תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 21:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 11:29 
ואלוהים, אני ממש לא רוצה לדעת כמה נקמה יהודית היינו רואים מצד דתיים שטופי מוח כמו שאלה ששרפו את מוחמד אבו חדיר אם המערכת שלנו הייתה מבולגנת כמו ברש״פ.
אני יכול רק לדמיין איך זה נראה.
משהו כזה:
תמונהֿ

אבל אלה אנשי רוח ללא רצון לנקמת דם, רק לנקמת בתים.
או שאולי הרוב פה בכלל לא יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
אז מה גורם לטרור? שאיפות לאומיות או דיכוי בכוח? כי שאיפות לאומיות אפשר בקלות לקחת להם...

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
בגלל שידעתי מראש שיביאו את הפרטיזנים, לא אמרתי "שואה". איפה היו ארגוני הגרילה לפני השואה? איפה הן היו אחרי שחוקקו את נירנברג? איפה הן היו אחרי ליל הבדולח? איך השטעטעלים באוקראינה לא הפכו לקנים של טרור?

הפלסטינאים התחילו את האינתיפאדה הראשונה אחרי עשרים שנות כיבוש. היהודים הקימו ארגוני גרילה הרבה יותר מהר.
אולי אם הנאצים היו לוקחים את הזמן ומטילים כיבוש אכזרי של חמישים שנה במקום להשמיד את היהודים בגז, היינו רואים דברים כאלה.
אני שוב שואל אם אתה ממליץ למדינת ישראל להשתמש באמצעי הדיכוי בהם הגרמנים השתמשו בשטחים אותם כבשו במלחמת העולם השנייה (שים לב שאני לא מדבר על השמדת היהודים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 11:32 
אם אנחנו בקטע של ללמוד, יש מצב שנגיע למסקנה חדשה בדיון הזה.

תמונה

או שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
בגלל שידעתי מראש שיביאו את הפרטיזנים, לא אמרתי "שואה". איפה היו ארגוני הגרילה לפני השואה? איפה הן היו אחרי שחוקקו את נירנברג? איפה הן היו אחרי ליל הבדולח? איך השטעטעלים באוקראינה לא הפכו לקנים של טרור?

הפלסטינאים התחילו את האינתיפאדה הראשונה אחרי עשרים שנות כיבוש. היהודים הקימו ארגוני גרילה הרבה יותר מהר.
אולי אם הנאצים היו לוקחים את הזמן ומטילים כיבוש אכזרי של חמישים שנה במקום להשמיד את היהודים בגז, היינו רואים דברים כאלה.
אני שוב שואל אם אתה ממליץ למדינת ישראל להשתמש באמצעי הדיכוי בהם הגרמנים השתמשו בשטחים אותם כבשו במלחמת העולם השנייה (שים לב שאני לא מדבר על השמדת היהודים).

לא הבנתי, למה שישראל תשתמש באמצעי הדיכוי של הנאצים? אני מסתכל על המדוכאים, היהודים באירופה והפשלתינאים בישראל. היהודים באירופה, על אף שסבלו שנים רבות מדיכוי ופרוגרומים, לא נקטו באלימות כלפי השלטון המדכא. למה?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 11:55 
סמל אישי של המשתמש
אופיסר, זו לא שאלה עם תשובה דיכוטומית.
המון מקרי דיכוי בעולם זכו להתנגדות אלימה, ולא מעט עברו בלי. הציונות עצמה מתגאה בהתנגדות האלימה של יהודים מלפני מאות שנים כנגד המדכא, וזה ממש אתוס לאומי. מאידך, שחורים בארצותה ברית סבלו עשרות שנים ולא הגיעו לכדי טרור.
אז כבר ה"מוסר היהודי" יורד מהפרק, ואנחנו נשארים עם המון פרמטרים אחרים.
האם יש נרטיב פלסטיני שמתפשט מעבר לזכויות אזרח ומימוש לאומיות? כמובן (אגב, הפתעה, יש גם נרטיב יהודי כזה). אבל האם הוא בלתי תלוי בשאלת הדיכוי? האם באין דיכוי, הנרטיב הזה יחזיק עד כדי שישתלם להם להקריב מאות ואלפי בנים בשביל המטרה הזו? מה אתה חושב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 11:57 
זאת השוואה מופרכת מהיסוד.
היהודים לא חיו בקהילות סגורות ומסוגרות, הם היו בתוך החברה וחלק ממנה. כשגזענות הפכה לקיצונית, לא היה להם כבר שום דבר שהם יכלו לעשות, חוץ מלהתמרד בתוך הגטאות.
זה כמו שתשאל למה הומואים לא מתקוממים והופכים לטרוריסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 12:00 
וזה בכלל השוואה בלתי אפשרי שמתייחסים לעם פלשתינאי למול דת יהודית, ומה שאפיין את יהודי אירופה היא רק דת, ככה שאין פה כוונה לויכוח הנדוש האם יהדות זה דת או לאום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 12:03 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
היהודים לא חיו בקהילות סגורות ומסוגרות, הם היו בתוך החברה וחלק ממנה. כשגזענות הפכה לקיצונית, לא היה להם כבר שום דבר שהם יכלו לעשות, חוץ מלהתמרד בתוך הגטאות.

היהודים לא חיו בקהילות סגורות ומסוגרות? מה?
ואני לא מדבר על השואה כמו שאני לא מדבר על מלחמת העצמאות והלחימה של הערבים. את היהודים דחקו לפינה בצורה קיצונית והם הגיבו (בצורה מאוד חלשה). לא רק שהם לא יזמו פעילויות אלימות כנגד הגויים המדכאים, הם אפילו לא יזמו פעולות הגנתיות. מתי שהצאר הרוסי או איזה גוי אוקראיני היה מחליט, הם היו נכנסים לשטעטל וטובחים\אונסים\שורפים את היהודים כאוות נפשם. היו בזמן השואה עשרות עיירות בפולין ששרפו את היהודים למוות בכנסיות, והיהודים הלכו מבלי להרים יד על הגויים. גם הפרהוד בעיראק היה פרוגרום רציני מאוד שלפניו ולאחריו ובזמן שהוא קרה, היהודים רק ברחו. לא טרור, לא גרילה, לא אלימות. והם כן היו קהילות מבודדות, הם כן היו קהילות דתיות פאנאטיות (רק תקרא על מה שקרה בין החסידים לליטאים). איכשהו הם לא רצחו ילדות במיטתן ולא אבות בתפילתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא הבנתי, למה שישראל תשתמש באמצעי הדיכוי של הנאצים? אני מסתכל על המדוכאים, היהודים באירופה והפשלתינאים בישראל. היהודים באירופה, על אף שסבלו שנים רבות מדיכוי ופרוגרומים, לא נקטו באלימות כלפי השלטון המדכא. למה?

יקירי, יהודי אירפה סבלו "כיבוש" בערך שנתיים-שלוש, ואז התחילו להשמיד אותם בגז.
לא בטוח שהיה שם זמן להתארגן יותר מדי ללוחמת גרילה, אך הפלא ופלא זה אכן קרה, ואנחנו מציינים כיום את יום הזכרון לשואה ולגבורה.
תאר לך כמה ארגוני גרילה היו מקימים היהודים אם היו להם חמישים שנה להתארגן.
ואם אתה באמת משווה את מאות השנים בהן היהודים חיו כמיעוט בממלכות אירופה השונות לעשורים של כיבוש במאה העשרים - אתה חי באיזה הזיה לא ברורה ועדיף שתתאפס לפני שהמציאות תגיע אליך הביתה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
אתה צודק, אין מה להשוות. ביהודים טבחו.
אתה חולק על כך שהעקרון זהה? אם מתנהגים ומדכאים מיעוט אתני\דתי, אתה מצפה שהוא יגיב באלימות כיוון שהוא מיואש. אין חולק על כך שהיהודים היו מיואשים ומדוכאים. הם לא נקטו באלימות כלפי המדכאים. מה נותן לפשלתינאים את הלגיטימציה להתנגד באלימות וליהודים לא, המחסומים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 12:20 
Officer Barbrady כתב:
NARKOTIKA כתב:

מה שאתה שומע. אתה יכול להשוות את ההתבדלות של החברה הפלשתינית בתוך ישראל מול החיים של יהודים באירופה? ברצינות?
זה לא נשמע לך חסר כל בסיס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
מצטער, אני חושב שאם תחפש במילון "התבדלות" תמצא שם את היהודים. עד המאה ה-18 כל היהודים התבדלו, החל מתנועת ההשכלה החרדים התבדלו. גם החרדים הם יהודים, גם בהם טבחו, גם הם לא התנגדו באלימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 12:40 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
NARKOTIKA כתב:

ואני לא מדבר על השואה כמו שאני לא מדבר על מלחמת העצמאות והלחימה של הערבים. את היהודים דחקו לפינה בצורה קיצונית והם הגיבו (בצורה מאוד חלשה). לא רק שהם לא יזמו פעילויות אלימות כנגד הגויים המדכאים, הם אפילו לא יזמו פעולות הגנתיות. מתי שהצאר הרוסי או איזה גוי אוקראיני היה מחליט, הם היו נכנסים לשטעטל וטובחים\אונסים\שורפים את היהודים כאוות נפשם. היו בזמן השואה עשרות עיירות בפולין ששרפו את היהודים למוות בכנסיות, והיהודים הלכו מבלי להרים יד על הגויים. גם הפרהוד בעיראק היה פרוגרום רציני מאוד שלפניו ולאחריו ובזמן שהוא קרה, היהודים רק ברחו. לא טרור, לא גרילה, לא אלימות. והם כן היו קהילות מבודדות, הם כן היו קהילות דתיות פאנאטיות (רק תקרא על מה שקרה בין החסידים לליטאים). איכשהו הם לא רצחו ילדות במיטתן ולא אבות בתפילתם.

הפוגרומים היו אירועים מבודדים שביניהם היו תקופות של שקט.
לא היה איזה רצף של אירועים חוזרים לאורך כמה שנים שירמז על משהו.
שוב כאן נכנסת השואה כשאחרי שנה פלוס בגטאות, כשהיהודים הבינו לאן זה הולך, שהתפתחו יחידות גרילה שהיוו דוגמה לפולנים שהתמרדו שנים אחר כך בורשה למשל, או שהיו ברמה ביצועית שלא ביישה את הפרטיזנים המאורגנים של הצבא האדום בשטחים שנכבשו מברית המועצות במקרה של צבא ביילסקי למשל.
אצל הפלסטינים לקחו 20 שנה של כיבוש רציף לתחילת אינתיפאדה פרימיטיבית של אבנים וצמיגים שרופים ככה שנראה לי שבכל פעם שהפעילות נגד היהודים הצדיקה התארגנות הגנתית ההתארגנות היהודית הייתה הרבה יותר מהירה והרבה יותר חזקה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 13:02 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אתה צודק, אין מה להשוות. ביהודים טבחו.
אתה חולק על כך שהעקרון זהה? אם מתנהגים ומדכאים מיעוט אתני\דתי, אתה מצפה שהוא יגיב באלימות כיוון שהוא מיואש. אין חולק על כך שהיהודים היו מיואשים ומדוכאים. הם לא נקטו באלימות כלפי המדכאים. מה נותן לפשלתינאים את הלגיטימציה להתנגד באלימות וליהודים לא, המחסומים?

חבל שלא ציטטת את ההודעה שאתה מגיב אליה, כי היא הסבירה בדיוק את ההבדל בין שני המצבים.

אני חייב להגיד שבזמן האחרון אימצת כמה מהטקטיקות המקובלות על כמה מהמשתמשים הפחות ראויים בפורום בזה, וזה מאכזב מאוד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 14:07 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
1. כל עולם המושגים שלי הוא דתי. כל טיעון אמיתי שאני רוצה להציג הוא דתי, אבל אני לא יכול. אני לא באמת מעריץ של צה"ל (הוא משחית את צבא השם), לא את הימנים (הם משחיתים את המוסר היהודי) ולא את המתנחלים (הם הורסים את היהדות). בתקשורת יש מושג שנקרא "פרקליטו של השטן" ואותו אני ממלא כאן. אז סלח לי אם מידי פעם מתפלקת לי האמונה שלי.
2. אי אפשר למדוד את צעדי הענישה הישראלים במושגים של יש או אין טרור. כן אפשר להגיד שהמצב הבטחוני הרבה יותר טוב משהיה פעם, שהאינתיפאדה הזאת היא משחק ילדים לעומת האינתיפאדה השניה ושהפלשתינאים (אחרי הערבים הישראלים) הם העם הכי שוחר שלום בעולם המוסלמי. למה? כי אנחנו מדברים איתם בכוח ובמעשים (כל בני האדם כאלה, לא רק הערבים).

לא צעדי ענישה. אתה טענת שבניית בתים של יהודים בשטחים פלשתינים היא גורם הרתעה. הראיתי לך שלאורך 40 שנה זה פשוט לא נכון. נסה להתייחס לטענה הזו.
הטענה החדשה שלך גם היא לא מחזיקה מים. אולי אתה לא זוכר את זה, אבל התקופה הכי שקטה בשטחים הייתה ב-20 שנות הכיבוש הראשונות. אז לא הפעלת כוח, ואפשרת חופש תעסוקה וחופש תנועה הרבה יותר נרחב מאשר עכשיו. בקושי קיבלת טרור. כלומר רמת הטרור של הפלשתינים תלויה בהרבה דברים, ולאו דווקא ביחס הפוך להפעלת הכוח שלך.
מי שנוטל קורה מבין עיניו, ומנסה להבין באמת את שורשי המאבק הפלשתיני, לא לפי ספרי ההיסטוריה של ישראל, לא היה מציג בכלל את הטענה שלך.

באותה מידה אני יכול לומר שדווקא בשנים האחרונות, שהבנייה ירדה דרסטית ואפילו הוקפאה, הטרור מכה שוב ונפתחה אינתיפאדה חדשה. מה הסיבה המוצהרת? אל אקצא.

אז מכך שהבנייה ירדה דרסטית והטרור שוב מכה אתה מסיק שהבנייה עוצרת טרור? אני לא באמת מאמין שזו דרך הסקת המסקנות שלך. ולגבי הסיבה 'המוצהרת', עשה לי טובה...
מי שנוטל קורה מבין עיניו, ומנסה להבין באמת את שורשי המאבק הפלשתיני - לא לפי ספרי ההיסטוריה של ישראל - לא היה מציג בכלל את הטענה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 13:28 
סמל אישי של המשתמש
עלה פה הרבה פעמים הנושא של נוהל מעצר חשוד\נוהל פתיחה באש.
לינק לגרסה המלאה של המסמך המשטרתי המקורי (כולל עזרה בפענוח החלקים שמשום מה הושחרו אף שהם החשובים ביותר בהקשר בו הנוהל פורסם):
http://room404.net/?p=69190

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 13:31 
teknoboy כתב:
עלה פה הרבה פעמים הנושא של נוהל מעצר חשוד\נוהל פתיחה באש.
לינק לגרסה המלאה של המסמך המשטרתי המקורי (כולל עזרה בפענוח החלקים שמשום מה הושחרו אף שהם החשובים ביותר בהקשר בו הנוהל פורסם):
http://room404.net/?p=69190

סוף סוף עתירה של עדאלה שהצליחה :SMOKE:
http://www.adalah.org/he/content/view/8844

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 21:36 
שוחחנו רבות על דברי נטרול של מחבלים עם סכין.
היום סוכל ניסיון דקירה נוסף - http://news.walla.co.il/item/2976525

האם לדעתכם החיילים פעלו כמו שצריך במקרה הזה?
(שאלה רצינית ואני מקווה שנצליח לנהל דיון אינטליגנטי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 22:16 
נראה כאילו היא ממש רצתה להתאבד.

היו צריכים לירות לה ברגליים, אבל זה לא שאפשר להאשים אותם בשום דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 22:27 
NARKOTIKA כתב:
נראה כאילו היא ממש רצתה להתאבד.

היו צריכים לירות לה ברגליים, אבל זה לא שאפשר להאשים אותם בשום דבר.

מסכים וגם כאן המצב די מורכב
אבל אני חושב שיש בעיה בביצוע נוהל מעצר חשוד, היא היתה הרבה יות מידי קרובה אליהם ככה שלא יכלו להפעיל את הנוהל בזמן.
היו צריכים לעצור אותה בטווח גדול יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 22:30 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
שוחחנו רבות על דברי נטרול של מחבלים עם סכין.
היום סוכל ניסיון דקירה נוסף - http://news.walla.co.il/item/2976525

האם לדעתכם החיילים פעלו כמו שצריך במקרה הזה?
(שאלה רצינית ואני מקווה שנצליח לנהל דיון אינטליגנטי)

זה סרטון של בערך דקה, שרואים בו שני חיילים שיורים בבחורה צעירה שתוקפת אותם עם סכין (הכול קורה ליד טרמפיאדה, נראה שהם שם כדי לשמור עליה), ואז הסרטון נגמר?
אני שואל כי בלינק לא נותנים לראות את הסרטון מחוץ לישראל, ואת הסרטון שתיארתי ראיתי קודם בפייסבוק.
אני לא ראיתי בדקה הזאת יותר מדי בעיות אצל החיילים (יש את הבעיה העיקרית, והיא שיש שם בחורה צעירה שמנסה לדקור בחורים צעירים אחרים).
לא כל כך רואים בסרטון הזה, אבל יש מצב שירו לה בבטן ממרחק של מטר במצב שאולי אפשר היה לירות לה ברגל או משהו, אבל בתכלס היא היתה מטר מהם ויש מצב שזה כבר היה קשה מדי.

עריכה: מהתגובות אני מבין שזה אותו סרטון, וגם התחזקה אצלי התחושה שהסרטון מראה חלק קטן מדי מההתרחשות כדי שניתן יהיה לשפוט ברצינות.
בכל מקרה, בסרטון לא רואים איזה משהו מטורף שצריך לעשות עליו בלגן. יש מספיק דברים כאלה גם בלי כל מיני מקרים שאולי גבוליים ואולי סבבה לגמרי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 07:11 
סמל אישי של המשתמש
לי בעיקר מפריע שאין דיון אמיתי מחוץ לגבולות השמאל על הצורך להמנע מלהרוג. רוב מכריע רואה מישהו מניף סכין ומאבד עניין בחיים שלו. זה אולי טבעי, אבל עצוב לי. בסך הכל נדמה שאפשר היה לנהל את זה אחרת, וחבל שזה נגמר ככה. מה גם שכמו שנכתב פה, היא נראית יותר אובדנית מאשר תוקפנית, אבל זה סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 07:29 
סמל אישי של המשתמש
לא ראיתי את הסירטון אבל מישהוא כאן כתב ורק על זה אני מסתמך בתגובתי.
[quote][/לא כל כך רואים בסרטון הזה, אבל יש מצב שירו לה בבטן ממרחק של מטר במצב שאולי אפשר היה לירות לה ברגל או משהו, אבל בתכלס היא היתה מטר מהם ויש מצב שזה כבר היה קשה מדי.
quote]

גם אם קשה לעמוד בסירטון את המרחק המדוייק, גם אם זה מ- 5 מטר ואם היא אוחזת בסכין אין לי טענות לחיילים.
ירי לרגלים ממרחק קצר מ- 10 מטר אם הוא לא מבוצע כצרור מסכן את החיילים במיקרה שהם יפספסו או שהפגיעה תהיה מינורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 07:32 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
לי בעיקר מפריע שאין דיון אמיתי מחוץ לגבולות השמאל על הצורך להמנע מלהרוג. רוב מכריע רואה מישהו מניף סכין ומאבד עניין בחיים שלו. זה אולי טבעי, אבל עצוב לי. בסך הכל נדמה שאפשר היה לנהל את זה אחרת, וחבל שזה נגמר ככה. מה גם שכמו שנכתב פה, היא נראית יותר אובדנית מאשר תוקפנית, אבל זה סיפור אחר.

צריכה בהחלט להיות רגישות לחיי אדם גם אם מדובר באויבים או כאלה שניראים לכאורה אוייבים.
לגבי הנטיות האובדניות, לא חושב שניתן לדרוש מכוחות הביטחון לעסוק בפסיכולוגיה האישית של כל לוחם חופש ושלום. שיתעסקו בפסיכולוגיה של האוייב כאוייב כדי לשפר את ביצועיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 07:49 
סמל אישי של המשתמש
אמנם ירו בה מטווח קצר, אבל כל הארוע התנהל לפחות דקה בה שני חיילים חמושים עומדים מולה מוכנים לכל דבר, ולא נראה שהיא פתחה בריצת אמוק כשנורתה. אני פחות בא בטענות לחיילים כמו לעובדה שכנראה לאף אחד לא מספיק חשוב לראות ארועים כמו זה נגמרים אחרת.

וכתבתי שהמצב הנפשי שלה הוא סיפור אחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 08:10 
דרך אגב ממה שהיה כתוב היא לא נהרגה אלא רק נפצעה.
סימו - אי אפשר לבצע נוהל מעצר חשוד על כל פלסטיני שהולך בסביבה.
היא הוציאה את הסכין שהיא היתה מטר מהם, לדעתי הם פעלו בסדר גמור, לא ירו ישר
התרחקו כמה צעדים אחורה, נתנו לה את האפשרות להוריד את הסכין ובזמן שהיא לא עשתה זאת
והמשיכה להתקרב לא היתה בריירה לירות בה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 08:36 
לירון האדום כתב:
דרך אגב ממה שהיה כתוב היא לא נהרגה אלא רק נפצעה.
סימו - אי אפשר לבצע נוהל מעצר חשוד על כל פלסטיני שהולך בסביבה.
היא הוציאה את הסכין שהיא היתה מטר מהם, לדעתי הם פעלו בסדר גמור, לא ירו ישר
התרחקו כמה צעדים אחורה, נתנו לה את האפשרות להוריד את הסכין ובזמן שהיא לא עשתה זאת
והמשיכה להתקרב לא היתה בריירה לירות בה

עד כמה שאני מכיר את המקום, אם אני לא טועה בתחנה הזו אין עליה או הורדה של נוסעים פלסטינאים, ולא היה לה מה להגיע לנקודה הזו, מעצם עובדה זו היא חשודה
לכן נוהל מעצר חשוד היה צריך להתבצע מוקדם יותר
כמו כן אני לא כלכך מכיר את השגרה היום בשטח ויכול להיות שעוברים שם עשרות פלסטינאים בכל שעה אז אני לא נחרץ לגבי הכתוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 09:21 
סמל אישי של המשתמש
סימן, מעניין אם אתה מבין עד כמה מזעזעת המציאות שאתה מתאר בתחילת התגובה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 10:06 
המציאות אכן מזעזעת והלוואי ולא היתה קיימת ויכולנו או לחיות בשלום עם שכינינו או לעשות הפרדה על בסיס גבול מדיני מוסכם
כל עוד זה לא המצב אלו העבודות בדיוק כמו שישראלי חובש כיפה לא יכול ללכת בתוך שכם בצורה בטוחה או אישה בלונדינית מערבית בפאבלות של ריו
סה לה וי

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: