teknoboy כתב:
pokara כתב:
אותי מעניין לדעת מה אמורה ישראל לעשות במקרה שביום שאחרי ירו או ינסו לפגוע בנו, כשבעקבות השטח הקטן של עזה ,ישנו סיכוי גדול שתגובה תגרום להרג אזרחים לא קטן
ואותי מעניין לדעת איך מגיעים ליום שבו בעזתים כבר לא ירצו לירות עליך טילים ופצמ"רים.
לגבי השאלה שלך - אני לא מבין איך זה קשור לשאלת הפיקוח על הסחורות. גם אם אתה מפקח על הסחורות וגם אם לא, השטח של הרצועה לא משתנה והתגובה שלך במקרה של תקיפה תגרום כנראה להרג אזרחים בדיוק באותה מידה. לא הבנתי למה הפיקוח על הסחורות הופך אותך לפחות או יותר רגיש להרג אזרחים.
את זה אתה כתבת..
ובנימה יותר רצינית - כשאנשים מדברים על משהו שנקרא "כיבוש", ועל משהו אחר שנקרא "דיכוי השאיפות הלאומיות", הם מתכוונים בדיוק לזה שלישראל אין שום כוונה לתת לפלסטינאים לחיות אי פעם חיים חופשיים תחת שלטון עצמאי.
שזאת בדיוק הדעה שהיטבת לייצג כאן ("לא יעלה על הדעת שישראל לא תפקח על היבטים יסודיים בחיים של תושבי עזה!").
עכשיו תנסה לחשוב מה יש לבחור בן 18 מעזה להפסיד בחיים שלו, עד כמה כל הסיפור הזה גורם לו לאהוב אותך
ץ
עכשיו אני נותן להם חופש, מדינה עצמאית ללא שום פיקוח, נמל שדה תעופה כל מה שיחפצו, ומה לעשות לא כולם שם מסתפקים בזה ומידי פעם יש לך ירי לעבר ישראל (אפילו מאיזה פלג או שניים שמתנגדים לשלטון) , ומה לעשות שכבר נוכחנו לדעת שאין להם בעיה לעשות את זה מתוך בתי ספר וקרבת אזרחים.
עכשיו, איך ישראל אמורה להגיב?
ואם יהיה יותר לה להגיב, איזה עוצמת תגובה תהיה לגיטימית בעינייך?
והערות אגב, למזלנו כיום, מרבית התגובה הישראלית על הירי המטפטף הוא בהפצצת עמוד חשמל או סתם מחסן וללא פגיעה באזרחים חפים מפשע (ולפני שתקפוץ, כתבתי במרבית הפעמים) .