תום אהרון בפייסבוק: ״אוקיי, הנה למה יאיר לפיד הוא תחת, והוא תמיד היה תחת והוא תמיד יהיה תחת. כי ליאיר לפיד לא אכפת אף פעם מהחלש. במקרה הטוב הוא מתעלם ממנו, ובמקרה הרע הוא תוקף אותו. הקמפיין של יאיר לפיד בפוליטיקה התחיל במעמד הביניים. עכשיו, זה לגיטימי ורצוי שמעמד ביניים ידאג לעצמו, ומעמד ביניים חזק הוא דבר טוב לכולם, אבל כשיאיר לפיד, נישא על גב המחאה החברתית, דיבר על מעמד הביניים, זה היה בדיוק ההבדל בין האנשים שצעקו במחאה הזאת ״העם רוצה צדק חברתי״ לבין האנשים שצעקו ״אוף יקר לי בתל אביב״.
הקמפיין של יאיר המשיך בלתקוף את החרדים. לתקוף לתקוף לתקוף. החרדים לא מתגייסים לצבא, והחרדים הם הסיבה שאין כסף, והחרדים אוכלים ילדים חילונים ומה שלא תרצו. עכשיו, החרדים הם בערך הגורם החלש ביותר בחברה. ונכון שיש דברים ביחסים שלנו עם החברה החרדית שצריך לתקן, (בעיקר הנושא של הפרדת דת ומדינה), אבל כשיאיר לפיד צייר אותם כשטנים שהורסים את הכל, זאת הייתה התבריינות מגעילה של, שוב, הגורם החזק על החלש. (אגב הקמפיין הזה של יאיר נפסק ממש לאחרונה כשהוא הבין שלראשות ממשלה הוא לא יבחר בלי קואליציה עם החרדים. הוא עדיין תחת, כן? פשוט מהפלח השני).
ועכשיו בחודשים האחרונים מגיע הקמפיין של יאיר מול השמאל ושוברים שתיקה. יאיר לפיד יודע ששוברים שתיקה הם לא סכנה למדינה. הוא יודע את זה. הוא יודע שמדובר בארגון של לוחמים לשעבר שנותנים עדויות על המצב הסופר מורכב שהמדינה נמצאת בו בשטחים. ושרוב העבודה שלהם היא בישראל, ושרמת האמינות של העדויות שלהם היא, (מה לעשות, כל הזין) גבוהה מאוד. יאיר לפיד יודע את זה כי ליאיר לפיד יש אנשים שעובדים בזה שהוא ידע את זה. כי יאיר לפיד הוא פוליטיקאי ציני שהמשחק שלו מתנהל ברמות הרבה יותר ציניות מהויכוח השטחי במטבחון של המשרד בנושא ״שוברים שתיקה״. ולכן יאיר לפיד יודע גם ש״שוברים שתיקה״ הפכו, ביחד עם רוב ארגוני השמאל, לשק חבטות של פוליטיקאים מהימין שרוצים לשלהב אנשים. אבל ליאיר לפיד אין בעיה להשתתף במשחק הזה כי ליאיר לפיד לא מפריע להצטרף למשחק ה״קדאווה״ הפוליטי על שוברים שתיקה, ולספר (בצורה הכי סקסיסטית שיש כלפי נועה לנדאו, אבל עזבו את זה עכשיו, זה דובר כבר) איך ״גם אני הבאתי כאפה גם אני הנה תראו אני גם טוב אני חזק חזק״.
יאיר לפיד הוא לא הבריון היחיד בפוליטיקה הישראלית (גם בוז׳י נופל בזה מדי פעם, במיוחד על זועבי, אם כי הוא תמיד מגיע למכות באיחור. כנראה הוא מסתבך עם המשאף). אבל יאיר לפיד אמור לייצג את המחנה הליברלי שמכיר בזה שהוא המחנה של האנשים החזקים, המבוססים, והחופשיים ביותר בחברה ולקדש את הערכים שאיפשרו להם להיות כאלה. במקום זה הוא מסתובב ומספר לכל מני דושים מהבינתחומי איך הוא מגן עליהם מחרדים עניים ומארגוני שמאל מוכים. וזה מה שהופך את יאיר לפיד, יותר מכל דבר אחר, לזוג לחיים ורודות ויפות של תחת. ״
Sent from my iPhone using Tapatalk
|