אנטי ביתר.
אני חושב שיש לך בעיה קלה.. מבחינתך המדינה צריכה להתנהל....
ביבי גם חושב את זה הוא שומר על המדינה מתנהלת..... מדינה צריכה שינהלו אותה כמו כל עסק.
אתה לא יכול להגיד בסוף הם ילמדו, בסוף הם יתגייסו. אם המדינה צריכה שהם יתגייסו היא צריכה להגדיר את זה כחובתם.
אם המדינה צריכה שכל תושביה ילמדו מתמטיקה ואנגלית היא צריכה להגדיר את זה.
דר"א אותו דבר לגבי הסכסוך / כיבוש. המדינה צריכה לקבל החלטה איך היא רואה את עצמה.
מדינת ארץ ישראל השלמה, או בית יהודי. הדברים האלה לא מסתדרים ביחד, רק שבמדינה הזאת אין אף אחד שרוצה להנהיג
ולקבל החלטות.
Lion Den כתב:
el dudernio כתב:
אם כח עבודה זה לא יוכל לתרום לכלכת ישראל אשר חלקה הגדול מתבסס על יצוא של מוצרי ושירותי הי-טק ומאחר ואני לא צופה שנגלה כאן מחצבים יוצאי דופן שיוכלו לקיים את המדינה לאיכות כוח העבודה יש משמעות אקוטית לחוסנה הכלכלי של המדינה.
נמצא הפתרון לבעיות הלכלכלה הישראלית, רק כמה חרדיים בהיי טק ואנחנו מסודרים.
בניגוד גמור לדעת הקהל היש עתידית כמעט 60% מהגברים החרדים עובדים, וכמעט 70% מהנשים לעומת כ-40% לפני כעשר שנים. והמספרים רק עולים משנה לשנה.
שיא ההסתה והדמגוגיה של לפיד ודומיו הוא היתכנות הביצוע, מי הם אותם מורים שבפועל ילמדו ליב"ה במוסדות החרדיים? מי הם התלמידים שהוריהם ישלחו אותם למוסד חינוכי כזה?
ובכלל, כמה שחצנות ויומרה לשנות בכפייה אופי של סקטור מקביל, גם אם יש לכם ביקורת עליו.
אם היו אומרים את אותו הדבר עליכם הייתם נעלבים, לא? שצריך לשנות את ערכי הנימוס הבסיסי בישראל, את היחס לקשיש, לזר, לחולה, את מוסר המלחמה, שבלי שינוי כזה לא תוכל כלכלת ישראל לפרוץ לשווקים שחסומים בפניה כרגע.
גם עם 100 אחוז מהחרדים יעבדו, אתה עדין "מכוון" אותם לעבודות פחותות ערך. אתה מסתכל על הדבר כעליונות כלפיהם כאשר זאת בכלל לא הכוונה.
בתגובתי לאנטי ביתר כתבתי שהנושא הוא אופיה של המדינה, איך אתה רואה את המדינה שלך. אני רואה אותה כמדינה של אנשים משכילים ועובדים,
אין לי שום אמירה בקשר לאדיקות מי מהאנשים באלוהיו יהיו אשר יהיו, אלא באופן ההסתכלות על המדינה כמכלול בעל שאיפות עתידיות להתפחות בכל
התחומים. אני אישית לא רואה איך 35 אחוז אנשים אשר ידיעת האנגלית והמתמטיקה אינה חלק מהשכלתם תתרום עמוקות למדינת ישראל,
ואיני מוצא את ההצדקה לאפשר זאת. ולכן הטענה שהם כן עובדים / יודעים למרות הדבר אינה רלוונטית. אין כאן ענין של כפיה או לא, אלא ענין של יחסים סמביוטיים בתוך הכלל.
מי אותם מורים? מבחינתי אני אתה מוסטפא מדיר אל מכסור ומרים רחל ישראל בת הרב כהן.
כמו שאמרתי אני לא מצליח להבין את הטענה לשנות בכפיה? הרי ביום שבת התחבורה הציבורית עוצרת ואורך חיי "משתנה" בכפיה, בגיל 18 אני הולך לצבא ואורך חיי משתנה בכפיה. הרי גם כשהחרדים יוצאים לעבוד בשל מצוקה תקציבית הם משנים את אורכות חיים בשל "כפייה של העולם המודרני".
יש מציאות ואני מצפה שהמנהיגים שלנו ינסו לעצב אותה כמה שיותר טוב. אין לי ולא טענה אחת לגבי הח"כים החרדים, הם מנסים לעצב את המציאות
לטובתם ולטובת ציבור התומכים בהם. כמו שאני חושב שיאיר לפיד מנסה לעשות לטובת הציבור החילוני בורגני. בסופו של דבר זה מהות המשחק הפוליטי.