבו את הבית ברגע שהם יכלו מבחינה חוקית לעשות זאת) לנסות לא להיות תלויים כלכלית במוסדות הדת ובקצבאות הם צריכים לנסות להכנס לשוק העבודה כשיש להם נחיתות על ילד ממוצע בכיתה ד'.

איפה עובר הגבול?
היום זה להעניש הורים שלא מלמדים את הילדים שלהם ליבה, מחר זה להעניש הורים שמלמדים את הילדים שלהם להאמין באלוהים, עוד יומיים זה להעניש הורים שלא מלמדים את הילדים שלהם ציונות.
אולי שכחנו את תפקידה של המדינה ואת העובדה שהיא קיימת כדי לשרת את האזרחים שלה. חינוך ילדים שלא עובר על הקוד המוסרי האוניברסלי (קרי: אלימות, פגיעה מינית, הזנחה פושעת במובן האמיתי של המילה) אינו ראוי להתערבות מצד המדינה. שיקול כלכלי מאקרו של צמיחה והתפתחות אינו קריטריון לשלילת אחת הזכויות הבסיסיות שיש להורה על הילד שלו - החינוך.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 19:39 
החתול של שרדינגר כתב:
Noam כתב:

אז אולי נכפה על מערכת החינוך הערבית ללמוד בעברית, איך הם יסתדרו בשוק העבודה הישראלי בלי עברית כשפת אם? זאת ממש התעללות. מדהימים השמאלנים שהפלורליזם שלהם פשוט מתפייד בכל מה שקשור לחרדים.
בפועל אנחנו כבר מנצחים והם מפסידים בקרב הזה, הם יוצאים לעבודה פי כמה ממה שיצאו בעבר, למה להמשיך להפריד ולשסות בכוח ועם ראש בקיר אם התהליכים קורים באופן טבעי? איזה סוג של שינוי כפוי יעבוד במקרה הזה? מה המתכון ליישום בפועל של הרעיונות האלה? מי ילמד שם ליב"ה? מי ישלח את הילדים ללמוד במוסדות שמלמדים ליב"ה?
החתול של שרדינגר כתב:

צריך להעביר לחרדים את כל הקצבאות שמגיעות להם, רק לא להמציא קצבאות שמגיעות רק לחרדים, ולא להפוך קצבאות אחרות לכאלה שהופכות למשמעותיות כמעט ורק לחרדים(כמו קצבת הילדים שמענישה הורים שמתקשים לכלכל את ה1-3 ילדים שלהם, ומסרבים להביא עוד 5).

מסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 22:31 
סמל אישי של המשתמש
מיעוטים יכולים וצריכים להגדיר את אופי חייהם בתוך חברה דמוקרטית, אבל זה לא אומר שלמדינה אין סיי בנושא.
לצורך העניין, אם היה מיעוט בארץ שהיה מאמין שרצח זה דבר לגיטימי, סביר להניח שלא היה מישהו שהיה אומר שהמדינה לא צריכה להתערב כי יש להם זכות להחליט על חייהם.
וכמובן שהמקרים לא זהים, אבל המדינה חוקקה חוק חינוך חובה כי קבעה שלימודים בסיסיים זה דבר שהכרחי שיהיה במדינה, בין אם ההורים רוצים בכך או לא. אי אפשר להחריג מכך את החרדים.
אפשר וצריך להכריח את כולם בארץ ללמוד לימודי ליבה. החברה החרדית מוזמנת להמשיך לחיות איך שהם רוצים בתוך העובדה הזאת, ואוי לנו אם המדינה תכריח אותם לפעול כחילונים, אבל אם לימודים בסיסיים לכולם (שזה המהות של חוק חינוך חובה) זה ערך שהמדינה קבעה שחובה שיהיה לכל ילד בארץ, חובה להחיל את זה גם על חרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 22:41 
אני עדיין מחכה לשני דברים:
1. לשמוע את הטענה שתשכנע אותי למה צריך לכפות על חרדים לימודי ליב"ה
2. לקבל נתונים מספריים בעניין האיום הקיומי על כלכלת ישראל - קצבאות האברכים
על הטענה הראשונה אני לא יכול לבוא אליכם בהאשמות. הבאתם טיעונים שחלקם מאוד יפים, פשוט לא השתכנעתי. אני מסכים שהבעיה יכולה להיות בי ולא בכם. בנוגע לשני, אני עדיין מאוד סקפטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 22:49 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
Noam כתב:

איפה עובר הגבול?
היום זה להעניש הורים שלא מלמדים את הילדים שלהם ליבה, מחר זה להעניש הורים שמלמדים את הילדים שלהם להאמין באלוהים, עוד יומיים זה להעניש הורים שלא מלמדים את הילדים שלהם ציונות.
אולי שכחנו את תפקידה של המדינה ואת העובדה שהיא קיימת כדי לשרת את האזרחים שלה. חינוך ילדים שלא עובר על הקוד המוסרי האוניברסלי (קרי: אלימות, פגיעה מינית, הזנחה פושעת במובן האמיתי של המילה) אינו ראוי להתערבות מצד המדינה. שיקול כלכלי מאקרו של צמיחה והתפתחות אינו קריטריון לשלילת אחת הזכויות הבסיסיות שיש להורה על הילד שלו - החינוך.

קודם כל, גם ערכים שהם לא "קוד המוסר האוניברסאלי"(אגב, האם זכויות נשים שם?) נכפים על כל הורה(ציונות, הטקסים של קבלת התורה, הגרסא המעוותת של מה שבארץ מלמדים בשיעורי הסטוריה).
לדעתי, הגבול, לשני הכיוונים, הוא פגיעה בילד. ילדים לא נפגעים מזה שהם לומדים מתמטיקה או אנגלית או אזרחות. זה כן יכול לעשות להם נזק אדיר אם הם לא ילמדו.
זה אפילו לא כולל לימודי פיזיקה או ביולוגיה שהיו עלולים חס וחלילה לסתור משהו ממה שמלמדים בלימודי הישיבה של היום(וגם ככה כשמלמדים את הנושאים האלה בארץ זה לא כולל את הנושאים ה"שנויים במחלוקת"(כשבמקרה של ביולוגיה זה בערך כמו לנסות ללמד מתמטיקה אבל לא לספר על פעולת החיבור)).
לא, זה לא אומר שצריך לכפות עליהם להפסיק לשנן פרקי גמרה וללמוד לפרש וכל יתר הדברים שהיום מלמדים בישיבות. כן, זה כן אומר שיהיה להם פחות זמן לזה. מצד שני, חלק עצום מאלה שהיום נקראים "חז"ל" לא רק שלמדו נושאים שאינם קשורים לדת, אלא אפילו החזיקו בעבודה מסודרת שאינה קשורה ללימוד תורה.

Lion Den כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
Noam כתב:

אז אולי נכפה על מערכת החינוך הערבית ללמוד בעברית, איך הם יסתדרו בשוק העבודה הישראלי בלי עברית כשפת אם? זאת ממש התעללות. מדהימים השמאלנים שהפלורליזם שלהם פשוט מתפייד בכל מה שקשור לחרדים.
בפועל אנחנו כבר מנצחים והם מפסידים בקרב הזה, הם יוצאים לעבודה פי כמה ממה שיצאו בעבר, למה להמשיך להפריד ולשסות בכוח ועם ראש בקיר אם התהליכים קורים באופן טבעי? איזה סוג של שינוי כפוי יעבוד במקרה הזה? מה המתכון ליישום בפועל של הרעיונות האלה? מי ילמד שם ליב"ה? מי ישלח את הילדים ללמוד במוסדות שמלמדים ליב"ה?
החתול של שרדינגר כתב:

מסכים.

לא צריך לכפות שהלימודים במגזר הערבי יהיו בעברית, אבל כן שמי שיוצא ממערכת החינוך ידע עברית, גם אם זאת אינה שפתו הראשונה, וגם ההפך נכון - קודם כל כי זה המצב התקין במדינה עם שתי שפות רשמיות, וגם כי זה שחשוב לשלב את דוברי הערבית בצורה יותר טובה לא משנה את זה שהמצב בפועל הוא שרובם יסבלו מזה שהם לא ידעו עברית בארץ, והשינוי לא צריך להיות על חשבון החיים שלהם.
בדיוק אותו הדבר לגבי חרדים - אין פה עניין של לנצח או להפסיד, יש פה עניין שעד כמה שאפשר, צריך לתת לכולם את אותן הזדמנויות, וזה לא הוגן כלפי הילדים החרדים לתת להורים שלהם(בתאכלס לחברי הכנסת שמקושרים לרבנים של ההורים שלהם) להרוס להם את העתיד, בדיוק כמו שלא נותנים להורים מאף מגזר אחר לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 23:19 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אני עדיין מחכה לשני דברים:
1. לשמוע את הטענה שתשכנע אותי למה צריך לכפות על חרדים לימודי ליב"ה
על הטענה הראשונה אני לא יכול לבוא אליכם בהאשמות. הבאתם טיעונים שחלקם מאוד יפים, פשוט לא השתכנעתי. אני מסכים שהבעיה יכולה להיות בי ולא בכם.

אתה חושב על זה הפוך.
המדינה כבר כופה לימודי ליבה על כולם. גם על ילדים שהוריהם לא מעוניינים בכך. אם אני לא ארצה שילדי (כשיהיו כאלו) ילמדו לימודי ליבה, אז באסה לי, כי ילמדו אותם את זה בכל זאת בלי להתחשב ברצון שלי.
אז בהתחשב בזה שהמדינה אכן החליטה לכפות על כולם לימודי ליבה, אתה צריך למצוא סיבות למה לאפשר לחרדים פתור מהסיפור הזה (כמובן שמלבד ״הם כח פוליטי חזק מדי״), להבדיל משאר האוכלוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 23:32 
החתול של שרדינגר כתב:
צריך לתת לכולם את אותן הזדמנויות, וזה לא הוגן כלפי הילדים החרדים לתת להורים שלהם(בתאכלס לחברי הכנסת שמקושרים לרבנים של ההורים שלהם) להרוס להם את העתיד, בדיוק כמו שלא נותנים להורים מאף מגזר אחר לעשות את זה.

מי שדובר את השפה המרכזית במדינתו כשפה שנייה בלבד צפוי לחיים של עוני (כמו רוב אוכלוסיית המהגרים בעולם למשל), איפה הקול שלך למען הטמעה בכפייה של העברית כשפת אם במערכת החינוך הערבית? הרי העתיד שלהם הרוס וצפוי בדיוק כמו זה של הילדים החרדים. לא מגיעה למגזר הערבי הזדמנות שווה כמו זו שאתה מציע בנדיבות לחרדים?
מסתבר שבשביל "לתת לכולם את אותן ההזדמנויות" כולם פשוט צריכים להפוך לחילונים וזהו, ואז כשנהיה חברה בלי שום שוני וגיוון נהיה כולנו שווים, כי זאת הדרך "הנכונה" להתנהג ולהצליח, ומסתבר שגם זו דרך קלה להפוך פטרוני ויהיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יולי 2016, 23:39 
המדינה גם כופה עליי, למשל, לחיות כמו אסיר יום בשבוע כי במדינה היהודית אסור להפעיל תחבורה ציבורית בשבת.
הרעיון הוא לצמצם את הכפיה. להשתמש בטרמינולוגיה של לתת "פטור" לחרדים מכירה בכפיית לימודי הליב"ה כמציאות בפועל, וזו מציאות שבעיניי היא פסולה.
נניח ואתה מתייחס לעניין הצבא, אז כולם חייבים להתגייס והחרדים מקבלים "פטור". כאן אפשר להתווכח על הצורך בגיוס בכפייה באופן כללי, אבל אני מבין את הטענות בעד.
אם אתה מבטל את חובת לימודי הליבה, אז אני לא רואה מישהו חוץ מהחרדים שיתנגד להם. הילדים שלך ילמדו ליבה מרצון (שלך), שלי ילמדו, החרדים לא. זה מאוד מוטה לומר שפוטרים את החרדים כשכל החוק הזה נתפר רק עבורם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2016, 00:08 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
צריך לתת לכולם את אותן הזדמנויות, וזה לא הוגן כלפי הילדים החרדים לתת להורים שלהם(בתאכלס לחברי הכנסת שמקושרים לרבנים של ההורים שלהם) להרוס להם את העתיד, בדיוק כמו שלא נותנים להורים מאף מגזר אחר לעשות את זה.

מי שדובר את השפה המרכזית במדינתו כשפה שנייה בלבד צפוי לחיים של עוני (כמו רוב אוכלוסיית המהגרים בעולם למשל), איפה הקול שלך למען הטמעה בכפייה של העברית כשפת אם במערכת החינוך הערבית? הרי העתיד שלהם הרוס וצפוי בדיוק כמו זה של הילדים החרדים. לא מגיעה למגזר הערבי הזדמנות שווה כמו זו שאתה מציע בנדיבות לחרדים?
מסתבר שבשביל "לתת לכולם את אותן ההזדמנויות" כולם פשוט צריכים להפוך לחילונים וזהו, ואז כשנהיה חברה בלי שום שוני וגיוון נהיה כולנו שווים, כי זאת הדרך "הנכונה" להתנהג ולהצליח, ומסתבר שגם זו דרך קלה להפוך פטרוני ויהיר.

למי שיכול לדבר את השפה העיקרית של מדינתו יכול להסתדר בה גם אם הוא מבין אותה פחות טוב מאת שפת אמו.
מי שיש לו את הכלים הבסיסיים, כדי שאם הוא יחליט ללמוד משהו שלא קשור ליהדות הוא יוכל לעשות את זה מבלי להתחיל מאותה נקודת מוצא כמו ילד בכיתה ד', יוכל להסתדר הרבה יותר טוב, גם רוב הלימודים שלו עסקו בגמרא והיתר התחלק בין יתר לימודי הישיבה לליבה.
ומסתבר שאם זה משרת את הדיעות הקדומות שלך ומאפשר לך להכניס אנשים לתבנית מצומצמת שנמצאת בראש שלך, אתה יכול לשייך להם איזה אמירות שבא לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 13 יולי 2016, 00:10 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
המדינה גם כופה עליי, למשל, לחיות כמו אסיר יום בשבוע כי במדינה היהודית אסור להפעיל תחבורה ציבורית בשבת.
הרעיון הוא לצמצם את הכפיה. להשתמש בטרמינולוגיה של לתת "פטור" לחרדים מכירה בכפיית לימודי הליב"ה כמציאות בפועל, וזו מציאות שבעיניי היא פסולה.
נניח ואתה מתייחס לעניין הצבא, אז כולם חייבים להתגייס והחרדים מקבלים "פטור". כאן אפשר להתווכח על הצורך בגיוס בכפייה באופן כללי, אבל אני מבין את הטענות בעד.
אם אתה מבטל את חובת לימודי הליבה, אז אני לא רואה מישהו חוץ מהחרדים שיתנגד להם. הילדים שלך ילמדו ליבה מרצון (שלך), שלי ילמדו, החרדים לא. זה מאוד מוטה לומר שפוטרים את החרדים כשכל החוק הזה נתפר רק עבורם.

יש הורים לא חרדים שלא רוצים לשלוח את הילדים למערכת החינוך. כשזה קורה(וגם כשהם מחליטים לעזוב אותה לפני גיל 16 אאל"ט), זה מוביל להתערבות של רשויות הרווחה.
החוק "תפור" לחרדים כי הם היחידים שמוחרגים מהחינוך הממלכתי.
אפשר להתווכח על האם הקונספט של חינוך ממלכתי הוא באמת עדיף על מערכות אחרות של חינוך, אבל זה לא ממש רלוונטי כשבארץ הדיון הזה לא באמת קיים, כך שהחינוך הממלכתי הוא עובדה קיימת, וכשהוא חל על כולם חוץ מעל החרדים זה פגיעה ישירה בילדים החרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 13 יולי 2016, 05:07 
הרעיון שלימודי ליבה מהווים את תמצית הכלים הבסיסיים לחיים בשנת 2030 צפונה, הוא לכל הפחות שווה חשיבה מעמיקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2016, 07:45 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
el dudernio כתב:
גואל רצון קיבל על עצמו ערכים אשר לא היו מקובלים על המדינה.
ישנן כתות רבות אשר ערכיהן לא מקובל על המדינה והמשטרה פועלת כנגדן.
זה שהציבור החרדי קיבל על עצמו "ערכים" אשר מסכנים את המדינה לא אומר שהמדינה צריכה להתיישר לערכים אלו.
צריכות להתקבל.

1. זה מאוד בסיסי להבדיל בין עברה על החוק, שזה מה שגואל רצון עשה, לבין מרקם חיים שלם של חברה - אותו אתה מגדיר מסוכן. עד כמה שאני מבין זה עדיין חוקי להיות חרדי במדינה הזאת.
2. הציבור החרדי קיבל על עצמו את ערכיו עוד כשלא היה מי שיחלום על קיום המדינה שלנו. אז איך אפשר להאשים אותם בערכיהם כשאלו עתיקים יותר משלך? במה הם אשמים ש"נפלת" עליהם עם המדינה הסו קולד מערבית שלך?

1. המדינה קבעה שהערכים והנורמות של גואל רצון לא מקובלות. לכן זה עבירה על החוק לא בשל שום סיבה אחרת.
2. לא נכון. בכל העולם הציבור החרדי לומד את מקצועות הליבה. הארץ היא אנומליה ולא הנורמל.
3. הנתונים שהבאת הם נחמדים אבל לא מספרים את המציאות אשר שאלתי לגביה וטרם זכיתי לתשובה. מהמשכורת הממוצעת של העובדים מהציבור החרדי ובאיזה עשירון הם נמצאים?

נועם גם אני וגם אחרים הצגנו כאן את הסיבה המרכזית, לא ברור לי ענין הקצבאות וזה לא סיבה. בכל מקרה זה לגיטימי שלא תשתכנע, כמו שאמרת אולי הבעיה היא בך :-).

ועוד משהו מישהו תקף את לפיד שהוא שקרן ומוכן לשבת עם חרדיםת אז לפיד לא משקר יותר מאף אחד אחר בפוליטיקה הישראלית כאשר הנסיון של ה3 שנים אפילו מוכיח אחרת. הדבר נוגע גם לגבי הישיבה עם החרדים הרי לפיד מוכן היה לשבת איתם תמיד עם הרעיון של השוויון בנטל ולימודי הליבה היה מקובל עליהם. זה בדיוק המצב עכשיו. המצב הזה לא השתנה גם אם הוא קצת פחות לאומתי כלפיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2016, 08:34 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
ועוד משהו מישהו תקף את לפיד שהוא שקרן ומוכן לשבת עם חרדיםת אז לפיד לא משקר יותר מאף אחד אחר בפוליטיקה הישראלית כאשר הנסיון של ה3 שנים אפילו מוכיח אחרת. הדבר נוגע גם לגבי הישיבה עם החרדים הרי לפיד מוכן היה לשבת איתם תמיד עם הרעיון של השוויון בנטל ולימודי הליבה היה מקובל עליהם. זה בדיוק המצב עכשיו. המצב הזה לא השתנה גם אם הוא קצת פחות לאומתי כלפיהם.

פחות או יותר מדוייק.
מה שכתבת לגבי העבר מדוייק. לגבי העתיד, וזו השערה, לפיד יהיה קצת יותר גמיש. גם הוא מבין שבכדי להיות ראש ממשלה צריך להתפשר לפחות זמנית כדי להשיג דברים אחרים שהם לא פחות חשובים.

ושאלה לי אליך ידידי.

שמתי לב שבעיקר השמאל "השמאלי" זה שבגדול נימצא משמאל למפלגת העבודה + חלק ממפלגת העבודה מאוד שונא את לפיד . לפעמים ניראה שהוא שונא את לפיד אפילו יותר מאשר את הליכוד ואת ביבי ואת בנט ולהקתו. יש לי הרושם שהמרכז מהווה איום על השמאל (כפי שהגדרתי כאן לצורך השאלה) הרבה הרבה יותר מאשר הליכוד ושותפיו מימין. מה דעתך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2016, 08:46 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
el dudernio כתב:

פחות או יותר מדוייק.
מה שכתבת לגבי העבר מדוייק. לגבי העתיד, וזו השערה, לפיד יהיה קצת יותר גמיש. גם הוא מבין שבכדי להיות ראש ממשלה צריך להתפשר לפחות זמנית כדי להשיג דברים אחרים שהם לא פחות חשובים.

ושאלה לי אליך ידידי.

שמתי לב שבעיקר השמאל "השמאלי" זה שבגדול נימצא משמאל למפלגת העבודה + חלק ממפלגת העבודה מאוד שונא את לפיד . לפעמים ניראה שהוא שונא את לפיד אפילו יותר מאשר את הליכוד ואת ביבי ואת בנט ולהקתו. יש לי הרושם שהמרכז מהווה איום על השמאל (כפי שהגדרתי כאן לצורך השאלה) הרבה הרבה יותר מאשר הליכוד ושותפיו מימין. מה דעתך ?

רשמתי את דעתי כאן בפורום מספר פעמים.
השנאה של השמאל כלפי לפיד לדעתי מקורה בתדמית שלו לפני כניסתו לפוליטיקה. לפיד היה הפלקט של ערוץ 2 וידיעות אחרונות שנתפסות כמכנה המשותף הנמוך ביותר, ממנו השמאל תופס את עצמו כנישא ומורם, וזאת גם הביקורת כלפיו (רדוד שיטחי וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: